Kookles bij Juwita’s Cafe – Samosir Eiland, Indonesië

Ik vind het altijd geweldig om kooklessen te nemen als ik reis. Zo leer je van de lokale mensen de lokale gewoonten en ik hoop dan natuurlijk ook dat ik iets van dit lokale smaakje mee kan nemen in mijn eigen keuken. Toen ik op Samosir eiland was in het meer van Toba wist ik dat ik een kookles bij Juwita’s Cafe kon krijgen. Ik ben dus op de eerste dag gelijk rond gaan lopen om haar te zoeken en uiteindelijk vond het ik het café .. restaurant en uiteraard kon ik een les krijgen!!

En ik had geluk, zei Heddy. Ik sprak al met de de vrouw die me de volgende dag de les zou geven en ze zei er bij dat ik de enige was en dus een prive les kreeg! Mijn eerste dag op het eiland van Samosir begon al super!!

Kookles bij Juwita’s Cafe

De volgende dag kwam ik in het Juwita’s café aan en zag ik dat Heddy lekker lag te slapen in het cafe. Ze had haar middagdutje vertelde ze en het duurde een paar minuten maar toen stond ze op en begon ze mij werk uit te delen.  Heddy gaf me de ingrediënten en ze vertelde erbij wat ik er mee moest doen. Ik snee een aantal groente in stukjes en ik stampte een aantal kruiden fijn. Ik heb zelfs een super ouderwets apparaat gebruikt om de kokosnoot te legen.

Hoe gaaf is dat?

Old Fashion Coconut Cleaner - Kookles bij Juwita's CafeOp deze manier schraapte ik de kokosnoot leeg!

Helemaal geweldig toch?

Ik had natuurlijk de vraag gekregen wat ik wilde maken en mijn keuzes waren: Chicken Curry, Egg Sambal en Lodeh. Ze heeft me overal goed doorheen geholpen. Ze vertelde precies at ik moest doen en gaf het me op het juiste moment aan. Dit was wel een perfecte manier om het te leren. Ze spaarde me nergens in 🙂

Spices and Herbs - Kookles bij Juwita's Cafe

Kookles bij Juwita's Cafe

Dit was de keuken, hoe leuk is dat! Met zo weinig zoveel lekkers maken! Het bankje wat je ziet was tevens de slaapplek van Heddy met daarachter een heerlijke tuin!

Kookles bij Juwita’s Cafe

Ik genoot volop van deze kookles bij Juwita’s cafe terwijl ik het anders juist wel fijn vind als er wat andere reizigers bij zijn. Heddy en ik hebben leuke gesprekken gehad, over allerlei alledaagse dingen en dat was juist wel heel leuk!! Haar zoon was er ook nog even en die werd aan het werk gezet om de foto’s te maken 🙂 Zo heeft iedereen een taak bij Heddy!

Pounding the peppers - Kookles bij Juwita's CafeHeddy leert me goed de pepers fijn te stampen!!

Na de kookles bij Juwita’s cafe kreeg ik alle recepten via de mail. Thuis heb ik ze uiteraard uitgeprint en liggen ze bij mijn kookboeken, wat een heerlijke herinnering aan deze dag!

My dinner at Juwita's Cafe - Kookles bij Juwita's Cafe

Kosten en Duur van een kookles bij Juwita’s Cafe

Ik weet niet meer precies wat ik betaald heb maar het was rond de 20 euro. De ervaring was het 100% waard!!

De kookles begon rond 4 uur in de middag en ik had mijn diner aansluitend in het Juwita’s cafe toen ik uitgekookt was rond 6 uur 🙂 Als je in een groep bent zal het vast iets langer duren.

Als je dit een leuke tip vind deel je hem dan?

Ik heb nog veel meer kooklessen gevolgd in verschillende landen!!

Kookles bij Spice Paradise – Jodhpur, India

Kookles bij Pickles & Spices – Penang, Maleisië

Kookles bij Red Bridge in Hoi An, Vietnam

Lokale Kooles… Te lokaal – Varanasi, India

Kookles bij Silom Cookingschool – Bangkok, Thailand

of maak jij graag een zinvolle reis naar de Mentawai Eilanden om bij een sjamaan op bezoek te gaan?

Op bezoek bij de sjamaan! Mentawai Eilanden – Sumatra, Indonesië

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze wereld dan dat ik dat doe.

8 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *