Welke reisroute Jordanië leg jij af? – Inspiratie voor een 10 daagse rondreis Jordanië

Ga jij een 10 daagse rondreis Jordanië maken? En weet jij al welke reisroute Jordanië je gaat afleggen? De meeste mensen hebben zo’n 8 a 12 dagen te besteden. Alhoewel dat een mooi aantal dagen is blijft het ook een feit dat je niet alles kunt doen. Je wil de Treasury in Petra natuurlijk zien en de Wadi Rum maar ook het drijven in de Dode Zee mag je niet missen. Om de beste Jordaanse reiservaring te krijgen heb ik een aantal opties van reisroutes Jordanië die je zou kunnen gebruiken. Omdat ik de luxe had dat ik een kleine maand solo kon rondreizen in het prachtige Jordanië heb ik toch net wat meer plekken bezocht.

Als je een rondreis Jordanië maakt dan moet je natuurlijk de historisch belangrijke plekken zien. Maar ook de Wadi Rum mag niet missen en wacht dacht je van drijven in de Dode Zee?

Welke reisroute Jordanië ga jij doen?

Citadel - Amman - 10 daagse Rondreis Jordanië
Het citadel in Amman

Deze plekken zal ik dan ook in beide routes opnemen. Bij de een heb je er net wat meer tijd te besteden en ligt de nadruk iets meer op de historische achtergrond van Jordanië en de andere route heeft wat meer natuur en avontuur in zich opgenomen. Wat kies jij dan? Ligt bij jou de nadruk op de historie of de natuur? Of maak jij een combinatie van beide routes? Neem jij wat meer tijd en bezoek je alles?

Hoeveel dagen nodig voor Jordanië?

Hoe meer dagen hoe beter natuurlijk… Ik heb er bijna een maand doorgebracht en zag natuurlijk nog lang niet alles wat dit interessante land te bieden heeft. De meeste rondreizen die aangeboden worden zijn zo rond de 10 a 14 dagen. Als je zo’n 10 dagen neemt om rond te reizen en dan nog een dag of misschien 2 extra neemt om wat te rusten en relaxen aan de Rode Zee heb je als je het mij vraagt een mooie reis waarbij je veel ziet en fijn tot rust kan komen.

Avontuur in de Wadi Mujib - Jordanië

Heb je een visum nodig voor Jordanië?

Ja, bij aankomst op het vliegveld kun je een visum kopen maar een betere optie is om vooraf de Jordan Pass te kopen. Deze kun je online kopen en bij deze pass zit het visum en een heel aantal entrees inbegrepen. Lees meer over deze pas.

Is het veilig om naar Jordanië te reizen?

Jordanië heb ik als een heel veilig land ervaren. Ik reisde solo in Jordanië met mijn huurauto en de contacten die ik had waren positief. Wel heb ik het gevoel gehad dat ik door, merendeels, oudere mannen op zicht werd afgekeurd. Dit veelal door mijn kledingkeuze vermoed ik. Ik had altijd wel mijn schouders bedekt en mijn 3-kwart yoga legging maar alsnog geen hoofddoek of enkels bedekt. Daarom schreef ik dit blog toen.

Als vrouw alleen in Jordanië heb ik me geen moment onveilig gevoeld. Me bekeken voelen is heel wat anders dan me ook daadwerkelijk onveilig voelen. Er is geen enkele man geweest die toenadering zocht waarbij ik me ongemakkelijk ging voelen.

Onderweg over de Kings Highway vind je de ALDI voor een lekker kopje thee
Onderweg over de Kings Highway vind je de ALDI voor een lekker kopje thee

De Jordaanse bevolking is heel gastvrij en zijn super aardig. Ik denk dat als ik er maar 10 dagen had gereisd ik heb niet door had gehad maar na 3 weken begon ik me er helaas een beetje aan te irriteren. Gelukkig ging ik toen ook al vlot door naar een volgend land. Ik heb die laatste dagen doorgebracht in Madaba… Een heerlijke stad om te verblijven.

Ook in Amman heb ik nadat ik uit eten was geweest een stuk terug gewandeld terwijl het donker was en ik nog een kwartier moest wandelen. Mensen waren aardig, begroetten me en lieten me lekker wandelen. Ook daar heb ik mij niet onveilig of niet welkom gevoeld. Ik raad het niemand aan om ver te gaan wandelen in het donker in een stad maar het voelde voor mij prima.

Wel overdag heb ik een keer het idee gehad dat iemand mij volgde, dit was in de souk bij de straatmarkt in het centrum van Amman. Ik vermoed een zakkenroller. Deze man bleef mij een tijdje volgen en toen ik om een hoekje stil bleef staan en hij mij moest in halen heb ik hem niet weer gezien. Uiteraard zocht ik toen oogcontact met hem om hem goed te laten merken dat ik hem in de gaten had 🙂

Wandelen nabij Aljoun Nature Reserve - Jordanië
Wandelen nabij Aljoun Nature Reserve

Inspiratie voor een 10 daagse rondreis Jordanië

Hoe moet je je kleden in Jordanië?

Kleed je in Jordanië modest, niet te bloot. Hou er rekening mee dat men zich goed bedekt. Bedenk dat het een moslim land is en de mannen dus veelal geen huid zien van de vrouw in het straatbeeld. Alles wat ze wel zien kan ze op ideeën brengen. En dat zij op ideeën komen is dan weer de ‘schuld’ van de vrouw…

Er is nog wat te leren voor de mannen in moslimlanden als je het mij vraagt. Tot die tijd hou ik er rekening mee met wat ik draag maar ga ik niet in een grote doek gehuld de straat op. Ik wil me alsnog wel fijn voelen in mijn eigen kleding en nog een beetje toonbaar op foto’s staan.

Kan je zelf door Jordanië rondreizen?

Ik heb de eerste keer dat ik Jordanië bezocht zelf rondgereden in een huurauto. Ik ga binnenkort weer en dan ga ik in een groep met vrouwen en hebben we een bus met chauffeur. Ook heel fijn en super luxe natuurlijk.

Wandelen in Dana - Jordanië
Wandelen in Dana – Jordanië

De lokale bevolking vond ik heel behulpzaam en vriendelijk. Mocht je hulp nodig zijn en hierom vragen weet ik zeker dat ze je graag helpen. De wegen zijn goed onderhouden in Jordanië en ik vond het verkeersbeeld best rustig. Uiteraard is het in de steden iets drukker maar over het algemeen is het heel goed rijden. Het land is niet vol gelegd met wegen en dus is het vrij overzichtelijk hoe je van punt A naar punt B moet gaan.

Uiteraard is Jordanië een midden-oosten land en dus gaat het er iets anders dan in Nederland aan toe. Als je gewoon rustig rijdt, op tijd aangeeft welke kant je op wil komt alles goed.

Welke reisroute Jordanië leg jij af?

Yoga time - Wadi Rum - Jordanië
Yoga time – Wadi Rum – Jordanië

Historische Reisroute Jordanië

 • Dag 1 & 2 Historische reisroute Jordanië

Begin je reis in Amman. Ik begon deze stad met het bezoeken van het Jordan Museum. Je leert er gelijk wat over de historie van het land en hoe het ervoor staat ten opzichte van andere landen in het midden-oosten of in de wereld Ik vond het een leuk museum. Hierna ging ik wandelen, door de drukke markt, souk en langs de moskee. Hierna bezocht ik de theater en het citadel. Het citadel tegen de zonsondergang bezoeken vond ik wel heel mooi!

Lees meer over de wat te doen in Amman

Bezoek de stad Amman tijdens je historische 10 daagse rondreis Jordanië
Zicht over de hoofdstad Amman

Je kunt de nacht nog doorbrengen in Amman maar je zou ook naar Jerash kunnen rijden. Het is een uur rijden en dus prima te doen in de vroege avond of de volgende ochtend.

 • Dag 3 Historische reisroute Jordanië

Begin je dag in Jerash met het bezoeken van de archeologische site. Als je de dag in Amman begint rij dan vroeg weg zodat je de hele ochtend hier kan rondstruinen. In de middag kun je doorrijden (20km) naar Aljoun om het kasteel te bezoeken en de natuur in te duiken. Bij het kasteel heb je wat eetgelegenheden in de buurt zitten zodat je kan lunchen maar ook bij de entree van het natuurgebied (Aljoun Forest Reserve Visitor Centre) kun je lunchen.

Bezoek de stad Jerash tijdens je historische 10 daagse rondreis Jordanië
Archeologische site van Jerash

Je kunt er ook voor kiezen om na het bezoek aan Jerash door te reizen naar Umm Qais, 70 km. Ik ben hier niet geweest en dus blijft dit een beetje trekken aan mij. Wat heb ik gemist? Een optie is dus om het kasteel en de wandeling in het natuurgebied te laten zitten maar om door te rijden naar Umm Qais waar je de opgravingen van de oude stad Gadara gaat bekijken.

 • Dag 4 Historische reisroute Jordanië

Rij vanuit Umm Qais (87 km) of Aljoun (60 km) naar As-Salt. Ook deze plaats is erg leuk om een fijne wandeling in het centrum te doen. Bij het plaatselijke VVV kun je wat informatie krijgen over een leuke wandeling in het centrum. Ze hebben verschillende wandelingen op papier gezet voor je. Het stadje As-Salt heeft ook weer een flinke historie te laten zien en het heeft een fijne gemoedelijke sfeer.

10 daagse historische rondreis Jordanië - Wandeling door As-Salt
10 daagse historische rondreis Jordanië – Wandeling door As-Salt

Rij dan in de middag door naar Madaba. Ook in Madaba kun je een mooi stadswandeling doen die je langs een aantal belangrijke kerken en opgravingen brengt. Deze wandeling staat in de Lonely Planet beschreven. Als je gewoon een paar te bezoeken plekken invoert in je navigatie zul je merken dat de stad niet erg groot is en je makkelijk van de ene naar de andere kerk wandelt. Onderweg kun je genieten van het straatbeeld.

Archeologische grond in Madaba en de Moskee op de achtergrond - Rondreis Jordanië

Kijk wat ik bezocht in Madaba

Inspiratie voor een 10 daagse historische rondreis Jordanië

 • Dag 5 Historische reisroute Jordanië

Na een fijne nacht in Madaba kun je door rijden naar de Dode Zee maar onderweg kom je nog langs een aantal zeer interessante plekken. Wat dacht je van Mount Nebo? De plek waar Mozes uitkeek over het beloofde land? Daar wil je natuurlijk even een stop maken. Voor een kleine prijs mag je de berg opwandelen. Je vindt er een klein museum en natuurlijk een mooi uitzicht over de omgeving… en dus het beloofde land.

Zicht op het beloofde land - Mt Nebo - Jordanië
Zicht op het beloofde land – Mt Nebo – Jordanië

Als je daarna doorrijdt is het een aanrader om natuurlijk ook de Baptismal Site of Jesus Christ te gaan bezoeken. Als je dichtbij het laagste punt ter wereld komt, de Dode Zee, sla je rechtsaf en rij je omhoog naar deze plek. Hij staat goed aangegeven en als je er bent koop je een ticket en wacht je op de bus die je naar de plek brengt. Je mag er niet zelfstandig naartoe en de gehele trip is verzorgd incl met een fijne uitleg. Ik vond het interessant!

Hierna rijd je naar je hotel aan de Dode Zee en ga je natuurlijk even drijven … de krant lezen… of hoe jij maar in het water wil poseren! En bij de meeste hotels hebben ze een privé strand waar ze de Dode Zee modder voor je hebben liggen zodat jij de volgende dag weer met een babyzacht huidje verder kan reizen.

Laagste punt op aarde - 10 daagse rondreis Jordanië
Laagste punt op aarde – 10 daagse rondreis Jordanië

 • Dag 6 Historische reisroute Jordanië

Deze ochtend kun je snel nog een keer gaan drijven in de Dode Zee en daarna reis je verder naar beneden. Op weg naar een van de nieuwe wereldwonderen: namelijk de eeuwenoude stad Petra. Zorg dat je de navigatie zo instelt dat je over de Kings Highway gaat rijden, dit is de weg met nummer 35. En even voor de duidelijkheid, Petra ligt bij de stad Wadi Musa.

Eerst rij je een heel stuk langs de Dode Zee naar beneden en daarna ga je omhoog de bergen in. De Kings Highway is de oude weg die vroeger ook door de kruisvaarders al gebruik werden. Je komt door verschillende dorpen en zult langs de weg het Jordaanse leven kunnen aanschouwen.

Zicht op het kruisvaarderskasteel in Kerak - Jordanië
Ik heb een nacht in Kerak geslapen om zo de tocht te doorbreken. Ik heb de volgende ochtend in alle rust het kasteel bezocht. Als je dit onderweg doet en daar twee uur voor uit trekt dan kan dit heel prima.

Zicht vanaf het kruisvaarderskasteel in Kerak - Jordanië
Zicht vanaf het kruisvaarderskasteel in Kerak – Jordanië

Lunch ergens in een dorpje langs de Kings Highway of ga naar het kruisvaarderskasteel in Kerak en lunch daar. Van het kasteel zelf is niet heel veel over en het is meer de omgeving en het aanzicht wat erg imposant is.

Je legt vandaag zo’n 250 km af en daar doe je zo’n 4 uur over. Het is dus een fijne afwisseling als je nog ergens een langere stop kan maken.

 • Dag 7 Historische reisroute Jordanië

Als je aan komt in Wadi Musa en ingecheckt bent zou ik gaan informeren voor de Petra by Night optie. Het is een leuke kennismaking met het gebied. Je loopt dan die avond door de lange Siq en komt oog in oog te staan met de Treasury by night. Het is maar een korte show van nog geen half uur, een licht en geluidshow. Haal je kaartje voor de lichtshow die middag al bij de entree van Petra.

Sound & Light Show Petra - Jordanië

De volgende ochtend is het mooi om voor zonsopgang te beginnen en wederom die lange Siq te lopen om weer bij de Treasury uit te komen. Deze keer zul je het heel anders ervaren dan in het donker natuurlijk. Het aanblik zo ineens blijft indrukwekkend! Je hebt ook kans dat als je vroeg bent je nog een mooie foto kan maken zonder dat er al te veel andere toeristen bij op staan 🙂

Monastery in Petra - Jordanië
Terras met zicht op Monastery in Petra – Jordanië

Lees de volgende blog eens over hoe ik mijn dag(en) besteedde in Petra en zoek voor jezelf een fijne route uit. In Petra kun je eten en drinken kopen, er zitten meerdere restaurantjes langs de hoofdweg. Uiteraard is het aan te bevelen om een kleine rugtas met drinken en wat te eten bij je te hebben.

Geniet de avond nog van een fijn restaurant in Wadi Musa zelf of dichtbij de ingang van Petra en zorg dat je een goede nachtrust krijgt. Je hebt waarschijnlijk de nodige kilometers wel gemaakt.

 • Dag 8 Historische reisroute Jordanië

Rij de volgende ochtend door naar de magische woestijn de Wadi Rum (120 km). Bij de meeste kampen in de Wadi Rum zit inbegrepen dat ze je ophalen in het dorpje (Wadi Rum Village) zelf. Veelal geven ze je wel een optie over waar je de auto kan parkeren en waar zij je oppikken.

Ik nam hierna plaats achterop de pick-up en liet me de woestijn inrijden op weg naar de campsite. Die middag ging ik gelijk een toer die tot in de avond, na zonsondergang duurde. De meeste hoogtepunten van deze woestijn werden aangedaan en de gids vertelde me mooie, levendige verhalen over de achtergrond van de verschillende plekken.

Neem de tijd voor contact met de locals - Wadi Rum - Jordanië
Wadi Rum Toer met gids

Thee drinken bij de bedouien in de tent in de Wadi Rum
Thee drinken bij de bedouien in de tent in de Wadi Rum

Die avond zat ik op een terrasje te eten bij een fijne temperatuur met de hoge bergen nog zichtbaar tegen een mooie sterrenhemel als achtergrond. Wat vond ik het een fijne plek en wat heb ik van die dag en avond genoten.

Lees meer over wat ik zag en deed in de Wadi Rum

 • Dag 9 Historische reisroute Jordanië

Rij dan naar je laatste bestemming, Akaba ( 70 km). Check lekker in een hotel in waar je een zwembad hebt of lekker dichtbij de Rode Zee dat je kan zwemmen. Weet wel dat de meeste stranden openbaar zijn en dus zonnen en zwemmen in je bikini wel een beetje vreemd kan zijn.

Boek een fijn snorkel of duik tripje want daar staat de Rode Zee natuurlijk wel om bekend.  Er liggen verschillende wrakken voor de kust waar duiktrips naartoe gaan. Maar ook snorkelend kun je al wel een wrak zien. 

Zicht op het fort in Akaba - Jordanië

Reisroute Jordanië – Inspiratie voor een 10 daagse rondreis Jordanië

 • Dag 10 Historische reisroute Jordanië

Op deze laatste dag rij je weer terug naar Amman. Dit kan via de Desert Highway of de weg langs de Dode Zee als je niet veel tijd hebt. Maar je kunt natuurlijk ook weer de toeristische weg kiezen, de Kings Highway. Nog even genieten onderweg van een fijn kopje thee, lekkere lunch ergens en dan langzaam doorrijden tot Amman waar deze geweldige 10 daagse rondreis Jordanië ten einde komt.

Rijden in Jordanië

Ben jij wat meer van het avontuur onderweg en zoek je een uitdaging? In de volgende Jordanië route, ook een 10 daagse, neem ik wat meer natuur en dus avontuur op. Een wandeling in Dana en de Wadi Mujib zijn opgenomen in deze 10 daagse rondreis Jordanië.

Avontuurlijke reisroute Jordanië
Inspiratie voor een 10 daagse rondreis Jordanië

Avontuurlijke Reisroute Jordanië

Zoek je een reis met meer avontuur en natuur dan de vorige? Bekijk dan deze reisroute Jordanië.

 • Dag 1 Avontuurlijke reisroute Jordanië

Begin je dag door met je gehuurde auto naar Madaba te reizen. Bezoek het centrum met een paar mooie kerken en een archeologische site. Als je daarna doorrijdt naar de Dode Zee kun je even een stop maken onderweg bij Mt Nebo. Kijk vanaf de berg over het beloofde land zoals Mozes dat ooit daar deed.

Madaba heeft een levendig centrum met veel winkels en diepe historie op elke hoek van de straat - Jordanië
Madaba heeft een levendig centrum met veel winkels

Check daarna in bij je hotel en geniet van  het unieke gevoel dat je kan drijven in de Dode Zee. Spoel jezelf af en duik nog even in het zwembad bij je hotel en laat het langzaam allemaal tot je doordringen. Je bent op het laagste punt ter wereld! Hoe beter kun je een reis in Jordanië beginnen?

Ga drijven in de Dode Zee - Jordanië

Ik adviseer echt om een hotel aan de Dode Zee te nemen. Anders is er weinig fijn strand waar je bij de Dode Zee kan komen aan de Jordaanse kant. Je zit dan al snel op een steentjes strand en er is geen Dode Zee modder beschikbaar om je even lekker in te smeren. Je huid voelt de dag erna heerlijk zacht!

 • Dag 2 Avontuurlijke reisroute Jordanië

Als je wil kun je nog even voordat je uit checkt in de Dode Zee drijven maar daarna gaan we een ander avontuur aan, namelijk de Wadi Mujib. Een van de mooiste kloven in Jordanië met immens hoge rotswanden en helder blauw snelstromend water. Ik vond het super! Het is maar een korte wandeling en zwemmen in de wadi maar wat een gevoel!

Avontuurlijke wandeling in de Wadi Mujib - Jordanië

De middag kun je naar de Wadi Bin Hammad gaan om nog een fijne wandeling te maken of je gaat naar de Ma’in Hotspring om te relaxen. Fijne optie om te verblijven die nacht is Alhidan – Jordanië.

Avontuurlijke reis Jordanië - Wadi Bin Hammad
Avontuurlijke reis Jordanië – Wadi Bin Hammad

 • Dag 3 Avontuurlijke reisroute Jordanië

Na de avontuurlijke dag van gister kun je mooi een stuk rijden over de Kings Highway. De oudste weg in Jordanie, de weg waarover ook de kruisvaarders vroeger reden. Pak dan ook het zicht op het kasteel Kerak en eventueel een bezoek aan dit kasteel. Kijk net als de kruisvaarders vroeger over de omgeving.

Hierna rij je door naar Dana Biosphere Nature Reserve. Maak diezelfde middag een leuke wandeling in de omgeving, verken het dorp en de paden eromheen. Of wandel al een stuk naar beneden de Dana Trail in om daarna weer terug omhoog te gaan. Ik deed dit in een ochtend. Wie weet kun je een gids vinden en rij je naar de Shaq al Reesh Trail. Deze bevind zich dichtbij het dorpje Dana.

Wandelen in Dana Bioshpere Nature Reserve - Jordanië - Avontuurlijke reis door Jordanië

Avontuurlijke reis met veel wandelen en natuur – Jordanië

 • Dag 4 -5 Avontuurlijke reisroute Jordanië

Zorg dat je vooraf geregeld hebt dat je voor vandaag een gids hebt en als je alleen reist, een groepje, om de Wadi Ghuweir Trail te gaan doen. Deze is prijzig alleen en je wil dus graag de auto en de gids kosten delen, (160 JOD). Deze wandeling heb ik nog niet gedaan omdat ik toen ik er alleen was geen groepje kon vinden. Eind September ga ik deze wel trail doen als ik weer naar dit geweldige gebied ga. Ik heb een lokaal contact die voor jou deze trip kan regelen, stuur mij een berichtje als je contact met gids Ahmad wil.

Wandelen in Dana Bioshpere Nature Reserve - Jordanië - Avontuurlijke reis door Jordanië
Dana Trail – Wandelen in Dana Biosphere Nature Reserve

 • Dag 6-7 Avontuurlijke reisroute Jordanië

Na een goede nacht, evt in Dana nog of al in Wadi Musa ga je vroeg in de ochtend al op pad om de eerste zonnestralen te zien vallen op de Treasury in Petra. Als je wacht op de zonsopgang kun je je meegenomen ontbijt eten en een kopje thee kopen bij de bedoeïen.

Wachten op de zonsopgang - met vele anderen in Petra - Jordanië

De rest van de dag kun je besteden om naar de Monastery te gaan. Dit is een mooie plek en zeker wel een must visit.

Ik kan je aanraden om evt de high place of sacrifice trail te gaan doen. Ik vond die wandeling echt heel mooi. Je komt dan wat meer buiten het drukke gedeelte. Ik vond het een fijne, lange wandeling. Aan het eind van die wandeling kun je dan linksaf op de hoofdweg, dus verder Petra in en de lange tocht naar boven maken. Naar de Monastery, als je daar dan nog de tijd en puf voor hebt.

Trails wandelen in Petra - Jordanië
Al heel snel krijg je vrij zicht over de hoofdweg door Petra op de High Place of Sacrifice Trail

Je kunt er voor kiezen om dit in 2 dagen te doen natuurlijk. Ik nam in Petra 2 dagen de tijd om alles te bezoeken.

Petra by Night wil je natuurlijk ook zien!

 • Dag 7-8 Avontuurlijke reisroute Jordanië

De Wadi Rum is werkelijk een prachtige woestijn. Ik hou van woestijnen, de rust en ruimte die er is… Ik vind het heerlijk! Ben je 2 dagen in Petra geweest dan heb je nog 1 dag in de woestijn door te brengen. Zorg dat je er gewoon dan wel 2 nachten bent. Dus op dag 2 van Petra rij je in de avond naar de woestijn..

Tour door de Wadi Rum - Jordanië

Zorg dat je dan een dagtrip rond de highlights van de woestijn boekt bij je campsite. Ieder hotel of campsite kan dit voor je regelen of verzorgt zelf een tour. Heb je twee dagen dan kun je gewoon alle interessante plekken van de Wadi Rum woestijn meepakken.

Neem de tijd voor contact met de locals - Wadi Rum - Jordanië
Neem tijd om echt contact te maken met de locals in de woestijn 🙂

 • Dag 9 Avontuurlijke reisroute Jordanië

Rij na je bezoek aan de Wadi Rum door naar de Rode Zee voor een dagje rust. Ga lekker snorkelen en zwemmen in de Rode Zee en kijk terug op een super reis door Jordanië.

Wandelen over de boulevard en shoppen in Akaba - Jordanië
Wandelen over de boulevard en shoppen in Akaba – Jordanië

 • Dag 10 Avontuurlijke reisroute Jordanië

Op deze laatste dag van je 10 daagse rondreis Jordanië reis je weer via de Kings Highway terug naar Amman. Als je minder tijd hebt dan pak je de weg langs de Dode Zee of de Desert Highway. Geniet nog een laatste keer van de uitzichten op dit geweldig veelzijdige land.

Op weg terug naar Amman - Jordanië

Welke reis kies jij? Ga je voor de historie of het avontuurlijke? Of doe jij een combinatie van beide en ga je gewoon wat langer rondreizen in Jordanië?

Deel deze fijne reisinspiratie of sla hem op voor je volgende rondreis!

Wil je meer lezen over reizen in het Midden-oosten?

Ga naar Oman en wandel in een wadi, vergelijk welke je het mooiste vindt

Volledige reisgids voor Abu Dhabi en Dubai

Bezoek ook eeuwenoude stad Jerusalem – Israël

Ooit ging ik liften in Israël. Het was op de shabbat…

Ga wandelen langs de Lycische Kust – Turkije

Na Jordanie ging ik door naar Oman om met 5 geweldige dames te gaan rondreizen

10 dagen roadtrip Oman – Avontuurlijk en Actief – Rondreis Oman

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze wereld als ik

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *