10 dagen Avontuur en Cultuur in Oman – Zinvol Reizen – Ga jij mee op reis naar Oman

Ga jij mee op reis naar Oman? Als we in Nederland al even geen zon meer gezien hebben even lekker op reis naar de zon? In Oman is het dan heerlijk en kunnen we volop genieten van al het moois wat het land te bieden heeft. Lees maar eens verder!

Zelf ben ik nu 5x in het mooie Oman geweest en vind het echt een geweldig land. Het heeft alles wat ik van een avontuurlijke en zinvolle reis verlang. Mooie oude steden, een flinke kustlijn waar je heerlijk kan snorkelen maar ook de immense woestijn waar je de leegte kan vinden en van een mooie zonsondergang kan genieten na een indrukwekkende vakantiedag.

Oh … dan heb ik het nog niet eens over de vele avontuurlijke wadi’s gehad waar je je hart op kan als je van een goede avontuurlijke wandeling houdt.

Wadi Shab Wandeling Rondreis Oman

Ga jij mee met deze reis naar het avontuurlijke Oman? Ga er dan vanuit dat je elke dag een mooie wandeling maakt, een heerlijke tocht met de kano of snorkel trip kan maken en jezelf zo nu en dan even in het paradijs waant.

Oman is overwegend moslim

Oman is een religieus moslim land. Iets waar we als westers mens ons soms niet helemaal op onze plaats kunnen voelen. Kleding moet wat aangepast worden en er lijkt wat anders van de rol van vrouw gevraagd te worden.. Om die reden kan ik mij heel goed voorstellen dat veel vrouwen niet alleen naar Oman willen reizen.

Ook dat is een reden dat ik deze kleine groepsreis naar Oman organiseer. Het land mag je gewoon niet missen. De mensen zijn er zo hartelijk en ontvangen ons zo graag dat ik jullie graag meeneem om hier kennis mee te maken.

De reis kan een extra uitdaging bieden door een canyoning erin op te nemen. Deze optie kan bijgevoegd worden, just let me know!  Lees er alles over in deze blog

Het ultieme avontuur in de Snake Canyon - Oman

Samenwerking met Blue Skies of Oman

Deze reis naar Oman organiseer ik in samenwerking met het lokale reisbureau Blue Skies of Oman. Met Abdullah als chauffeur en gids ben ik nu 4x op rondreis geweest. Hij weet als geen ander de leuke koffietentjes te vinden, de plekken waar we kunnen lunchen maar ook de ins and outs van Oman aan ons te vertellen.

Bekijk de site van Blue Skies of Oman en raak geïnspireerd om ook mee te gaan naar het prachtige sultanaat Oman

Abdullah - Blue Skies Of Oman
Abdullah – Blue Skies Of Oman

Hoe zal de reis in Oman eruit zien?

Dag 1 Muscat ontdekken

In de ochtend zullen we de Grand Mosque bezoeken.

Je komt gelijk in de Midden-oosten sferen als we de souk in wandelen en over de corniche flaneren en eventueel de lokale vismarkt bezoeken. We klimmen naar een strategische uitkijkpost, bekijken het paleis en zoeken een mooie plek voor de zonsondergang.

Dag 2 gaan we snorkelen bij de Daymaniyat eilanden.

Met een beetje geluk zwemmen we al snel tussen de schildpadden en scholen gekleurde visjes.

Dag 3 Bezoeken we Bimmah Sinkhole en gaan we naar de mooie Wadi Shab of Wadi Tiwi om te wandelen / klimmen en zwemmen. Ligt aan de leeftijd en vraag van de groep. De Wadi Tiwi vraagt meer behendigheid en durf.

Lees meer over de wadi Shab

Dag 4 Sur & nacht in woestijn

In de ochtend zullen we Sur verkennen, de havenstad met een diepe historie met scheepsbouw, de zgn dows. Ook hebben we heerlijk de tijd om rustig te genieten van een fijn terrasje aan het water.

Na deze relaxte ochtend rijden we de woestijn Wahiba Sands in en zullen we genieten van de verre uitzichten, het vele zand en een mooie zonsondergang.

Wahiba Sands - Oman - Woestijn trip

Dag 5 Wadi Bani Khalid en Ras Al Hadd / Rass Al Jinz

In de ochtend bezoeken we een bedoeïen tent en kunnen we souvenirs kopen en daarna laten we langzaam de woestijn achter ons.

We bezoeken de Wadi Bani Khalid om een fijne, korte wandeling te maken. Daar kunnen we een mooie zwemtocht terug maken tussen hoge rotswanden in en door natuur uitgesleten glijbanen en watervalletjes.

In de avond gaan we op zoek naar schildpadden die eieren leggen op het strand bij Ras Al Hadd of Ras Al Jinz. Het strand is een beschermd gebied en we zullen daar met een gids gaan wandelen zodat deze ons uitleg kan geven en ons op de juiste afstand houdt van de schildpadden.

Dag 6 richting Bar al Hikman

Vandaag rijden we langs de kust naar Bar Al Hikman, honderden kilometers verlaten landschap. We komen langs de vissersplaats Al Askharah waar het bekend is dat er vanaf de kust enorme vissen gevangen kunnen worden. Onderweg komen we langs de pink lagoon en zullen we in een afgelegen kustplaatsje heerlijk lunchen.

Bar Al Hikman is een migratie plek voor vogels vanuit allerlei hoeken van de wereld. Ook zul je een enorme verscheidenheid aan vissen en koraal kunnen bewonderen.

Dag 7 Dag Bar al Hikman

Een heerlijke rustdag in het prachtige afgelegen gebied van Bar al Hikman. Op verzoek kan ik er een fijne yogales verzorgen in de ochtend of avond.

Optioneel – bij een eilandje iets verderop kun je prachtig snorkelen (15/20 euro pp).

Ook kunnen we heerlijk snorkelen gelijk voor de kust en kajakken / suppen. Daarnaast genieten we natuurlijk van alle rust in dit geweldige afgelegen oord. Maak een fijne wandeling tegen de zonsondergang en zie hoe de wereld om je heen tot rust komt.

Bar Alhikman - Malediven van Oman, wat een paradijsje

Leer meer over Bar Al Hikman 

Dag 8 Nizwa

Vanuit Bar Al Hikman reizen we door naar Nizwa. Onderweg bezoeken we een stadje waar we een lokale markt gaan bezoeken. Ook komen we langs Ibra, een van de oudste stadjes van Oman of Izki waar we de Zukait graftombes zullen bezoeken.

Dag 9 Omgeving Nizwa of Canyoning

Als je ervoor kiest om de omgeving van Nizwa te verkennen zul je een mooie tocht maken door de Wadi Ghul, Al Hamra bezoeken en het geweldige uitzichtpunt Jebel Shams bekijken.

Optioneel – niet inbegrepen:

Kies je voor een super avontuurlijke canyoning dan gaan we op tijd weg om in de ochtend te starten aan de tocht zodat we halverwege de middag aan het eind van deze tocht een late lunch te doen. Canyoning kan doorgaan bij deelname van tenminste 2 personen.

Dag 10 Terug naar Muscat

Voordat we weggaan uit Nizwa gaan we indrukwekkende Nizwa fort en de souk bezoeken. Als het vrijdag is kunnen we ook de bekende geitenmarkt bezoeken. Als we terugrijden naar Muscat zullen we nog een aantal plekken (bijv Bilad Sayt of Birkat Al Mouz) aan doen zodat we onze benen nog even kunnen strekken tijdens de lange tocht.

Palmen oase bij Birkat al Mouz - Oman
Palmen oase bij Birkat al Mouz – Oman

Dit reisschema is een richtlijn.
Weet dat alles zal aan bod komen maar dat het dagschema wat aangepast kan worden.

Voorwaarden voor deze reis naar Oman

Als jij op zoek bent naar een actieve reis. Je bent redelijk sportief aangelegd en kan wandelen (hooguit 3 uur) op steen en rots ondergrond. Dat wil dus zeggen dat er op- en afstapjes zijn die soms wel iets hoger kunnen zijn. En daarbij helpen we elkaar natuurlijk graag.

Alle wandelingen die we maken zijn af te breken en dus in te korten. De wandelingen zijn allemaal een wadi in en dezelfde route terug. Bedenk je dus op de heenweg dat het je te zwaar is kun je stoppen en op eigen tempo terug wandelen.

Ik ben opstartende reisorganisator en dit jaar nog niet aangesloten bij een overkoepelende reis organisatie. Ik benadruk daarom dat je zelf je verzekeringen moet afsluiten en daarop terug moet kunnen vallen.

Yoga in de Wadi Shab - Oman

Op reis in Oman als vakantieland

Mijn eerste reis naar Oman was in 2019 en sindsdien is er al veel veranderd. Waar er in 2019 nog niet zoveel geregeld was om het grote toerisme te ontvangen is dat nu echt al aan het veranderen. Fijne koffietentjes heb ik zien komen en dat vind ik heel fijn! Maar ook grote parkeerplaatsen en dus meer toeristen op de plekken waar we komen zoals de wadi’s en de woestijn. Alsnog staat Oman nog aan het begin van de ontwikkeling als vakantieland en zul je Oman leren kennen als een authentiek Midden Oosten land.

Lees over alles wat je moet weten over het sultanaat Oman

Overnachtingen reis naar Oman

Om de reis betaalbaar te houden zitten we niet in 5 sterren hotels. Gelukkig brengen we ook niet veel tijd door in onze hotels. De kamers zullen uiteraard altijd schoon en netjes zijn. In de woestijn is het mogelijk dat we een tent/kamer met meerdere deelnemers delen en dat kan in Bar Al Hikman ook het geval zijn.

Het is tijdens deze reis mogelijk om een kamer alleen te boeken in de hotels of tent in Bar Al Hikman of de woestijn tegen een meerprijs.

Bij het kampvuur in het Rustic Bedoeinenkamp - Oman
Bij het kampvuur in het Rustic Bedoeinenkamp – Oman

Klein gezelschap – Reis naar Oman

 • 4 t/m 8 personen

We kunnen op reis met 2 (4WD) voertuigen. Abdullah, onze gids, rijdt een voertuig en ik rij een voertuig. In elk voertuig kunnen 4 deelnemers, de reis zal uit hooguit 8 deelnemers bestaan.

Inbegrepen bij deze reis naar Oman

 • Overnachtingen
 • Ontbijt + lunch
 • Vervoer in Oman
 • 10 dgn chauffeur – reisleid(st)er

Bij deze reis naar Oman zit alle ontbijt en lunch inbegrepen. Abdullah kiest de restaurants uit die op onze weg liggen en daardoor logistiek weinig tijd kosten. We zullen daardoor bij lokale restaurants eten en de echte Omani keuken leren kennen.

Uiteraard is alle vervoer en zijn alle overnachtingen inbegrepen. Abdullah zal de gehele reis tot onze beschikking zijn met raad en daad.

Niet inbegrepen bij deze reis naar Oman?

 • Vliegticket naar Oman
 • Snorkelen Bar al Hikman – Canyoning Snake Canyon
 • Avondeten
 • Souvenirs

Het vliegticket is NIET inbegrepen. Reden hiervan is dat ik me ook kan voorstellen dat je een ticket wil boeken met andere reisdata zodat je misschien Dubai mee kan pakken vooraf of na deze reis.

Tijdens de rondreis in Oman is het enige wat zelf geregeld en betaald moet worden je avondeten. Uiteraard kunnen we daarbij helpen met het kiezen van een fijn restaurant. En natuurlijk als jij een souvenir of ander aandenken koopt is deze voor eigen kosten.

Kosten voor de reis naar Oman

 • € 1.495,00 euro excl btw

De ticket prijzen zijn de laatste jaren gestegen. Reken op een ticket prijzen van tenminste € 500,00. Eenmaal op reis in Oman geef je niet veel geld meer uit aangezien de kosten voor het eten (+/- € 15,00 pppd) vrij laag liggen.

Cultuur komt ook aan bod met o.a. Mutrah Souk - Muscat Oman
Cultuur komt ook aan bod met o.a. een bezoek aan de Mutrah Souk – Muscat Oman

Reisdata voor de reis naar Oman

In november is het een perfecte tijd om naar Oman te gaan. Het is dan winter en in Oman zijn de winters heerlijk warm. De zomers kunnen zinderend heet worden… Dus reizen wij in de winter naar dit prachtige land.

 • 4 t/m 13 november 2024 (4 november begint deze reis in de ochtend met de Muscat toer)

8 plekken beschikbaar

 • 18 t/m 27 november 2024 (18 november begint deze reis in de ochtend met de Muscat toer)

8 plekken beschikbaar

Uiteraard kun je een afwijkende vlucht data gebruiken en eerst de Emiraten of een ander land verkennen of natuurlijk eerder komen of langer blijven in Oman.

Meld je gelijk aan bij Jacomijn

Tip voor het boeken van een vlucht. Kijk op verschillende dagen van de week en tijden van de dag. Het kan soms best veel schelen in de prijs die ze berekenen. Ik heb alle keren dat ik naar Oman ging gereisd met het Turkse Pegasus en vloog dus via Istanbul.

Rondreis Oman - Uitkijkpunt bij Muscat - Avontuurlijke wandeling
Muscat op de achtergrond

Zoek je een hotel voor die eerste overnachting in Muscat? Ik vond het Golden Tulip Headington een fijn hotel, genoeg winkels en restaurants in de omgeving om de avond vooraf aan deze reis even kennis te maken met het Omani leven en keuken.

Praktische informatie reis naar Oman

 • Visum Oman

Bij aankomst krijgen we een stempel voor een verblijf van 14 dagen in ons paspoort. Het enige waar jij op moet letten is dat je paspoort een half jaar nog geldig is als jij Oman weer gaat verlaten.

 • Valuta Oman

In Oman betalen ze met de Omaanse Rial. Op het moment van schrijven is 1 OMR, €2,41 waard. Of om het andersom te zeggen, €1,00 is OMR 0,41. het is maar wat jij makkelijk vind om uit te rekenen. Ik heb daarvoor altijd een appje op mijn telefoon staan.

 • Kledingvoorschriften Oman

Zorg dat je een shirt met lange mouw bij je hebt, een sjaal en lange broek of rok zodat je je kan bedekken als we een moskee gaan bezoeken of in een stad zijn. We zullen 1 moskee bezoeken in Muscat en zullen 3 steden aan doen. Om vele blikken te mijden is het fijn als je niet te bloot rondloopt. Dit is men niet gewend en wordt niet gewaardeerd maar wordt wel goed bekeken…

 • Waterschoenen

Bij deze reis, waarbij we wadi’s in gaan, is het onmisbaar om goede schoenen bij je te hebben die je kan dragen in het water. Waarmee je op een steenondergrond makkelijk in het water kan wandelen. Elke wadi die we in gaan zul je deze waterschoenen/sandalen gaan dragen.

 • Handbagage

Alle bagage moet elke dag mee in ons voertuig en dus zul je alleen met handbagage kunnen reizen. Een koffer of backpack die aan die formaten voldoet zal in de auto zijn plek kunnen vinden en daarnaast kun je natuurlijk een rugtasje mee nemen. Ik heb deze reis nu 3x met anderen gemaakt en dit is altijd gelukt en achteraf krijg ik altijd het bericht dat men toch meer dan genoeg bij zich had 🙂

Wakker worden in de woestijn - bedoeienenkamp Wahiba Sands - Oman

 • Waterfles

In Oman worden nog heel veel kleine wegwerp waterflesjes verkocht. Ik wil hier niet aan mee doen en koop altijd 5 literflessen water om zo onze eigen meegebrachte waterfles telkens bij te vullen. Deze traditie wil ik voortzetten en hopelijk zal het ook in Oman uiteindelijk normaal gaan worden. Dus op deze reis dien je een eigen bijvul waterfles mee te nemen.

 • Wifi in Oman

Elk hotel heeft natuurlijk wifi voor ons om te gebruiken. Overdag kan Abdullah voor ons een hotspot aanmaken. Mocht je bereikbaar willen zijn of soms even een berichtje willen delen dan is dat mogelijk. In de woestijn en bij Bar Alhikman zijn wij iets verder verwijderd van de bewoonde wereld en zijn we offline.

Heb je vragen over deze reis stuur me een berichtje en ik ga ze graag beantwoorden.

Ga jij met mij mee op reis naar de sultanaat Oman?

Lees ook de algemene reisvoorwaarden van toepassing op de door Zinvol Reizen aangeboden reizen.

Canyoning Oman - Wester Hajar Mountains Viewpoint

Jacomijn – Zinvol Reizen

Of zoek je een andere reis?
Je kunt met mij ook de laatste 200 km wandelen op de Camino Frances!

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostela – Spanje – Alleen wandelen maar toch samen!

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze wereld dan ik doe!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *