Vreemde aanwijzingen in toiletten, Azië

Tijdens mijn reizen kom ik vaak een ‘gat in de grond’ wc tegen. Zo noem ik ze tenminste. Ik vind ze maar onpraktisch en kan er niet aan wennen om boven zo’n gat te hangen. In Azie zijn toch de meeste toiletten zo…helaas. Als je dan een westerse toilet tegenkomt zie je de meest vreemde aanwijzingen in toiletten hangen 🙂

Heb jij hier ook ervaringen mee?

Hoe heb jij het voor jezelf makkelijk gemaakt?

Vreemde aanwijzingen in toiletten, Azie

Het toilet wat ik gebruikte tijdens mijn trekking in Hsipaw, Shan Staat in Myanmar.

Vreemde aanwijzingen in toiletten, Azië

Ik zag een keer een  Aziatische vrouw een westerse wc zitten. Ze had de deur niet goed afgesloten en toen een ander die wc wilde gebruiken trok zij de deur open en zag ik haar dus zitten. Ik zag dat ze andersom op de wc zat. Ze zat dus met haar gezicht richting de muur. Ik kon me niet voorstellen waarom je zo’n inschattingsfout maakt.

Het duurde eigenlijk best nog wel een tijd voor ik snapte wat hier mis ging. Ineens had ik het door, zij gebruiken de ‘gat in de grond’ wc met het gezicht richting de muur.

Vreemde aanwijzingen in toiletten, Azie

Toilet in het guesthouse in de Taman Negara, Maleisie

Dat is ook veel logischer gezien de vorm van dat gat. Maar ja….ik denk dat als iemand van Azie mij zou hebben gezien op een ‘gat in de grond’ wc zij precies hetzelfde zouden hebben gedacht. Ik deed precies hetzelfde. Ik stond ook lange tijd verkeerd om boven dat gat. Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik haar zag en dacht dat het zo logisch was hoe je een wc moest gebruiken. Tja…voor mij dus wel. Net als dat het voor hen zo logisch is om dat gat zo te gebruiken.

Maar waarom begon ik deze blog? Om de borden met uitleg die zij krijgen over hoe de wc te gebruiken. Die uitleg over hun toilet heb ik nooit gehad. Het bordje laat hen zien dat je moet zitten in plaats van er op gaan staan :p

Omdat dit gebeurt? Staan op de bril van het toilet?

Dat heb ik nog niet zien gebeuren 🙂

Vreemde aanwijzingen in toiletten, AzieVreemde aanwijzingen in toiletten, Azië

Lees meer over mijn reizen in Azië

Reisgids Sepilok, Borneo – Bezoek de Orang Oetan

Rickshaw Challenge in India – Uitdaging 2.0

Fietsen tussen de tempels van Ayutthaya – Thailand

Magische Plek in Myanmar – Bagan

Tijgers Spotten in India

Of ga op bezoek bij een Sjamaan!

Op bezoek bij de sjamaan! Mentawai Eilanden – Sumatra, Indonesië

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld als ik

Tags:,
2 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *