Hiken in het NP Pulau Penang – Maleisië

Toen ik in Georgetown was, op het eiland Penang, had ik nog een dagje over. Ik liep over Jalan Penang en werd toevallig aangesproken door twee politieagenten. Ze zaten daar lekker onder een parasol en vroegen mij wat mijn plannen waren. Ik had nog niet echt besloten wat te gaan doen en zij gaven aan dat het een leuke dagtrip zou zijn om naar het Taman Negara te gaan. Om te gaan hiken in het NP Pulau Penang.

Een Nationaal Park op het eiland en er zijn verschillende wandelingen uitgezet waarbij ik ook lekker langs een paar stranden kwam.

Dat klonk goed!!

Ze lieten me op de map zien dat als ik het KOMTAR gebouw zou gaan ik daar de bus met nummer 101 kon pakken en zo bij het park uit zou komen.

Dit zou mij 1 euro kosten!!

Ik vond het een heerlijk plan en dus de volgende dag nam ik die bus naar het Taman Negara van Penang. Het koste me wel een uur om er te komen met de bus maar de omgeving was heerlijk om naar te kijken en ik zat goed. De busrit ging langs de kust en toen we er waren werd ik gewaarschuwd door de chauffeur dat ik hier af kon stappen en het laatste stukje even kon lopen.

Hiken in het NP Pulau Penang

Georgetown – Maleisië

Het was maar een klein stukje lopen en ik zag ook al snel de ingang van het park. Er stonden wat mensen en een van hen vertelde me dat ik een kaartje moest kopen voor de boot. Deze kon mij dan van het ene strand naar het andere brengen.  Ik ging naar binnen en kreeg een map van het park en wat meer uitleg.

Entree Nationaal Park Pulau Penang, Maleisie

Er waren verschillende wandelingen en  ik koos degene die mij naar Turtle Beach zou leiden. Ik kon daar een boot nemen naar Monkey Beach en dan weer verder lopen. In totaal zou het dan zo’n 3 uur lopen zijn.

Helemaal geweldig toch?

Ingang Nationaal Park Pulau Penang, Maleisie

Voordat je het park echt in gaat moet je jezelf registreren met de tijd dat je het park in gaat. Er hoefde geen entree betaald te worden. Ze vroege me nog wel of ik een goed ontbijt had gehad en genoeg drinken bij mij had om de wandeling te doen.

Toen ik op beide ja zei mocht ik verder gaan!

Hiken in het NP Pulau Penang

Zoek je een wandeling wat dichter in de buurt? Wat dacht je van de Lee Trail in Luxemburg?

Hiken in het NP Pulau Penang, Maleisie

De hike begon met een mooi pad en na de brug ging ik echt het park in. Hier werd het mooie pad ook een echt bospad en was ik echt in de jungle! Er waren allerlei borden met informatie over de omgeving, over de bomen, de insecten en het wildlife. Ik vind dat altijd super en lees er best veel. Ook werd er over de achtergrond van dit park wat uitleg gegeven.

Uitleg over de flora & fauna in het Nationaal Park Pulau Penang, Maleisie

Uitleg over de flora & fauna in het Nationaal Park Pulau Penang, Maleisie

Het was al best warm aan het worden en na zo’n 1.5 uur lopen kwam ik bij het eerste strand, Turtle Beach. Net voordat je daar bent kom je lang een meromictisch meer. In een ander seizoen is het echt geweldig om te zien kwam ik later achter…nu was het gewoon een meertje. Het stond niet helemaal droog maar er was te weinig water om het zoete en zoute water te zien.

Hiken in het NP Pulau Penang, Maleisie

De temperatuur was al aardig opgelopen en door het lopen kon ik wel wat verkoeling gebruiken toen ik op het strand aan kwam. Ik was helaas vergeten om een bikini mee te nemen maar wat kleding uit en half het water in was heerlijk!! Het was nog maar 10.30 uur en ik had nog ruim de tijd voordat de boot om 13.00 uur zou komen voor mij.

Toen ik wat was afgekoeld ben ik verder het strand op gelopen. Op zoek naar de Schildpadden opvang. Ik zag wat mensen op het strand en op de jetty zag ik een man aan het vissen met een kind. Verder was het verlaten.

Wat een heerlijk relaxed ochtendje in het paradijs!!

Strand van Nationaal Park Pulau Penang, Maleisie

Hiken in het Nationaal Park Pulau Penang, Maleisie

Zandkorrels van het strand van Nationaal Park Pulau Penang, Maleisie
Dit zijn denk ik wel de grootste zandkorrels die ik ooit gezien heb!

Ik liep heerlijk rond over het strand maar kon de sanctuary zo niet vinden. Een stel wat aan het kamperen was hier kon mij het wel vertellen en toen ik de kant op liep waar zij naartoe wezen vond ik al snel een pad wat me verder bracht.

Wandeltip Melaka Maleisië : Wandelen op Bukit China –  De grootste Chinese begraafplaats buiten China en een fijne wandeling net buiten de binnenstad van Melaka.

Schildpadden Hatchery

Het leek verlaten en dus liep ik het museum binnen en ging ik wat rondkijken. Even later kwam een man binnen en hij begon mij uitleg te geven. De schildpadden die ik zag waren een week oud en de grote die er was al 2 jaar. Elke schildpad die hier is geweest, opgegroeid, wordt met een GPS zender weer uitgezet. Als ze een week weg waren ging hij vaak kijken waar de zender was. Veel van hen waren dan al in Borneo, Indonesië.

Deze man was echt super enthousiast en vertelde me heel veel. Hij werkte hier al een paar jaar en ze hebben hier shifts van een week hier en een week thuis. Hij had een collega waarmee hij de shifts deed, ze konden erg goed met elkaar opschieten. Ze zijn ook een week met elkaar hier op het stukje strand van het nationaal park… Wel zo fijn natuurlijk!! Geen televisie, geen andere mensen in de nachtelijke uren.. Heftig hoor!

Hiken in het Nationaal Park Pulau Penang

Hiken in het NP Pulau Penang, Maleisie

Schildpadden van Nationaal Park Pulau Penang, Maleisie

De Hatchery

Schildpadden van Nationaal Park Pulau Penang, Maleisie

Schildpadden van Nationaal Park Pulau Penang, Maleisie
De week oude schildpadden

Hierna ben ik terug gegaan naar de jetty waar ik de man zag vissen. Het was een lokale man met een oost Europese man en zijn zoontje. De lokale man leerde hen vissen en ze hadden net een blowfish gevangen toen ik er kwam. De lokale man vertelde over de verschillende vissen en de vogels die hier ophet eiland was.

Super interessant altijd!

Hiken in het NP Pulau Penang, Maleisie

Hiken in het NP Pulau Penang, Maleisie

Op een gegeven moment kreeg ik wel trek…maar ik had eigenlijk niks ezien waar ik wat kon kopen. Toen ik het vroeg aan de lokale man keek hij me aan met een blik van?? Serieus? Jij dacht dat je hier in het nationaal park wat te eten kon kopen?

Geen restaurant, geen winkel, niks!!

Ik was het daar uiteraard wel helemaal mee eens. Dat was natuurlijk beter maar nee, ik had er niet bij stil gestaan.

Hij keek me nog een keer aan en bedacht dat hij nog wel een banaantje voor me over had.

Super lief natuurlijk!!

En het banaantje was echt wel het lekkerste banaantje wat ik tijden gegeten had!

Om 13 uur kwam mijn boot en nam ik afscheid van het stel. Ik ging naar Monkey Beach en genoot van de korte boottocht. Toen ik op het strand aan kwam zag ik al gelijk een aantal BBQ shops en zag ik dus dat ik op allerlei plekken wat kon eten en drinken hier. Zo apart!!

Wist die man dat nu echt niet?

Hiken in het NP Pulau Penang, Maleisie

Ik heb er nog even lekker de tijd voor genomen om een sate te nemen en een blikje cola

& een extra fles water voor de terugweg!

Hiken in het NP Pulau Penang, Maleisie

Hiken in het NP Pulau Penang

Na de lunch ben ik verder gaan hiken. Ik had nog zo’n 1.5 uur voor de boeg en ik zocht het pad weer op wat ergens aan het eind van het strand weer zou beginnen. Maar vanaf het strand zag ik eerst nog wat apen in de bomen

Hiken in het Nationaal Park Pulau Penang, Maleisie

Hiken in het Nationaal Park Pulau Penang, Maleisie

maar ook lekker in de hangmatten 🙂

Dorst in het Nationaal Park, Maleisie

Het pad bracht me al snel weer de jungle in en na even gehiked te hebben had ik al weer heet! Het pad is echt super maar op sommige plekken ook echt heel steil en lastig te bewandelen.

Ik vond het heerlijk juist om die reden!!

Hiken in het NP Pulau Penang, Maleisie

Soms is het pad lastig te herkennen 🙂

Hiken in het NP Pulau Penang, Maleisie

Zie je dat touw langs de boomstam, daar kon ik me aan optrekken zodat ik niet uitgleed!!

Op een gegeven moment hoorde ik wat geritsel, ze verraden zich zelf altijd he? Hij probeerde weg te komen en bleef nog even staan kijken. Precies genoeg tijd voor mij om deze foto te nemen!!

Wildlife in Pulau Penang, Maleisie

Het was echt een heerlijke dag die ik in het Nationaal Park had.

Zou jij deze wandeling ook wel willen doen?

En dan net zoals ik alleen?

Of ga je dan liever samen met een ander?

Mijn bubbel online is nog niet zo groot, wil jij mij helpen deze uit te breiden?

Delen =  Lief

Zou jij meer van Maleisië willen zien?

Kookles bij Pickles and Spices – Pulau Penang, Maleisie

3 Dagen in de Jungle van Kota Kinabatangan – Borneo

Duiken bij Sipadan – Borneo

Het spookt in Kellie’s Castle – Batuh Gaja, Maleisie

Ga ook wandelen in het oudste regenwoud de Taman Negara

Of kan ik je inspireren om Sigiriya Rock te beklimmen?

Sigiriya, Lion Rock beklimmen + Dambulla, Sri Lanka

Ik hoop dat jij net zo van deze wereld kan genieten dan dat ik dat doe!

5 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *