De mooiste wadi van Jordanië – Ga het avontuur aan in de Wadi Mujib

Uiteraard had ik gelezen over de Wadi Mujib, de mooiste wadi van Jordanië. En natuurlijk wilde ik dat avontuur aangaan! Dus zorgde ik dat ik alsnog een dag in de omgeving van de Dode Zee was. De eerste keer reed ik er langs zonder goed op de hoogte te zijn en vergat ik goed te informeren. Ik was toen in Madaba en reed via de King’s Highway naar Kerak. Toen ik na de bezoeken onderin Jordanië weer terug naar boven reed zorgde ik dat naar de Dode Zee ging om zodoende de mooiste wadi van Jordanië in te gaan.

De mooiste wadi van Jordanië
Ga het avontuur aan in de Wadi Mujib

De mooiste wadi van Jordanië - Ga het avontuur aan in de Wadi Mujib

Ik reed een mooie weg die steeds meer zicht bood over de Dode Zee en langzaam aan naar het laagste punt van de wereld afzakte. Toen ik eenmaal langs de Dode Zee reed duurde het niet heel erg lang voor ik de ingang rechts van mij zag. Ik parkeerde de auto en meldde mij bij de receptie. Ik kon daar gelukkig een waterdichte zak huren en na het betalen van de entree voor de Siq Trail en het ontvangen van een reddingsvest mocht ik doorlopen.

Als je meer tijd hebt er zijn er nog meer opties die mij ook wel erg aanspraken. In deze coronatijd is het te rustig en is het moeilijk om een groep bij elkaar te krijgen. Maar nog een keer terug komen zou zeker geen straf zijn. Zoals de Malaqi Trail zou ik wel graag willen doen. Ik ga graag uitdagingen aan en dit schijnt de zwaarste en langste wandeling te zijn in dit gebied. Staat genoteerd op mijn almaar langer wordende lijstje.

Nadat ik alles in mijn waterdichte tas had gedaan begon ik te lopen. Als je om de hoek verdwijnt waar je verder op de trap afdaalt de mooiste wadi van Jordanië in krijg je gelijk een mooi zicht op de kloof. De rotswanden om je heen zijn al heel hoog en je daalt nog dieper de smaller wordende kloof in. Ik begin te lopen in het ondiepe water en voel het water en wat zand tussen mijn tenen kruipen. Ik heb in Aqaba wat waterschoentjes gekocht voor 3 euro!

Ideaal en ze zitten super fijn.

De mooiste wadi van Jordanië - Ga het avontuur aan in de Wadi Mujib

Ga het avontuur aan in de Wadi Mujib – Siq Trail

De mooiste wadi van Jordanië - Ga het avontuur aan in de Wadi Mujib

Ik loop al een tijdje door het water en met mij lopen er nog een aantal mensen mee. Ook kom ik een heel aantal mensen tegen die al weer terug komen en zij wensen me een hele fijne trip. In hun ogen zie ik het avontuur glinsteren. Een aantal zeggen ook tegen me dat ik het heel leuk ga hebben en dat ik moet genieten van de glijbaan!

Ik heb mijn telefoon waar ik alle foto’s mee maak in de selfiestick zitten. Zodoende heb ik beter grip op het apparaat en heb je meer om vast te houden als je het ding boven het stromende water uit je tas haalt. Ik voel me er een stuk zelfverzekerder bij om dan op allerlei plekken de camera uit de tas te halen.

De mooiste wadi van Jordanië - Ga het avontuur aan in de Wadi Mujib

Het water wordt dieper, de wanden lijken hoger te worden en het stroompje waar ik door waad smaller. Ik vind het een speciaal gevoel geven. Het is er windstil in de mooiste wadi van Jordanië. Je hoort mensen op de achtergrond, je hoort het water stromen … maar verder is het stil. Ver boven je is het licht en dat zonlicht schijnt de wadi in en verlicht het geheel. Heel erg licht is het dus niet maar het lichtschijnsel wat doorkomt verlicht het water geweldig.

De mooiste wadi van Jordanië - Ga het avontuur aan in de Wadi Mujib

De mooiste wadi van Jordanië – Wadi Mujib

Op een gegeven moment moet je wel echt gaan zwemmen, langs de wand hangt een staalkabel die je vast ‘moet’ houden. Overal zie ik waarschuwingsborden die mij hierop wijzen. Op sommige plekken, en vooral iets verder inde wadi, is er een flinke stroming en dan is het ook zeker wel handig om je daaraan vast te houden. Als ik bij een trap kom voor een rots waar we over heen moeten is het ook wel fijn dat ik me aan die staalkabel vast kan houden. Niet iedereen is snel en behendig met het beklimmen van de trap en daarna over de rots stappen. In drukkere tijden kan ik me voorstellen dat je hier best lang moet wachten.

Als je denkt dat je aan de beurt bent kan het zo maar zijn dat er vanaf de andere kant mensen komen. Die staan ook al een tijdje te wachten en de kloof weer uit willen. Het is tweerichtingsverkeer in de kloof en daar waar het smal is hoopt het zich dus op, aan beide zijden.

Juist die versmallingen, die klimpartijen maken het super avontuurlijk en vooral ook een echte workout.
Ik hou ervan!

De mooiste wadi van Jordanië - Ga het avontuur aan in de Wadi Mujib

De mooiste wadi van Jordanië - Ga het avontuur aan in de Wadi Mujib

Na een aantal klim en klauter momenten, een paar foto stops kom ik aan het eind. Ik moet eerlijk zeggen dat de grootte van de waterval mij tegenvalt… Ik had groter en hoger verwacht omdat de wanden van de wadi echt wel hoger aan kunnen… Hij is wel echt te hoog om verder te gaan maar met een beetje hulp van wat touwen, een trap enz zou je hier dus gewoon verder kunnen. Iedereen draaide hier om en dus nemen we allemaal een foto moment, je staat er dus wel even als je alleen op de foto wil met de waterval 🙂

Hou jij ook van een uitdaging?
Wandel in de mooiste wadi van Jordanië

De mooiste wadi van jordanie

Toch vind ik het niet erg om aan de terugweg te beginnen. Juist met het water mee en de afdalingen bij de rotsen maar deze tocht een uitdaging en avontuurlijk! Er staan mannen bij de wat moeilijkere plekken om je te begeleiden als je even niet ziet waar je je voet moet plaatsen of als je de glijbaan niet ziet. Ik was super blij dat de man mij die aanwees want degene voor mij gebruikte de trap. Toen ze terugkeek en zag mij glijden… Ik zag de teleurstelling op haar gezicht verschijnen toen ik weer boven kwam.

Het is maar een korte glijbaan maar het feit dat dit gewoon een natuurverschijnsel is maakt het zo gaaf! Dat je even lekker snelheid maakt en een diepe plons maakt in het mooie water is echt heerlijk!

De mooiste wadi van jordanie

Ik heb hierna lekker de tijd genomen voor de terugweg. Er waren nog wat kleine trapjes en wat rotsen om overheen te klimmen en ik genoot van de omgeving, van de sfeer die er in deze mooiste wadi van Jordanië hangt. Ik heb er een heerlijke ochtend gehad en was super blij dat ik alsnog terug was gegaan om deze tocht te wandelen.

Wat je moet weten voor jouw bezoek aan de Wadi Mujib

  • De Wadi Mujib Sig Trail is zonder begeleiding te lopen. Onderweg zijn er gidsen die je helpen mocht je het moeilijk hebben om een bepaalde klim of afdaling te maken.

  • Over de Sig Trail zal je ongeveer 2 a 3 uur doen. Neem lekker de tijd en geniet van de hoge wanden. Voor je het weet mag je alweer aan je terugweg beginnen.

  • De Wadi Mujib is gesloten van 31 oktober tot 1 april. Dan is er meer kans op regen en dus dat de kloof vol stroomt met water. De kans dat er overstromingen zijn die zo ineens de kloof in komen zijn te groot en onvoorspelbaar en dus zijn dan alle trails en activiteiten niet mogelijk.

  • Er zijn meerdere trails te boeken in de mooiste wadi van Jordanië bijv Siq Trail zoals ik die deed maar ook de Malaqi Trail, Canyon Trail, Ibex Trail en de Al-Hidan Trail maar je kunt er ook het avontuur aangaan met een zipline. Kijk op Visit Jordan voor meer informatie.

  • Neem waterschoenen mee voor deze tocht. Je loopt veel door het water natuurlijk en de ondergrond is geen zand maar stenen. Blote voeten is geen optie. Heb je geen waterschoenen kun je uiteraard altijd sandalen die goed vastgemaakt kunnen worden gebruiken of gewoon je gymschoenen.

  • Waterdichte tas is ook echt wel aan te bevelen. Je kunt die huren maar als je die zelf hebt bespaar je daar lekker op. Uiteraard is het huren van zo’n tas niet een van de goedkoopste dingen.

Het kan op plekken best drukan worden in de Wadi Mujib

Na het lezen van deze inspiratie wil jij ook vast de Wadi Mujib in! Boek ook jou avontuur in de Wadi Mujib. Ik reed tijdens mijn reis in Jordanië in een huurauto, wil jij dat ook?

Mijn nieuw gekochte waterschoenen uit Aqaba
Mijn nieuw gekochte waterschoenen uit Aqaba voor 3 euro waren super

Bewaar deze gave wandeling of deel hem op je socials

Wil je meer van mijn reis door Jordanië lezen?

Ga Wandelen in Dana Biosphere Reserve

Bezoek de historische stad Petra – 2 dagen programma

Bezoek de voormalige hoofdstad Salt (As-Salt)

Loop door de Ruïnes van Jerash

De kerken van Madaba en Bethany Beyond the Jordan (Doopplek Jezus)

Ik reisde als vrouw alleen in Jordanië en dat was voor mij de eerste keer dat ik alleen rond reisde in een moslim land.
Lees hoe ik daar mee omging.

Alleen reizen als vrouw in de moslimcultuur – Solo Reizen

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld als ik

9 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *