Een bezoek aan de Aziatische Kapper

 Als je wat langer op reis gaat dan een paar weken komt het moment een keer dat je naar de kapper moet. Toen ik een foto op Instagram poste hoorde ik van iemand anders die al een hele tijd reisde dat ze nog steeds niet naar de kapper was gegaan…ze durfde niet 🙂

Naar de kapper gaan op vakantie

is geld besparen!!

Althans dat is het motto van mijn vader. Mijn vader heeft er zelfs een hobby aan om zo goedkoop mogelijk naar de kapper te gaan in het buitenland en gaat dus elke vakantie naar de kapper. Toen ik in Varanasi een  ’te lokale kookles’ nam bracht mijn vader een bezoek aan een lokale kapper die dus niet lokaal genoeg kon zijn 🙂

September 2016 ben ik gaan reizen en de kerstdagen van dat jaar heb ik niet echt gevierd. Ik ging namelijk op eerste kerstdag wild water raften in Sri Lanka. Toen ik een week later naar Maleisie ging, Kuala Lumpur, zou ik wel oud en nieuw gaan vieren. Samen met een collega van mij en haar familie zaten we in een appartement, de Regalia Residence, met uitzicht op de Petronas Towers….vanuit het zwembad!!

Uiteindelijk moet je een keer naar de kapper!

Ik wilde toch nog wel even naar de kapper voordat het zover was. Na een hele tijd in Azie en dus veel zon was mijn haar droog en zelfs een beetje verkleurd ….vooral bij de dode punten. Dus die moesten er af! Ik ben op zoek gegaan naar een kapper en vond deze in het winkelcentrum Putra Sunway Mall die gelijk naast het appartementencomplex was.

Een bezoek aan de kapper

 Ik vond het best spannend maar op een gegeven moment moet je gewoon. Uiteindelijk is het gewoon een stukje van je haar af, toch? Gelukkig heb ik niet een moeilijk kapsel en ben ik er niet zo pietluttig mee…maar toch!

Ik ben gaan zitten in de kappersstoel en ik kreeg natuurlijk de vraag wat ik wilde. Doe maar gewoon een stukje eraf….of ik het weer in laagjes wilde.. Dezelfde vragen die ik ook thuis krijg. Dat voelde goed. Ze begon te knippen en alles ging zoals ik gewend ben. Geen enkel probleem dus! Toen ze klaar was liet ze me even alleen.

De kapper knipt toch gewoon net zo als in Nederland!

Een bezoek aan de kapper

Even later kwam er een andere kapster aan die een flesje met vloeistof bij zich had en in haar andere hand had ze een vloeistof. Ze begon mijn haar nat te maken door de eerste vloeistof met een dun straaltje vanuit het flesje in mijn haar te gieten en ondertussen werd de andere vloeistof in mijn haar verdeeld.

Dat was gewoon shampoo bleek al snel, het begon flink te schuimen!

Het straaltje water ving ze handig op en verdeelde ze weer over het haar. Ze was er super handig in. Ik zat dus nog gewoon op mijn stoel en de kapster was gewoon mijn haar aan het wassen! Wat was ze er handig mee. Met die ene hand waste ze mijn hele haar en hield ze alles hoog en droog in mijn nek!

Ze zette even het water weg en begon mijn hoofd te masseren, mijn nek en voorhoofd erbij.
Wat een wasbeurt zeg!!
Heerlijk!

De kapper masseerde mijn hoofd, voorhoofd en nek!!

Hierna was een deel van de shampoo verdwenen en haalde ze weer wat shampoo op. Ze pakte het flesje waar het dunne straaltje water uit kwam er weer bij en begon opnieuw mijn haar te wassen terwijl ik gewoon op de stoel zat. Een dun straaltje water wat ze met mijn haar opving en wat ze met haar andere hand, waar ook weer de shampoo inzat verdeelde over mijn hele hoofd.

Het schuimde flink en ze heeft echt best veel water in mijn haar verdeeld… Er lekte niks uit…zo apart! De handdoek die over mijn schouders hing zal vast wat opgevangen hebben maar ik voelde niks langs mijn nek of keel gaan. Nog een kleine massage volgde en ik mocht op staan en haar volgen naar de wastafel.

Die hadden ze dus wel. Alleen mijn haar werd uitgespoeld en het wassen was klaar. Ik kon weer gaan zitten.

Of ze het even droog zouden fohnen was de volgende vraag. Het ging dus weer verder zoals ik gewend ben. Ja…is wel prima. Het is dan wel warm in Maleisie maar in zo’n winkelcentrum is het gewoon altijd frisjes doordat de airco natuurlijk volop aanstaat.

Uiteraard werd er ook geföhnd bij de Aziatische kapper!

Ze begon te fohnen en met een borstel mijn haar te bewerken. Ik had al snel in de gaten dat dit anders ging dan normaal. Ik heb krullen dan wel slagen…maar geen stijl haar. Volgens mij was ze mijn haar nu aan het stijl fohnen. Ik twijfelde even of ik er wat van zou zeggen…maar nee dat heb ik niet gedaan. Ik was nu hier en ik zou deze kapster haar werk laten doen. Kijken wat het wordt. Van fohnen zie je morgen niks weer…daar kan toch niks blijvends door gebeuren.

Op een gegeven moment zat ik met een enorme glimlach te kijken hoe mijn haar veranderde naar het haar van een Aziatische vrouw.
Ik had het haar nog nooit zo stijl gehad!
Wat apart zeg!

Een bezoek aan de kapper

Ik kwam de winkel later uit met super glad haar en dus precies zo als de meesten het in Azie hebben. Ik heb het zo gelaten de rest van de dag. Ook toen ik de volgende dag uit bed kwam was het haar nog in de exact dezelfde staat!! Haha, die had ik niet verwacht… Normaliter staat mijn haar echt alle kanten op namelijk!!

Maar na 1 duik in het geweldige zwembad van het Regalia was het voorbij. Mijn haar was weer mijn haar alleen een klein stukje korter!!

Ben jij wel eens naar de kapper geweest terwijl je op reis was?

Delen via de sociale media wordt op prijs gesteld 🙂

Wil je meer lezen over mijn lokale ervaringen in het buitenland?

Boek jij een Casa of Hotel in Cuba?

Lokale Kookles…te Lokaal deze keer.. Varanasi – India

Schapen offeren op het moslim feest Eid Ul Adha – Kashmir

Ik ontmoette Sunil… een uur later zat ik achterop zijn motor Cochin – India

Weet jij waarom ik geen deel- of winacties deel op mijn website?

Winacties delen op mijn Website – Waarom ik dat Niet doe – Zinvol Leven

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik.

2 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *