Bar Al Hikman de Malediven van Oman – Reis naar het einde van de wereld en beleef het paradijs van Bar Al Hikman

Bar Al Hikman de Malediven van Oman genoemd. Ik ben nog niet op de Malediven geweest maar snap helemaal waarom dit zo genoemd wordt.  Het is een paradijsje, een prachtig wetland langs de kust van Oman. Je vindt hier Whales Head Camp, een plek waar je een perfecte getaway hebt voor een dag volop genieten.

Echt een plek waar je weer helemaal zen kan worden. Weg van alle drukte.. weg van al het verkeer en alle geluid van het leven zoals wij dat kennen. Er is rust, er is tijd en er is geen wifi! Wij verbleven er maar een volle dag en hadden het idee dat we er al een paar dagen waren.

Wat een geweldige plek en sfeer hebben ze daar gecreëerd.

Bar Al Hikman de Malediven van Oman

Bar Alhikman maakt me blij...en dan ga ik op mijn hoofd staan :)
Bar Alhikman maakt me blij…en dan ga ik op mijn hoofd staan 🙂

Na een paar uur rijden over schijnbare oneindige vlaktes komen we tegen een uur of 4 aan bij Whales Head Camp. Op de vlakte is er ineens wat groen en daartussen zien we de zwart/witte bedoeïenen tenten staan waar je kan overnachten. Ook is er het grote gebouw, 2 verdiepingen hoog, zodat je prachtig uitzicht over de omgeving krijgt.

Bar Alhikman - Malediven van Oman
We worden welkom geheten met een kopje thee/koffie en krijgen uitleg over alles in het kamp

We worden er enthousiast welkom geheten door de crew en als we er net zijn verlaten de 4 Saoedi Arabiërs het kamp. Het zijn 4 mannen op grote motoren die net als ons de vlakte over gestoken zijn….alleen dan op de motor! Ze gaan weer verder reizen en zijn hier alleen voor de lunch geweest horen we. Wat een avontuurlijke reis zeg!

Relax en kom tot rust bij Whales Head Camp – Bar Alhikman

Bar Alhikman - Malediven van Oman
Wat je zoal tegenkomt in het strand van Bar Alhikman

Bar Alhikman - Malediven van Oman

Wij gaan een stukje wandelen in de lagoon, langs de rand van het helderblauwe water. Het strand is op dit moment, midden op de dag, breed want het water is op het laagst. We verbazen ons over de vele krabben die we zien en de geluiden die we op de achtergrond horen. Als we na een uurtje terug komen merken we dat het water al hoger komt.

Bar Alhikman - Malediven van Oman, wat een paradijsje

Er wordt ons verteld dat het water in de avond hoog staat maar dan in de nacht toch even weer terugtrekt. Daarna zal het weer opkomen en als we wakker worden zal het op zijn hoogst staan en kunnen we voor Whales Head Camp, ons onderkomen, zwemmen. Het is nog lastig voor te stellen maar we vertrouwen erop dat we morgen kunnen snorkelen, suppen en kajakken.

We hebben er allemaal zin in.

Bar Alhikman - Malediven van Oman, wat een paradijsje
Bar Alhikman – Malediven van Oman, wat een paradijsje

We genieten van de rust, van de prachtige zonsondergang en lopen zo de middag uit.. de zwoele avond in.

Wat een paradijsje is Bar Alhikman.

Reis naar het einde van de wereld
Waan je in het paradijs van Bar Al Hikman

Bar Alhikman zonsondergang - Oman
Afsluiting van deze prachtige eerste dag bij Whales Head Camp

Bij Bar Alhikman ben je offline en praten we met elkaar.

De locatie is kleinschalig en dat geeft het een fijn en beschermd gevoel. Je leeft een dagje samen met de Omani Crew van Whales Head Camp. De crew heeft praatjes en entertaint ons graag, zo wordt ons geleerd hoe we de traditionele doek om het hoofd kunnen vouwen. En na een gezellige avond kletsen met de crew gaat de helft op tijd naar bed en hebben er een paar nog wat leuke avonturen met de vele krabben op het strand!

De traditionele Omani hoofddoek krijg ik om mijn hoofd gevouwen

Een van de vele krabben op het strand bij Whales Head Camp - Bar Alhikman
Een van de vele krabben op het strand bij Whales Head Camp – Bar Alhikman

Zonsopgang bij Bar Alhikman

Bar Alhikman - Malediven van Oman, wat een paradijsje
Genieten van de rust op de vroege ochtend in de malediven van Oman: Bar Al Hikman

Als we dan in de ochtend buiten komen en om ons heen kijken zien we dat het water bijna tot aan ons onderkomen staat. De wereld ziet er dan ineens anders uit. We zien overal beweging in het water. Als we vanaf ons onderkomen ( 2e verdieping) naar het water kijken zie je overal vissen zwemmen. Van best wel heel groot naar super kleine visjes. Er staan dan ook verschillende vogels hun maaltje te vangen. Wat een super mooi gezicht is het!

Bar Alhikman - Malediven van Oman, wat een paradijsje
Met zicht over de bedoeïenententen op het strand van Whales Head Camp – Bar Alhikman

En denk je eens in… het enige wat je hoort is het geluid van de vogels…

Paradijsje Bar Alhikman - Oman
Een heerlijk Zen moment…

Suppen en kajakken bij Bar Alhikman

Na het ontbijt pakken we allemaal een sup of kajak en maken een mooi rondje. Er is een kajak die van doorzichtig plastic is maar alle vissen zijn natuurlijk al lang vertrokken op het moment dat je er over heen vaart. De omgeving en de temperatuur zijn heerlijk op dit moment, vroeg in de ochtend. Heel soms zien we een kleine schildpad weg schieten voor ons maar vissen zien we niet echt.

Kajakken, yoga op de sup en zwemmen in de ochtend bij Bar Alhikman - Oman
Ik had niet gedacht dat dit me zou lukken maar ik stond toch best nog wel prima in balans op de sup maar eerlijk is eerlijk… toen ik mijn benen recht deed was de balans weg.

Kajakken, suppen en zwemmen in de ochtend bij Bar Al Hikman de Malediven van Oman
Hoe dichtbij we ook waren bij Whales Head Camp, toch zagen we nog schildpadden zwemmen ..

Bloem op het strand van een klein eilandje bij Bar Alhikman - Oman
Bloem op het strand van een klein eilandje bij Bar Alhikman – Oman

Snorkelen bij Bar Alhikman – De malediven van Oman

Omdat we besloten na de lunch weg te gaan, hadden we nog tijd om te gaan snorkelen. Dus leverden we onze sup en kajak weer in en stapten op de boot. Het was een half uurtje met de boot naar de plek waar we gingen snorkelen.

Onderweg zagen we vele vissen uit het water springen, over het water scheren en wat schildpadden weg zwemmen voor ons. Met name die vliegende vissen die over het water scheren vind ik geweldig. Sommige blijven echt meters over het water gaan. Hoe krijgen ze het voor elkaar?

Snorkelen in het paradijsje Bar Al Hikman de Malediven van Oman
Bij een heel klein eilandje van schelpen gaan we snorkelen

Wat een paradijsje is de lagoon Bar Alhikman!

Zoveel vissen te zien tijdens het snorkelen bij Bar Alhikman - Oman
Reisgenoot Yvonne was omgeven door deze lange vissen…. Hoe mooi! De vis heet Tylosurus Choram

Genieten van de warmte, snelheid en rust... Bar Al Hikman de Malediven van Oman
Genieten van de warmte van de zon, de snelheid van de boot maar ook de rust van Bar Alhikman

Slapen bij Whales Head Camp – Bar Alhikman

Als je bij het Whales Head Camp verblijft kun je kiezen om te slapen in een bedoeïenentent waarbij je dus heerlijk op het strand staat. Je eigen plekje in het paradijs!

Maar ook kun je slapen zoals wij dat deden, met de hele groep op de bovenste verdieping. Vanaf daar heb je een geweldig uitzicht in de vroege avond en ochtend met de zonsopgang. Wat een heerlijk plekje!

Welke je ook kiest maakt niets uit, Whales Head Camp is een prachtige plek om volledig tot rust te komen.

Onze kamer bovenop Whales Head Camp - Oman

Op de bekende boeking sites is Whales Head Camp nog niet te vinden. Je kunt contact met ze opnemen via hen instagram en informatie vragen over overnachten in hun paradijsje.

Komen en gaan – Bar Al Hikman, Oman

Bar Al Hikman vanaf Muscat

Het is zo’n 500 km en je zal er zo’n 5 uur over rijden.  Het is grotendeels een lange weg met weinig afslagen. Het laatste deel van je tocht is off road rijden over een zoutvlakte. Er is niet echt een weg meer en je zult dus moeten vertrouwen op het feit dat je navigatie je richting zal geven aan hoe je de zoutvlakte over gaat. Wij waren blij met gids/chauffeur Abdullah die wist waar hij naartoe moest.

De vlakte van Oman - Op weg naar Bar Alhikman

Als je nagaat dat de aanwijzing was… Na de grote boom ga je links dan wil het wel zeggen dat je aan het einde van de wereld ben gearriveerd. Er zijn geen borden, geen wegen of andere aanwijzingen die je de weg wijzen. Alleen een globale richting met verschillende bandensporen in het brede lege panorama voor je.

Bar Alhikman vanaf Sur

Dit is zo’n 350 km en ook hier zal je zo’n 5 uur over doen. Je kan een stuk door het binnenland rijden of langs de kust. Qua tijd zal dat niet veel schelen. Dit is de route die wij reden. Het eerste stuk reden wij door de enorme bergen van Oman om later uren langs de uitgestrekte kust te rijden.

Bar Alhikman vanaf Nizwa.

Dit is zo’n 350 km en zal je ongeveer 4 uur rijden kosten. Je komt dan uiteindelijk op de lange weg van Muscat naar Salalah uit en zal bij de grote boom dan rechtsaf moeten om dat je vanaf de andere kant aan komt rijden. Ik kan de beschrijving helaas niet beter weer geven.

Stop onderweg naar Bar Al Hikman

Als je vanaf Muscat of Sur komt kun je onderweg even stopen bij de Pink Lagoon. Een mooi en interessant natuur fenomeen.

Pink Lagoon, Oman - Rondreis Oman 10 dagen

Er komen hier watervogels op hun migratie. Toen wij er waren was het er rustig maar wie weet tref jij er een levendige Pink Lagoon aan.

Nadat we hier op de vlakte in de wind en de hitte hebben gestaan 🙂 hebben wij even geluncht langs de weg bij een Pakistaans restaurant.

Zou jij een paar uur rijden om te overnachten in de lagoon Bar Al Hikman de Malediven van Oman?

Ik ben blij dat we het toch gedaan hebben, op mijn eerste rondreizen zag ik er vanaf maar het is het echt waard geweest om uren voor in de auto te zitten.

Deel jij deze fijne inspiratie?
Of bewaar hem voor jou trip naar Oman!

Meer lezen?

Snake Canyon – Het ultieme avontuur in Oman

10 dagen Oman – De 2021 reis

Wandelen in het prachtige Wadi Ghuweir, 15 km – Jordanië

De beste tips voor jou bezoek aan historisch Madaba – Jordanië

Alles wat je moet weten voor jou rondreis door Oman

Welke wadi vond ik het mooist?

Wandelen in een Wadi – Oman en Jordanië – Avontuurlijk wandelen in het Midden-Oosten

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *