Ik ben Jacomijn

in 2021 heb ik Zinvol Reizen opgezet om mijn ervaringen als solo reiziger te delen.

Ruim tien jaar geleden was het een grote stap voor mij om alleen lang op reis te gaan. Het heeft mijn leven enorm verrijkt op verschillende niveaus. Via deze website wil ik jullie inspireren en ook aanzetten om letterlijk grenzen te verleggen.

Na mijn beginjaren als solo reiziger begon mijn manier van reizen geleidelijk te veranderen. Ik kreeg steeds meer behoefte aan contact met de mensen die mij ontvangen op de plekken die ik bezoek en ik leer nog steeds erg veel van hen. Ik leer daardoor ook mijzelf beter kennen. De gastvrijheid is overal hartverwarmend. Deze ervaringen zorgen voor reflectie op mijn eigen leven en ik vraag me steeds af wat ik écht uit het leven wil halen en wat ik nodig heb om fijn te leven.

Mijn manier van reizen veranderd gaandeweg steeds meer. Ik ga het contact aan met de mensen die leven vorm in de plaatsen die ik bezoek en leer van hun gewoonten. Een lange wandeling in de natuur helpt mij daar bij, zo kan ik alle indrukken die ik heb opgedaan verwerken.

Ik mediteer regelmatig en yoga vind ik ook heerlijk, ook op reis probeer ik hier tijd voor vrij te maken. Zo deed ik een tien dagen Vipassana cursus in India, België en Nepal en ging ik naar Pushkar om de 200 RYT Yoga cursus te doen. Ik probeer op die manier mijzelf uit mijn comfortzone te halen, daardoor leer ik ontzettend veel.

Een gezonde leefstijl is natuurlijk de basis om een druk reisschema of je leven thuis in balans te houden. Je kunt mij dus overal een yoga pose zien doen en op reis kies ik daar natuurlijk de mooiste locaties voor uit!

Ik werk naast mijn vele reizen als fulltime hoofdagent bij de politie in Nederland. Daarom deel ik graag tips over veiligheid op reis maar ook thuis als jij een wandeling wil maken, alleen. Tijdens mijn reizen kom ik situaties tegen die mij uitdagen om slim te handelen of snel te schakelen. Je zult op mijn website ook veel voorbeelden vinden om deze situaties te voorkomen of op te lossen.

Je kunt mij vinden op Facebook, Twitter, YouTube en Instagram, maar uiteraard kun je mij een e-mail sturen jacomijn@zinvolreizen.nl

Ik nodig je van harte uit op mijn website

Met vrolijke groet

Sinds 2024 Kamer van Koophandel geregistreerd als Zinvol Reizen
KvK nr 92884784

Box A4606
Paxtonstraat 3 N
8013RP Zwolle
Nederland

Tevens is Zinvol Reizen aangesloten bij garantiefonds GGTO