2 weken Rondreis Rajasthan – India

Een rondreis Rajasthan is wat je moet doen als jij voor de eerste keer naar India gaat! Maak kennis met dit mooie land en ervaar je diepe historie die de woestijn met zich meebrengt!

Toch hoor ik het vaak…

“Ik zou ook wel eens naar India willen.”

“Wat lijkt me dat een bijzonder land!”

——-

India is dan ook niet voor niks het land dat je de meeste indrukken op een vierkante meter ter wereld geeft 🙂

Dat wil je toch niet missen? Al die heerlijke geuren, al die geluiden en en al die mooie en indrukwekkende kleuren?

Ja… de meeste indrukken op een vierkante meter ter wereld 🙂
#IncredibleIndia is DE hashtag van India…en dat is niet voor niks dus!

2 weken Rondreis Rajasthan – India

 #IncredibleIndia Rondreis IndiaDit huis kwam ik tegen in de straten van Jodhpur.
Daar kun je toch zo een half uur voor staan kijken en dan nog elke keer wat nieuws zien?

India lijkt dus ver buiten het bereik voor de vele vakantiegangers en reizigers die ons land telt. En toch als je het globaal bekijkt is ons kleine landje altijd wel goed vertegenwoordigd op de verre bestemmingen!

En waarom lijkt India dan ineens toch zo ver weg?

Rondreis RajasthanWaar je zoal op kan stuiten in de binnenstad van Delhi.

India staat nog ver van ons af als je bedenkt hoe de ‘klederdracht’ verschilt van onze westerse kleding, hoe de godsdienst deel uitmaakt van het alledaagse leven, waar de waterkraan van de community is en iedereen daar gebruik van maakt, waar hele andere regels gelden met betrekking tot privacy…

**  Herinnering Chandni Chowk, hartje Old Delhi  **

Ik vergeet nooit meer dat ik stond te wachten om een muntje voor de metro te kopen en dat ik ineens het lichaam van een vreemde tegen mijn rug aan voelde. Toen ik omkeek zag ik haar hoofd gehuld in mooi gekleurde doeken tegen mijn schouderblad aan liggen.

 Het duurde haar blijkbaar te lang en ze deed even haar ogen dicht terwijl ze tegen mij aan hing 🙂

Dit is toch helemaal niet voor te stellen in Nederland? Helemaal geweldig toch!!

     **

Maar is dat in de vele Afrikaanse landen niet net zo, die wel bezocht worden? Daar gaan wel veel mensen naartoe. Daar worden de meest luxueuze trips naar geboekt en komt men vol lof van terug! Is dat de reden? Dat er nog niet zoveel reizen naar India georganiseerd worden dan naar Afrika? En degene die er wel naartoe gaan veelal low budget reizen en men dus dat ziet?

2 weken Rondreis Rajasthan – India

Dan moet ik dat toch kunnen veranderen. Dan moet ik toch de mensen een kans geven om dit uber mooie land te kunnen gaan bezichtigen en vol lof terug laten komen! Ik kan dat zeker voor jullie regelen… en dan hoef je echt niet te reizen zoals ik dat deed hoor! Maar ik ben je wel voorgegaan en zal je dus wel langs die hoogtepunten laten gaan op een rondreis Rajasthan!! En ondertussen regel ik dan ook maar vast het vervoer en de overnachtingen voor je!

Overnacht in een Haveli
tijdens deze rondreis door Rajasthan

Want een overnachting in een van de vele Haveli is toch echt wel luxe! Wat een geweldige hotels heb ik gehad en wat een kleurrijk geheel is dat telkens weer. Een Haveli is een traditioneel huis of mansion waar meestal historische en uit architectonisch oogpunt meerwaarde aan zit. Een aantal nachten zat ik in de geweldige Haveli’s! Daar maakte ik toen een leuk filmpje van. Ik zal het hier een filmpje delen waarin ik jullie van mijn kamer naar de voorzijde meeneem door het hele gebouw.

Ik filmde toen nog verticaal…sorry 🙂

In deze nieuw samengestelde rondreis Rajasthan heb ik ook een aantal plaatsen opgenomen waar ik nog niet ben geweest maar waar ik erg veel spijt van heb dat ik daar de tijd niet voor genomen heb en dus wil ik je die niet onthouden!

Durf jij dat aan? Naar India reizen?

Neem twee weken vakantie en zie de hoogtepunten van de kleurrijke deelstaat Rajasthan. Elk deel van India heeft zijn pluspunten en ik vind Rajasthan toch echt wel een super staat die je niet mag missen. Die eeuwenoude historie van de sprookjesachtige wereld van de Maharadja’s laat je wegdromen als je door die forten en paleizen dwaalt. Zo intens kleurrijk, zoveel te zien op elke straathoek, zulke mooie kledij die de vrouwen dragen maar ook de mannen! En dan heb ik het nog niet eens over alle geuren die de straten vullen…

Daarnaast mag je uiteraard New Delhi niet missen met de drukke straatjes waarin je het gevoel hebt dat de hele stad ineens net in dat kleine straatje loopt. Of als je vanuit alle drukte ineens in het rustige park van de mooie Humayun’s Tombe loopt.

 2 weken Rondreis Rajasthan – India

En wat dacht je van de betoverend witte Taj Mahal? De wereldbekende witte graftombe die gebouwd werd door de vijfde heerser van het mogolrijk Sjah Jahan, als eerbetoon aan zijn overleden vrouw. Daar moet je toch zijn om een betoverende zonsopgang te bewonderen?

Taj Mahal Rondreis India

En ook Varanasi moet je bezocht hebben als je naar India gaat.. Loop over de eeuwenoude Ghats langs de Ganges waar het Indiase Hindoe leven gevierd wordt met de vele rituelen die het Hindoe geloof kent. Deze stad bestaat al meer dan 2700 jaar en is een van de oudste steden ter wereld en dat voel je, dat zie je, dat ruik je .. Daar kun je niet omheen in deze stad.

Rondreis India - Varanasi

Na dit indrukwekkende bezoek zul je nog even moeten acclimatiseren in Delhi voor je weer terug gaat naar het rustige, stille en kleurloze Nederland 🙂

2 weken Rondreis Rajasthan – India

De rondreis van dag tot dag:

New Delhi – Rondreis Rajasthan

Deze dag zul je aan het begin of aan het eind van de reis hebben. Dat ligt aan de tijden van je aankomst en vertrek. Een dag om de highlights bekijken van Delhi!

  • Chandni Chowk by Rickshaw, het drukke eeuwenoude centrum van Old Delhi
  • Humayun’s Tombe, een geweldige graftombe met een mooie tuin
  • Qutub Minar en andere bezienswaardigheden

Jama Masjid, Delhi

 Bij de grote Jama Mashid in Old Delhi

Jaipur  – Rondreis Rajasthan

In de roze stad Jaipur bezoek je het enorme Amber Fort. Een geweldig fort waar je de pracht en praal van de maharadja’s kan aanschouwen en hoort hoe zij meerdere vrouwen tevreden hielden 🙂
Hawa Mahal, het bekende windpaleis. Loop achter de vele raampjes en kijk uit op de drukke straat.
Jantar Mantar, enorme bouwwerken waarmee ze vroeger de stand van de maan/sterren konden zien en aan de hand daarvan een horoscoop vaststelden. Kijk eens wat ik allemaal bezocht in de roze stad Jaipur.

Ook zul je bij wat handwerkfabriekjes komen en kun je al wat souvenirs kopen.

Square Amber FortAmber Fort – Jaipur

Jodhpur – Rondreis Rajasthan

Bij Jodhpur zul je vanuit elk punt van de stad het geweldige Mehrangarh Fort zien. Deze moet je echt bezoeken. Loop van uit het centrum het pad naar  oven en vergeet niet terug te kijken om de mooie blauwe stad te zien!

Ook boekte ik een trip om de Thar woestijn in te gaan. Deze is bij de vele reisbureautjes makkelijk te boeken. Ik nam er ook een kookles. Echt een leuke ervaring. (Ik was hier 3 dagen)

Rondreis Rajasthan

Udaipur – Rondreis Rajasthan

Relax op het terras van je hotel (Haveli) met het zicht over de Pichola meer. In Udaipur kun je het mooie en grote stadspaleis bezoeken. Ook een dagtrip langs de vele tuinen en mooie uitzichten over het meer en de omgeving is een aanrader.

Rondreis India, Udaipur - Pichola meer

Op het terras van mijn Haveli met uitzicht over het Pichola meer

Udaipur – Rajasthan

Pushkar – Rondreis Rajasthan

Pushkar is geen grote stad en dus kun je die makkelijk bekijken te voet. Het meer van Puskar is een bezienswaardigheid zowel overdag, baden en wassen, als tegen de avond wanneer er de Hindoe rituelen plaatsvinden. Tevens kun je hier een Kameel Safari’s bespreken. Je kunt een dag of meerdere dagen maar uiteraard ook een paar uurtjes boeken.

Kijk mijn volledige reisgids Pushkar voor meer!

2 weken Rondreis Rajasthan - India

Agra – Rondreis Rajasthan

Mijn aanbeveling is wel om de zonsopgang te gaan bekijken bij de Taj Mahal. Je hebt daarna nog alle tijd om de omgeving te bekijken op je gemak. Wees niet te snel teleurgesteld als de zonsopgang in de mist lijkt te blijven, je krijgt alsnog een mooie zonsopgang!! Ga daarna lekker even terug naar het hotel voor een ontbijt en plan de rest van je dag in de stad Agra waar nog genoeg te zien is.

Na vandaag neem je afscheid van je chauffeur die je naar het station brengt.

Vanaf Agra ga je met de nachttrein naar Varanasi.

De trein alleen al is een hele belevenis, bij elke stop komen er lokale mensen binnen om van alles en nog wat aan je te verkopen. Vaak is dit heerlijk eten of een lekker warm kopje chai maar ze komen ook net zo goed aan boord om je huiswaar te verkopen. Je zult je bedje op moeten maken en daarvoor krijg je een pakketje uitgereikt met een laken, deken en een kussen.

Lees hier mijn tips over veilig reizen in bus of trein.

Je wordt de volgende dag van de trein gehaald en naar je hotel gebracht en dan kun je afspraken maken voor de komende dag(en).

Rondreis India, beddegoed trein

Breng die dag alvast door om Varanasi te verkennen, dwaal door de vele straatjes en zoek een heerlijk restaurantje op.

Boek deze Rondreis Rajasthan – India

2 weken Rondreis Rajasthan - India

De volgende ochtend zul je opgepikt worden om een vroege ochtend op de Ganges door te brengen. Zie India wakker worden en de rituelen uitvoeren welke zij al eeuwen aan de Ghats uitvoeren. De rest van de dag kun je in Varanasi doorbrengen maar ook kun je regelen dat je naar Sarnath gaat om de plek te bezoeken waar Buddha zijn verlichting kreeg en Buddha werd.

Rondreis Rajasthan

Tegen het begin van de avond wordt je dan naar het treinstation gebracht om met de nachttrein naar Delhi te gaan waar je de laatste uren van je rondreis zal doorbrengen. Het ligt aan je terugreis of je dan nog een dag te besteden hebt in Delhi of dat je gelijk door moet naar het vliegveld.

WAT MOET JE DAN NOG WETEN?

Wanneer gaan?

De temperatuur is het hele jaar door rond de 30 graden wordt op internet aangegeven. Maar in December en Januari kan het nog wel frisjes zijn in de ochtend en avond, rond de 15 -20 graden komt dan ook wel in de buurt. Mei/Juni/Juli en Augustus is de meeste neerslag. Voor de rest van het jaar kan ik niks bedenken waarom je niet zou moeten gaan.

Wat moet je ter plaatse nog betalen?

Er zitten geen entrees bij in van de te bezoeken highlights in de steden. Het ontbijt is inclusief bij de hotels maar niet bij de nachttreinen. De lunches en diners moeten dus zelf geregeld en betaald worden. Tips die je geeft aan je chauffeur, gidsen en bij hotels/eten is niet mee berekend.

Hoe zit het met een visum?

Je kunt dit sinds 2015 online aanvragen en het aanvraag formulier vraagt wel veel informatie van je maar is toch wel makkelijk in te vullen. Ik kan je hier altijd bij assisteren. Als je betaald hebt dan is dit bewijs genoeg als je dit laat zien als je op Delhi aankomt. Het visum kost rond de 6o euro.

India Visa Site

Wil jij je visum liever laten aanvragen door een bedrijfje kijk dan even hier

Internet

Overal kun je via WiFi online. Bij de meeste hotels is dit goed geregeld en is de verbinding goed en snel. Vaak heb je op je eigen hotel kamer nog verbinding wat toch wel heel fijn is om even met het thuisfront te kunnen skypen oid.

Rondreis Rajasthan – India

Uitbreiding op deze trip?

Als je nog graag een extensie wil van deze trip omdat je nog een weekje strand wil is dit uiteraard te regelen. je zou dan kunnen kiezen voor het toeristische Goa maar ook voor het minder toeristische en indrukwekkende Varkala in de staat Kerala.

Kleding voorschriften in tempels?

Ja, in de meeste tempels wordt het erg op prijs gesteld als je een doek om  je blote schouders wil hangen mocht je een hemdje dragen. Bij sommige tempels zien ze ook graag dat je de benen bedekt. Voor die reden heb ik altijd een sarong bij mij, erg handig voor dit soort doeleinden maar ook als het fris is in de auto/taxi of winkels door de vele airco’s die ze overal volop aan hebben staan.

Eten en alcohol

Grotendeels zal de menukaart vegetarisch zijn. Er is ook best wel wat keuze in de vlees sectie maar de Hindoe eet vegetarisch. Veelal zal de vlees sectie lam of vis bevatten. Er wordt ook vaak gedacht dat het eten super heet is. Dit valt wel mee maar dan moet je wel aangeven dat je het niet te heet wil hebben of dat je medium zou willen proberen. Het eten wat de Indiase bevolking zelf eet is vaak echt wel te heet voor mij 🙂 maar de meeste restaurants hebben hier al rekening mee gehouden voor de toerist.

Rondreis Rajasthan

Biryani made by myself 🙂 – Gemaakt tijdens de kookles in Jodhpur

Alcohol is er eigenlijk niet maar op veel plekken natuurlijk wel te krijgen. Mijn ervaring is dat je dit bij de restaurants die geen zicht op straat hebben, de ramen dichtgeplakt zijn of op een bovenverdieping zitten je dit wel kan krijgen. Vaak zijn hier de Punjabi’s of Sikh’s dan de eigenaar.

Speciaal voor vrouwen in India schreef ik deze Tips Veilig Reizen in India

2 weken Rondreis Rajasthan – India

Kosten:
Prijs voor dit programma zonder vliegticket is +/- 1.000 euro per persoon. Dus reken op zo’n 1.500 euro inclusief vliegticket per persoon. Deze trip is ten alle tijde te boeken via mij 🙂

Als je zin hebt gekregen om naar India af te reizen en de rondreis Rajasthan te boeken,
neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.
We kunnen het programma uitbreiden of inkorten daar waar gewenst wordt.

Ik hoor graag van je!

Maar….

Ik snap het ook als je denkt maar dat kan ik zelf. Je kunt de lokale bus of trein natuurlijk boeken en in de verschillende steden op zoek gaan naar de meest mooie hotels die er te vinden zijn! Ik reis ook veel op die manier maar vond het in eerste instantie wel fijn om een eigen chauffeur te hebben.

Rondreis RajasthanPIN

Pin deze rondreis

Je kunt op allerlei vlakken natuurlijk je reis invullen of aanpassen naar eigen interesse!

Ik ging ook nog naar de staat Kashmir:

De deelstaat Kashmir bezoeken – Noord India

Maar ook de staat Kerala is geweldig!!

2 weken rondreis door Kerala – India

Kijk op mijn India pagina voor al mijn verhalen en reizen in het geweldige India.

Tags:,
15 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *