Dat moment dat reizen mij gelukkig maakt!

Als je blogt en schrijft ga je nadenken over waarom je doet wat je doet.
Dus ga ik dat moment dat reizen mij gelukkig maakt eens uitlichten.

Vorige week kwam een interview dat ik een paar weken geleden gaf in de lokale krant. Toen ik dat artikel las realiseerde ik mij weer opnieuw dat reizen mij gewoon erg gelukkig maakt. Datzelfde gebeurde ook toen ik de blog 15 dilemma’s schreef of het interview had gedaan bij Traveljunks.

Ik beantwoord de vragen zo vanuit mijn hart. Daar komen de antwoorden weg en daar leeft die passie en zodoende antwoord ik precies wat ik  bedoel en wat ik voel.

Dat moment dat reizen mij gelukkig maakt!

En als ik het dan weer lees, de woorden zo zie staan… Dan denk ik elke keer…Ja, dat is wat ik bedoel!! Dat is waarom het zo gaaf is, dat is waarom ik graag reis. Het geeft me dat geweldige gevoel van puur geluk!!

Dat moment dat je gelukkig maakt

Maar wat veroorzaakt dat gevoel dan precies?

Ik kan alleen maar momenten opnoemen waarbij ik mij zo voelde!!

Dat moment dat ik

op mijn eerste trip was in Halong Bay, Vietnam.

Mijn eerste solo reis en daarin de eerste eigen geboekte trip van 3 dagen en 2 nachten. Ik ging in de avond naar mijn bed, ik sliep op een boot. Een zogenaamde Junk, ik had een raam  naast mijn bed en het was ook nog volle maan. Ik lag in bed en keek uit het raam en zag de geweldige rots formaties en verschillende boten in de baai. Wat een geweldig gezicht. Ik voelde mij op dat moment de gelukkigste vrouw ter wereld. Ik wist dat ik de beste keuze had gemaakt, op dat moment in mijn leven, om alleen te gaan reizen.

Dat moment dat je gelukkig maakt Halong Bay

Dat moment dat je gelukkig maaktDie avond in bed, ik zag de sterren, de volle maan, de boten en de geweldige rotsformaties van Halong Bay.

Dat moment dat ik

Een resort had geboekt in Cambodja na 3 weken hostels en guesthouses.

Ik had een paar lange busreizen gehad in Laos en voelde mij niet lekker.Ik had niet genoeg gedronken en had daardoor pijn in mijn nieren. De laatste uren van die lange rit van 4duizend eilanden naar Siem Reap kon ik niet meer. De weg was vreselijk en de bus reed er gewoon doorheen alsof al die gaten er niet zaten. Ik kon eigenlijk geen stootje meer hebben en elk gat in de weg ging door merg en been. Op eengegeven moment pakte ik de Lonely Planet erbij en bedachte ik me ineens dat ik ook een duur hotel kon nemen. Ik heb een heerlijk resort gezocht en mij bij aankomst midden in de nacht met een tuktuk naartoe laten brengen. Ze hadden nog een kamer voor een paar dagen en ik heb heerlijk gedoucht en wat gedronken en daarna zoo lekker geslapen!!  De volgende dag heb ik heerlijk ontbeten en de rest van de ochtend aan het zwembad gelegen. Wat voelde dat goed!!! Gewoon geweldig!!

Dat moment dat je gelukkig maaktZij zat elke dag in de lobby mooi te spelen, geweldige sfeer gaf dat!Dat moment dat je gelukkig maaktZo genoten bij dit zwembad!

Dat moment dat reizen mij gelukkig maakt

Maar dat ik Ziek was.

Ik was al een paar dagen niet helemaal lekker en zat veel tijd op de wc… Het beheerste nog niet mijn dag en nacht maar op een gegeven moment kon ik de nacht niet meer doorslapen en moest ik in de ochtend zelf overgeven. Dat ging te ver, ik moest iets ondernemen. Ik was in hotel Brilliant bij Inle Lake, Myanmar. Ze wilden mij wel naar de dokter brengen.  De dag ervoor kreeg ik een lokaal medicijn van hen maar helaas werkte dat niet. Ze brachten mij die dag naar hun eigen dokter, wat een avontuur.

Maar hij had het heel snel door en gaf mij antibiotica. De familie van hotel Brilliant was super voor mij, de hele dag door kreeg ik thee en fruit van ze. Zo lief! Elk uur kwamen ze even vragen hoe het met mij ging. Je kunt het dan toch niet beter treffen, wat geweldig!! De volgende dag was ik al wel weer zo goed als beter en kon ik de trip gaan doen waarvoor ik hier kwam, Inle Lake op en de beenroeiers bewonderen. De familie maakte zich nog zorgen om mij en ze maakten dan ook een lunch van rijst en ei die ik mee zou nemen.

 Dat moment dat je gelukkig maaktHier ongeveer 2 dagen gezeten terwijl ik mij niet lekker voelde

Dat moment dat je gelukkig maaktDe lunch die voor mij gemaakt werd voor mijn trip naar Inle Lake

Dat moment dat ik

In Bagan aankwam.

Ik had Myanmar als start van de reis geboekt en als hoogtepunt wilde ik naar Bagan. Ik had daar enorm hoge verwachtingen van, wat zag dat er altijd geweldig uit. Het was midden in de nacht toen ik  aankwam in Nieuw Bagan, ik had in Oud Bagan een resort geboekt. Dat had ik mezelf cadeau gedaan toen ik op kerstnacht moest werken dat jaar ervoor. Ik had dus een adres en nam een scootertaxi daarnaar toe. Onderweg werd ik zo verrast door het zicht wat ik al had!

In het gebied tussen Nieuw en Oud Bagan zijn tempels verlicht in de nacht. Dus toen we aan het rijden waren in het donker zag ik ineens de eerste tempels al. Dit had ik niet verwacht. Ik was zo verrast hierdoor en voelde me zo ontzettend gelukkig hierdoor! Dit was een moment dat reizen mij gelukkig maakt. Dat kun je je haast niet voorstellen! Wat een geweldig gevoel is dat!

Dat moment dat je gelukkig maaktWat een geweldige mysterieuze plek is dit!

Dat moment dat je gelukkig maaktTijdens de zonsondergang in Bagan.

Zij wilden met mij op de foto, ik met hen 🙂

Dat moment dat ik

Mijn ontbijt in de vroege ochtend had na een lange nachtbus.

Ik zat bij een guesthouse op het balkon en keek over eeuwenoude rijstterrassen. Ik ging van Manilla in de Fillipijnen naar Banaue om daar een trip te gaan doen waarbij je over de eeuwenoude rijstterrassen zou lopen van Banaue. Het was een lange nacht in de bus, de weg was net zo denderend en slapen rechtop zittend is niet echt fijn. Rond 6 uur in de ochtend waren we over en ik liep gelijk naar het guesthouse waarvan ik wist dat ze trips regelden. Dat ging ook lekker vlot en daarna boekte ik daar ook maar een simpele kamer voor de nacht. Ik had zin in een broodje en dat hadden ze, ik nam plaats op het balkon en het uitzicht daar was subliem!! Ik keek tegen de rijstterrassen aan zover ik keek. Ook de koffie en het broodje smaakte als nooit te voren, wat een geweldig moment!!

Dat moment dat je gelukkig maaktKamer waar ik nog geen 5 euro pn voor betaalde 🙂Dat moment dat je gelukkig maaktDit uitzicht tijdens het ontbijt is toch geweldig!!

Dat moment dat ik

Naar het toilet moest.

Ik zat in de bus van Vang Vieng naar Luang Prabang in Laos. We stopten bij een afgelegen parkeerplaats. Er stond een restaurant maar dichterbij de VIP bus stond een gebouw waarin een aantal toiletten zouden zitten.  Meestal zijn die publieke wc’s niet zo schoon maar deze???

Deze had het beste uitzicht ever!!! Aan de ene zijde van het gebouw zat geen muur, dit was de zijde waar je naar keek als je op het toilet zat. Je keek nu het dal in en tegen de bergen aan. Een  geweldig uitzicht!! En dat in the middle of nowhere!! Geweldig!!!

Dat moment dat je gelukkig maakt

Dit is toch geweldig!!Dat moment dat je gelukkig maakt

Dat moment dat ik

Realiseerde dat ik tussen de zwartpunt rifhaai aan het zwemmen was.

Ik ging vanuit Langkawi, Maleisie een dagje snorkelen naar Pulau Payar. Op dat moment zwom er volgens mij wel 300 mensen in de baai. Het was er niet eens zo groot en ik had dus ook het idee dat de vissen wel snel weg zouden zijn. Niks was minder waar, ik heb nog nooit zoveel vissen gezien en zoveel verschillende vissen ook als op alle duiken die ik maakte samen. Tijdens lunch kwamen de haaien. Ik zag al wat kleintjes zwemmen en de mensen waren er ook dichtbij. Ik ben ook snel weer terug het water in gegaan en onder water gaan kijken. Wat leuk!   Er kwam een jongen bij mij die vroeg of ik mee ging kijken naar de tandbaars, eindje verderop zou een hele grote liggen. Ik ging mee en op een gegeven moment zwommen er een aantal haaien van een a twee meter om ons heen. Ze zwommen rustig en langzaam, wat een geweldig gezicht!!! Wat een super ervaring!!

Dat moment dat je gelukkig maaktZo dichtbij!

Dat moment dat reizen mij gelukkig maakt

Dat moment dat je gelukkig maaktZwartpunt Rifhaai

Ik kan volgens mij nog wel even door gaan met geweldige ervaringen, momenten van intens geluk!! Het gevoel hebben dat ik de gelukkigste vrouw ter wereld ben!!

Ik voel mij dan zo gelukkig op zulke momenten maar zoals je zal zien…net daarvoor heb ik van die momenten dat ik in een soort dalletje zit…en ik mij wat minder speciaal voel 🙂

Als je reist zijn er momenten van euforie zowel als de moment van wanhoop. Zoals het moment dat je toch echt die warme douche verwachtte, een normaal toilet zou willen hebben ipv een gat in de grond. Een normale stoel om aan te eten en niet zo wankel plastic stoeltje. De normen en waarden zoals we die in het westen hanteren zoals niet op de grond spugen, niet al je vuilnis zomaar van je afgooien. Zomaar je persoonlijke ruimte hebben zonder dat mensen in de bus tegen je aan gaan zitten op de zelfde zitting.

Maar toch….die momenten maken ook de beste herinneringen!!

Dat moment dat ik

22 uur in de bus zou zitten.

Het was de bus van Hue, Vietnam naar Vientane, Laos. Een koreaanse jongen en ik waren de enige toeristen in de bus. We hadden bedden helemaal achterin de bus. Het was wel een slaapbus dus dat was fijn. Helemaal achter in de bus kunnen alleen de bedden niet meer omhoog, dus we konden alleen maar liggen maar oke. Op een gegeven moment ging de muziek aan, de karaoke, en bleek dat wij onder de speakers lagen. En die stond hard!! Dit ging zo een paar uur en toen ik eindelijk dacht dat het op zou houden ging er een standup comedy op. Die comedien kon schreeuwen!! En iedereen moest er vreselijk om lachen!!

Ik hou erg van de herinnering…..maar ik haatte het moment 🙂Dat moment dat je gelukkig maaktNiet zo heel erg veel plaats over..Dat moment dat je gelukkig maaktDe andere foto was nog erger :p maar nee… ik vond het moment niet leuk!!

Dat moment dat ik

Vrijwilligerswerk ging doen bij een Turtle project.

Ik kwam daar en had mij er op ingesteld te gaan werken. Het maakte mij niet uit als het lange dagen zouden worden als het maar nuttig was. Het was een teleurstelling toen bleek dat de andere vrijwilligers niet veel uit voerden. Ook de leider van het project deed niet zijn best om de rest aan het werk te krijgen. Het is vrijwillig en zo moest het blijven. In eerste instantie was ik geïrriteerd maar later realiseerde ik mij dat ik er voor mij zelf was. Ik heb hard gewerkt, veel strand schoongemaakt en rotzooi opgeruimd, ik voelde me daardoor goed!

Dat moment dat je gelukkig maakt

Werken op het projectDat moment dat je gelukkig maaktIk heb mijn best gedaan en voelde mij na een paar dagen best goed!

Beschrijf mij eens jou momenten! Ben er erg benieuwd naar. Zijn ze avontuurlijk of juist luxueus?

Het moment dat reizen mij gelukkig maakt

Lees meer over mijn reizen

Backpacken – Hoe doe je dat?

Een Camino Wandelen – Bij warm of koud weer?

Als je alleen reist. Ben je dan ook alleen?

Actief Reizen – Surfen in Kartong – The Gambia

Kookles bij Juwita’s Cafe – Samosir Eiland – Sumatra

Hou jij ook van die eeuwenoude verlaten steden?

Bezoek de Historische stad Petra – 2 dgn – Wadi Musa, Jordanië

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld als ik

Tags:
6 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *