De Historische Huizen van Duinkerken, Frankrijk

Een paar dagen op pad, ik begon google maps te bekijken en zag dat Duinkerken wel binnen het bereik was. Plaatjes online lieten mij mooie historische huizen van Duinkerken zien. En ja, die wilde ik wel in het echt aanschouwen. Ik was met een camper van mijn vader en ik had deze nog nooit gebruikt. Dus toen ik een paar dagen vrij was ging ik ervoor. Ik ben 4 dagen bovenin Frankrijk geweest om eens te kijken hoe mij het in een camper bevalt.

Om bovenin Frankrijk te komen, Dunkerque, is het maar 4 uur rijden vanuit de plaats waar ik woon. Dit is dus heel goed te doen voor een paar dagen kwam ik achter. Ik ben eerst naar Boulogne Sur Mer gegaan, dit is ongeveer 45 minuten lager gelegen in Frankrijk. Ik had daar een heerlijke camperplek aan de kust en genoot van de Franse sfeer. Dat was lang geleden dat ik op vakantie was in Frankrijk….Want, ik was toen nog een klein meisje wat met haar ouders op vakantie ging.

Na deze heerlijke eerste dag ben ik naar Duinkerken gegaan om de schoonheid van deze plaats te ontdekken. Achterop de camper heb ik een fiets wat het ideaal maakt om de omgeving makkelijk en snel te verkennen. Toen ik aankwam ben ik gelijk op mijn fiets gestapt en langs de boulevard richting de stad gegaan. Het strand was erg breed, het was het moment van eb en lag het water dus veraf van de boulevard.

Historische Huizen Duinkerken – Frankrijk

Historische Huizen Duinkerken

Op een gegeven moment zag ik de mooie oude huizen langs de boulevard staan. Ook in de zijstraten daarvan zag ik ze en dus boog ik af de straten van deze wijk in. Wat een prachtige huizen zeg! En allemaal hebben ze zoveel details, wat een werk is dat geweest om deze huizen te bouwen. Niet elk huis is zo goed onderhouden maar de schoonheid die ze ooit hadden straalt er nog steeds vanaf.

Historische Huizen Duinkerken

Historische Huizen DuinkerkenZijn dat geen geweldige huizen?

Ik word altijd zo blij van dit soort plekken! Wat jij?

Historische Huizen Duinkerken

Historische Huizen Duinkerken

Roadtrip Frankrijk

Historische Huizen Duinkerken - Frankrijk

Heerlijk op de fiets door DuinkerkenHistorische Huizen Duinkerken

De kleuren en de verschillende vormen zijn toch super!!

Duinkerken - Frankrijk

Een ijsje op het strand van Duinkerken

Na zo’n stuk door de wijk te hebben gefietst vond ik dat ik wel een lekker ijsje had verdient 🙂

Wil je meer lezen over een roadtrip met camper?

Wandel de Rheinsteig en overnacht in de camper – Duitsland

Ook ging ik de Eifel in – Duitsland

Of reis door Namibie met 4wD

Roadtrip in IJsland

Of ga deze geweldige uitdaging aan!

De Rickshaw Challenge in India – 1000 km zelf crossen door het Indiase verkeer!

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik!

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *