In Mogelijkheden Denken – Gewoon Omdat Het Kan!

Ooit kreeg ik het, in mijn ogen positieve, verwijt: Ja, maar jij denkt in mogelijkheden. Op het moment zelf kon ik niet echt antwoorden… Ik dacht alleen ja dat klopt en wat is daar mis mee? In de weken erna schoot het me elke keer weer door mijn hoofd en bedacht ik me dat het eigenlijk een compliment is: in mogelijkheden denken

Ik ben gezegend met een brein dat in mogelijkheden denkt!

Dus ja dat klopt, ik denk in mogelijkheden en ik ben er trots op! Als ik iets bedenk of iets moet anders dan ik had bedacht dan doe ik dat. Hoe dan ook ik ga ik iets soortgelijks doen van wat ik had bedacht of ik stap ineens een hele andere richting in die ook altijd uitdagend leek. En ja daar wordt je vindingrijk van en daarvan ga je dus in mogelijkheden denken.

Niets mis mee, dacht ik zo!

In Mogelijkheden Denken – Gewoon Omdat Het Kan

Dit ‘verwijt‘ “Maar jij denkt in mogelijkheden” kreeg ik toen ik in maart 2020 de verschillende geboekte reizen niet kon maken die ik voor ogen had. Ik had toen al snel de vrije tijd anders had ingedeeld. Ik moest mijn opgenomen uren wel opnemen omdat er anders gevreesd werd dat we met een stuwmeer aan uren kwamen te zitten. Maar ook omdat het rustiger op de werkvloer moest zijn in verband met de besmettingen met corona. Ik ben toen lekker gaan fietsen en bezocht Naarden Vesting waar ik sliep in een mooie bedstee. Ook lukte het me om een heel aantal wandelingen zoals bijv de Sallandse Zandloper te doen.

  • En schilderde ik mijn yogazolder ( die ik toen nog had ) in een geweldige kleur.

Mijn yoga zolder - Hellendoorn
Mijn yoga zolder die ik stiekem toch wel erg mis – Hellendoorn

Daarnaast ben ik alsnog later dat jaar naar een nieuw land gegaan nl Oostenrijk toen dat in de zomer mogelijk was. Wat heb ik daar een geweldige wandeling gemaakt. Alles helemaal super! Ondertussen spaarde ik toch nog wat geld uit wat ik weer aan andere leuke dingen kon besteden.

Ook bedacht ik in die periode dat het tijd was om mijn huis te koop te zetten. Iets wat al langere tijd door mijn hoofd spookte, ik wilde anders leven. Een zogenaamde minder grote voetafdruk achterlaten. En zo wil het dat ik nu in een klein huisje leef en heel veel van mijn spullen weg gedaan heb. Ik moet zeggen, het voelt vrij! Ook het feit dat ik niet meer verantwoordelijk ben voor het huis an sich voelt goed. Ik heb nog een kat en die houdt me wat meer bij huis… Zeg ik nadat ik net een midweek in De Lutte ben geweest en een nacht in een hotel in Flevoland heb doorgebracht … want ja ook in deze corona periode is er genoeg te ontdekken!

Kun jij ook in mogelijkheden denken? Zinvolle Inspiratie

Ik wilde natuurlijk even de tulpen bekijken in Nederland. Hoe vaak doe je dat nu? Iets waar de halve wereld naar uitkijkt en wij naast de deur hebben liggen. Een paar jaar terug reed ik de route ook en genoot volop van de kleuren!

Tulpen Flevoland - Denken in Mogelijkheden

Dus ja, ik kan dat: In Mogelijkheden Denken

In mogelijkheden denken en flexibel daar in zijn

Zo maak je het leven zoveel makkelijker voor jezelf! Ik begrijp dat het voor heel veel mensen lastig is om je zicht te verleggen. Maar zeg nou zelf… wat win je er mee? Hoe blij word je ervan om toch te blijven vechten voor iets wat onhaalbaar is gebleken of waar je nog een paar jaar op zou moeten wachten. Besteed je tijd goed en leef nu!

Zoals ik eerder al beschreef, als die grote reis naar het buitenland niet lukt kun je een avontuurlijk reisje in Nederland groot maken. Hoe fijn is het dan om op de fiets te stappen en door het landschap te fietsen in 2 dagen naar een geweldige stad als Naarden Vesting. Ik waande me even in een andere tijd, het weer zat mee en ik at mijn lunch die middag op de oude vestingwal met zicht op de oude stad. Dit had zomaar in Duitsland kunnen zijn…maar ook in India. Ik geniet daar volop van!

Ken jij het Mind over Matter principe? Ik ben daar echt van overtuigd. Als ik dus blijf hangen in het feit dat ik eigenlijk daar had willen zijn en dat Naarden Vesting ECHT niet hetzelfde is… Ja, dan geniet ik niet van het geweldige vesting stadje Naarden Vesting. Gelukkig kan ik dat wel en leef ik op dat moment in het moment en geniet ik volop van dat moment.

Naarden Vesting met mijn eigen fiets - Zinvol Reizen - In Mogelijkheden Denken
Naarden Vesting met mijn eigen fiets – Zinvol Reizen – In Mogelijkheden Denken

Alles kan … misschien niet gelijk

Alles kan zeker, daar ben ik van overtuigd. Misschien niet gelijk zoals je het bedenkt…maar denk in de legio mogelijkheden die er zijn.  In mogelijkheden denken laat je ook juist de positieve kanten juist belichten. Binnen de kaders van de wetgeving zijn er zoveel mogelijkheden om te doen wat jij wil. Iedereen kent mensen waarvan je altijd denkt, die doet het zo goed, die heeft haar/zijn leven zo fijn ingericht.. Hoe doen zij dat?

Alsof de geldende regels van werken – huis onderhouden – geld verdienen en maar een klein beetje vrije tijd overhouden niet op die persoon van toepassing is. Als jij opnieuw wil kiezen om een nieuwe weg in te slaan dan mag jij dat! Uiteraard kost dat tijd, moed en is dat soms eng… de andere kant is dat je blijft doen wat je doet waar je niet blij mee bent.

Jij wil toch ook alles uit jou leven halen?

Hoe vaak hoor je niet dat mensen zeggen: Ik heb meer spijt van de dingen die ik niet gedaan heb… Toen ik vorig jaar besloot om mijn huis te verkopen zonder dat ik enig zicht op iets ander had heb ik echt wel een paar keer gehad dat mijn hart oversloeg. Dat ik een soort klein paniek momentje kreeg.. Soms gingen mijn gedachten dan even met mij op de loop: ‘Wat als ik niet ergens terecht kan…’  ‘Moet ik bij familie aankloppen?’ Ik ga echt niet weer bij mijn ouders wonen… Enz.

Maar alles kwam goed! Nog beter zelfs want ik woon gewoon al in een klein huisje, al is die niet van mij zelf en niet precies wat ik voor ogen heb maar het pad wat ik nu aan het bewandelen ben past zo goed in mijn visie!!

Mijn Tiny House op dit moment
Mijn Tiny House op dit moment

Het op de spits drijven… Risico’s nemen.. Dingen doen van waar je vooraf niet weet waar je uit komt.. Daar leer je het meest van. Als ik iets van mijn reizen heb geleerd dan is dat het wel! Gewoon gaan en je zult merken dat er hulp op je pad komt en dat het nog beter is dan je vooraf had kunnen dromen!!

Richt je blik op en kijk verder

De wereld aan mogelijkheden ligt aan je voeten. Soms zie je het niet helemaal door je eigen beperkingen die je jezelf onbewust oplegt. Als jij een stap in de richting zet van waar jij heen wilt zul je zien dat er meerdere energieën om jou heen met je mee gaan werken. Dit kan zijn dat iemand je tipt op iets wat jou net dat inzicht geeft. Of dat er ineens een ‘deur’ open gaat in een richting die je nog niet zelf bedacht had. Toen ik afgelopen jaar bedacht had dat ik minder uren wilde gaan werken omdat ik toch iets meer wilde gaan reizen zonder dat ik onbetaald verlof nam kon ik dit zo ineens doen zonder enig risico.

In mogelijkheden denken – Gewoon omdat het kan

Dit kwam omdat een collega mij erop tipte dat ik flexibel mijn uren voor 1 of 2 jaar terug kon zetten en dat ze dan het volgende jaar weer op 38 kwamen te staan. Dus ik werk nu 24 uur per week (op papier eh…in de computer) maar als ik verder niets doe dan wordt dat automatisch volgend jaar weer omgezet naar fulltime baan. Ik verlies dus niets mocht het me toch niet bevallen.  Zo zijn er legio mogelijkheden om te veranderen die voor jou nog niet zichtbaar zijn omdat je er nog niet naar zocht. Omdat jij er nog niet op gericht bent. 

Neem het voorbeeld van een oranje auto, als je daarop gaat letten zie je pas hoeveel oranje auto’s er toch rijden… Ik heb sinds kort een super gave oranje auto nl 🙂 Je kent dat waarschijnlijk wel. Dus als jij je ergens mee bezig houdt gaat er gewoon een wereld voor je open die tot voor kort nog niet in jou zicht was. Maar er wel degelijk was!!

Hans Peter Roel schrijft over Zinvol Toeval. Ik heb vele boeken van hem gelezen afgelopen jaar en ik ben ook overtuigd van het principe van wat hij beschrijft. Richt je erop, probeer het te zien en pak de juiste adviezen/momenten aan die op jou pad komen om jou te helpen. Vanuit dat oogpunt schreef ik Wat je Aandacht geeft Groeit.

Als jij mee beweegt met de beweging die jij in gang hebt gezet, daarin flexibel bent en niet halsstarrig aan dat ene idee blijft hangen komen er zoveel mooie veranderingen teweeg waarin jij mag en kan groeien! Iedereen is op pad, niemand weet precies waar naartoe… Als je het teveel wil sturen dan ga je de mooiste tips en momenten missen! Dat is misschien wel het meest belangrijke om te beseffen.

Laat eens iets aan dat zinvolle toeval toe!

Samen met het in mogelijkheden denken laat dat jou je mooiste leefwereld maken

Vind jij ook dat we meer in mogelijkheden moeten gaan denken?
Deel deze blog om anderen hiertoe te inspireren

Meer lezen?

Mijn 5 Redenen waar ik Dankbaar voor ben

Onderhoud Je Lichaam – Voorkom Blessures

Tips voor Mindful Wandelen

De Handstand is een Must – Yoga

Hoe doe jij dat? Intens Medeleven Tonen bij Negatief Nieuws

En gebruik jij de kracht van Positief Denken in jou Voordeel?

Gebruik de Kracht van Positief Denken in Jouw Voordeel!

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze wereld dan ik

3 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *