Reisgids Namchi & omgeving – Sikkim, India

Ik was tijdens mijn 10 dagen reis door de deelstaat Sikkim van India ook een paar dagen nabij de stad Namchi. In de omgeving is veel te doen en het gebied leent zich zeker voor een bezoek van een paar dagen.  Een reisgids Namchi en omgeving leek me daarom wel erg handig!

Namchi is de hoofdstad van Zuid Sikkim en heeft zo’n 40.000 inwoners. De naam betekent Sky (Nam) High (chi) in de oorspronkelijk Sikkim taal. Sikkim was namelijk tot 1975 een eigen koninkrijk. Namchi ligt op ruim 1300 meter hoogte.

We zaten ver van het centrum af met ons hotel maar de plek, zo kijkend op de Sai Mandir was geweldig. Ook het personeel van dit hotel deed er alles aan om ons op ons gemak te stellen. Wil je een rustige plek en alle zorg en aandacht van het personeel is dit de perfecte plek: Luitel Residency.

Reisgids Namchi & omgeving - Sikkim, India

We verbleven hier 2 nachten en waren dus zo’n 3 dagen in deze omgeving. Ik heb er actieve uitstapjes gemaakt en veel cultuur/historische plekken gezien. Ik zal ze met je delen en natuurlijk hoop ik dat je er ook eens naartoe mag gaan. Sikkim is een geweldige staat van India en zoals ik al eerder deelde… De mensen hebben het er beter, er is minder armoede en de staat zelf heeft het wel op orde. Het is er schoon en netjes!

Reisgids Namchi & omgeving - Sikkim, India
Ziet ze er niet geweldig uit?

Reisgids Namchi – Sikkim

 • Central park – Namchi

In de stad is het middelpunt Central Park. Dit is de stad geschonken na de aardbevingen in 18 september 2011 Vele winkels en Indiase fast-food tentjes zijn hier te vinden. Best leuk om even doorheen te wandelen en te zien wie hier nog meer allemaal loopt. Ik hou van mensen kijken 🙂

Reisgids Namchi & omgeving - Sikkim, India

 • Pelrimsoord : Chardham / Siddheswar Dham

Op 5 km van Namchi ligt het pelgrimsoord Chardham op de berg Solophok. Het hoogtepunt van dit oord is het 32 meter hoge Shiva beeld. Vanaf deze locatie kun  je ook de andere grote beelden in de omgeving zien bij helder weer, Samdruptse en Chenrezig nabij Pelling.

Reisgids Namchi & omgeving - Sikkim, India

In dit park zijn vele tempels nagebouwd die je in heel India kunt bezoeken. Ik vond het erg leuk om rond te lopen en trof er de mooie vrouw van de tweede foto die wel even voor mijn camera wilde poseren!!

Het hele gezelschap vond het trouwens prima 🙂

Reisgids Namchi & omgeving - Sikkim, India

 • Shirdi Sai Baba Mandir

Wij zaten in het hotel tegenover deze mooie tempel. Het was heerlijk wakker worden met de gong van de tempel waarbij ik me soms even terug in Chennai waande tijdens mij eerste Vipassana meditatie curus.

Ik hou ervan!

Wist je dat dit is de eerste Shai baba tempel in Sikkim was? En dat dit nog niet eens zo lang geleden is? nl in 2010

Reisgids Namchi & omgeving - Sikkim, India

Reisgids Namchi & omgeving – Sikkim

 • Samdruptse berg

Ik vind die enorme beelden echt wel indrukwekkend. Je ziet ze al van verre… Soms heb je ze al een paar dagen gezien voordat je dan eigenlijk naar dit beeld toe mag en hem van dichtbij mag bewonderen. Deze berg is ruim 2100 meter hoog en heet Samdruptse. Dit wordt vertaald naar De wens vervullende berg. Het beeld wat er op staat is guru Padmasambhava. Dit is al meer dan 1200 jaar de beschermheilige van Sikkim.

Reisgids Namchi & omgeving - Sikkim, India

Eerst even een stukje omhoog om bij de voet van dit 45 meter hoge beeld te komen. Je kan dan nog 2 verdiepingen naar boven, uiteindelijk sta je dus in de guru.

Kijk ook even naar de oude foto’s die aan de buitenzijde hangen ter illustratie an hoe het vroeger was. Erg interessant. Als je je schoenen weer ophaalt hangen ze net daarnaast aan de muur.

Reisgids Namchi & omgeving - Sikkim, India

 • Ropeway

Deze ropeway heb ik niet gedaan omdat het zo mistig was dat ik toch niet wat zou zien. Maar ik kan je die zeker aanbevelen als je op een mooie zonnige dag met mooi uitzicht hier bent. Onderaan de ropeway, die 6 minuten duurt, kun je een heerlijke wandeling maken in een stenentuin en dan een uurtje later weer naar boven komen om je tour in en rond Namchi voort te zetten.

De stenentuin kun je ook bezoeken zonder dat je de ropeway gebruikt. Toen we de volgende dag onderweg waren naar Temi Tea Estate en Tendong Hill Trek kwamen we hier namelijk langs.

 • Baichung stadion

Dit voetbalstadion lijkt nog steeds in aanbouw.  De naam van dit stadion komt van India’s meest bekende voetballer Baichung Bhutia. Op vele Indiase lijstjes voor een stedentrip Namchi zie ik dit stadion staan. Ik zie niet in wat er mooi aan is, het is meer een voetbalveld met een tribune eromheen.

Wat ik vele malen mooier vond was tegenover dit stadion.

 • Serdup Choling Monastery – Namchi (Dechhem Chhyoling Gumpa)

Dit is een heel complex met school, klooster en een in aanbouw zijnde crematieplaats. Ik vond het indrukwekkend om rond te lopen bij een klooster waar ook de vele monniken rond lopen. Ook vond ik het erg leuk om de jonge monniken te zien. Altijd leuk om te zien dat ze serieus bezig zijn maar ook gewoon kinderen blijven.

Reisgids Namchi & omgeving - Sikkim, India

Reisgids Namchi & omgeving - Sikkim, India

 • Ngadak Klooster

Een mooi klooster met uitzicht over de verre omgeving weer. Alle klooster en tempels zijn met alle aandacht versierd en daardoor heerst er altijd een heerlijk vrolijk en opgewekte sfeer.

Reisgids Namchi & omgeving - Sikkim, India

Ik had het net met Abhinav ( van A Soul Window) gehad over het feit dat vele mensen mij gedag zeggen en een glimlach gunnen. Hij was daar zeer verbaasd over. Dit gebeurt mij veel. Ik geef hen ook altijd een glimlach en vind dat een van de mooie dingen van het reizen. Hij geloofde me, temeer omdat een agent bij Central Park me zelfs uit zichzelf een glimlach gaf en me gedag zei, maar.. zei hij erbij..

De monniken zijn anders!! Nou… Ik kreeg hier een jonge monnik aan het lachen..  Hij kwam niet meer bij ook nog. Ik weet nog steeds niet waarom maar leuk was het wel!!

Reisgids Namchi & omgeving - Sikkim, India
De jonge monnik had zijn gezicht weer netjes in de plooi toen hij op de foto ging

En bezoek ook het oude klooster wat op het terrein staat. Het valt een beetje in het niet bij het kleurige nieuwe klooster. Maar als je hier goed kijkt zie je bij de ingang de mooiste kleuren nog doorschijnen.

Reisgids Namchi & omgeving - Sikkim, India

Hoogtepunten buiten Namchi – Sikkim

Toen wij vanuit Gangtok naar Namchi toe reden kwamen we langs dit hoogtepunt!

 • Tarey Bihr, Chinese Muur van India

Ik vond het echt heerlijk om hier even de benen te strekken en van de omgeving te genieten. Je loopt op de rug van de berg met uitzicht over de omgeving bij helder weer. Ik verbaas me telkens weer over India en ook hier was dit het geval 🙂 Ik ben nog niet in China geweest maar die is nog zoveel meer indrukwekkender als deze en ik vond dit al super! *China klimt omhoog op mijn bucketlist*

Reisgids Namchi & omgeving - Sikkim, India

Reisgids Namchi & omgeving - Sikkim, India

 • Temi Tea Estate

Een leuke wandeling door deze thee plantage is heerlijk. Je hebt er mooie uitzichten over de glooiende plantages en omgeving. In de verte zie je de immense hoge bergen met sneeuw bedekte toppen bij helder weer.

Reisgids Namchi & omgeving - Sikkim, India
Op de foto zie je Jitaditya van The Travelling Slacker

Uiteraard moet je ook even een lekker kopje chai drinken met uitzicht over de plantage. Aan de overkant van de weg kun je thee kopen in het winkeltje.

Reisgids Namchi & omgeving - Sikkim, India

 • Tendong Hill Trek

Om even de benen te strekken is deze wandeling echt heerlijk! We deden er in totaal zon 3 uur over, wat wil zeggen zo’n 1.5 uur naar boven en een uur naar beneden. Boven bij de Gumpa (tempel) hebben we een half uurtje rond gelopen.

Reisgids Namchi & omgeving - Sikkim, India

Voor ons was het een verrassing wat we boven troffen. Als je met goed weer hier bent zul je een ongelooflijk uitzicht op de omgeving en de enorme bergen van de  Himalaya hebben!!

Reisgids Namchi & omgeving - Sikkim, India

 • Rock Garden

Op weg naar Temi Tea Estate kwamen we langs de ingang van de Rock Garden. Wil je die bezoeken maar wil je niet de ropeway gebruiken dan kun je dit doen als je naar of terugkomt van de tea garden.

 • Jaubari tempel

Op weg naar Temi Tea Estate kwamen we langs deze nieuwe tempel in aanbouw. We zijn er niet binnen geweest omdat ze nog druk aan het bouwen waren maar mocht hij af zijn en je bent er geweest Let me know!

Reisgids Namchi & omgeving - Sikkim, India

Reisgids Namchi & omgeving

Op weg van of naar Namchi kun je dit bezoeken

 • Buddha Park in Ravangla – 30 km

Toen we Namchi verlieten gingen wij naar Pelling en onderweg bezochten wij Ravangla. Dit is op ongeveer 30 km vanaf Namchi. Ik vond het er heerlijk om rond te lopen, de muziek (Om Mani Padme Hum) stond zacht aan en was hoorbaar in het hele park. We lunchten er en bezochten daarna nog de Rabong Gumpa tempel die achterop het terrein stond.

Reisgids Namchi & omgeving - Sikkim, India

 • Rabong Gumpa – 30 km

Deze mag je zeker niet overslaan. Rabong Gumpa werd in 2006 gebouwd en is een unieke tempel die een andere vorm en sfeer geeft dan de meeste tempels en kloosters.

Reisgids Namchi & omgeving - Sikkim, India

 • Ruïnes van Rabdentse – 63 km

Onderweg naar Pelling moet je ook zeker naar deze de ruïnes van Rabdentse. Het wordt ook wel de Machhu Pichu van India genoemd! Het zijn de ruïnes een eerste hoofdstad van Sikkim. Er staat een paleis en is gesitueerd op een berg die je na een heerlijke wandeling door een bos bereikt.

Reisgids Namchi & omgeving - Sikkim, India

Rabdentse ligt op 63 km vanaf Namchi en dichtbij (10km) de stad Pelling. Als je het terrein op loopt betaal je een bedrag om de ruines te zien maar ook om de bird sanctuary te bezoeken. Ik zag een hele grote kooi… Een kooi waar ze in zouden kunnen vliegen… maar ik werd er een beetje verdrietig van om te zien dat ze in die grote kooi allemaal kleine kooien hadden geplaatst. We zijn er dan ook gelijk weer uit gegaan en hebben dit verder niet bezocht.

Reisgids Namchi & omgeving - Sikkim, India
De uitzichten zijn altijd geweldig! Wij waren hier aan het eind van de middag en je ziet de zon langzaam ondergaan achter de wolken..

 • Skywalk – Chenrezig statue – 70 km

Als je naar Pelling rijdt moet je hierheen. Ik vond het super leuk om op de Skywalk te lopen. Vele mensen met mij natuurlijk! Hij bestaat nog niet zo heel erg lang, nov 2018 geopend en nu al super in trek bij de Indiase toerist dus deze attractie mag niet missen in de reisgids Namchi en omgeving. Ook het Chenrezig beeld van ruim 41 meter staat er en is een belangrijk pelgrimsoord aan het worden.

Reisgids Namchi & omgeving - Sikkim, India
Poseren met deze monniken vond ik nog leuker 🙂

reisgids Namchi & omgeving, Sikkim - India

Ook kan ik het Sanga Choeling klooster aanbevelen om te bezoeken. Let op de bordjes als je naar boven of weer naar beneden gaat. Heerlijk plekje dit met wederom een geweldig uitzicht!

Reisgids Namchi & omgeving - Sikkim, India

 • Gangtok – 78 km

Hier ga je naartoe voor meerdere dagen. In deze omgeving is zoveel te zien, kloosters / tempels en watervallen, en in de stad ga je zoo lekker eten aan drukke winkelstraat MG Marg. Ook gezien de afstand doe je dit niet in een dagtrip als je het mij vraagt.

Reisgids Namchi & omgeving - Sikkim, India
Uitzicht over Gangtok

Reisgids Namchi & omgeving – Sikkim

 • Hoe kom je in Namchi?

Vanaf het helipad net buiten Namchi kun je met een helikopter naar Bagdogra!! Maar ik kwam er met de taxi van Sikkim Cab Rental Co vanuit Gangtok. Ik kan wel aanbevelen om met een auto te gaan omdat je dan natuurlijk onderweg nog een aantal stops kan maken zoals ik omschreef 🙂

Deze trip werd mij aangeboden door Sikkim Cab Rental Co en ik kan je vertellen dat ik heel comfortabel met hen heb gereisd door de staat Sikkim.

 • Gemiddelde kosten per dag

Elke dag betaal je meerdere entrees, de meesten zijn tussen de 20 INR en heel soms een uitschieter tot 200 INR. Voor een maaltijd betaal je ook tussen de 75 INR en 200 INR. Als je in totaal zo’n 800 a 1000 INR uitgeeft per dag hou ik het heel hoog aan.

Omgerekend is dat dan 10 a 12 EURO

Voor een hotel kun je zoveel betalen als je zelf wil natuurlijk.
Dus daar kan ik geen prijsopgave voor doen. Kijk zelf eens.
Voor Luitel Residency zul je zo rond de 2000 INR betalen.

Deze dagen zijn een onderdeel van de rondreis die ik maakte bij Sikkim Cab Rental. Daar kun je de hele rondreis zelf samenstellen of laten samenstellen.

Reisgids Namchi & omgeving - Sikkim, India
Ons diner, verzorgd door Luitel Residency – Namchi

Vond je deze reisgids Namchi handig?

Deel ze dan op je sociale media voor anderen!

Zoek je meer over mijn reis in Sikkim?

10 dagen rondreis door voormalig koninkrijk Sikkim – India

En voor het geval jij je afvraagt of je er goed & veilig kan rondreizen heb ik deze gedeeld:

Veilig Reizen in Sikkim – India

Meer informatie over India vind op je op mijn India pagina

7 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *