Sukhumvit 12 Bangkok Hotel & Suites – review

Nadat ik 3 weken in India had gereisd wilde ik graag wat luxe! Wat was het fijn toen ik in Bangkok arriveerde en werd gebracht naar Sukhumvit 12 Bangkok Hotel and Suites. Het is de  voormalige Ramada Hotel and Suites Bangkok. Ik had hem in 2014 voor nog een leuk prijsje, ik zag dat de prijzen nu wel een heel stuk de lucht in zijn gegaan…

Mijn Kamer op de 7th Floor

Ik kreeg een kamer op de 8e verdieping en dat vond ik maar wat fijn. Het bed was heerlijk groot en brandschoon beddengoed. Dat is soms nog wel eens ver te zoeken in India 🙂 Ik had een bureau met grote spiegel aan de andere zijde waar ik fijn aan kon zitten. En natuurlijk was er een zitje bij het raam gesitueerd.

Sukhumvit 12 Hotel & Suites

Complimentary

Sukhumvit gaf me twee kaarten voor de kamer. Ik kon er dus 1 meenemen en de ander in de kamer achterlaten zodat ik wel mijn apparatuur kon opladen. Zo lang je maar niet de airco enz dan aanstaan vind ik het een goed idee. Ga aub dan niet alles aan laten staan maar denk wel aan duurzaamheid en het energieverbruik.

De kamer had een goed gevulde koelkast en de producten waren niet super overprijsd zoals je soms ziet. Ze zijn uiteraard wel iets duurder. Elke dag kreeg ik 2 flessen water ook al zat ik alleen op deze kamer.

Badkamer

De badkamer was heerlijk De douche had 2 koppen. De een was de traditionele douchekop maar de ander was een regen douchekop. Toch wel even fijn om nog even onder te staan nadat je je haar gewassen hebt.

Uiteraard stonden er ook kleine flesjes shampoo, conditioner en showergel maar ik kan je adviseren uit het duurzaamheid oogmerk om deze niet te gebruiken. Het is iets waar je misschien ook niet gelijk over nadenkt en er een beetje ingeslopen is…maar eenmaal geopend gooien ze ze weg. Elke dag vele kleine plastic flesjes…

Sport  / Tuin /  Zwembad

De kamer die ik had in het Sukhumvit was groot genoeg voor mij om mijn yoga oefeningen te doen. Maar ik had beneden ook nog een sportruimte tot mijn beschikking met het uitzicht over de tuin en het zwembad.

Ik heb geen tijd gehad om de sportruimte te gebruiken maar ik nam wel even de tijd in de avond om nog even een baantje te trekken in het zwembad. Dit kon  tot 22 uur nog en dus heerlijk nog even voor het slapen gaan.

Swimmingpool - SukhumvitZwembad in de avond

De tuin vond ik heerlijk. Ik vond het heerlijk om in de hangbedden te liggen en relaxen.

Naast die grote hangbedden hadden ze ook fijn lounge stoelen, ik heb daar heerlijk in het ochtendzonnetje nog wel even gezeten. Uiteraard hebben ze ook de normale zonnebedden naast het zwembad staan.

WiFi

De WiFi connectie was in het hele hotel goed.

Ontbijt

De ontbijt ruimte gaf zicht op de tuin en had een mooi balkon waar je buiten kon zitten. Ik vond het heerlijk om buiten te zitten en de geluiden om je heen te horen. De weg waaraan het hotel zit is rustig en dus hoor je de vogeltjes in de tuin lekker de dag op starten. Mijn ontbijt was niet bij de prijs in en ik betaalde 250Baht per dag. Het ontbijt zelf was heerlijk, lekker vers en elke dag wel verschillende keuzes. De medewerkers kwamen elke keer bij je tafeltje om koffie aan te vullen…
Heerlijk zo in de ochtend!!

Tuktuk service

Het hotel had een service om je van en naar de hoofdstraat te brengen. Het scheelt je dan zo’n 5 inuten lopen. Ik kan me voorstellen dat als het donker is je dit misschien fijner vind. Toch heb ik alles gelopen en me nergens onveilig gevoeld.
Als je minder goed te been bent is dit natuurlijk een super service!

Openbaar Vervoer

De BTS skytrain en de metro (MRT) zijn beiden op zo’n 10 minuten lopen afstand van het hote.. Op de grote weg ga je rechtsaf en loop je een stuk. Beide stations zijn dichtbij en dus is dit een heerlijke plek om je dag in Bangkok te beginnen.

Vanuit Bangkok kun je doorgaan naar bijvoorbeeld het Khao Yai NP

Of als je nog even blijft in Bangkok, wat dacht je van een kookles bij Silom?

Ik haalde mijn duikbrevet op het eiland Koh Tao in Thailand!

Kan ik je inspireren om naar de sjamaan te gaan?

Op bezoek bij de sjamaan! Mentawai Eilanden – Sumatra, Indonesië

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld als ik.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *