Canopywalk in de jungle: Taman Negara, Maleisië

Een canopywalk in de Jungle, uiteraard wilde ik dat ook doen!! En dus toen ik in de Taman Negara was heb ik op de langste hangbrug in het oerwoud van Maleisië gelopen. Zo’n hangbrug wordt een canopy genoemd. Deze brug was 530 meter lang en zo’n 25 tot 40 meter hoog.

De Canopywalk in de Jungle

Als je op die canopywalk in de jungle loopt heb je een super zicht op de flora en fauna van het park. Je hoort er super veel geluiden van alle vogels en andere dieren die er leven. Jammer genoeg heb ik geen dieren gezien terwijl ik op de canopywalk in de jungle liep. Wel heb ik die gezien op de avond ervoor toen we een nachtwandeling maakten. We zagen toen allerlei insecten en kleine dieren en reptielen.

Canopywalk in de Jungle van de Taman Negara

We begonnen in de ochtend te lopen, het weer was er super voor. Juist in de ochtend heb je een super lichtinval in de oerwoud tussen de bomen door. De brug gaat van boomstam naar boomstam. De tussenstukken zijn zo’n 40 a 50 meter telkens. Om de boomstam zit een plateau en daar kun je dan even rusten of bijkomen van de hoogte waar je over gelopen hebt. Je kunt daar even om je heen kijken, genieten van het moment en mooie foto’s maken.

Canopywalk in de jungle

Canopywalk in de jungle

Canopywalk in de jungle

Canopywalk in de jungle

Hoog door de boomtoppen

Het was echt super om te doen. Je hebt ongelooflijk mooie vergezichten door de boomtoppen heen. Ze willen niet hebben dat je stil blijft staan op een stuk brug dus al lopend heb ik uiteraard wel wat foto’s gemaakt. En ik heb mijn voorganger gevraagd een foto van mij te maken 🙂

Canopywalk in de jungle

Het stuk van de hangbrug waar je op loopt is ongeveer 30 cm breed. Dus je voeten zou je net naast elkaar kunnen zetten. Maar als je loopt in een rechte lijn, dus je voeten voor elkaar blijft zetten is beter zodat je het gewicht goed verdeeld. Daar gaat de hangbrug minder door wankelen.

Canopywalk in de jungle

Het is een vreemde gewaarwording om een stuk door boomtoppen te lopen. Als je naar beneden kijkt besef je elke keer weer dat je zo hoog zit. Dit terwijl de bomen nog zover boven je uit steken en het soms net is alsof je gewoon op de grond staat.

Canopywalk in de jungle

Canopywalk in de jungle: Taman Negara, Maleisië

Als je dan zo hoog in die canopywalk in de jungle, in de boomtoppen van de jungle loopt kijk je zo nu en dan ook even naar beneden. Dan besef je weer dat je echt heel hoog loopt. Dit terwijl als je om je  heen kijkt de bomen nog zo hoog boven je uit torenen. Een paar keer kijken naar beneden is genoeg….ik genoot meer van mijn omgeving dan van in de diepte kijken. En dan heb ik niet eens hoogtevrees…het is toch best hoog 🙂

Canopywalk in de jungle

Canopywalk in de jungle

De jongen die achter mij liep had wel hoogtevrees. Hij had het erg moeilijk en kreeg het steeds warmer. De jongen achter hem, zijn eigen reisgezel, liep niet met de voeten voor elkaar maar liet de hangbrug nogal wiebelen. Zelf kreeg hij het ook niet helemaal voor elkaar om rustig te lopen. Nadat ik hem uitlegde hoe ik liep ging het hem en stukje beter af. Hij dankte me later voor mijn uitleg 🙂

Canopywalk in de jungle

Canopywalk in de jungle

Nu ik deze blog schrijf en dus foto’s zoek van waar ik over schrijf kom ik erachter dat ik geen foto’s heb genomen van de tussenstukken waar we bij de bomen staan. De houten plateau’s en de boomstam. Ik heb maar 1 foto waarop een klein stukje te zien is van de omranding van het plateau.

Canopywalk in de jungle

Canopywalk in de jungle

Op een gegeven moment steeg de hangbrug een aantal meters. Je ziet de brug een behoorlijke klim maken, ik dacht even dat het erg moeilijk zou worden om dat omhoog te lopen. Super om te zien hoe ze dat opgelost hadden. Ze hadden gewoon een trap in de brug gemaakt.

Canopywalk in de jungle

Wat kun je verwachten als je gaat lopen over de Canopywalk in de jungle?

Het is niet een hele lange wandeling, ook al is het de langste canopywalk van Maleisië. De tijd die ik er liep heb ik wel volop genoten van de uitzichten en de geluiden. Ik heb zelf geen vogel of dieren gespot, wel zag ik een vogel door de verrekijker van een ranger die halverwege de canopywalk zat om alles in de gaten te houden. Hij had als hobby vogels spotten. Ik hoorde de vele verschillende vogelgeluiden wel maar zelf had ik er niet een gespot.

Dus voor het spotten wildlife hoef je deze wandeling niet te maken maar voor het genieten van het zijn in de jungle en de geweldige uitzichten die deze hoge canopywalk met zich meebrengen!!

Canopywalk in de jungle: Taman Negara, Maleisië

Vond je deze post leuk en wil je hem bewaren? Pin hem dan op je Pinterest Bord!

Ben je nieuwsgierig geworden naar andere avonturen?

Lees ook mijn Borneo Tips voor jou backpack reis

Hiken in het NP Pulau Penang

3 dagen in de jungle van Kota Kinabatangan – Borneo

Het spookt in Kellie’s Castle – Maleisië

Ga duiken op de #1 spot volgens CNN Travel: Sipadan

Of kan ik je inspireren met wat mooie Yoga poses op de mooiste plekjes die ik bezocht?

Yoga Pose while Travelling – Favorite Yoga Pictures from Around the World

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze geweldig mooie wereld als dat ik dat doe!

2 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.