Zinvol Reizen naar Jordanië – Ga mee terug naar jouw basis met Yoga, Meditatie en Avontuur in de magische Wadi Rum woestijn in Jordanië

Zinvol Reizen naar Jordanië
Terug naar jouw basis
Terug naar wie jij in essentie bent

De tijd nemen om in jezelf te keren, te herontdekken wat jou drijft, wat je doel is en waar je weer op jouw pad kan stappen. In deze drukke tijd worden we geleefd en laten we soms de teugels even vieren. Het voelt dan even makkelijker om niet zelf te denken en te voelen maar de ander laten beslissen wat er moet gebeuren en simpelweg uitvoeren wat er van je verlangt wordt.

Maar hoe worden wij gelukkig? Wanneer worden wij blij van wat we doen?
Wat maakt dat jij je echt voldaan voelt met wat jij doet?

We raken het makkelijk kwijt… Niemand, anders dan jij zelf, verlangt van jou dat jij leeft naar je eigen vervulling. Als je beseft dat je van je pad afgedreven bent kom je bij een punt dat je denkt: Dit was niet wat ik vooraf voor mijzelf in gedachten had.

Zinvol Reizen - Zinvolle reis naar Jordanie

Ontvang waardevolle inzichten tijdens deze reis om jouw levenspad te verrijken en te ontdekken hoe je meer vervulling en vreugde in jouw dagelijks leven kunt vinden. Het mooie is dat die inzichten al in jou zitten, je hebt ze alleen nog niet ‘gevonden’. Ik wil je daar graag bij helpen tijdens deze zinvolle reis naar Jordanië.

Terug naar een zinvol leven met
Zinvol Reizen naar Jordanië

Ik heb gemerkt dat het dan super fijn is om eens fysiek afstand te nemen van je leven. Om vanuit daar een beter en onafhankelijk beeld te krijgen. Zonder ‘grenzen’ terug kijken en voelen wat het is waar je passie ligt.

Om jezelf de vragen te stellen: Wat is mijn (levens)doel? Waar ben ik van mijn pad afgeweken? Iedereen heeft zijn eigen pad te bewandelen en dat is juist wat de wereld nodig is. Jouw unieke inbreng in deze wereld is wat meerwaarde geeft en niet de inbreng die een ander van jou verlangt… direct of indirect.

Toen ik hier op reflecteerde besloot ik dat het mijn pad is om jou mee te nemen samen met mij op de Zinvolle Reis in de magische woestijn van de Wadi Rum in Jordanië

Zinvol Reizen - Zinvolle reis naar Jordanie

Zinvol Reizen in Jordanië

Om terug te komen bij jouw basis gaan we de woestijn in. De magische Wadi Rum woestijn in Jordanië.

De woestijn is al sinds mensenheugenis een plek om je terug te trekken en op je leven te reflecteren.

In deze zinvolle reis ga je 2x 2 dagen achtereen in het bedoeïenenkamp terug naar jezelf. Door yoga te beoefenen, te mediteren, mindful wandelen maar ook door mooie gesprekken te voeren. Inzichten onder woorden brengen en ze daarna op te schrijven.

  • Voorafgaand aan deze reis nodig ik je uit een vragenlijst in te vullen en naar aanleiding daarvan krijg je een persoonlijk rapport toegestuurd. Dit rapport onthult jouw unieke drijfveren, waardoor je tijdens de reis een dieper inzicht zult krijgen in wat jou energie geeft in het leven.

Wellicht ontdek je waarom bepaalde situaties zo vervullend waren, terwijl andere minder positief waren. Het is een kans om de essentie van wat je drijft en inspireert te verkennen, en om bewuster te worden van jouw persoonlijke kracht en vreugde.

Ben jij klaar voor op een reis van zelf ontdekking en verrijking?

Tussen die intensieve en leerzame dagen in het bedoeïenenkamp door gaan we ook de Wadi Rum zelf ontdekken. We zullen een lange woestijnwandeling gaan maken. Voel en ervaar de leegte, de grootsheid van de woestijn en reflecteer op de plek die jij daarin inneemt.

Zinvol Reizen - Zinvolle reis naar Jordanie

Als afsluiting van deze innerlijke reis gaan we ook de toeristische trekpleisters bezoeken van de magische Wadi Rum. Op die laatste dag stappen we weer terug de wereld in. De wereld van het toerisme maar ook de souvenirs en hun verkopers.

Zinvol Reizen naar Jordanië

Mijn missie is om jou waardevolle inzichten te laten geven tijdens deze reis. Zodat jij jouw levenspad mag verrijken en kan ontdekken hoe jij meer vervulling en vreugde in jouw dagelijks leven kunt vinden. Het mooie is dat die inzichten al in jou zitten, je hebt ze alleen nog niet ‘gevonden’. Ik wil je daar graag bij helpen tijdens deze zinvolle reis naar Jordanië.

Hoe zal Zinvol Reizen naar Jordanië eruit zien?

De reis start en eindigt in Wadi Rum Village. Dit is op een klein uurtje rijden vanaf Aqaba bij de Rode Zee en 4 uur rijden vanaf Amman.

In Wadi Rum Village zullen we als groep bij elkaar komen op de afgesproken tijd & plek. Vanaf daar rijden we naar het mooie bedoeïenenkamp wat bestaat uit 4 bedoeïenen tenten en een mooie gezamenlijke ruimte. Dit kamp zal alleen door ons gebruikt worden tijdens deze reis.

Ontbijt, lunch en diner zitten inbegrepen in deze reis en zullen allen vegetarisch zijn.

Deel jij je tent met een medereiziger dan betaal je natuurlijk iets minder. Wil jij graag een eigen tent dan betaal je een solo toeslag. Bij de man/vrouw verdeling zal hier op gelet worden. Is er maar 1 man of 1 vrouw in het gezelschap dan is het helaas niet mogelijk om een tent te delen. (tenzij stel/koppel/kennissen)

Zinvol Reizen - Zinvolle reis naar Jordanie
Lunch tijdens de highlights van de Wadi Rum dag

Bij deze reis zit geen vliegticket in begrepen.

Reden hiervan is dat ik me kan voorstellen dat je nog wat langer in Jordanië zou willen zijn. De reis is dus makkelijk te combineren met een reis van bijv 2 weken waarbij je ook naar het wereldwonder Petra gaat en misschien nog gaat drijven in de Dode Zee.

Boek jij deze zinvolle reis naar Jordanië?

De voorwaarden voor deze reis zijn dat je zorg draagt voor je eigen zorg- reis- en annuleringsverzekering. Ik ben geen reisbureau en (nog) niet aangesloten bij een overkoepelende organisatie. Als jij je opgeeft voor deze reis kun je geen kosten op mij persoonlijk verhalen. Heb je vragen hierover stel ze mij gerust, ik beantwoord ze graag.

Zinvol Reizen - Zinvolle reis naar Jordanie

Klein gezelschap

Het mooie bedoeïenenkamp (Desert Magic Logde) waar wij zullen verblijven bestaat uit 4 bedoeïenententen. Er zijn 3 tenten beschikbaar om te boeken. Het gezelschap zal dus klein blijven: minimaal 3 tot 6 personen per reis. De solo aanmeldingen en verdeling van man/vrouw zal moeten uitwijzen hoe groot de groep gaat worden.

Zinvolle reis naar de Desert Magic Logde in Jordanie
Desert Magic Logde, ons verblijf gedurende deze zinvolle reis

Boek jij deze zinvolle reis? Bekijk hier de data

Data voor deze reis naar Jordanië

  • 19 september t/m 26 september 2024

Groepsgrootte – 3 a 6 personen (Nog 1 tent, 2 plekken beschikbaar)

  • 21 oktober t/m 28 oktober 2024

Groepsgrootte – 3 a 6 personen (Alle plekken beschikbaar)

  • 4 maart t/m 11 maart 2025

Groepsgrootte – 3 a 6 personen (Alle plekken beschikbaar)

  • 14 maart t/m 22 maart 2025

Groepsgrootte – 3 a 6 personen (Alle plekken beschikbaar)

Je kun je er voor kiezen om op Aqaba of Amman te vliegen. De reistijd van Amman naar Wadi Rum Village is 320 km en zo’n 4 uur rijden en kan met het openbaar vervoer of taxi afgelegd worden.

Zinvol Reizen - Zinvolle reis naar Jordanie

Kosten Zinvolle Reis naar Jordanië

Jouw investering zal zijn € 1.250,00 euro excl btw als je in een mooie bedoeïenentent alleen verblijft.

Wil je de tent delen met een andere reiziger en is deze mogelijkheid er omdat er nog een aanmelding is om te delen dan komen de kosten op € 1.000,00 euro excl btw.

Praktische informatie over Zinvol Reizen naar Jordanië

De reis zal bij tenminste 3 aanmeldingen door gaan en gesloten worden bij een groepsgrootte van 6 personen. Mits de indeling en bezetting van de bedoeïenen tenten dit toelaat.

  • Voor wie is deze reis?

Deze reis is echt bedoeld voor mensen die open staan om naar zichzelf te kijken en een persoonlijke ontwikkeling willen aangaan. Heb jij last van mentale problemen dan is deze reis misschien niet voor jou op dit moment. Ik verwacht van jullie een open en positieve houding naar jezelf en naar elkaar. Je bent welkom op deze reis als je 30 jaar of ouder bent.

Houd er rekening mee dat er in deze reis een lange woestijnwandeling zit.

Uiteraard is er in overleg altijd een andere invulling voor deze dag te regelen als je geen lange wandeling kan ondernemen.

Avontuurlijk Reizen met yoga en meditatie

Zinvol Reizen - Kamelen in de woestijn van Jordanie
Bijvoorbeeld een kamelentocht

  • Ontbijt, lunch en diner

Zolang wij in de woestijn verblijven zijn alle maaltijden inclusief. De maaltijden zullen vegetarisch zijn. Heb jij een allergie? Geef deze dan duidelijk aan zodat hier rekening mee gehouden kan worden in de voorbereiding.

  • Reis- en annuleringsverzekering

Zelf dien je een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Let op: Op dit moment is Zinvol Reizen in een startup. Het is financieel nog niet haalbaar om aan te sluiten bij VVKR maar ben wel aangesloten bij GGTO. Omdat de tijd dringt voor het boeken van een reis dit jaar deel ik deze reis wel.

  • Paspoort – Visum

Je draagt er zorg voor dat je paspoort geldig is en voor het visum voor Jordanië. Hier zijn verschillende versies van. Wil jij verder reizen voor- of na deze reis dan kan het voordeliger zijn als je een Jordan Pass regelt. In de Jordan Pass zitten het visum en entrees voor vele plekken al in, bijv Petra. Informeer zelf hier naar en regel de voor jouw beste optie. Uiteraard kan ik jou hiermee helpen.

  • Vliegreis naar Jordanië

De vliegreis is niet inbegrepen. Mocht jij door willen reizen of al in Jordanië zijn als deze zinvolle reis begint dan is dat mogelijk. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Aqaba en vanuit Amsterdam gaan er bijna dagelijks rechtstreekse vluchten naar Aqaba. Vanuit Aqaba kun je binnen een uur met een taxi of huurauto bij Wadi Rum Village zijn.

Jacomijn doet een Yoga pose in de woestijn van Jordanie

Meld jij je aan voor deze geweldige reis?
Laat hier een reactie achter, mail of bericht/dm mij op Facebook of Instagram

Verder reizen na de zinvolle reis?

Als je verder reist kan ik je natuurlijk aanbevelen om te gaan wandelen in het natuurgebied bij Dana. Of wat dacht je van de stad Petra, een van de nieuwe wereldwonderen?

Maar ook even drijven in de Dode Zee mag niet ontbreken aan een bezoek aan Jordanië. Het wandelen in een Wadi zoals de Wadi Mujib!

Wandelen in Dana Biosphere Reserve - Jordanië
Dana Biosphere – Jordanië

Avontuur in de Wadi Mujib - Jordanië
Wadi Mujib – Jordanië

En voor degenen die mij niet kennen:

Met wie ga jij op reis?

Ik ben Jacomijn, oprichter van Zinvol Reizen. Ik ga deze zinvolle reis met jullie begeleiden. Jaren terug ben ik mijn zoektocht begonnen door te gaan reizen. In 2012 ging ik het avontuur aan met een eerste soloreis en in die jaren erna lukte het me vrijwel altijd om meerdere maanden achtereen op reis te zijn. Toen ik op een gegeven moment het gevoel had verdwaald in deze wereld te zijn besloot ik om het anders aan te pakken. Ik ging toen op zoek naar mijzelf en wat mij drijft. Ik heb veel gereisd om contacten met lokale mensen aan te gaan en deed bijv vrijwilligerswerk in Kenia en boekte lokale tripjes zoals op bezoek gaan bij een sjamaan. Ook heb ik 3x 10 dagen gemediteerd en daardoor veel inzicht in mijzelf verkregen. Ook deed ik een yogacursus van 3 weken zodat ik nu les mag geven. Daar kreeg ik ook vele inzichten en verwerkte ik oud zeer. En toch bleef ik een lange tijd deels op de oude wijze doorgaan met mijn leven.

Ik wil meer Zinvol Reizen

Dit jaar, het jaar dat ik 50 word, wil ik het roer omgooien. Ik wil met meer mensen werken die vooruit willen, die uit zichzelf open staan voor verandering en op zoek gaan naar verbetering voor hun leven.

Voor degenen die mij niet kennen… Ik werk sinds 2005 bij de politie in de zogenaamde bereikbaarheidsdienst. Dat wil zeggen dat ik de 112 meldingen en alles waarvoor men de politie belt afhandelt. Ik kom dus bij de mensen thuis, op straat of in het uitgaansleven bijv.. Je kunt je dan misschien wel voorstellen dat de meeste mensen / situaties waarin ik kom niet om mijn hulp gevraagd hebben.

De laatste jaren ben ik veel met zelfontwikkeling bezig geweest en heb ik onder andere het diploma life-coach behaald. Daarnaast heb ik een aantal (coach) trajecten zelf afgelegd waardoor ik meer inzicht kreeg in wat mij drijft in het leven. Ik denk dat ik nu voldoende in mijn rugzak heb om deze reis te begeleiden.

Yoga pose in de woestijn van Jordanie

Lees meer over mijn plannen of georganiseerde reizen:

Ga jij met mij mee op zinvolle reis? / Yoga, meditatie en avontuur

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostela – Spanje – Augustus / September 2024

10 dagen avontuurlijk reizen in Oman – Komt een nieuwe datum voor

Jordanië rondreis – Dit is zelf te regelen voor of na deze zinvolle reis

Ga jij mee met Zinvol Reizen naar Jordanië?

Meld je dan aan!
Ik hoor graag van je als je vragen hebt.

Disclaimer Zinvol Reizen

Zinvol Reizen is een startup. Zinvol Reizen is (nog) niet aangesloten bij de VVKR of een Garantieregeling. In de toekomst ga ik dit in orde maken maar om de prijs van deze reis betaalbaar te houden is het nu nog niet haalbaar. Ik hoop dat jullie vertrouwen in mij hebben. Deze reis ga ik tot een succes maken.

Zinvol Reizen en deze manier van reizen aanbieden voelt als mijn nieuwe levensmissie 🙂
Ik ga er dan ook voor de volle 100% voor. Jullie ook?

Zinvol Reizen is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 92884784

Lees je ook even de algemene reisvoorwaarden die gelden op de bij Zinvol Reizen te boeken reizen?

2 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *