Yoga, Meditatie en Avontuur – Dé Bestanddelen van een Zinvolle Reis

Yoga, meditatie en avontuur… Ik ben iemand die graag aan een goed lichaam en een rustige mind werkt maar ondertussen ook avontuur en uitdaging nodig is. In mijn reizen heb ik op dat gebied alles altijd verwerkt zitten. Een bezoek naar een afgelegen plek zodat ik tot rust kom maar ook een avontuurlijke trip zodat mijn lichaam uitgedaagd wordt.

Dé bestanddelen van een zinvolle reis

Yoga, Meditatie en Avontuur - Dé Bestanddelen van een Zinvolle Reis
Mediteren in Spitzkoppe – Namibie

Van zinvolle reizen met deze bestanddelen kom ik volledig opgeladen terug en kan ik er weer tegenaan. Niet alleen mijn lichaam is tot rust gekomen maar ik krijg er door de yoga/meditatie momenten ook nieuwe inzichten door. Ik kom met nieuwe ideeën en plannen voor mijn toekomst. Plannen van hoe ik eigenlijk wil dat mijn leven eruit ziet… Wat ik gaandeweg misschien vergeten was maar wat nog op de plank lag en nu dan eindelijk geïntegreerd mag worden in mijn leven. Iets waar nu tijd en ruimte voor is gekomen.

Ik heb gemerkt dat als ik in het buitenland en op reis ben ik vrijer mag denken. Ik zeg MAG denken want het speelt zich natuurlijk in mij af en ik ben in principe baas over mijn eigen gedachten. Toch voelt het zo dat dit makkelijker en fijner gaat zonder de landsgrenzen van Nederland om mij heen.

Alsof ik de navelstreng met NL even moet doorknippen
om vrij/grenzeloos te kunnen denken….

Mijn echte zinvolle reis begon hier, september 2016 op de pelgrimstocht in Spanje
Mijn echte zinvolle reis begon hier, september 2016 op de pelgrimstocht in Spanje

De eerste keer dat ik deze vrijheid ervoer was tijdens mijn pelgrimstocht in Spanje. Mijn grenzen waren even weg, de grenzen die ik mezelf opleg.. Grenzen waarvan ik denk dat ze er zijn maar in principe mijn eigen grenzen/belemmeringen vormen. Als ik weg ben kan ik dat zien, kan ik dat ervaren… dat lukt mij niet zo goed vanuit mijn eigen huis, vanuit mijn werk .. vanuit mijn Nederlandse leventje. Het is zo goed en fijn om te merken dat ik zoveel meer kan zien, dat de wereld zoveel groter kan zijn dan ik denk als ik in mijn vaste stramien van leven, werken/vrije tijd, zit.

Even die heliview pakken, even verder kijken, voorbij de grenzen die ik denk dat er zijn… Die ik mezelf opleg. Grenzen waar binnen ik het mezelf ‘makkelijk’ en ‘veilig’ maak. Maar is dat wat ik van mij leven wil?

En dan heb je die zinvolle reis gemaakt, en dan?

De grootste kunst is natuurlijk om deze inzichten te behouden als je eenmaal terug bent. Om stukjes ervan werkelijkheid te laten worden en langzaam te groeien naar wat en wie ik werkelijk wil zijn. Grote veranderingen zijn maar zelden goed, dit heb ik ook geleerd in mijn opleiding tot life coach. Kleine veranderingen kunnen al een grote invloed uitoefenen op allerlei gebieden en vlakken in je leven.

In 2023 was dit een maand lang mijn uitzicht elke ochtend - Melaka Zinvol Reizen
Elke ochtend zat ik op mijn balkon in Melaka, deed ik mijn meditatie en yoga oefeningen en leerde ik de rest van de ochtend voor de life coach opleiding

Finetunen van wat je echt wil is belangrijk.

Ik heb dit de afgelopen jaren volop gedaan. Mijn werk deed ik, met beide benen, letterlijk en figuurlijk, heb ik in de drek gestaan… Ik heb gereisd op bijna alle continenten en kwam in aanraking met zoveel interessante mensen waar ik van leerde en waarvoor ik bewondering heb. Door te gaan leren, yoga / meditatie / life coach maar ook vrijwilligers werk in het buitenland heb ik mijzelf uitgedaagd.. Maar wat wil ik nu dan uiteindelijk als ik echt mag kiezen?

Beseffen waar je bent en wat je doet en dat dit eerder een doel is geweest terwijl je doel nu alweer verder weg ligt...
Alpe Adria Trail – Oostenrijk

20 jaar geleden voerde ik een grote verandering door… Toen liet ik alles achter en begon ik mijn leven vanaf de grond af aan op te bouwen zoals ik er nu bij sta. Dat ging heel goed, de drive was er en ik ging er volledig voor.

Ik heb het gevoel dat ik weer sta voor die drempel en dat ik een grote verandering moet gaan doorvoeren.  Ook toen duurde het lang voordat ik het durfde… het aankon… Eerst moet ik van binnen er helemaal klaar voor zijn, klaar voor het nieuwe maar ook klaar met het oude….

Zinvolle reis – Alle begin is moeilijk….

Hoe kom je tot verandering? En dan met name de verandering die jij diep van binnen wil… niet de verandering die de omgeving misschien van je vraagt… OF waarvan je denkt dat een ander die van jou verlangt… De verandering om te komen in het leven die voor jou de juiste is op dit moment?

  • Stel je jezelf de juiste vragen?

  • Verdiep je op de goede momenten?

  • Onthou je de inzichten die je opdoet?

Om het meeste uit de ervaring te halen heb ik jaren geoefend en nog ben ik er niet. Ik schrijf op welke inzichten ik krijg ter plekke. In mijn telefoon in notities maar ook in boekjes en op mijn laptop, overal heb ik stukjes tekst. Die mij verder hielpen/helpen, soms lees ik het terug soms ook helemaal niet. Het alleen al opschrijven van het inzicht helpt voor mij.

Soms moet je de wereld ook even omdraaien, op de kop zetten om iets anders te kunnen zien
Soms moet je de wereld ook even omdraaien, op de kop zetten om iets anders te kunnen zien – Sahara in Marokko

Ik stel mijzelf de vragen om verdieping te krijgen. Ik weet dat ik in hetzelfde straatje blijf denken en dus stel ik vragen die mij uitdagen vanuit andere hoeken te kijken. Bijv de vraag: Wat zou een vriendin voor advies geven. Wat zou mijn meerdere (familie/werk/sport) als advies geven of wat zou iemand, waarvoor ik ontzag heb, doen. Wat houdt mij tegen? Waarom denk ik dat ik dit niet kan. Welke belemmerende gedachte zit hier achter? Is die gedachte reëel?

Het is een proces, een proces van jaren… en ook een proces wat nooit stopt. Weet dat waar jij nu bent is waar je gisteren naartoe werkte. Dus ook al ben je morgen op een plek waar je nu met ontzag naar kijkt…weet dat je op dat moment alweer een nieuw uitzicht hebt en verder kijkt. Maar besef dan, en wees dankbaar, voor waar je bent, waar je staat… wat je al doet en hoever je al gegroeid bent.

Heb jij dat proces al bewust in werking gezet?

Hoever ben jij al gekomen op jouw zinvolle reis?
En ben je bereid om die volgende stap te zetten?

Ik daag je uit om met mij mee te gaan. Even los van Nederland, even die navelstreng doorknippen en vrij denken. Terug naar jezelf, terug naar je basis. Wie ben ik? Wat wil ik? Ben ik blij in mijn huidige situatie en wat zou ik voor mijzelf verder willen. Hoe kan ik beter finetunen om te verbeteren wat er al is.

In 2024 ga ik mijn eerste zinvolle reis met een groep ondernemen.

Voor nu is de reis nog in voorbereiding maar zoals de titel van deze blog al verteld zullen er yoga en meditatie momenten in zitten maar ga ik jullie ook uitdagen om de natuur in te gaan en je lichaam op dat vlak uit te dagen. Ik heb op de socials ( Instagram en Facebook) nu een update gedaan en echt al vele positieve reacties mogen ontvangen. Wat geeft me dat ook weer een energie! Ik ga hier vol voor en ga weer een fantastisch jaar vol uitdagingen tegemoet lijkt het! That is what life is all about, toch?

Heb jij interesse in een zinvolle reis met avontuurlijke tripjes? Stuur me een berichtje hier, via mail of op de socials en ik zet je op de lijst om op de hoogte te blijven van mijn plannen en de vorderingen op dat gebied.

Ik kijk uit naar wat de toekomst mij brengt... ik op mijn pad laat komen... Zinvolle Reis
Ik kijk uit naar wat de toekomst mij brengt… ik op mijn pad laat komen… Karpathos, Griekenland

Deel jij deze zinvolle reis met anderen?

Meer zinvolle inspiratie lezen?

Yoga toepassen in je dagelijkse leven? Lees deze Zinvolle Tips

Tips voor Meditatief Wandelen

Gebruik de kracht van Positief Denken in Jouw Voordeel

Geniet van het Moment – De Weg naar het Geluk

2 minuten in het IJSBAD – Zinvolle Reis terug naar jezelf

En hoe zit dit bij jou?

Je lijdt dikwijls het meest door het lijden dat je vreest… Hoe zit dat bij jou?

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik

3 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *