De Streetfood Cultuur in Mumbai – India

Het begon al bij de afgesproken plek, het metrostation Churchgate. We kregen een broodje met daarin een lekkere bal, het was wel vegetarisch maar het zou zo maar een bal gehakt kunnen zijn…alleen dan veel lekkerder gekruid natuurlijk! Gelijk vol in de streetfood cultuur in Mumbai.

Streetfood Cultuur in Mumbai

streetfood Cultuur - Mumbai

streetfood Cultuur - Mumbai

Etend van dit broodje bal liepen we naar de trein, we gingen met de trein naar onze eerste plek waar we verschillende gerechten zouden gaan proberen. We gingen richting strand, heerlijk! De zon ging al onder toen we er aan kwamen en we maakten allemaal wat mooie foto’s natuurlijk. Dit strand is druk bezocht in de avond en ligt aan Marine Drive, een bekende straat waar veel gelopen en gereden wordt.

Dit strand heet Chowpatty Beach. Ik kende al vanuit Kerala dat het strand gewoon in de avond veel drukker bezocht is dan overdag, zo’n andere strand cultuur dan wij kennen! Mijn vader en ik waren al eerder bij Chowpatti geweest, ons favoriete koffietentje lag tegenover dit strand. Heel simpel en fout… en dus niet lokaal maar de Cafe Coffee Day. Heerlijk afkoelen met een goede cappuccino 😉

streetfood Cultuur - Mumbai

Chowpatti Beach – Mumbai

We hebben op dit strand heerlijk gegeten. Eerst werd ons uitgelegd wat we gingen eten en we zouden lekker gaan zitten op doeken op het strand maar eerst de pani puri! Ooh wat vond ik die eerder al lekker. Ik heb ze toen gegeten in Delhi met mijn Indiase vriendin Smriti! Het is een gefrituurt hol balletje waar ze een gat in maken. Ze leggen er dan wat groente en kruiden in en dan vullen ze hem op het laatst met mint water of heet water. Dan moet je hem daarna snel, in het geheel, in je mond stoppen en komen alle smaken in een keer vrij als je het schaaltje kapot bijt. Heerlijk!! Als je een bedrag betaald krijg je er een stuk of 4 a 5.

Streetfood Cultuur - Mumbai

De streetfood cultuur in Mumbai en de rest van India is GEWELDIG!

Pani Puri – Chowpatty Beach

streetfood Cultuur - Mumbai

Hierna konden we relaxed op het strand plaatsnemen en het duurde niet lang voor we weer een gang voor ons hadden staan. Dit keer was het een mix van aardappel, kruiden, chutney en gefrituurde dunne sliertjes van kikkererwtendeeg. Heerlijke combinatie! Ook hadden ze nog een andere combinatie en allemaal waren ze even smaakvol!

streetfood Cultuur - Mumbai

streetfood Cultuur - Mumbai

Het was allemaal heerlijk en dus aten we overal van en begonnen we vol te raken van al dit lekkers! we kregen hier nog een lekker toetje van gekleurd ijs, Kulfi!

streetfood Cultuur - Mumbai

De Streetfood Cultuur in Mumbai – India

Hierna zijn we verder gegaan. We gingen met de taxi naar het deel van Mumbai waar het moslim geloof overheerst en er dus een hele andere cultuur heerst. Hier kun je dus vlees gerechten krijgen. Hier zagen we wel geiten op straat, op de markt. We liepen over een drukke markt en langs een mooie Jain temple om al snel in Muhamed Ali Road te komen waar de tafels op straat stonden en het heerlijk geurde naar het vele eten wat er gemaakt werd.

Streetfood Cultuur Mumbai

Zoveel cultuur in een stad.. Hindoe – Moslim – Sikh

We namen plaats bij een van de vele restaurantjes en werden van alle kanten bediend. We kregen de lekkerste gerechten uit deze hele straat in dit ene restaurant opgediend. Wat goed geregeld! Het waren 7 gerechten en daar konden we allemaal van proeven. Dat wat we lekker vonden konden we extra krijgen.

We aten van de worstjes, de gehaktballetjes, omelet en een soort saucijsje en allerlei kruiden en groente. het smaakte allemaal heerlijk. De veelheid aan kruiden en specerijen en dus de smaken vind ik echt super. Ik kan elke dag wel Indiaas eten…geen enkel probleem. Doe ik dus ook thuis wel…maar is toch anders he?

Mumbai Streetfood Cultuur

Mumbai Streetfood Cultuur

De Streetfood Cultuur in Mumbai – India

Mumbai Streetfood Cultuur

Hierna hebben we nog een leuke wandeling gemaakt naar onze laatste stop. Hier zouden we het toetje gaan eten. Een lekker Indiaas ijsje.  Een erg zoet en gekleurd ijsje ook weer, dat zit ingebakken in de cultuur van India 🙂

Stress situatie.. Ook cultuur 😉

We raakten onderweg mijn vader en nog iemand uit de groep kwijt…Nou dat vond ik toch best wel spannend!! Mijn vader in de grote stad Mumbai…alleen…zonder telefoon….zonder misschien wel de naam van het hotel te weten. Uiteindelijk is hij meer en al veeel langer reiziger dan ik….maar toch!! Ik ben met de gids terug gaan lopen en we vonden uiteraard niemand.

Ik was zo weggegaan en had alles bij de groep achtergelaten. Later bleek dat mijn vader wel een telefoon bij zich had, (Surprise) gebeld had naar mij maar ik niet opnam…(mijn telefoon lag nog gewoon bij de groep op tafel 🙂 ) De groep hadden ze weer gevonden doordat ze terug waren gelopen en blijkbaar gewoon verder waren gelopen waar wij gestopt waren 🙂 Pfieuw!!

Mumbai Streetfood Cultuur

Streetfood Cultuur Mumbai

Informatie Reality Tours

Deze foodwalk boekte ik bij Reality Tours. Reality Tours is een organisatie die ervoor wil zorgen dat het beter wordt in de wijken waar dat nodig is, en dan met name de sloppenwijk Dharavi. 80% van het geld wat ze verdienen wordt via Reality Gives besteed in deze sloppenwijk aan cursussen en opbouw van deze wijken. Ook heb ik een tour in Dharavi met hen gedaan, lees meer daarover.

Boek hier je Mumbai Streetfood Walk bij Reality Tours alvast. Ik besprak deze tour ook vooraf online en kon ook daar betalen, de instructies waren duidelijk en de afgesproken plek was makkelijk te vinden! De mensen van de organisatie hebben een herkenbaar shirt aan en dus niet te missen in het soms drukke metrostation.

Ik vond het een super leuke en uitgebreide streetfood tour. Deze streetfood Tour in Mumbai bracht ons naar verschillende culturen in Mumbai. We hadden zelfs een tochtje in de trein, hoe leuk? Door de streetfood tour hebben we van verschillende achtergronden het eten geproefd! Echt een aanrader!

Kosten en duur

Ik betaalde zo’n 20-25 euro voor deze Streetfood toer per persoon.

De tour heeft van laat in de middag tot laat in de avond geduurd. We zijn minstens 5 uur op pad geweest. Als je niet echt durft te kiezen in een restaurant uit onbekende gerechten dan is dit de ultieme kans om eens uit alles wat streetfood te bieden heeft in Mumbai te kiezen. Je krijgt overal een beetje van en de gids kan goed uitleggen wat het allemaal is en hoe heet 🙂

Streetfood Mumbai - Cultuur

Als je deze post leuk vond deel hem dan met anderen!

Wil je meer over India lezen?

Wat te doen in Udaipur – Rajastan

Reisgids New Delhi – Alle hoogtepunten op rij

Hoogtepunten van Cochin – Kerala

Schapen offeren op het Moslim Feest Eid Ul Adha

5 Tips om je veiligheid te vergroten als het donker is – Delhi

Ga op rondreis in het voormalig koninkrijk Sikkim

10 dagen rondreis door voormalig koninkrijk Sikkim – India

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik!

Tags:,
13 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *