Yoga en ondertussen ook de Camino lopen :)

Vorig jaar had ik als uitdaging gekozen om de Camino Frances te gaan lopen. Ik moet eerlijk bekennen dat dit van de 5 maanden die ik op reis was het mooiste deel was! Deze tocht heeft het meeste indruk op mij achtergelaten en was een super fijne periode met leuke en lieve mensen om  mij heen!! Het lopen doe je samen, alleen ben je niet en dus heeft iedereen een Camino Familie die terugkomt van deze tocht!!

Yoga en de Camino Frances?

Maar zoals bijna iedereen weet die mijn site regelmatig bezoekt of mijn foto’s op Instagram bekijkt hou ik er van om op allerlei plekken yoga poses te doen. Ik vind het leuk om mooie plaatjes te schieten en als je dan een leuke pose doet op een geweldige plek op deze wereld kan dat niet misgaan, toch?

Dus ook onder het lopen van de Camino, die in totaal zo’n 800 km is en waar ik 35 dagen over gedaan heb, heb ik mensen gevraagd om een foto van mij te maken terwijl ik een pose aannam 🙂

Deze foto is genomen tussen Zizur Mayor en Puente la Reina door een Canadeze medepelgrim 🙂

Yoga hoofdstand pose op de Camino

Het leuke ook van dit soort momenten is dat de mensen je niet meer vergeten. Ik had al een naam omdat ik vrij snel liep…en nogal gekleurd door het leven ga 🙂 (Ik droeg veelal felgekleurde kleding waardoor mensen mij makkelijk herkenden) Maar ook dat mensen zonder je naam te weten over je kunnen praten, in positieve zin, en dat dan de ander dan ook weet over wie je het hebt. Het verbaasde me al op de tweede dag dat ik iemand sprak en dat ze zei: Oh dan ben jij diegene die nog door gaat reizen? Ik hoorde al over je 🙂 Het was dus al snel duidelijk dat men wist dat de vrouw met de gekleurde broek een reizigster was die nog een paar maand door ging reizen na de Camino.

Een paar dagen later werd het de mensen ook duidelijk dat deze vrouw ook op hoofd of handen staat…

op de mooiste plekjes!!

Torres del Rio – Navarra – Spanje

Geweldig leuk, klein plaatsje waar ik na een lange dag lopen toch nog even rond liep. Toen ik dit uitzichtpunt vond kon ik het uiteraard niet laten om de plek te benutten om even wat oefeningen te doen.

Toen er nog een pelgrim kwam kijken vroeg ik haar om een foto van me te maken.

Yoga… dagelijks lopen en je  Lichaam

Van elke dag lopen raakt je lichaam in een bepaald ritme. Je spieren werken elke dag hard en op zich is het vrij eentonig. Het is een super work out maar om er een beetje variatie in te brengen is het natuurlijk goed om wat andere oefeningen te doen. Veel mensen zag ik in de ochtend rek en strek oefeningen doen, heel goed natuurlijk. Je lichaam vast een beetje opwarmen voor de km’s die je gaat maken die dag. Ik vond het heerlijk om juist onder het lopen op een mooie plek wat oefeningen te doen!

Net voor het kleine plaatsje Villar de Mazarife

Deze foto werd genomen door mijn Camino maatje Jerry waar ik meer dan een week mee op pad ben geweest!!

Als er dan geen kleur in het landschap is…dan breng ik de kleur in de foto wel 🙂

Op de foto zie je mijn tas met daaraan een schelp.

Kennen jullie die schelp?

Het is het symbool van de pelgrims en van de Camino. We volgden elke dag de schelpen die op paaltjes stonden of op tegels op de straat getekend waren of zelfs in koper er lagen.  Ook waren er pijlen en andere borden die ons de weg wezen.

Verdwalen kan eigenlijk niet!!

Het was nog vroeg en het zou een lange dag worden. Ik had mij voorgenomen om naar Ponferrada te lopen en dat zou mij die dag ruim 30 km opleveren.. We liepen deze dag ook naar Cruz de Ferro, een belangrijk punt voor vele pelgrims. Veel mensen lopen de tocht namelijk niet zomaar… zij hebben iets meegemaakt. Zij overdenken zaken onder het lopen en willen bepaalde beslissingen nemen of juist zaken achter zich laten.

Vele van hen laten bij dit kruis datgene symbolisch achter door een steen die zij de route bij zich gedragen hebben hier neer te leggen.

Ook ik had een steentje bij mij die ik symbolisch achterliet.

Dit zijn toch geweldige plekken om even je tijd te pakken en je evenwicht en lenigheid te oefenen? 

Zou  jij dit ook doen?

Durf jij op openbare plekken, daar waar mensen naar je kijken, een yoga pose te doen?

Of heb jij een andere leuke sport die je makkelijk onder het reizen kan doen?

Inspireer mij en laat een reactie achter!

Sharing is Caring

Ik zou het leuk vinden als je andere inspireert door deze post te delen op de sociale media 🙂

Wil je meer lezen?

Yoga Inspiratie –  Do It Yourself

Camino Frances – 776 km afgelegd

Waarom mijn wereld nog steeds Positief is!

Tags:
3 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *