Gebruik de Kracht van Positief Denken in Jouw Voordeel!

Heb jij de kracht van positief denken voldoende onder de knie? Ervaar jij wel eens hoe een bepaalde denkwijze je een richting in kan drukken en als je je gedachten verzet je toch ineens weer energie krijgt? Besef je van jezelf hoe jou dit beïnvloed? En besef je ook hoe jij je omgeving hiermee kan beïnvloeden?

In deze tijd … De Corona tijd.. Hebben we zeeën van tijd. En die tijd kun je besteden zoals jij dat wil. Ik merk dat er toch best veel mensen zijn die blijven hangen in de gedachte van wat ze hadden willen doen… En het niet snel en makkelijk kunnen ombuigen naar wat ze nu kunnen doen aangezien al het andere niet door kan gaan.

Begrijp me niet verkeerd… Ik had ook graag nu in het vliegtuig naar Jordanië gezeten en in een paar dagen tijd in de Dode Zee willen drijven en het wereldberoemde Petra willen aanschouwen.. Maar dat is geen optie en ik kan daar heel lang over treuren maar dat helpt mij niet en verandert mijn situatie niet.

Ik ben nu voor het eerst in jaren een week thuis .. Ik ga niet op vakantie maar ik ben wel vrij… Dat is ook even nieuw voor mij!

En wat heb ik dan veel op mijn lijstje staan van dingen die ik nog graag wil doen!! En niet alleen omdat mijn huis dat kan gebruiken hoor!! Want dat kan die… Ben benieuwd of ik daar allemaal aan toe kom want mijn lijstje is lang!

Er werd laatst tegen mij gezegd, als in een beschuldiging kwam het over op mij 🙂 …
Ja, maar jij denkt in mogelijkheden!!

Ik denk dan echt.. Is er überhaupt een andere optie? Kun je anders optimaal leven als je niet in mogelijkheden denkt?

Gebruik de Kracht van Positief Denken in Jouw Voordeel!

Eerder schreef ik een kort stukje over Mind over Matter. Het principe van hoe ik denk dat onze hersenen werken en waar ik echt van overtuigd ben!

Of over het feit dat we Elke dag opnieuw mogen Kiezen. En wat dacht je van deze: Waarom mijn Wereld nog steeds Positief is. Dit zijn al oudere blogs die ik deelde over hetzelfde onderwerp.

Ik besef me zeker wel dat er mensen zijn die soms het einde van de tunnel niet meer zien. Ook snap ik best dat sommige mensen het niet allemaal mee hebben zitten en het voor hen allemaal wat lastiger is. Ook ik zie wel dat er voor sommige mensen weinig te kiezen is..

Maar het is nooit niks!! Je hebt altijd een keuze, je kunt altijd kiezen!!

De kracht van positief denken is zo belangrijk in het leven en het maakt je leven zoveel makkelijker. We hebben allemaal geleerd om doelen te stellen en om die doelen na te leven. Om er ook voor te vechten en niet zomaar op te geven. Dat is heel goed en dat moet je ook zeker doen… Maar: Pick your battle!! Als je weet dat je het niet gaat halen, als je weet dat je het nooit gaat winnen omdat het gewoon geen optie meer is…. Verspil je energie dan niet en verleg je pijl op een ander doel!!

De kracht van positief denken is dan ook dat je een nieuw doel kan stellen en dat je daar weer met evenveel energie naartoe leeft en werkt. Dat je je inzet voor een haalbaar doel wat je uiteindelijk weer energie kan geven en je gelukkig maakt.

Gebruik de Kracht van Positief Denken

En gebruik die in jouw voordeel!!

Gedachten overkomen je niet… Daar ben je zelf bij!

Hoe meer aandacht je geeft aan negatieve gedachten hoe meer dit onthouden wordt (opgeslagen in je hersens). Als je de volgende keer terugdenkt aan die herinnering en je hebt het negatieve deel van die ervaring het meest aandacht gegeven dan krijg je die lading terug. Andersom werkt dat ook

Buig iets om van wat moet…naar ik zou graag willen.
Of ik wil dit… hoe kan ik daar in stapjes naar toe werken.

Gebruik de Kracht van Positief Denken in Jouw Voordeel!

Gedachten kunnen je lot veranderen…

Dat klinkt alsof het ver gaande consequenties kan hebben over wat jij denkt. En dat is ook zo! Want wat je ziet benadruk jij en beïnvloedt jou volgende beslissing.. Wat jij ziet is afhankelijk van wat je gedachten benadrukken en dus wat jij zelf ziet in een bepaalde scene. We weten allemaal dat iedereen wat anders onthoudt van situaties die je samen meemaakt en dat iedereen een ander beeld en herinnering heeft van iets wat gebeurde… Zorg dat jij die positieve kant ziet… Zorg dat jij die positieve kant onthoudt en benadrukt en in herinnering hebt.

Ik lees en hoor wel eens dat slechte gedachten een soort van veiligheid vormen puur omdat het dan alleen maar beter kan gaan. Dit doen wij onbewust … maar zorg dat jij je daar bewust van wordt!

Quote van Henry Ford:
“Whether you think you can, or you can’t, you’re right.”

Heb je wel eens gehoord van het Placebo effect?

Als jij ervan overtuigd bent dat een pil die jij dagelijks neemt werkt dan heeft deze daadwerkelijk een positieve uitwerking op dat gebied. In deze zijn dus je hersenen het medicijn...zij hebben het werk gedaan! Super voorbeeld van de kracht van positief denken. Daarnaast is er dus ook het Nocebo effect. Als jij gelooft dat een medicijn jou niet gaat helpen dan kunnen jouw gedachten de werking van het medicijn laten verminderen.

Tip: Denk daar eens goed over na voordat jij je gedachten inzet 🙂

Train je hersens op positief denken

Helaas zijn veel hersenen juist getraind op negatief denken. Er wordt veel gesproken vanuit een negatief perspectief. Dat is ook makkelijk want iedereen kan meepraten en heeft wel iets te zeggen. Het wordt dan ook vaak lastiger als men wat positiefs moet zeggen of bedenken. Dan wordt er kennelijk meer van je gevraagd en heb ik soms het gevoel dat men eerlijker en bewuster zijn/haar mening gaat delen.

Zorg dat dit positieve denken eigen wordt. Dat dit jou handelen wordt, dat jij eerst positief denkt voordat allerlei negatieve gedachten de overhand nemen. Ervaar de kracht van positief denken ten volste in deze situaties als je andere mensen ook positief aan het denken zet…

In essentie wil iedereen blij zijn en wil iedereen positief zijn alleen vergeten we dat ergens onderweg wel eens…

Meditatie .. Yoga .. Wandelen ..

Ga lekker wandelen of wat yoga of meditatie oefeningen doen. Wees dan bewust van je gedachten en laat geen negatieve gedachten toe… Probeer ook eens gewoon niet te denken. Maak je gedachten leeg en zo gauw je weer in herinnering of verlangen vervalt zet je de gedachte weer liefdevol opzij. Nu is het tijd voor rust, om je gedachten rust te geven. Dit zijn ze nodig al kunnen ze dat in deze drukke tijd moeilijk.

Over allerlei situaties nadenken kan altijd en doen je hersenen ook heel graag maar geef soms eens voorrang aan rust, geen gedachte.. aan het leegmaken van je hoofd… zo lang dat lukt!! Geloof mij .. het gaat je na verloop van tijd steeds beter lukken 🙂

Ga terug naar het hier en nu en geniet van je beweging (yoga), van je rust (meditatie) of van je omgeving (wandeling).

Wees bewust van je gedachten

Wees bewust van je gedachten en bepaal dan heel bewust waar jij je aandacht aan schenkt. Hoeveel tijd laat jij jezelf besteden aan een negatieve gedachte. Wordt jij beter van die gedachte? Beslis wat jij wil, waar jij je tijd aan wil besteden en hoe jij je dag wil laten beïnvloeden.

Mijn mening is: Buig ten alle tijde je negatieve gedachten om naar positieve gedachten.

Vraag niet altijd jezelf waarom… Maar zet die vraag om naar wat kan ik doen? Dus niet waarom overkomt mij dit..maar wat kan ik doen om het de volgende keer anders te laten gaan, of wat kan ik doen om mij niet somber te laten voelen .. Wat kan ik doen om het positief te zien!

Focus je gedachten op mogelijkheden

Zie de kansen die je krijgt! Maar grijp ook de kansen die je ziet. Iedereen krijgt kansen binnen hun mogelijkheden. Durf jij de kansen aan te grijpen en focus je dan op wat goed gaat! Geef dat aandacht en vergroot dat! Focus niet te lang op wat er mis ging. Haal daar lering uit en gebruik het voor een positieve uitkomst. Hou je doel voor ogen en geniet van al het goeds wat je onderweg tegenkomt.

Ik denk dan nu aan het moment dat meerdere collega’s mij vroegen of ik yoga les ging geven… Dat ik dan toevallig ook nog een oproep voorbij zie komen van een sportschool die yoga instructeurs zoekt… Hoeveel vragen/opties moet ik voorbij laten gaan om deze super interessante weg in te slaan? En nee, ik ging niet naar de 200RYT in Pushkar om yoga instructrice te worden maar als ik beter wil worden is het zo goed om te delen!! Hoe goed is dat om dan wel les te gaan geven, de yoga te delen en samen beter te worden en te groeien. Dus ben ik een mail gaan sturen naar die collega’s met een voorstel om te gaan oefenen samen en ik heb die sportschool mijn interesse getoond om evt les te gaan geven #spannend

Heel jammer dat het Corona virus nu even roet in het eten gooit…maar als we weer bij elkaar mogen komen gaat dat er zeker wel van komen!!

Jezelf op de eerste plaats zetten.

Uiteraard zonder een ander daarmee te benadelen. Als jij goed voor jezelf zorgt, zelf tevreden bent en goed in je vel zit kun je meer geven uit een goed hart zonder iets terug te verwachten. Dit gaan mensen veel meer waarderen dan dat je geeft en ondertussen ook iets terug verwacht. Geven zonder verwachtingen is zoveel fijner! Als jij dan iets terugkrijgt is het omdat een ander dat graag wil en niet omdat jij het verwachtte.

Jezelf op de eerste plaats zetten klinkt zo egoïstisch maar als je het anders leest… Als ik geen fijn persoon ben, ik niet lekker in mijn vel zit… Dan ben ik volgens mij niet aardig en leuk in de omgang. Als ik dan eerst aan mijzelf werk en dan blij kan zijn en rust kan uitstralen en dan ook een ander kan helpen daar heeft iedereen toch veel meer aan?!

( Ik ben er wel van overtuigd dat ik hier een leven lang aan kan werken 🙂 Maar alle kleine beetjes helpen toch?)

Gebruik de Kracht van Positief Denken in Jouw Voordeel!

Leven in het NU

Wat er gister gebeurde kun je alleen nog maar van leren, in positieve zin. Wat morgen gebeurt kun je vandaag beïnvloeden door je goed voor te bereiden maar dan is het een gebeurtenis van morgen en leef jij nu! Je werkt naar iets toe door aan jezelf te werken en jezelf beter te laten presteren. De kracht van positief denken in visualiseren is groot, gebruik dit in je voorbereiding!!                   (Lees punt 1 in dit blog, gaat over visualiseren.)

Quote van Goethe:
“Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen u in staat bent daadwerkelijk te realiseren.”

Het is goed om je vaak te beseffen waar je bent, hoe jij je nu voelt en te beseffen dat je het goed hebt. Door dat te doen leef je bewuster in het nu. Besef dat je leeft in een land waar we het goed hebben. Dat je ziet dat je elke dag eten op je bord hebt en dat je beseft dat je meer, veel meer, hebt dan dat je nodig hebt om te leven. Door alleen dat vaker bewust te beseffen kun je zoveel gelukkiger zijn / worden.

Lachen doet lachen

Zet die glimlach op je gezicht en lach iedereen toe. Misschien ben je verrast over hoeveel mensen je een glimlach terug geven. Alleen al daarvan wordt je blij en vrolijk! Althans, ik wel. Mensen reageren zoveel positiever op jou en dat krijg je in alles terug.

Maar ook: Door een glimlach op je gezicht te toveren haal je positieve energie in je lichaam naar boven. je gezicht ontspant, je ademhaling wordt langzamer en dieper. Je stimuleert een heel aantal positieve werkingen in je lichaam.

Tip: Doe dat maar eens, gewoon even zitten, ontspannen en een lach op je gezicht  maken. Probeer die lach ook echt te voelen!! Voel je die fijne energie en ontspanning die de glimlach veroorzaakt door je lichaam gaan!!

En natuurlijk… Door te lachen komen er endorfines vrij in je lichaam. Dit is een natuurlijke pijnbestrijder en een stofje waardoor je je lekker gaat voelen. En wie wil dat nu niet?!

Wist jij dat onze hersenen 34 stoffen afscheiden? Sommigen verlichten pijn, bestrijden infecties of versterken het immuunsysteem. Onderzoek van The Brain Research Institute van UCLA heeft aangetoond dat 5 minuten intens lachen of positief denken een stijging van stoffen in ons bloed met maar liefst 53% veroorzaakt (= 53% meer vermogen van ons bloed om tegen ziektes te vechten).

Gebruik de Kracht van Positief Denken in Jouw Voordeel!

Hoe dan ook….
Ik zie mijn vrije week vol goede moed tegemoet 🙂

Dag 1 (een zaterdag) heb ik besteed aan deze blog,
het genieten van de zon in mijn achtertuin en lekker niksen 🙂

Ik had een lijstje gemaakt met dingen die ik graag wil doen deze week. 1 daarvan is het zolder schilderen. Een tijdje terug had ik al een aantal mooie muurstickers besteld in India, die zijn binnen….de verf heb ik ook besteld maar dat is nog niet binnen… Daar kan ik dus nog niet mee beginnen in mijn sportruimte … maar ik kan wel sporten 🙂 Ik ga deze week een uitgebreid filmpje maken over hoe je makkelijk kan werken naar de hoofdstand!

Dat beloofde ik al in deze blog over de Handstand die je echt moet doen!!

Daarnaast is het perfect weer om mijn tuin zomer klaar te maken. Ik heb op elk tijdstip van de dag wel ergens zon in mijn tuin en dus ook gewoon even buiten zitten is geen probleem…

Wat ga jij doen deze tijd?
Heb jij veel vrije tijd of ben je juist erg druk?

Kun jij iets met deze informatie die ik deel?
Ik hoor het graag van je!!

Als je deze inspiratie deelt zou ik dat erg leuk vinden!

Lees deze volgende Yoga Inspiratie Blog ook eens!

Pranayama – Hoe moeten we eigenlijk ademhalen? Yoga

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze wereld dan ik!

12 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *