Ontdek Ibiza en Formentera – Spanje

Het is alweer een tijd geleden… 2013.. en ik begon net met soloreizen en ondernam een solotrip naar Ibiza in het voorjaar. Ik vond het heerlijk om te ontdekken hoe ik zo makkelijk rond kon trekken over het eiland en om te zien welke dorpjes ik allemaal kon bezoeken op Ibiza. Ik was er maar 5 dagen en omdat ook in Ibiza stad natuurlijk veel te zien is kan ik jullie 3 dorpjes van Ibiza en Formentera, het kleine nabij geleden eiland, laten zien!

Wist je dat Ibiza en Formentera Spaanse eilanden zijn die behoren tot de Balearen. Het eiland wordt veelal Eivissa genoemd, dit is de Catalaanse naam. Ibiza staat natuurlijk bekend als party eiland maar uiteraard is het zoveel meer dan dat!!

Ga de natuur in en ontdek de vele strandjes rondom het eiland! Ik heb na mijn bezoek van 5 dgn dit eiland nog lang niet van mijn lijstje afgestreept 🙂 En dat heeft niets met die feestjes te maken!!

Ontdek Ibiza en Formentera – Spanje

Ontdek Ibiza en Formentera - Spanje

Ibiza stad

Ik had een hotel in Ibiza stad, niet in het centrum maar nabij een boulevard en dus met zicht op zee en in een iets rustigere omgeving. Lopend kon ik makkelijk de stad in en dat heb ik dan ook vaak gedaan! Ik vond het heerlijk om alle straatjes van de stad te ontdekken.

Ontdek Ibiza en Formentera - Spanje

Ontdek Ibiza en Formentera - Spanje

Ontdek de vele straatjes van Ibiza

Ontdek Ibiza en Formentera - Spanje

En natuurlijk moet je ook de spaanse Paella proberen!!

Dalt Vila – Ibiza

Het oude burcht Dalt Vila wat bijna overal zichtbaar is vanuit de stad is een must visit natuurlijk!! Ook tijdens de zonsondergang is dit een gewild plekje!!

Ontdek Ibiza en Formentera - Spanje

Ontdek Ibiza en Formentera - Spanje
Heerlijk wandelen over de oude stadsmuur van Dalt Vila

Sant Antony de Portmany

Erg leuk stadje en de tweede grote stad op het eiland Ibiza. Het is maar op een half uurtje rijden van af Ibiza stad en met de bus was ik er dus zo! Wel was ik er op een zondag en dus bleken er veel winkels gesloten in het voorseizoen. Juist daardoor kon ik heerlijk genieten van de haven en de boulevard die me een stukje buiten het centrum bracht.

Sant Antoni de Portmany - Ibiza

Wist jij dat op de grootste rotonde van de stad een kunstwerk staat wat het ei van Columbus voorstelt? Erg leuk om wel even te zien natuurlijk….maar verder stelt het dan ook niet veel meer voor dan een ei 🙂

Wist je dat ze in San Antonio beweren dat Columbus hier geboren is?  Dit terwijl toch echt in alle geschiedenisboeken Genua in Italie als geboorteplaats van Christoffel Columbus staat genoemd.

Sant Antoni de Portmany - Ibiza
Het ei van Columbus in het centrum van San Antonio

Sant Antoni de Portmany - Ibiza

Sant Antoni de Portmany - Ibiza

Port de Sant Miquel

Omdat ik graag naar een fijn strandje wilde ben ik naar Port de Sant Miguel gegaan. Ik heb hier even rondgelopen en een druipsteengrot Cova de Can Marçà bezocht. Toen het strand toch best leeg bleek en er geen fijne ligstoel te vinden was ben ik weer terug gegaan.

Port de Sant Miquel - Ontdek Ibiza

Port de Sant Miquel - Ontdek Ibiza

Cova de Can Marçà / Port de Sant Miquel - Ontdek Ibiza

Cova de Can Marçà – Ibiza

Cova de Can Marçà / Port de Sant Miquel - Ontdek Ibiza

Dit was makkelijker gedacht dan gedaan bleek toen er geen bus liep. Zoals ik al eerder zei, ik was er in het voorseizoen en nog niet alles is dan al up and running. Wat dan wel weer en erg leuke uitdaging was om liftend terug naar Ibiza stad te gaan. Hoe fijn is het dan dat ik in no-time de eerste lift had en ook alsnel daarna de tweede die mij tot aan de stad bracht.

Helemaal in stijl van dit super relaxte hippie eiland!!

Las Dalias – San Carlos

Wat mij dan ook bij de volgende highlight brengt 🙂 De hippiemarkt Las Dalias!! Die mag je natuurlijk ook niet missen. Dit was de meest bezochte en dus nam ik een bus naar deze markt nabij San Carlos. Ik liep er even over heen en vond de sfeer heerlijk maar toch niet echt mijn manier van vakantie vieren. Alles was ook nog extra duur omdat het zo in trek is.. Ook niet echt fijn… dus was ik na een uurtje klaar en ging ik al snel weer verder met de bus.

Las Dalias - Ontdek Ibiza en Formentera - Spanje

De bekende hippiemarkt Las Dalias

Ontdek Ibiza en Formentera - Spanje

San Eularia des Riu

Ik besloot een tussenstop te maken in San Eularia om daar lekker even rond te wandelen. Heerlijk plaatsje aan de kust. Ik had die dag daar mijn lunch met zicht op de Balearische zee en genoot volop van de lente zon.

Wat wil je nog meer?

Santa Eulalia - Ontdek Ibiza en Formentera - Spanje

Santa Eulalia - Ontdek Ibiza en Formentera - Spanje

Ontdek niet alleen Ibiza ..

Ga ook naar het eiland Formentera!

Ontdek Formentera - Ibiza, Spanje

Huur een scooter! Verken het eiland Formentera

Op mijn laatste dag pakte ik de boot naar het eiland Formentera. Ik huurde een scooter en croste het eiland over. Wat een heerlijke manier om dit eiland te verkennen. Ik reed allerlei zijwegen in en kwam op de mooiste uitzichtpunten uit. Ik genoot wederom van de zon en de uitzichten en op het verste punt, bij de vuurtoren at ik mijn lunch…

Ontdek Formentera - Ibiza, Spanje

Op Formentera is Sant Francesc Xavier de hoofdstad en ook de eerste plaats die je treft als je begint te rijden vanuit La Savina waar je met de boot aan wal komt. Het is een leuk plaatsje en de kerk op het centrumplein valt wel op!

Ontdek Ibiza en Formentera - Spanje
Hier zie je duidelijk de defensie muur van de kerk

Het gebouw is oorspronkelijk gebouwd als vestingwerk en ook als kerk. De hoge imposante witte muren doen zeker niet denken aan een kerk maar het kruis met klok bovenop het gebouw verraad de achtergrond al snel.

Ontdek Formentera - Ibiza, Spanje
Far de la Mola

Wist je dat Formentera een op zichzelf staande gemeente is en tevens het kleinste bewoonde eiland van de regio de Balearen? Het eiland is 19 km lang en heeft ruim 12.000 inwoners verdeeld over verschillende dorpjes op het eiland.

Ontdek Formentera - Ibiza, Spanje

Ontdek Ibiza en Formentera - Spanje

Formentera – Balearen – Spanje

Ontdek Formentera - Ibiza, Spanje

Ontdek Formentera - Ibiza, Spanje
Barbaria Vuurtoren

Ik heb hier heerlijk de dag doorgebracht op de verschillende plekken op het eiland Formentera. En als je dan staat te wachten op de boot terug naar Ibiza kijk dan eens goed in het water wat je nog allemaal voor kleurrijks voorbij ziet komen!

Ontdek Ibiza en Formentera - Spanje

Zoals ik zei ik had maar 5 dagen maar had wel volop van zon, zee, strand en een heerlijke mediterraanse sfeer genoten. Ik stapte weer op het vliegtuig en ging weer richting een lente fris Nederland om me voor te nemen om zeker nog eens terug te komen.

Dit is nu alweer 7 jaar geleden en ik ben er nog niet toe gekomen…

Ontdek Ibiza en Formentera - Spanje

Ontdek Ibiza en Formentera - Spanje

Was jij al eens op het beroemde eiland Ibiza geweest?

Of ben jij niet zo’n feestbeest en heb je om die reden het eiland altijd links laten liggen?

Ibiza en Formentera is wel een combinatie die ik kan aanbevelen. Als ik nog wat extra dagen zou hebben gehad dan was ik nog een keer naar Formentera gegaan en had ik dit eiland beter kunnen verkennen. En ja.. op Ibiza zelf was ik natuurlijk nog lang niet uitgekeken!

Zoveel plaatsjes en zoveel leuke stranden nog te ontdekken!

Vond je Ibiza en Formentera een leuke tip?
Deel hem dan voor me op jou sociale media!

Wil je meer lezen over Spanje?

Estartit en omgeving verkennen – Costa Brava

Loop de Camino Frances – Spanje

Denk eens na over hoe jij reist – Reis jij duurzaam?

Geniet van het Moment –  De weg naar het Geluk

Ik reis veel solo, jij dan?

Als je Alleen Reist ben je dan ook Alleen?

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik!

8 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *