Plannen om te Backpacken…met mijn vader!

Hoe ontstond het idee om met mijn vader te backpacken?

Reizen: Ik heb het niet van een vreemde

Mijn vader is ook een echte reiziger. Hij houdt er erg van om de wereld te  verkennen en heeft dus ook al heel wat landen bezocht. Ik heb het dus niet van een vreemde! Maar hij reist niet op de manier zoals ik dat nu sinds een paar jaar doe. Het zgn backpacken, gewoon gaan en zien waar je wel of niet terecht komt. Ik zal het iets nuanceren….want uiteraard heb ik altijd een lijstje bij mij van plaatsen en bezienswaardigheden die ik echt wil zien. Maar niks is vastgelegd dus als er zich onderweg iets anders aanbiedt wat de moeite waard is ga ik dat doen. Die manier van ontdekkend reizen en rondtrekken vind ik echt super!

Pap en ik in Penang, BackpackMijn vader en ik in Penang, Maleisie (Febr 2014)

Spijt

Mijn vader zei al vaker dat hij het eigenlijk wel heel jammer vond dat hij nooit op deze manier gereisd had. Aangezien hij 74 wordt dit jaar is het ook niet meer echt veilig om dit alsnog te doen in je eentje.. Dus toen mijn zusje zei…waarom ga jij dan niet met hem backpacken? Dacht ik…Ja…waarom niet? Toen ik het mijn vader voorlegde hoefde hij eigenlijk niet na  te denken en zei gelijk ja.

Weer op reis in India

In eerste instantie liet mijn vader het totaal aan mij over; hoe, wat en waar. Maar toch, toen het idee bij hem bezonken was kwam hij met de eis: Ik wil dan ook naar India. Een van de weinige landen waar hij nog niet geweest is in Azie…en ik al wel…2 keer. Ik vind India geweldig dus ik heb daar totaal geen problemen mee. India is zo groot dat ik er nog wel 10 keer naartoe kan gaan zonder 2x op dezelfde plek te komen!

Jodhpur, Backpacken

Jodhpur, BackpackenIn de straten van Jodhpur, Rajasthan

Voorbereiding reis

We hebben nu een ticket geboekt. Het staat vast dat we gaan backpacken, super! Dit jaar voor een tweede keer naar India. Mijn vader wilde uiteraard de Taj Mahal en de ganges in Varanasi zien en dat vind ik geen enkel probleem. Ik heb die in 2009 al mogen bewonderen maar ga graag nog een keer!! Dus wel beginnen onze reis in Delhi en reizen dan naar Agra en Varanasi. Daarna is het nog een open stuk tot aan Mumbai. Om daar te komen gaan we de provincie Madhya Pradesh door waar we allerlei plaatsen en natuurreservaten kunnen bezoeken.

Lonely Planet

Ik heb uiteraard de LP van India. Deze had ik ook bij mij op mijn vorige reis begin dit jaar. Ik heb deze nu naar mijn vader gebracht zodat hij zich een beetje kan voorbereiden. Ook dit is nieuw voor hem, voor een verre reis tenminste. Hij doet dat wel als hij met zijn camper gaat reizen…maar niet als je met het vliegtuig ergens naartoe gaat en dan met je rugzak op het vliegveld staat en er in eerste instantie weinig tot niks geregeld is.

Lotus, India - BackpackenDeze foto maakte ik in Cochin, Kerala – India

Planning

Omdat we maar 3 weken hebben regel ik het een en ander toch van te voren. Ik heb travelagent, Latif, gevraagd om de eerste treinreis en overnachtingen te regelen voor ons. Hij is van Agise Travel in Connaught Place, Delhi – India en ik leerde hem afgelopen januari kennen. Hij heeft toen voor mij ook het een en ander geregeld. Toch handig een beetje plaatselijke bekendheid al 🙂 Na die eerste dagen hebben we alles wel weer een beeetje op regel en zitten we er lekker in en weten we vast wel waar we de rest van de reis kunnen regelen. Zo gaat het tenminste altijd, ik heb nog nooit op straat geslapen 🙂 Het ergste wat je kan overkomen is, zeg ik altijd, dat je in een te duur hotel een nacht slaapt..

Backpacken - FlashpackenMalapascua, De Filipijnen

Online volgen

Voor de reis zelf wil ik nog een hashtag bedenken zodat je alle updates via Twitter en Facebook makkelijk terug kan vinden. Als iemand een goede heeft? Dan wel graag in het Engels uiteraard.. 
In de voorbereiding ernaar toe wil ik ook al gaan delen hoe we alles regelen en samen of juist niet samen doen 🙂

Dit wordt weer een erg leuke uitdaging!

Lees meer over India

Rickshaw Challenge – 1000 km zelf rondcrossen in India

Wat te doen in Udaipur – Rajasthan

Tijgers Spotten in India – Ranthambore NP

Tips voor Vrouwen – Veilig Reizen in India

Reisgids Namchi & omgeving – Sikkim

Of ga op een 10 daagse rondreis door Sikkim

10 dagen rondreis door voormalig koninkrijk Sikkim – India

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld als ik

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *