Op safari in Kaudulla National Park – Sri Lanka

Tijdens een reis in Sri Lanka mag een jeepsafari niet missen. Er zijn vele olifanten te bewonderen en elke reis zal je naar een Nationaal Park brengen om die te zien. Toen ik in Sigiriya was ging ik uiteraard op jeepsafari. Nadat ik in de ochtend Lion Rock had beklommen gingen we de middag op safari in Kaudulla. Ik had in de omgeving al een olifant zien lopen en was ook best wel nieuwsgierig of we nog andere dieren zouden kunnen spotten!

We gingen op jeepsafari in Kaudulla NP in Sri Lanka!!

Sri Lanka heeft vele Nationaal Parken waar je ook olifanten kan spotten. Er zijn er een aantal waar je bijna 100% garantie hebt op het spotten van olifanten en daar is Kaudulla er 1 van. Kuadulla NP en Minneriya NP liggen naast elkaar en naar gelang waar de olifanten zijn ga je een park bezoeken. Kaudulla NP is geen groot park met maar 69 m2 maar doordat er genoeg water is komen er dagelijks vele olifanten.

Daarnaast is het park een belangrijke plek waar vele vogels zich laten zien en leven.

Nog voordat we in het Kaudulla park waren spotten wij al de bijeneter aan de kant van de weg. Ik vond het helemaal super. Ik hou ervan om vogels te spotten en mijn gids, Gamini, vond het super leuk om mij deze te laten zien en te fotograferen. Ook zag ik die ochtend al de Smyrna ijsvogel aan de kant van de weg.

We namen er dus lekker de tijd voor!

Op safari in Kaudulla National Park - Sri Lanka

Dat is dan wel weer een voordeel van een gids, die tevens mijn chauffeur was. Gamini regelde alles voor me en voor dit safari tripje hadden we een lokale man ingehuurd met een jeep waarmee we het Kaudulla National Park in mochten.

Op safari in Kaudulla National Park - Sri Lanka

Op safari in Kaudulla National Park - Sri Lanka

Samen proberen het wild als eerste te spotten. Gamini voorin en hij genoot wel zeker zo hard dan ik, mooi is dat! Hij vond het ook een sport om de vogels te zien en te herkennen. Gamini had een boek meegenomen zodat we konden nakijken welke vogels we zagen.

Op safari in Kaudulla National Park - Sri Lanka

Als eerste zagen we deze Lesser Adjudant stork.
Een ooievaar, best groot zo’n beest hoor!!

Toen we verder het Kaudullla NP in reden kwamen we aan bij de waterplaats en dus ook bij de olifanten. Ik had niet verwacht dat we er zoveel zouden zien. Ik denk dat er er zo’n 75 waren. Ze bleven maar komen en liepen ongestoord door. Ze kwamen ook eigenlijk wel heel dichtbij ons.

Op safari in Kaudulla National Park - Sri Lanka

Op safari in Kaudulla National Park - Sri Lanka

Op safari in Kaudulla NP

Op safari in Kaudulla National Park - Sri Lanka

Op safari in Kaudulla National Park - Sri Lanka

Op safari in Kaudulla National Park - Sri Lanka

Olifant met een painted stork op de voorgrond 🙂

Na wel 45 minuten te hebben gekeken en zovele foto’s verder vond ik het tijd om door te gaan!! De chauffeur dacht toen dat hij terug kon maar dat was zeker niet de bedoeling. We wilden het park verder door, op zoek naar eventueel ander wild… Nou ja, daar heb je heel weinig kans op werd mij verzekerd maar vogels vliegen er genoeg!

Op safari in Kaudulla National Park - Sri Lanka

Het is alleen zo lastig om ze goed op de foto te krijgen. Ik heb nog steeds geen goede camera met een grote lens voor dit soort safarireizen. Linksonder in zie je een Brahminy Kite zitten. Die zie je echt super veel vliegen in Sri Lanka!!

Op safari in Kaudulla National Park - Sri Lanka

Ook nog even tijd genomen voor een mooi uitzicht punt. Ik was hier niet de enige 🙂 Er stond hier een hele rij die ook op die steen wilde poseren… Toen ik later bij een vriendin op bezoek was zag ik dat zij met haar gezin op exact dezelfde plaats een foto hadden gemaakt!!

Alleen dan niet zoals ik dat deed!!

Op safari in Kaudulla National Park - Sri Lanka

Het begon een beetje donker te worden en als de roofvogel dan ook nog op een afstandje zit wordt het heel lastig met een kleine compactcamera. Dit is de Crested Serpent Eagle.

Hoe gaaf om die daar te zien zitten!!

Op safari in Kaudulla National Park - Sri Lanka

En op de terugweg zagen we nog meer kleur!

Op safari in Kaudulla National Park - Sri Lanka

Hoe kan een mooie dag beter afsluiten dan met een mooie zonsondergang?

Ben jij wel eens op safari in Kaudulla National Park geweest?
Welk park bezocht jij?

Tip:

In Sri Lanka heb je ook heerlijke stranden waar ik helaas niet zo veel van heb kunnen genoten.  Ik had maar 10 dagen en was alweer vertrokken naar Kuala Lumpur voordat ik het door had 🙂

Als jij dat wel wil bekijk dan eens deze blog van Yvonne over De stranden die je niet mag missen in Sri Lanka

Mijn cirkel is niet zo heel erg groot

dus als jij het in jou cirkel wil delen maak je mij blij 🙂

Wil je meer lezen over mijn reis in Sri Lanka?

Ik moet nog veel delen maar…

Deze zijn al te lezen:

10 dagen op het Schone en Groene Sri Lanka

Sigiriya Rock Beklimmen

Het persoonlijke verhaal van de Tsunami

New Shangrela Beach Resort

Reisgids Sepilok – Borneo, Maleisië

Of lees eens waarom ik in mogelijkheden

In Mogelijkheden Denken – Gewoon Omdat Het Kan!

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze wereld dan dat ik dat doe!!

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *