Openbaar Vervoer op Ibiza..of je gaat liften!

Toen ik op Ibiza was wilde ik uiteraard elk dorp op het eiland bezoeken. Ik was er 6 dagen en ik kon een groot deel van het eiland wel bezoeken in die tijd dacht ik. De eerste dag dat ik er was heb ik gelijk aan het personeel van mijn hotel gevraagd waar ik moest zijn om vervoer te regelen om het eiland over te gaan. Ze adviseerden me om het openbaar vervoer te gebruiken en legden mij uit hoe ik bij het busstation kwam. Ze legden uit welk kaartje ik moest hebben en waar ik die kon kopen. Ook hadden ze een handige eilandkaart voor me! Dat zijn de hotels waar ik blij van wordt!

Handleiding: Openbaar Vervoer op Ibiza..of je gaat liften!!

Openbaar Vervoer op Ibiza..of je gaat liften!!

Ik vond het busstation erg makkelijk, ik zat in hotel Maritimo en dat is niet zo heel erg ver van het stadscentrum verwijderd. In de straat waar mijn hotel zat zag ik ook het Hell’s Angels cafe The Other Place, dat zit aan Platja Figueretas, Calle de Ramon Muntaner.

Die eerste ochtend liep ik dus naar het busstation. Er kwam gelijk een man naar me toe die me wilde helpen, ik zag dat hij bier aan het drinken was. Hij vroeg me waar ik naar toe wilde en toen gaf hij aan bij welke counter ik moest zijn. Er waren meerdere counters en blijkbaar voor verschillende buslijnen. Ik had mijn kaartje gekocht en zag dat de man die mij geholpen had iedereen wilde helpen. Ik zag ook dat hij, hoe vroeg het ook was, al behoorlijk aangeschoten was…

Handleiding: Openbaar Vervoer op Ibiza..of je gaat liften!!

Busstation in Ibiza stad voor het openbaar vervoer op Ibiza

Kosten om het eiland over te gaan zijn tussen de 2 en 5 euro!

De tickets kosten tussen de 2 en de 4 euro. Ik vind dat toch best goedkoop. Als je over moet stappen dan moet je een buskaartje kopen waar je overstapt dat kan dan niet bij dit verkooppunt. Om aan de andere kant van het eiland te komen betaalde ik niet meer dan 5 euro.

Handleiding: Openbaar Vervoer op Ibiza..of je gaat liften!!

Ik wilde deze dag naar de Hippie Markt bij San Carles. Om daar te komen moest ik eerst naar San Eulalia en dan overstappen. Het was zaterdag en dan is de Hippie Markt, een bekende toeristische trekpleister op Las Dalia. Ik heb daar een tijdje rond gelopen en vond het best wel leuk en gezellig maar het was ook allemaal wel erg duur! Ik heb wat gedronken en ben terug gegaan naar Santa Eulalia, even lekker bij de zee gezeten.

En heerlijk geluncht aan de Playa. Hierna weer de bus terug gepakt naar Ibiza Stad.

Handleiding: Openbaar Vervoer op Ibiza..of je gaat liften!!

De volgende dag ben ik met de bus naar Santa Antoni de Portmany gegaan. Ik zag weer diezelfde man, de bier drinkende man, staan bij het busstation. Hij staat er dus elke dag 🙂 Binnen 10 minuten was de bus er en kon ik instappen. In Santa Antoni de Portmany is het ei van Columbus te zien. Daar moest ik uiteraard naartoe!!

Het was zondag en de winkels waren grotendeels helaas gesloten, ik was er niet in het hoogseizoen. Op straat was het rustig en ik heb het centrum verkend, leuke straten! ’t weer was heerlijk en ik heb een stuk gewandeld op de boulevard en genoten van de zon. Ik heb een heerlijke pannenkoek met banaan en nutella gegeten en weer de bus terug gepakt.

Handleiding: Openbaar Vervoer op Ibiza..of je gaat liften!!Ei van Columbus

In de avond kon ik elke keer heerlijk zitten bij The Other Place, een heerlijk terras met mooie banken. Zij hadden goede WiFi en een lekkere Mojito. Bij mijn hotel hadden ze dat helaas niet….zo niet van deze tijd!!

Handleiding: Openbaar Vervoer op Ibiza..of je gaat liften!!

Maandag ben ik naar San Miquel gegaan. Dit was 1 bus ernaartoe.  Ik wilde daar de grot Can Marca bekijken, ik had er over gelezen en zou apart zijn. Er is in de grot water en dat ziet er apart uit op de foto’s. Toen ik er was zag ik dat ze met lampen het water er zo apart uit lieten zien, dat was even een tegenvaller. Ook hadden ze een waterval gemaakt in de grot. Met een lichtshow erbij zetten ze de waterval aan….en kon je er even naar kijken. Nou…totally not my thing!!

Port de Sant Miguel - Can marca

Ik ben daarna maar lekker even op het strand gaan zitten, ik had nog wat naan brood over van de dag ervoor. Ik at toen bij Restaurant Kathmandu, ja…Indiaas…Zo lekker!!

Port de Sant Miguel - Can marca

Nadat ik dit gegeten had wilde ik terug naar Playa Figueritas. Ik wilde gewoon lekker bij het zwembad van de buren liggen…ze vonden dat niet erg volgens mij 😉

Want mijn hotel had geen zwembad..

Port de Sant Miguel - Can marcaBaai bij de Grot Can Marca

Toen ik bij de busstop kwam bleek er geen bus te gaan tot het eind van de middag. Dus dan zou ik de hele middag moeten wachten. Daar had ik echt geen zin in. Ik zag een toeristenbureau en ben daar naartoe gegaan. Ze vertelde me dat de enige optie was een taxi nemen….of ik kon gaan liften. Dat was geen enkel probleem op het eiland. Het werd veel gedaan omdat er zo weinig bussen liepen vanaf hier naar de andere kant.

Tja…dat heb ik toen maar gedaan. Ik moet eerlijk zeggen dat het best vreemd voelde om die duim weer eens op te steken aan de kant van de weg. Dat was lang geleden zeg!! Ik denk eind jaren 80 of begin jaren 90?? De eerste auto’s reden door en ik liep daar langs de weg. Maar toen stopte er een kleine Fiat 500!! Geweldig! Er zat een Frans stel in, echt een leuk stel! Hij was een wielrenner en zij een yoga lerares. Zij was hier op het eiland voor een paar maand en haar man was er voor een paar weken. Ze gingen rondrijden om de wegen te bekijken voor het wielrennen en ze brachten mij tot het volgende dorp.

Openbaar Vervoer op Ibiza..of je gaat liften!!

Dat ging dus goed! Ik ben het dorp doorgelopen en stak mijn duim op als er auto’s langskwamen. Toen ik bijna door het dorp was stonden er veel auto’s langs de weg, daar was een school. Ik hoopte op 1 van die auto’s maar dat lukte niet. Er liep een voetpad langs de weg en ik ben doorgelopen, het dorp uit. En weer duurde het niet lang voordat er een auto stopte. Van binnen uit deden ze de achterdeur open en ik kon gaan zitten.

Er zaten twee mannen voorin die gewoon met elkaar aan het doorpraten waren. De normaalste gang van zaken dat er iemand die je niet kent achterin stapt!!  Er werd even gekeken of ik wel kon zitten naast alle dozen die achterop de bank stonden en toen reden we. Ik hoorde dat ik bij twee Britten in zat. Ze zouden me naar Santa Gertrudis brengen werd me medegedeeld. Ik zou dan halverwege de terugweg zijn, geweldig! Toen we daar aankwamen bedachten ze zich en gaven ze aan dat ze me helemaal terug brachten. De ene brit was op bezoek en de ander wilde hem toch ook wel even het eiland rond toeren en dit was een goede aanleiding 🙂

Handleiding: Openbaar Vervoer op Ibiza..of je gaat liften!!

Ze vroegen me waar ik moest zijn en daarna werd ik net voor Playa Fiqueritas afgezet…
Ik kon zo naar het hotel lopen.
Wat super zeg!!


Binnen een uur was ik weer terug en dat helemaal voor niks!!

Daar word jij toch ook blij van?

Als je naar Ibiza ga jij ook het eiland verkennen.
Ik deed dat met het openbaar vervoer op Ibiza en vond dat super leuk!

Zou jij dat ook doen?

Wil je meer lezen?

Ontdek Ibiza en Formentera

Ik liep de Camino Frances in 35 dagen

Wat dacht je van 4 dagen wandelen op Texel

Denk jij ook in mogelijkheden?

8 dagen wandelen op de Alpe Adria Trail – Oostenrijk

Lijkt Namibie jou ook wel wat? Lees deze feiten eens

10 handige feiten over Namibië – Wat jij moet weten als je naar Namibië gaat

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik.

2 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *