Voorbereiding Reis India en Aanvraag Visa On Arrival India

Normaal als ik ga reizen regel ik niet zo heel erg veel voordat ik vertrek. Maar voor India moet je wel wat doen voor je Visa On Arrival Wat ik altijd wel fijn vind is een eerste nachtje zodat als ik aankom ik een taxi kan regelen om me naar een eerste adres te brengen. Dan kan ik daar even settelen, de omgeving bekijken en kijken of ik nog een nacht blijf of dat ik al verder trek.

Vooraf regelen

Nu heb ik afgelopen januari in India gemerkt dat het niet altijd even makkelijk was om iets per direct te regelen. Er was niet een handig reisbureau’tje op de hoek van de weg of men leek niet te begrijpen wat ik nu precies wilde. Om die reden, en natuurlijk ook omdat ik nu niet alleen reis, heb ik weer contact opgenomen met het reisbureau’tje wat ik destijds gebruikte om een trip in Rajasthan te regelen en een trip in Kerala te regelen.

Agise Tour and Travel
Dit bureau’tje zit in een straatje ergens in de buurt van Connaught Place. Dat is een mooi en nieuw stukje van Delhi. Ik werd door een tuktuk driver naar hem gebracht want anders had ik het nooit gevonden! Hij zit in een straatje waar je als toerist niet snel in loopt nl. Daar nog weer een klein zijstraatje van leverde mij deze geweldige foto op 🙂

Visa On Arrival India

Als je goed kijkt zie je dat er ook nog apen boven op deze auto (die al tientallen jaren hier staat) staan..

Voorbereiding Reis India en Aanvraag Visa On Arrival India

Via Latif van het reisbureau begon ik dus de eerste dagen te regelen. Ik dacht, als ik die eerste treinreis nu maar heb, van Agra naar Varanasi…dan zien we daarna wel verder. Dus een dagje Delhi, een dagje Agra en een paar dagen Varanasi. Daarna moet het vast lukken om vanuit India en de verschillende steden waar je dan al bent geweest om de vervolgtreinen of bussen te regelen.

Srinigar, Kashmir
Nu kwam Latif met een ander voorstel. En toch ook wel weer een voorstel die wij niet konden weigeren. Hij stelde voor om naar Srinigar te gaan. Zijn familie woont daar en er is een festival op het moment dat we dan daar zijn. Of we dat wilden zien? Maar natuurlijk!! Dit zijn aanbiedingen die je niet af moet slaan natuurlijk 🙂

Dus het komt er nu op neer dat de eerste ruime week al geregeld is en we nog een ruime week over hebben om zelf te regelen. Maar we gaan dan wel helemaal de bergen in richting Pakistan, de provincie Kashmir stond eigenlijk niet op het programma. We hadden zeker niet bedacht zo hoog te gaan aangezien onze terugvlucht gepland staat vanaf Mumbai.
Ik heb er zin in!!
VISUM voor INDIA

Daarnaast zijn er natuurlijk wat andere dingen nog te regelen. Ik vond het telkens erg lastig maar dat is dit keer toch een stuk simpeler!! De aanvraag voor het visum!!

Visa On Arrival India

Toch zijn er wat VISUM perikelen geweest. Eigenlijk is de aanvraag super simpel.
We kunnen, als Nederlanders sinds kort, Visa On Arrival aanvragen. Dit kon in januari nog niet, toen ben ik nog 2 keer op en neer gereden naar Den Haag. Nu kan het wel en had ik vrij vlot mijn VISA geregeld. Ware het niet dat de site voor de betaling het niet deed. Na een aantal pogingen, die toch vrij lastig zijn omdat je elke keer het aanvraagnummer, je geboortedatum (door te klikken in een kalender) en een veiligheidscode in moet voeren, heb ik dan maar gebeld met India. Ik was, qua gevoel, gelijk weer terug in India. Het enige antwoord wat ik kreeg was, in dat geweldige Indiase accent: Try again in 6 hours.

Beetje geïrriteerd toch… gesprek afgesloten… maar toen ik het na 6 uur probeerde deed de site het, ik kon betalen en kon mijn aanvraagformulier uitprinten. Geweldig!!

Visa On Arrival India
Tempel in Sikkim, India

Betalen online

Nu moest die van mijn vader ook nog even geregeld worden. Dat ging weer op exact dezelfde manier. Het invullen gaat super handig. Maar dan betalen….de site lag er weer uit. Na een aantal keren kijken was de site weer in de lucht. Toen bleek dat de RABO creditcard niet echt werkte…na 3 pogingen wilde ik het gaan betalen met mijn bank. Maar dat lukte niet meer. Na 3 pogingen is je aanvraag geblokkeerd en moet je opnieuw beginnen. En als je dan weer bij het betaalmoment aankomt….je snapt het al…de site lag er weer uit!! Echt, we waren al in India terwijl we nog gewoon thuis zaten. Het is irritant maar tegelijkertijd vind ik het ook gewoon geweldig.

Powercuts, auto’s en olifanten tegelijk op straat en rituelen die al duizenden jaren gedaan worden zijn allen aan de orde van de dag 🙂
Visa On Arrival India
Waar vraag je de VOA aan?

De site is eigenlijk heel simpel. Als je naar Indian Visa Online gaat klik je daarna op het oranje balkje bovenin: e-Tourist Via (eTV). Dan kom je hier uit.
Dan staan er een heel aantal landen waar nu ook Nederland tussen staat, joepie!! Dus je mag gaan aanvragen en klik je op Apply Online en dat staat helemaal links onderin. Een rond logo met een computer daarin. Je kunt daarna je aanvraag starten.

Pasfoto en Paspoort Digitaal aanleveren

Je moet wel even twee pasfoto’s hebben in het formaat wat India wil, dus vierkant.. Bij het maken van de pasfoto’s kunnen zij in een bepaald programma aangeven dat het voor een visum van India is en wordt de foto gelijk vierkant gemaakt en worden er 2 aangeleverd.
Je kunt daar even een foto van maken, vierkant uitknippen op je pc en deze op die manier toevoegen. Ook moet je even een foto van je paspoort maken en die toevoegen. Een van de twee willen ze dan in PDF hebben toegevoegd. Ik ben even kwijt welke in PDF moet maar dat kun je dan ook zo even omzetten natuurlijk.

Ze willen toch een heel aantal dingen van je weten zoals, welke landen heb je allemaal bezocht in de afgelopen 10 jaar, waar ben je geweest toen je eerder in India was, waar ga je nu naartoe? Met adres er even bij aub. Best lastig. Waar is je moeder geboren, waar is je vader geboren. Waar werk je? Wat is daar het adres van? Het gaat dus verder dan de meeste visa aanvragen. Maar uiteindelijk best makkelijk in te vullen en in een uurtje kan het gepiept zijn!

Voorbereiding Reis India en Aanvraag Visa On Arrival India

De kosten zijn rond de 60 dollar.

Lukt het niet in 1 keer?
Je mag ondertussen opslaan en even pauze houden. Je krijgt een nummer toegewezen en daarmee kun je de aanvraag weer opzoeken. Bij deze tweede link staat ook, Complete Partially Filled Form. Dit is het paarse balkje bovenin. Dat is dus wel erg fijn!
Als je moet betalen, nadat uiteraard dit niet lukt de eerste keer, kun je ook bij deze link de betalingssite opnieuw opvragen. Klik dan op het bruine balkje bovenin: Pay Visa Fees.

Old Delhi in de avond
Old Delhi in de avond

Nu ik dit aan het schrijven was dacht ik….laat ik eens even kijken of het wel allemaal goed is gegaan bij mij. Ik blijk toch nog niet betaald te hebben zegt de site maar ook de bank. Dus de betaling moet opnieuw gedaan worden en je raadt het al. De site ligt er op dit moment uit.

Uiteindelijk is natuurlijk alles goed gegaan en heb ik een geweldige reis gehad in India.

Wil je meer lezen over India?

Ga de Uitdaging aan met de Rickshaw Challenge

Wat te doen in Udaipur, Rajasthan – India

Alles voor jou bezoek aan Khumbalgarh Fort

Tips voor Vrouwen – Veilig reizen in India

Complete reisgids Mumbai

En ga ook zeker tijgers spotten!

Dé plek voor tijgers spotten in India – Ranthambore NP

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik

4 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *