Ga jij met mij mee op reis? Ervaar een Zinvolle Reis met Zinvol Reizen

Ga jij mee op een van de zinvolle reizen met Zinvol Reizen?

Ik ben ‘druk’ bezig met mooie, avontuurlijke en zinvolle reizen te ontwikkelen. Zinvolle Reizen waarvan ik denk dat jij daar op zit te wachten. Reizen in een klein groepje, met mensen die graag een uitdaging aangaan en daarbij ook behoefte hebben aan rust, stilte en weer bij jezelf terugkomen. In de drukke en hectische wereld waarin wij met z’n allen leven lijkt daar weinig ruimte voor te zijn.

Zinvol Reizen - Ga mee wandelen op een zinvolle reis
Een voorbeeld van een zinvolle reis is bijvoorbeeld een wandelreis, langzaam reizen, tijd om te denken en te reflecteren

Hoe fijn is het dan als je op een reis die rust kan vinden. Maar ik snap ook dat je als je dan eindelijk op reis gaat je ook wat van het land wil zien en je lichaam wilt uitdagen, inspanningen wil aan gaan en misschien wat grenzen wil verleggen.

Ervaar een Zinvolle Reis met Zinvol Reizen

Wat houdt voor mij een zinvolle reis in?

Een zinvolle reis houdt voor mij in dat je lichamelijk en geestelijk wordt uitgedaagd. Daarom ga ik die zinvolle bestanddelen met elkaar combineren. Een of twee dagen yoga/meditatie en fijne gesprekken om daarna een dag je lichaam op een heel ander vlak uit te dagen. Een lange wandeling of je omgeving bekijken zoals de echte toerist betaamd.. Je bent natuurlijk niet voor niks in bijv ’s werelds mooiste woestijn: de Wadi Rum in Jordanië.

Uit je comfortzone gaan is het keyword tijdens een zinvolle reis. Het mediteren en yoga beoefenen kan al behoorlijk uit je comfortzone zijn. Of wat dacht je van een persoonlijk struikelblok in de ogen kijken? Ben jij niet zo van de yoga en meditatie dan kan ook een aantal dagen op wandelreis een flinke uitdaging met zich mee brengen, lichamelijk maar ook zeker geestelijk.

Buiten je comfortzone treden kan heel veel inhouden, deze was erg buiten mijn comfortzone en daarom ook heel leerzaam - Zinvol Reizen
Buiten je comfortzone treden kan heel veel inhouden, deze was erg buiten mijn comfortzone en daarom ook heel leerzaam – Zinvol Reizen

Ik zie voor me dat de ene reis meer een rondreis is dan de andere. Ik droom over een rondreis waarbij we een aantal keren op een plek blijven waarbij we een mooie ruimte hebben om stil te staan. Om te mediteren en yoga te beoefenen en goede gesprekken te kunnen voeren aan de hand van vragen. Maar ook zie ik voor me dat ik vanuit een vaste plek werk en een paar uitstapjes bijv die mooie Wadi Rum woestijn in onderneem zoals ik hierboven aangaf.

Landen waar ik aan denk zijn Jordanië, India, Oman maar ook Marokko, Spanje en Portugal komen langs 🙂

Yoga time - Wadi Rum - Jordanië
Yoga in de Wadi Rum – Jordanië

Wandelen in de Sahara van Marokko? Zinvol Reizen
Wandelen in de Sahara van Marokko – Zinvol Reizen

Haal alles uit een Zinvolle Reis door te schrijven

Proces in werking zetten voor de zinvolle reis start

Om het meeste uit zo’n reis te halen is het goed om het proces thuis al in werking te zetten. Ik wil er geen coachtraject aan gaan koppelen want dat jaagt de prijs van zo’n reis natuurlijk enorm omhoog. Maar ik zal je vooraf wel een aantal vragen sturen die jij voor jezelf mag gaan beantwoorden. Zodat je gaat denken over waar je staat, wat en hoe jij je voelt en wat je hoopt te bereiken. Pak er een mooi boekje bij en schrijf dit alles op.

Soms brengt een gedachte een heel ander gevoel met zich mee en heb je dat pas door als je er woorden aan geeft.

Schrijf dan als we op reis zijn ook je ervaringen in het boekje.

Reflecteer op je gevoelens van thuis en op reis. Over wat jij graag wil bereiken, waarom jij denkt dat jij dit kan. Was dit wat jij vroeger, toen je nog klein was, voor jezelf wilde? Waar zijn plannen misschien veranderd? Waarom zijn ze veranderd? Etc. Op reis kun je op afstand kijken naar je situatie, je ziet alles meer helder. Zonder de beperkingen die je thuis binnen het kader laten denken.

De tijd nemen om te reflecteren op reis - Namibie
De tijd nemen om te reflecteren op reis – Zinvol Reizen

Lees dan later je vooruitgang in denkpatroon eens. Lees hoe anders je tegen bepaalde aspecten van het/jouw leven aan kan kijken. Als je dan weer thuis bent en weer binnen de grenzen van je dagelijkse leven zit mag jij jezelf daaraan herinneren. Wat schreef je vooraf op? En wat is er veranderd ‘along the way’. Wat waren jouw inzichten of overtuigingen die je zover brachten, die jou vertelden dat je iets kan en/of dat het haalbaar is.

En onthoudt ook dat de meeste mensen spijt hebben van wat ze NIET gedaan hebben…

En niet van wat ze WEL deden… Elke ervaring is een stap in de richting voor de toekomst en brengt je dichter bij wie je eigenlijk zou willen zijn.

Maak de stap vanuit innerlijke passie, zet in gang waar je eigenlijk naartoe wil… Droom, plan en roep de juiste mensen en situaties aan om verder te komen. Ervaar dat het universum je kleine aanwijzingen geeft die je mag aanpakken…. Zie jij ze?

Een Zinvolle Reis brengt spanning met zich mee

Is een reis een zinvolle reis als er geen spanning is?

Ik leerde in de laatste jaren ook dat manifesteren eigenlijk altijd goed en fijn is. Het laat je denken en fantaseren over leuke en fijne dingen. Dingen waar jij blij van wordt. Je geeft aandacht aan wat jij graag wil. En alles wat je aandacht geeft groeit heb ik al meerdere keren ervaren.

En dus ga je meer zien, voelen en merken van dat wat jij wil…in welke richting jij wil gaan.
Hoe kan deze zinvolle reis niet goed zijn?

Disclaimer: Uiteraard gaat dit op binnen de grenzen van veiligheid en gezondheid.

Yoga, meditatie en wandelen op reis - Sahara Marokko

Op het moment dat jij gaat delen, er over gaat spreken, van wat jij wil dan komen er gesprekken op gang op dat gebied. Je zult merken dat informatie die jij zoekt ‘zomaar’ op je pad komt. Het lijkt zomaar.. maar dat is het niet. Vergelijk het met die keer dat je iemand in een menigte zocht met een rode jas en dat er ineens toch veel meer rode jassen zijn dan dat je daarvoor waarnam. Je neemt het nu waar, je bent er nu op gericht en dus zie je de omgeving ‘anders’. Jij pikt er andere dingen uit dan voorheen.

Ze waren er al maar het kreeg nog niet je aandacht…

Zo werkt het nu ook met mijn plannen, ik deel ze dus voluit. Op mijn website, op mijn sociale media kanalen en wat ik maar kan bedenken. En ik begin informatie te krijgen vanuit allerlei hoeken. Mensen helpen me graag, geven graag advies en dat helpt op allerlei fronten.

Dat inspireert mij weer tot een volgende stap en een volgend inzicht loert alweer om de hoek. Maar om dat te kunnen zien moet ik die spannende stap zetten… Het leven is een groot avontuur, ga jij die ook volop aan?

Ik vind het ook super spannend, ik heb vreemde dromen en er zijn vreemde spanningen/pijntjes in mijn lichaam aanwezig. Dat dit allemaal bij het proces hoort weet ik ook…

Uiteraard is het een spannende en onzekere tijd… maar is dat juist niet de charme ervan?

De meest mooie dingen die in jouw leven zijn gebeurt..
Waren die zonder risico?
Deed je ze op je dooie gemakje?

Lees ook mijn vorige blog over deze zinvolle reis:

Yoga, Meditatie en Avontuur – Dé Bestanddelen van een Zinvolle Reis

Binnenkort deel ik de eerste zinvolle reis met Zinvol Reizen op deze website die jij kan boeken.

Hou Zinvol Reizen, ook op instagram, dus in de gaten als jij ook mee wil later dit jaar op een zinvolle reis.

Meer inspiratie lezen?

Je lijdt dikwijls het meest door het lijden dat je vreest, hoe zit dat bij jou?

Heliview – Even het grotere plaatje pakken

In mogelijkheden denken… Gewoon omdat het kan!

Volop beseffen waar je dankbaar voor bent is een fijne emotie, roep die eens op bij jezelf

Mijn 5 redenen waar ik dankbaar voor ben – Zinvol Reizen

9 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *