2 weken rondreis door Kerala – India

Voor het eerst ging ik naar het zuiden van India. Veel had ik gehoord over de theeplantages, de stranden en natuurlijk de backwaters. De staat Kerala is de meest zuidelijke provincie van India en een ideale bestemming voor 2 weken rondreis Kerala. Samen met de staat Tamil Nadu vullen zij die onderste punt van India.

Kerala vult de linkerzijde van die onderste punt en de provincie wordt veelal aangeduid met God’s Own Country. Het is een groene staat, er zijn vele theeplantages in een prachtig heuvelrijk gebied en veel wateren / rivieren die de zee instromen. Deze wateren worden in India de backwaters genoemd en ook echt een must visit.

De plaatsen die ik bezocht in Kerala waren: Kochi, Munnar, Kumily en Varkala

Deze reis zit vol cultuur, natuur en natuurlijk lekker zuid Indiaas eten!

2 weken rondreis Kerala – India

2 weken rondreis Kerala - India
Mijn eerste kennismaking met de kinderen van Kerala op de haven van Beypore

Mijn 2 weken rondreis door Kerala begon ik in Kozhikode, voorheen Calicut, omdat ik vanuit Delhi kwam na een korte rondreis door Rajasthan. Ik had op deze rondreis door Kerala een prive chauffeur, luxe hè? Hij haalde me op van het vliegveld en bracht me gelijk naar het hotel. Het was al laat toen ik aankwam in Calicut en dus heb ik niet veel gezien van deze stad.

Uiteraard kun je ook met de lokale bus rondreizen. Kijk eens voor jou mogelijkheden in Kerala

De volgende ochtend heb ik nog wel even Beypore Beach bezocht. Ik kwam meerdere schoolklassen tegen en uiteraard wilden ze met mij op de foto. Onderhand ben ik dat gewend in India maar eigenlijk is dat best vreemd. Als toerist verwacht je meer dat jij de foto’s wil maken van de ander en dat zij jou niet zo interessant vinden. India is daarin wel uniek en de mensen zijn open en nieuwsgierig wat elk bezoek opfleurt.

2 weken rondreis Kerala - India
Ook bij Beypore Beach kwam ik weer een klas tegen!

Dag 2 / 3 Kozghikode naar Kochi

We gingen al snel verder omdat het een lange afstand was naar Kochi, zo’n 200 km. In India gaat het rijden natuurlijk niet zo snel als in NL op de snelweg 🙂 We slingerden het heuvelachtige gebied in en telkens had ik de meest mooie uitzichten uit mijn autoraam.

2 weken rondreis Kerala - India
De rivier achter mijn hotel

Halverwege de volgende ochtend bezochten we Vazhachal waterfalls. Ik kon er lekker even een stukje lopen in de natuur. En ik was niet de enige die hier rondliep en het een mooi plekje vond!!

2 weken rondreis Kerala - India
Nog een beetje mistig zo vroeg in de ochtend

2 weken rondreis Kerala - India
Onderweg kwam ik al een kleine sambar (paardhert) tegen en nog veel meer apen 🙂

2 weken rondreis Kerala - India

Wat mij opviel was dat er veel toeristen waren maar geen enkele westerse 🙂

Aan het eind van de middag bereikten we Kochi (Cochin). Ik kon inchecken in wederom een net en fijn hotel en ging gelijk de omgeving van het hotel ontdekken. Ik was erg blij om te zien dat ik dichtbij een grote Hindoe tempel zat waar het jaarlijkse feest bezig was.

2 weken rondreis Kerala - India

Dag 4 Kochi ontdekken

De volgende dag stond er een dag Kochi ontdekken op het programma. Kochi, ook wel Cochin, heeft een lange historie handeldrijven waar ook de Nederlanders een rol inspelen. Dus kwam ik ook uit bij de Dutch Cemetary waar een heel aantal Nederlanders begraven liggen.

2 weken rondreis Kerala - India

Ook liep ik door een super leuk winkelstraatje en genoot ik van het zicht op de Chinese vissersnetten.

Als je meer over Kochi wil lezen bekijk dan Hoogtepunten van Kochi

In de avond wilde ik uiteraard terug naar de tempel bij mijn hotel in de buurt. Toen ik bij mijn hotel kwam was de hele straat vol met mensen maar ook met olifanten. Er waren rituelen gaande die verband hielden met het feest bij de tempel.

2 weken rondreis Kerala - India

Wil je de hele straat zien?

Lees dan mijn blog Rituelen, gepofte rijst en heilige olifanten

Dag 5 Kochi naar Munnar

We reden landinwaarts en kwamen al snel in het geweldige gebied waar de theeplantages zich bevinden.

Bij de Madupetty dam hadden we een stop zodat ik even uit de auto kon. Ik had een korte wandeling bij Top Station, als het mooi weer heb kijk je hier natuurlijk geweldig het landschap in. Onderweg bezocht ik ook een rozentuin en een kruidentuin.

2 weken rondreis Kerala - India
Ken jij dit specerij?

2 Weken Rondreis Kerala

Aangekomen in Munnar ging ik naar een traditionele dans avond. Dat hoort er natuurlijk bij om de cultuur te begrijpen. De Kathakali dans is de traditionele dans die je overal ziet en zeer herkenbaar doordat de mythische god een groen geschilderd gezicht heeft. De dans is een mengeling van dans, toneel en krijgskunst.

2 weken rondreis Kerala - India
Zo’n avond begint al dat je mag zien dat de hoofdrolspelers zich beschilderen en aankleden.

Dag 7 Munnar naar Kumily

De volgende dag reden we weer door die geweldige theeplantages. Wat een ongelooflijk mooi gebied. Zo groen en zo’n mooi golvend landschap. We zouden naar een theeplantage gaan die nogal op hoogte lag en dus stapten we over in een 4wheel drive.

Ik vond die tocht echt super!!

2 weken rondreis Kerala - India

We kwamen uit bij  Kolukkulumai tea plantage en daar heb ik even…. wat ook anders… een kopje thee gedronken. Een korte rondleiding gehad en weer de gave tocht naar beneden gestart. Ik vond deze dag echt super!!

2 weken rondreis Kerala - India

Wil je meer van dit geweldige gebied zien? Kijk dan even hier: De tocht door de theeplantages

2 weken rondreis Kerala – India

Dag 8 Periyar Tiger Reserve

We zijn hierna doorgereden naar  Kumily bij het Periyar Tiger Reserve. Ik wilde een dagtrip in dit nationaal park maken. Het park is deels onder water en dat is ontstaan door een dam die aangelegd is. Nu is Kerala dan een mooie groene provincie.. maar het blijkt zo te zijn dat de naastgelegen provincie Tamil Nadu hieronder geleden heeft en het daar een stuk droger is gebleven…

2 weken rondreis Kerala - India

Ik had eigenlijk een nacht in het park moeten doen om meer kans te hebben om de tijger te spotten maar… ik zag 2 dansende cobra’s en daar werd ik ook erg blij van!

Echt een unieke sighting!!

2 weken rondreis Kerala - India

Meer over mijn dag dat ik op zoek naar de tijger ging

Dag 9 / 10 Kumily naar Alappuzha

Als je googled op Kerala dan vind je de theeplantages en het feit dat iedereen een nacht doorbrengt op de backwaters van Kerala. En ja…dat moet je ook zeker doen.  Als je het mij vraagt ook wel echt een must do op je 2 weken rondreis Kerala!

Wat een relaxed dagje zeg!

2 weken rondreis Kerala - India
Zie het lokale leven aan je voorbij trekken als je heerlijk op je boot voorbij vaart

2 weken rondreis Kerala - India

Op de boot werd mijn lunch en diner gemaakt en dus hoefde ik alleen maar te genieten van wat er zich allemaal afspeelde langs de kant van het water 🙂 Tegen de avond gingen we aan wal en kon ik een mooie wandeling maken.

We lagen met een 5 tal boten op een plek en alleen ben je er dus niet.  Het heeft als voordeel dat er toezicht is tijdens de nacht, van medetoeristen en van de eigenaren van de boot en de gidsen.

Hoe beter kun je een vakantiedag besteden?

2 weken rondreis Kerala - India

Dag 11 / 14 naar Varkala

De laatste dagen van de 2 weken rondreis Kerala heerlijk aan het strand van Varkala doorbrengen was de beste afsluiter voor mij. Ik had in totaal een maand gereisd door India. Ik was ongeveer 4 weken eerder begonnen in Delhi en aansluitend een stuk van Rajasthan door gereisd .. nu lag ik in een heerlijk resort in Varkala.

2 weken rondreis Kerala - India

Ik had een heerlijk huisje aan het zwembad van Akhil Beach Resort in Varkala 🙂

Als je ervoor gekozen hebt om met het lokale vervoer rond te reizen dan wil je ook je eigen hotels boeken. Aan het strand is dan een resort wel heel fijn. Kijk eens voor de mogelijkheden in Varkala

2 weken rondreis Kerala - India

Elke dag liep ik het stuk naar het zee en genoot ik van de rust maar tevens ook de Indiase drukte 🙂 Uiteraard liep ik ook telkens door naar het einde van het strand, Papanasam beach. Het laatste stukje strand waar dagelijks, vroeg in de avond, de Hindoe rituelen plaatsvinden.

Zeer indrukwekkend om te zien.

Wil je meer over deze Heilige Rituelen op het strand van Papanasam lezen?

2 weken rondreis Kerala - India

Daarnaast zijn er natuurlijk nog Hindoe tempels te bezoeken in de omgeving, ik bezocht de Janardhana Swami Tempel. Deze is op loopafstand vanaf Papanasam beach, aan de rechterkant van de straat, tegen over een vijver waar men zich in kan wassen. Deze vijver hoort bij de tempel.

2 weken rondreis Kerala -India

Ik las over een boom met allemaal poppen die zou bij deze tempel zijn,
ik was daar wel nieuwsgierig naar.

2 weken rondreis Kerala -India

Ook kwam ik een oproep tegen om de rotzooi op te gaan ruimen. Daar had ik wel een ochtend voor over! Vele Indiase mensen verklaarden ons voor gek… Maar je moet ergens beginnen toch? Het goede voorbeeld geven ipv alleen maar de vervuilende toerist zijn…

Maar most of all…
Was het tijd om te relaxen voor mij 🙂

2 weken rondreis Kerala -India

2 weken rondreis Kerala -India

Daar lopend op het strand van Papanasam kon ik terugkijken op een geweldige reis door Kerala. Ik had veel gezien, veel meegemaakt en kon er weer een tijdje tegenaan 🙂

Wil jij ook deze 2 weken rondreis Kerala boeken?

  • Ik boekte deze trip via mijn reisbureau in Delhi.

Latif regelde het allemaal prima voor mij en was tijdens de reis ook te bereiken als iets mij niet helemaal beviel. Hij kon het dan nog vaak wel weer omzetten voor mij. Vraag me om zijn contactgegevens als je een trip als deze wil boeken!

Ik kan dus aanbevelen om je reis lokaal te boeken. Je komt zo op locaties die niet door alle westerse toeristen bezocht worden en dus krijg je een unieke ervaring die meer lokaal is dan de meeste rondreizen die je kan boeken in Nederland.

Lees deze blog als je weten hoe duur of eigenlijk hoe goedkoop India is

Ik heb de volgende reis ook mijn lokale reisagent Latif geboekt! Ik heb de reis iets completer gemaakt… ik had maar een week te besteden maar Rajasthan verdient meer!

2 weken Rondreis Rajasthan – India

Nieuwsgierig naar andere reizen die ik in India deed?

Thajiwas Gletsjer beklimmen – Kashmir

De Streetfood cultuur in Mumbai ontdekken

Schapen offeren op het moslim feest Eid Ul Adha – Kashmir

Ik ontmoette Sunil in Kochi

Of kan ik je inspireren om op safari te gaan in Sri Lanka?

Op safari in Kaudulla National Park – Sri Lanka

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze wereld dan ik!

Tags:,
9 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *