Ik ontmoette Sunil in Kochi – India

Hij kwam naast me lopen en vroeg me waar ik naartoe wilde. Ik keek op zij en zag een donkere Indiase man naast me lopen. Hij had een speelse glimlach onder een klein snorretje, niet zo’n enorme Indiase snor die veel ziet 🙂 Ik zag dat hij zijn lange haar in een staart droeg. Hij had een westers t shirt aan en een spijkerbroek. Ik vermoed dat hij me al even zag dwalen door de vele straten van Kochi.

Toen ik net weer terug was bij het festival terrein en dacht daar maar wat te gaan eten sprak hij me aan. Ik had rondgelopen en kon niet echt een goed uitziend restaurant vinden. Degene die ik op internet had gezien kon ik lopend niet vinden.

Ik ontmoette Sunil in Kochi

Toen ik Sunil in Kochi vertelde dat ik nog moest eten en dus op zoek was naar een restaurant liep hij met me mee naar het restaurant wat bij hotel Lotus Garden hoorde en bestelde een heerlijke Massala voor mij. Dat is een aardappel curry met wat sausjes, daarbij kwam een opgeblazen dosa leek het.  Ik weet de naam niet meer.. Maar het was lekker! Zelf bestelde Sunil een kopje Chai en bleef bij me zitten. We raakten gezellig aan de praat over India en de gewoonten.

Eating Massala, Ik ontmoette Sunil in Kochi

Ik leerde al snel dat Sunil in Kochi niet de doorsnee Indiase man was maar dat hij de wereld had gezien. Hij had rondgereisd in Zuid Amerika en veel landen van Azie gezien uiteraard. Hij had ook wat Europese landen bezocht waaronder Nederland. Ik vond het fijn om te praten met Sunil, hij snapte wat beter wat ik wel en niet wilde weten en meer nog, waar mijn vragen vandaan kwamen.

Na het eten hebben we even over het festival terrein gelopen en toen vertelde hij dat hij een motor had. Hij kon me wel even de boulevard by night laten zien, of ik dat leuk vond. En hij keek me met zijn speelse glimlach aan.

Sunil in Kochi was ook een reiziger!!

Uiteraard reageerde ik eerst terughoudend. Ik kende deze man net een uurtje. Hij leek me aardig, we hadden super gezellig zitten praten en alles in zijn gezicht straalde aardigheid en oprechtheid uit.
Ik ontmoette Sunil in Kochi, Motor Enfield

Uiteindelijk moet je toch op je gutfeeling vertrouwen, die heeft mij eigenlijk nog nooit in de steek gelaten… En die zei me dat dit een prima vent was en dus ik ging mee.

Cruising op de boulevard met Sunil in Kochi

Hij had een Royal Enfield motor, een veel voorkomend merk in India. Een gave groene motor waar je mooi op kon toeren, dat kon ik zo zien! Hij startte hem en er kwam een geweldig, donker geluid uit. Ik stapte achterop en daar gingen we. Door het drukke verkeer van Kochi, India. Over de boulevard, de wind in mijn haren en mijn blik op oneindig…

De wind in mijn haren, Ik ontmoette Sunil in Kochi

Het was een heerlijke tocht. Sunil bracht me langs een aantal kerken waar we even stopten om foto’s te maken. Het was donker en ze zijn helaas niet allemaal goed gelukt. Sunil vertelde me wat historie en vroeg of ik nog even mee wilde naar een andere bekende kerk. Die was iets verder rijden en daarvoor moesten we over de brug. Natuurlijk deden we ook dat!

Kerken, Ik ontmoette Sunil in Kochi

Op de brug hadden we een geweldig uitzicht over de stad en op dat moment werd er vuurwerk afgestoken!!

Vuurwerk Ik ontmoette Sunil in Kochi

Ik kan me voorstellen dat een ieder die dit leest denkt… Hoe gek ben je!   Maar na een heel aantal soloreizen en uiteraard door mijn werk als politieagent leer je snel mensen in te schatten… De oprechtheid straalt van sommige mensen af….en van anderen niet. Die laat je links liggen.

Net ontmoet en achterop een motor stappen??

Sunil in Kochi

Vertrouw op de gevoel, die laat je niet in de steek. Op het moment dat ik twijfels had gehad of iets van onoprechtheid had gevoeld bij deze man was ik zeker niet mee gegaan.
De volgende avond hebben we weer heerlijk gegeten bij hetzelfde restaurant en op het terrein van het festival zorgde Sunil voor deze foto van mij en de Hindoe Godin Sarasvati, de echtgenote van Brahma.

 De Godin van creativiteit 🙂

Op de foto met een God - Ik ontmoette Sunil in Kochi

Tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds contact met Sunil in Kochi 🙂

Wil je meer lezen over mijn avonturen in India?

Taj Mahal bij zonsopgang – Agra, India

De Streetfood Cultuur in Mumbai

Op zoek naar de Tijger in Periyar Tiger Reserve, Kerala

Khumbalgarh Fort & Ranakpur Jain Tempel – Ghanerao – Rajasthan

Stadsgids Udaipur – Rajasthan, India

Durf jij de uitdaging uit te gaan om in een autorickshaw te rijden?

De Rickshaw Challenge in India – 1000 km zelf crossen door het Indiase verkeer!

9 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *