3 Weken Maleisië op Instagram @ZinvolReizen

Als ik onderweg ben deel ik natuurlijk altijd leuke snapshots van mijn reis. Ook van deze 3 weken reizen in Maleisië deelde ik op Instagram @ZinvolReizen vele foto’s. Dit maakte deel uit van mijn 3 maanden reis in 2014. Ik was toen maar liefst 3x in Maleisië. De eerste keer kwam ik het land binnen via Thailand. Ik was daarvoor in Myanmar geweest en deed in Thailand mijn Open Water. De eerste stop die ik toen maakte ik Maleisië was bij het heerlijke eiland Penang. Als je naar Maleisië komt vind ik dat je zeker een paar dagen op dit fijne en diverse schiereiland moet zijn.

3 Weken Maleisië op Instagram @ZinvolReizen

3 Weken Maleisië op Instagram @ZinvolReizen

 Ik ontmoette mijn vader in Penang, hoe leuk is dat? Hij was met een cruise onderweg en had 1 dag in Penang. Ik zorgde dus om die reden dat ik zeker die datum in Penang was en ik had een leuke dag voorbereid om hem rond te leiden! Want als je in Penang bent moet je zeker de streetart bekijken.

3 Weken Maleisië op Instagram @ZinvolReizen

Penang is bekend om zijn lekkere en diverse eten. En dat komt goed uit want ik hou van Aziatisch eten in al zijn vormen!

3 Weken Maleisië op Instagram @ZinvolReizen

Uiteraard zorgde ik er voor dat ik een kookles nam. Bij Pickles & Spices ben je dan zeker aan het juiste adres.

3 Weken Maleisië op Instagram @ZinvolReizen

Aan de andere kant van het eiland kun je heerlijk wandelen.
Ik ging met het lokale vervoer naar de andere kant van het eiland en ging een dag wandelen in het Nationale Park.

3 Weken Maleisië op Instagram @ZinvolReizen

Kijk die winkels dan in Ipoh!

3 Weken Maleisië op Instagram @ZinvolReizen

Vanaf Ipoh nam ik de trein naar KL 3 Weken Maleisië op Instagram @ZinvolReizen

 En ja als je in KL bent moet je natuurlijk de Petronas Towers bezoeken

Onderhand ben ik al meerdere keren in Kuala Lumpur geweest en schreef ik een blog met alle hoogtepunten die je zeker moet bezoeken en wat je moet ervaren als jij ook naar Kuala Lumpur gaat.

3 Weken Maleisie op Instagram @ZinvolReizen

3 Weken Maleisië op Instagram @ZinvolReizen

Na 1 dag in KL had ik een trip geboekt in de NP Taman Negara. Die trip begon die eerste avond met een avondwandeling, ik vond het super! Onder toezicht in het donker de jungle in, hoe gaaf? De gids kon ons allerlei kleine diertjes en insecten laten zien, super leerzaam!

3 Weken Maleisië op Instagram @ZinvolReizen

The Canopy Walk

3 Weken Maleisië op Instagram @ZinvolReizen

Ook bezochten we de Orang Asli, de oorspronkelijke bewoners van de Jungle

3 Weken Maleisië op Instagram @ZinvolReizen

Daarna heb ik vrijwilligerswerk gedaan op Tioman Eiland. Ik deed dat bij het Juara Turtle Project, wat een super ervaring was dat.

3 Weken Maleisië op Instagram @ZinvolReizen

De Rafflesia bloem, Tioman Island

Deze was helaas al zwart geworden, uitgebloeid.
Ik zag twee weken later nog wel een bloem die net open was gegaan. Dit was op Sumatra in Indonesië.

3 Weken Maleisië op Instagram @ZinvolReizen

In de stad Melaka of ook wel Malacca.3 Weken Maleisië op Instagram @ZinvolReizenIn deze stad kun je nog veel Nederlandse invloeden zien. Heel vreemd blijf ik dat vinden en in deze tijd zouden al die gebouwen hier in NL met de grond gelijk gemaakt worden. Terwijl…het is goed om te beseffen en te zien dat dit niet hoort en dat we dit dus niet weer moeten doen. Als alles weg gehaald wordt blijft de waarschuwing niet bestaan.

3 Weken Maleisië op Instagram @ZinvolReizen

3 Weken Maleisië op Instagram @ZinvolReizenZoveel wierook…Denk je eens in hoe de hele straat rook..

3 Weken Maleisië op Instagram @ZinvolReizen

 En… hoe toevallig was dit!! Ik zat op de stoep te eten nabij Jalan Petaling en ik hoorde een mannelijke NL stem achter mij. Uiteraard kijk je dan om en tot mijn verbazing zie ik mijn nicht daar lopen. We wisten van elkaar net dat we in Maleisië waren!

3 Weken Maleisië op Instagram @ZinvolReizen

 Op mijn laatste dag in KL boekte ik een trip met Happy Yen. Super leuke dag met hem gehad en zijn filosofie sprak me enorm aan!

3 Weken Maleisië op Instagram @ZinvolReizenMijn laatste ontbijtje voordat ik terug moest naar Europa. Ik ging naar Jalan Petaling en nam nog wat geweldige Dim Sum!

Tot op de dag van vandaag deel ik nog steeds foto’s op mijn instagram, volg je mij daar al?

Wil je meer lezen over mijn reizen?

Reisgids Sepilok Borneo – Maleisië

Ontdek Pakse – Bolaven Plateau – Laos

Rickshaw Challenge – De Ultimate Challenge in India

Walvissen spotten bij Mirissa – Sri Lanka

Ga ook eens fietsen tijdens je reis!

Fietsen tussen de tempels van Ayutthaya – Thailand

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze wereld dan ik.

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *