Yogales bij Khaosok Yoga in Khao Sok National Park – Thailand

Toen ik in maart 2023 in Thailand was bezocht ik ook het geweldige Khao Sok National Park. Ik was al een tijdje onderweg, ik was onder andere in Koh Lipe, en had eigenlijk gewoon echt wel behoefte aan wat yoga, wat meditatie en wat rust. Toen ik dus rondliep in het dorpje bij de ingang van Khao Sok National Park en reclame zag voor Khaosok Yoga was de keuze snel gemaakt. Via whatsapp nam ik contact op en boekte voor de volgende dag een sunset yogales bij Khaosok Yoga.

Yogales bij Khaosok Yoga in Khao Sok National Park

Heb jij wel eens een yogales genomen ergens op een mooie locatie in de wereld? Ik nam deel aan de 200RYT in 2019 in Pushkar, ook een super levenservaring! Daar was ik 3 weken intern bij mijn leraar maar zo ergens een lesje is ook echt aan te raden. Maar ook op andere plaatsen nam ik al eens een lesje. Nu ik daar over nadenk is dit de eerste keer dat ik er wat over deel 🙂

Yogales in Khao Sok NP - Thailand
Yogales in Khao Sok NP – Thailand

De volgende dag mocht ik komen om de sunset les te volgen. Hoe gaaf?  Midden in de Thaise jungle een yogalesje volgen? Op een verhoogd terras met de zonsondergang zichtbaar over de jungle waar je dan over uitkijkt.

Wie wil dat nu niet? Yogales in Khao Sok NP

Zo tegen 16.15 uur liep ik die volgende dag weg uit het plaatsje en volgde mijn google maps aanwijzingen.

Yogales in Khao Sok NP - Thailand
Op weg naar de Yogales in Khao Sok

Eigenlijk is er maar 1 echte afslag en als je eenmaal op het landweggetje zit kan het niet meer misgaan. Ook op de enige echte afslag in het dorpje hangt een bordje met de reclame voor de yogales. Ik vond het wel weer apart om te horen van verschillende andere mensen die geen enkel bordje met reclame had gezien van Yogales bij Khaosok Yoga terwijl ik overal die bordjes zag hangen.

Wat je aandacht geeft groeit?

Yogales in Khao Sok NP - Thailand
Deze bordjes zie je in het hele dorp hangen en op weg naar de yogaschool ook, je kunt niet verdwalen zeg maar. Op de achtergrond zie je de yoga ruimte zelf.

Ik vond het een heerlijke wandeling en ruim op tijd kwam ik aan bij de woning van Rossi en de yogaschool. Er lag nog iemand in de yogaruimte met een doekje over zijn ogen en klankschalen op zijn lichaam dus ik ben rustig gaan zitten. Genieten van de warmte, de vogels die floten, de jungle geluiden.. Heerlijk toch!

Het duurde niet lang voordat Rossi eraan kwam met een vrouw die zich had laten ophalen en kort erna kwam er nog een vrouw aanlopen. De klas was compleet. Ondertussen was de man ook weer wakker geworden, hij was in slaap gevallen. Ultiem relaxed dus 🙂

Yogales in Khao Sok NP

Yogales in Khao Sok NP - Thailand

Yogales bij Khaosok Yoga in Khao Sok National Park - Thailand
Neem je eigen flesje water mee, bijvullen kan bij Khaosok Yoga. En zie je die yogablokken? Van mooi lokaal hout gesneden!

We hebben een heerlijke les van Rossi gekregen. Eerst een korte meditatie waarbij ze haar klankschalen gebruikte. Heerlijke ontspanning! Daarna werd de onderrug wat opgerekt door de Halve god van de Vissen (Ardha Matsyendrasana). Hoe fijn vond ik dat! Dit is ook een pose die ik zelf vaak doe om mijn onderrug op te rekken.

Ik had een prima bed die nacht maar toch werd ik ’s morgens met een enorme rugpijn wakker. Dat had ik de hele reis nog niet gehad. Het had zo moeten zijn zeg maar. Daarna deden we de Zonnegroet (Surya Namaskar B). Hoe toepasselijk. De zon begon nu net onder te gaan…

Yogales in Khao Sok NP - Thailand

En waar ik ook altijd wel erg van hou.. Ze liet ons wat balans oefeningen doen, we deden de boomhouding, vrkasana, maar ook de teenbalans in halve lotus ( Padangustha Padma Utkatasana) alleen dan niet naar de teenbalans maar tot de stoel houding. En de schouderstand (Sarvangasana) met doorgaan naar de ploeg (Halasana).

Yogales in Khao Sok NP - Thailand

En als laatste uiteraard de savasana waarbij ze de klankschalen weer liet horen en de trilling mooi door ons heen kon gaan. Ik vond het een heerlijke les. Ondertussen was de zon echt onder en begon het iets frisser te worden. Nog steeds niet zo dat je een deken nodig bent dus je kunt er heerlijk liggen op de mat.

Ik vond het heerlijk om een lesje te volgen. Even niet mijn eigen stramien volgen maar doen wat een ander zegt maar ook hoe ze het aanbeveelt en waar zij de nadruk op legt. Ik was in febr 2023 een maand in Melaka en heb daar elke ochtend bijna dezelfde routine gedaan. Dat heeft mij erg goed gedaan voor mijn onderrug, die zat vast… Op meerdere levels.. Ik ben er nog niet klaar mee en voel nog steeds dat er heel wat vast zit. Ik ben een hardnekkige… Op veel fronten 🙂

Yogales bij Rossi van Khaosok Yoga

Khaosok Yoga heeft verschillende yogaklassen die je kan volgen. Om 7 uur Morning Mist Yoga, om 11 uur Midday Yoga en om 17.30 uur de Sunset Yoga.

Rossi is een leuke, vrolijke en actieve vrouw. Ook een internationale vrouw aangezien ze in Noorwegen heeft geleefd! Nu is ze fulltime yoga lerares in een super gaaf nationaal park in Thailand.

Wat kost een yogales?

De klassen kosten 500 Thaise Baht als je in Khao Sok zelf bent maar je kunt ze ook online volgen. Dat is dan ruim 13 euro voor een uur en een kwartier les. Dan betaal je 350 Thaise Baht, wat ruim 9 euro is.

Waar zit Khaosok Yoga?

Je vind de locatie zo’n 3 km buiten het plaatsje nabij de ingang van Khao Sok NP zelf. Ik vond het heerlijk om er naar toe te wandelen maar liet me wel terugbrengen. Als ik een ochtendles zou hebben genomen zou ik me ook op laten halen… Maar de klas van 11 uur, dan was ik waarschijnlijk heen en weer gelopen. Maar Rossi biedt aan om je op te halen en weg te brengen. Dit kost voor een enkele reis 50 Baht.

Wil je graag wandelen naar de yogales? Ik deed dat ook en liet me alleen terug brengen. Gebruik deze GPS locatie om te navigeren naar het adres 329 Moo 6 Khaosok KlongSok Phanom สุราษฎร์ธานี Thailand.

Vind je dit een fijne tip?
Deel deze dan met vrienden of sla hem op in je favorieten!

Meer lezen over de voordelen van yoga?

De handstand is een Must – Alles over de Adho Mukha Vrksasana

Pranayama – Hoe moeten we eigenlijk ademhalen?

Yoga… Waarom ben ik daar mee begonnen?

Waar ik mijn yoga inspiratie vandaan haalde

10 dagen mediteren in stilte – Vipassana

Of lees deze zinvolle inspiratie

Geniet van het moment… De weg naar het geluk!

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik

4 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *