Column: Ja, ik reis alleen…ik ben single!

Ja, ik ben single…misschien tot op een bepaalde hoogte wel bewust single. Ik zeg altijd, ik ben niet op zoek maar als het op mijn pad komt en onze wegen kruizen elkaar, passen in elkaar, zou ik het erg fijn vinden…maar…

Ik heb het leven nu zelf in de hand, ik weet waar ik aan toe ben, ik weet wat ik wil en ik streef mijn eigen doelen na.
Ik laat me niet afleiden door doelen van een ander….door keuzes van een ander realiteit te maken…door prioriteiten van een ander op de eerste plaats te zetten…en dus mijn eigen ik aan de kant te schuiven.

Dit klinkt misschien best egoïstisch maar ik wil niet achteraf denken dat ik bepaalde activiteiten niet ondernomen heb omdat ik mij voor een ander ingezet heb. Voor mijn gevoel heb ik dat al lang genoeg gedaan en ben ik daar niet altijd beter of blijer van geworden 🙂

Single zijn is geen straf

Ik hoor zo vaak dat mensen zeggen… Ik zou echt niet alleen willen reizen, vind ik niks aan. Dan kan ik mijn ervaring helemaal niet delen en zou ik me misschien alleen voelen.
Dit zijn altijd wel reacties van mensen die niet single zijn. Die dus ook thuis, hun alledaagse ervaringen, delen met hun gezin of partner. Ik heb soms het gevoel dat ik mijn levensstijl moet verdedigen. Blijkbaar is iets alleen niet leuk…blijkbaar is het niet leuk als je iets niet kan delen.. gelijk, ter plekke, met je partner/gezin of reisgenoot.

Hmm…ik ben thuis ook alleen.. Wil dat dan zeggen dat het niks aan is? Omdat ik dit soort opmerkingen vaak hoor begin ik me daar wel eens aan te irriteren. Ik heb soms het gevoel dat ik me moet verdedigen….Nee…mijn leven is ook wel leuk hoor. Nee…het is niet zo dat ik niet leuk ben…maar eh.. ik ben gewoon wel alleen en doe wel wat ik zou doen als ik samen met een ander zou zijn…tenminste .. als die ander dan leuk zou vinden wat ik doe en wil..  Eh.?? wat vreemd allemaal…waarom denk ik dat ik mij hierin moet verdedigen? Ik wil dat helemaal niet..

Single and Happy!

Periyar Tiger Reserve – Kerala, India

Ik deel natuurlijk wel veel, met name mijn reizen, die deel ik misschien wel zoveel dat sommige mensen de berichten van mij op Facebook op verbergen hebben gezet 😉 Door dat delen heb ik veel contacten…niet alleen met naasten maar ook met vreemden… Met gelijkgestemden die ook veel reizen, met mensen die leuk vinden wat je doet en juist tips en adviezen hebben en geven om er nog meer uit te halen.

Ben ik dan zo alleen?

Wat ik ook gemerkt heb is dat je andere contacten hebt op reis als je alleen reist. Ook onthoud ik veel meer details van omgevingen, van contacten en van alles regelen en voor elkaar krijgen. Ik ben op mijzelf aangewezen en als het niet lukt heb ik dat zelf niet goed gedaan. Ik leun niet op een ander en blijf dus ook niet met irritatie zitten omdat er bepaalde dingen niet geregeld zijn of dat er geen tijd meer voor was..of dat ik denk dat de ander dat misschien wel leuk had gevonden en ik dat misschien wel had moeten doen…

Single zijn betekent ook: Doen wat ik wil 🙂

En ja, dit jaar ga ik weer op reis voor een langere periode. Ik heb mijzelf een doel gesteld dit jaar en deze reis begint met een pelgrimstocht in Spanje. Mijn doel dit jaar is een maand lopen, een pelgrimstocht.

Een van de eerste vragen die ik dan krijg is: Ga je alleen??

Ja, ik ben single ….

en dit jaar loop ik de Camino Frances .. omdat ik dat wil 🙂

SingleHappy

Als je deze post interessant vond deel hem dan op de sociale media met anderen 🙂

Als je alleen reist, ben je dan ook alleen?

Veilig Wandelen als Vrouw Alleen

Waarom je als het donker is niet meer op straat moet zijn

Veilig Reizen als vrouw in India

8 dagen Pelgrimeren op de Camino Frances (2021)

Ook reisde ik 10 weken alleen rond in Namibië

Solo Rondreis Namibië met 4WD – 10.000 km Alleen in Namibië rondreizen

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld als ik

28 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *