Hoogtepunten Kochi – Bezoek Cochin, Kerala – India

Kochi, ook wel Cochin genoemd, is een stad aan de zuidwest kust van de provincie Kerala. Voor jullie beeldvorming.. dat is dus helemaal links onderin in India. Kochi heeft een grote, gezonde haven en deze is sinds de 12e eeuw een belangrijke stop voor de Arabische, Chinese en Europese goederenaan- en doorvoer. Dit is aan alles te merken in deze stad doordat je veel invloeden van de Chinezen en Portugezen ziet. Ook de Nederlanders hebben er een flinke stempel achter gelaten. Lees alles over de hoogtepunten Kochi in deze blog.

Hoogtepunten Kochi – Wat moet je zeker zien?

Ik heb natuurlijk een lijstje hoogtepunten Kochi gemaakt van de bezienswaardigheden die ik bezocht:

De bekende Chinese vissersnetten

Dat de Chinezen ook hier zijn geweest kun je altijd nog zien aan de enorme Chinese Vissersnetten die er staan. De werkers laten je graag zien hoe de enorme bouwwerken hun grote net uit het water halen door grote keien als hefboom te gebruiken. Ik vond het best leuk om ook even aan het touw te trekken samen met een oud Indiaas mannetje wat mij ondertussen uitlegde hoe het allemaal in zijn werk ging 🙂

Hoogtepunten Kochi - Chineze Vissernet

Als je een kort filmpje wil zien van de werking van de Chinese Vissernetten

Hoogtepunten Kochi – Chineze Vissernetten

Hoogtepunten Kochi - Chineze Vissersnetten

St Francis Kerk

Van deze kerk wordt gezegd dat hij de oudste Europees gebouwde kerk is. In 1503 werd deze door Portugezen gebouw, de Fransiscaner Fraters. Vasco Di Cama, die je overal ter wereld tegenkomt, de bekende ontdekkingsreiziger, is in deze kerk begraven. De graftombe is leeg omdat zijn overblijfselen naar Portugal zijn gebracht om daar opnieuw begraven te worden.

Hoogtepunten Kochi – St. Francis Kerk

Hoogtepunten Kochi - St Francis kerk

De Nederlandse Begraafplaats

Tip: Als je bij de St. Francis kerk bent vraag dan een bewaker naar de sleutel van de Nederlandse Begraafplaats.

Toen ik daar bij het afgesloten hek stond kwam er een, van oorsprong Nederlandse man aan met zijn Australische vrouw. Zij waren wel eerst bij de kerk geweest en de bewaker was met hen meegekomen om voor ons het hek te openen zodat we even over de begraafplaats konden lopen. Je komt allemaal Nederlandse namen en grafteksten tegen. Is toch altijd apart om dat zover van huis te zien. De begraafplaats is niet echt goed onderhouden maar wel beschermd.

Hoogtepunten Kochi – Nederlandse Begraafplaats

Hoogtepunten Kochi - Nederlandse kerkhof

Mattancherry Paleis

Dit paleis was een gift van de Portugezen aan Raja van Kochi in 1555. In 1663 hebben de Nederlanders het gerenoveerd en sindsdien wordt het ook wel het Nederlandse Paleis genoemd. Ik ben er binnen geweest, het is ingericht als museum en je ziet veel over de leefwijze van die tijd. Mooi om even doorheen te lopen verder vond ik het meer een groot huis dan een paleis. Het had wel een aantal mooie kamers en uitzichten en aangezien ik binnen geen foto’s maken heb ik maar 1 foto van dit huis genomen.

Hoogtepunten Kochi – Mattancherry Paleis

Hoogtepunt Kochi - Mattancherry

Dit paleis zit bij de leuke Joodse winkelstraat Mattancherry waar ik ook even geshopt heb. Stuk voor stuk leuke en gezellige winkeltjes! Ik vond er het boek, Around India in 80 trains  en ik kocht er wat souvenirs!

Hoogtepunten Kochi - Joodse Winkelstraat

Santa Cruz Basilisk

De geschiedenis van deze imposante basiliek gaat terug tot 1506 maar er het gebouw wat er nu staat dateert uit 1902. Binnen is een mooie pastel getint interieur te zien. Tussen de middag gaat de basiliek weg en wordt je zonder pardon naar buiten gebonjourd.. gelukkig liep ik er al even maar als je net binnenkomt is dat toch jammer!

Hoogtepunten Kochi – Santa Cruz Basiliek

Hoogtepunten Kochi - Santa Cruz Basiliek

Hoogtepunten Kochi - Santa Cruz Basiliek

Hindoe Festival bij een tempel

Ik had het geluk dat ik tijdens lente hier was en dat er op dat moment het Utsavam Festival gaande was dichtbij mijn hotel. Mijn hotel zat in de straat naast de bekende Ernakulum Shiva Temple en daardoor heb ik twee dagen kunnen genieten van de vele rituelen en de massa’s mensen die bij de tempel kwamen. Lees er meer over in dit blog. Dit was toch wel echt 1 van de hoogtepunten van deze reis!!

Hoogtepunten Kochi – Utsavam Festival

Hoogtepunten Kochi - Rituelen Tempel

Heilige rituelen - Cochin

Highlights Cochin - Hindu Rituals

Heb jij deze hoogtepunten ook bezocht toen jij in Kochi was?

Heb jij geen prive chauffeur die je overal heen brengt zoals ik deze reis had? Boek dan je ticket voor een onvergetelijke dag in Kochi met gids en groep.

Hoogtepunten Cochin, Pinterest

Ben je nieuwsgierig geworden naar meer India?

De Streetfood Cultuur in Mumbai

Rituelen, Gepofte Rijst en Heilige Olifanten

Jodhpur – Blauwe Stad van Rajasthan

Op zoek naar de Tijger – Periyar Tiger Reserve – Kerala

Lokale Kookles .. Te Lokaal – Varanasi

Denk jij ook in mogelijkheden?

In Mogelijkheden Denken – Gewoon Omdat Het Kan!

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze wereld als ik

Tags:,
7 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *