Kuala Lumpur Bezienswaardigheden – Reisgids KL, Maleisië

Kuala Lumpur is echt zo’n stad waar je vaker komt als je veel in Azië rondreist. Ik ben er nu een aantal keren geweest en ik vind het een heerlijke stad om rond te dwalen. Meestal duurt het een tijdje voor ik een stad echt leuk ga vinden maar Kuala Lumpur had dat best snel voor elkaar. Ik kon al vrij snel mijn weg vinden en juist de heerlijke spots als Jalan Alor bleven mij aantrekken om in de avond even naar toe te gaan. In deze Kuala Lumpur reisblog deel ik graag  met jullie de Kuala Lumpur Bezienswaardigheden die ik echt de moeite waard om te bezoeken!!

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en met meer dan 1.8 miljoen inwoner is het een grote stad die ondanks dat toch authentiek blijft. Ik vind dat ook heerlijk om te zien, de skyscrapers naar de prachtige oude koloniale gebouwen. Die diversiteit trekt mij erg aan en zorgt er voor dat ik terug blijf komen naar Kuala Lumpur!

Toen ik voor de eerste keer voor een korte citytrip Kuala Lumpur kwam boekte ik een goedkope kamer in Daffodils hotel gelijk naar Bukit Bintang. Ik liep gelijk naar Jalan Alor om wat eten te kopen. De volgende dag begon ik te ontdekken met de stadskaart in de hand. Ik verdwaalde keer op keer… maar juist door die dag weet ik nu zo goed mijn weg te vinden in deze geweldige stad.

Kuala Lumpur Bezienswaardigheden
Regalia Suites Rooftop Zwembad met uitzicht op de bekende Petronas Towers en Menara KL Tower

Kuala Lumpur Bezienswaardigheden

Er zijn natuurlijk de must-sees hoogtepunten van KL die je echt niet mag missen en ik ga deze Kuala Lumpur Bezienswaardigheden met je delen. Dit zijn er genoeg om een vol schema te hebben als je 2 dagen Kuala Lumpur plant tijdens je rondreis. Ik zal beginnen met de meest beroemde plek van KL!!

Ik neem aan dat iedereen deze wel kent: De Petronas Towers. Misschien de naam niet maar wel de torens. Je moet ze zien als je in KL bent. Elke avond hebben ze een spectaculaire licht- en fonteinshow die de Lake Symphony wordt genoemd. Deze is wel even de moeite waard om te zien. Gewoon omdat het even een extra dimensie geeft aan je bezoek rondom te Petronas Towers.

Ik ben niet bovenin de torens geweest… Omdat het best duur is, er een lange wachtrij was en ik het uitzicht ook elders kon pakken en dan had ik de torens in mijn plaatje.. Dat vond ik wel net zo mooi!

Toch denk ik dat ik ooit wel naar boven ga 🙂

Kids Swimmingpool and Petronas Towers

 • Speeltuin en Zwembad

Wist jij dat er een heuse speeltuin met een gratis te gebruiken zwembad net achter de Petronas Towers zijn? Ik wist daar niets vanaf totdat ik op mijn derde bezoek hier kwam met een gezin met twee dochters die natuurlijk hier wilden spelen en zwemmen! Echt super leuk gedaan!

Als je met de rug naar de Petronas Towers staat sla je linksaf en dan loop je zo het park in en stuit je op het zwembad. Loop je nog iets verder dan kom je bij de speeltuin. We zijn hier een tijdje geweest en de kids vonden het uiteraard super!

 • Menara KL Tower

Menara Kuala Lumpur tower is een van de hoogste televisie toren ter wereld. Petronas is met ruim 450 meter nog wel een stukje hoger dan de 421 meter die deze toren reikt. Ik ging hier naar boven tijdens mijn eerste dag die ik in KL besteedde. Ik kocht een kaartje voor het observatieplatform. Je kunt nog een stukje hoger om te genieten van het uitzicht wat je ziet in de foto.

Reisgids KL

Het geeft je wel een mooi idee van de stad!
Herken je de Petronas Towers?

 • 65 shoppingcentra

De stad Kuala Lumpur heeft een aantal van de beste en grootste winkelcentra’s. Na een aantal maand reizen was het voor mij tijd om wat shirts enz te kopen. Daar was ik in KL voor aan het goede adres!

 • Berjaya Times Square Theme park

Wist je dat er in 1 van zo’n winkelcentrum zelfs een achtbaan zit? Ik ben in dat centrum geweest en ik heb die achtbaan totaal over het hoofd gezien… Kun je nagaan hoe groot dat centrum is. Ik heb er zeker 2 uur rondgelopen en die was ik niet tegen gekomen… Ik denk dat als je met kinderen rondreist je dit winkelcentrum dus zeker moet bezoeken!

 • Sultan Abdul Samad & Dataran Merdeka plein

Dit gebouw verraste me zeer in de straten van KL. Zo ineens stond er een geweldig lichtbruin gebouw voor mij uit de late 19e eeuw. Het is gebouwd in de Moghul stijl en dat had ik nog niet veel gezien hier in Maleisië. Sultan Abdul Samad gebouw zit tegen over het Dataran Merdeka plein. Het onafhankelijkheid plein.

Things To Do in KL
Sultan Abdul Samad

 • KL Forest Eco Park

Ik heb dit park nog niet bezocht maar dit staat zeker op mijn lijst tijdens mijn volgende bezoek in KL. Het ziet er geweldig uit en is praktisch in de stad. Een outdoor trip, de jungle in, midden in de grote stad, dat is toch super? Je kunt er verschillende trails lopen en dat ga ik zeker doen!

Het is zo’n 3km vanaf het centrum van de stad. De voormalige naam van dit park is Bukit Nanas Nature Reserve.

Vanuit KL vlieg je ook makkelijk naar het fijne eiland Langkawi waar je naar de skybrigde moet en natuurlijk de uitdagende wandeling op Machinchang Trail kan doen.

KL Reisgids – Maleisië

 • China Town – Petaling Street

Tijdens mijn 3e bezoek verbleef ik in het hotel Fifth Elements Hotel en dat is precies tegenover Petaling Street. Als je wat goedkope kleding of andere chinese markt producten nodig bent is dit de straat waar je moet zijn. Ik heb er genoten van de dumplings die ik op de hoek van de straat kon kopen.

Toen ik na 3 maand reizen Azie verliet nam ik de dumplings als afscheid ontbijt op straat voordat ik de taxi in stapte naar het vliegveld.

Reisgids KL

 • KLCC + aquarium

En dan ben ik ook nog nooit bij dit grote aquarium geweest. Als ik beter mijn huiswerk had gedaan voor ik op vakantie ging dan was ik hier zeker even naar toe gegaan. Tijdens een andere trip in Maleisie ontmoette ik iemand tijdens het duiken in Sipadan en hij werkt als schoonmaker in het aquarium. Als ik ga dan zal ik het aquarium met hem gaan bekijken… wie weet kom ik er dan zelfs wel in!!

 • Batu Caves

De meest bekende tempel in KL is wel de Batu Caves. Hierin zijn hindu tempels en je kunt ze bereiken via een lange trap aan de buitenzijde. Daar wachten een heel aantal ongeduldige apen op je en dus is mijn advies, laat ze links liggen en geef ze zeker geen eten!

Eenmaal boven kun je een aantal Hindu rituelen aanschouwen.

Kuala Lumpur Bezienswaardigheden

Check voor meer info dit uitgebreide verslag van Jenny over Batuh Caves

 • Bukit Bintang

Als je nog steeds niet uit gewinkeld bent kun je hier weer verder gaan.  Je kunt hier alles kopen wat je hartje begeert. Als je nog een souvenir zoekt of iets om je reizen makkelijker te maken…Hier kun je het vinden.

Ook nam ik er een heerlijke massage…
maar had ik ook een heerlijk diner op een relaxed terras hier!

 • Jalan Alor

Deze straat bevind zich achter Bukit Bintang en deze MAG JE NIET missen!! Als je van Aziatisch streetfood houdt ben je hier aan het juiste adres. Ik heb er een cambodjaanse hotpot gegeten maar ook een heerlijke Indiase curry… of die heerlijke vietnamese pho??

Mijn tip…

Eet je niet vol bij de eerste stop. Bestel kleine porties en loop langzaam de straat door en kies allerlei gerechten en geniet volop van al het Aziatische eten! Ik vind het heerlijk om tenminste 3 verschillende gerechten te kiezen!!

Kuala Lumpur Bezienswaardigheden

 • Even heel wat anders met Happy Yen!

Boek eens een hele andere trip dan dat je gewend bent… Happy Yen biedt dit! Ik heb een leuke dag met hem gehad buiten de stad. Happy Yen is iemand die de mensen wil laten inzien dat ze alles kunnen als ze er zelf maar in geloven. Hij is super positief en vrolijk en aan de hand van allerlei voorbeelden en vragen probeert hij je aan het denken te zetten.

Ondertussen loop je in een tempel of wandelden we in de jungle waar we gingen zwemmen bij een waterval en uiteindelijk bij een natuurlijke glijbaan even speelden 🙂

Happy Yen KL

Happy Yen al lopende in de jungle. Aan het eind van de dag hoopt Happy Yen dat je meester over je eigen lot bent!

Kuala Lumpur Bezienswaardigheden
Rivier met een natuurlijke glijbaan

Als je alle Kuala Lumpur Bezienswaardigheden deelt moet je ook aangeven waar je kan verblijven toch? Ik heb elke keer dat ik hier was een ander hotel genomen en heb dus een lijstje met KL Accommodaties.

Kuala Lumpur Accommodatie

Omdat ik er een aantal keren ben geweest en ik toch vaak wel een ander hotel kies voor mijn overnachting in Kuala Lumpur kan ik je een aantal adresjes geven die ik fijn vond. Ik kies vaak voor een andere lokatie zodat je elk bezoek in een verschillende wijk zit. Ik heb een 4 tal accommodaties in Kuala Lumpur die ik om verschillende redenen fijn vond!

De topper is dan toch wel de eerste!

 • Regalia Suites

Het appartementencomplex Regalia Suites verhuurt kleine appartementjes met 1 slaapkamer.  De een is net iets groter dan de ander maar allen zijn ze compact en bieden alles wat je nodig bent. Wat geweldig is aan dit complex is dat het je een super zwembad op de hoogste verdieping biedt. Hoe beter kun je nu je dag eindigen dan met een frisse duik en het zicht op de Petronas Towers!!

Kuala Lumpur Bezienswaardigheden

Zwembad met geweldig uitzicht

Naast dit grote complex, wat een klein supermarktje heeft voor de snelle boodschappen, staat een enorm winkelcentrum waar je ook alles wat je hartje begeert kan kopen. Ik ben er naar de kapper geweest, naar de film, we aten er heerlijke sushi en ik kocht er mijn favo windjack!!

 • The 5 Elements Hotel

Qua locatie vind ik The 5 Elements ook super! Het zit namelijk precies bij een zij ingang van de straat Jalan Petaling. Als je lekker streetfood zoekt ben je hier natuurlijk helemaal aan het juiste adres. Het hotel is super netjes, het had voor mij een mooie eenpersoonskamer en dus was de prijs ook daarom heel prima.

De meeste bezienswaardigheden Kuala Lumpur zijn op loopafstand wat ook best fijn is!

 • Travelogde Bukit Bintang

Toen ik in 2023 weer in Bangkok was boekte ik dit hotel voor een nacht. Hele prima kamer en een fijne locatie aan het begin of eind van Jalan Alor. De straat waar je een keer gegeten moet hebben als je in Kuala Lumpur bent natuurlijk. Travelogde heeft ook een logde bij Chinatown.

Kijk voor jou mogelijkheden bij Travelodge in KL

 • Ceria Hotel

De laatste keer dat ik er was had ik twee extra nachten en besloot ik die toch dichtbij Bukit Bintang door te brengen. Dit best wel goedkope hotel was echt super netjes en heerlijk ingericht. Ceria hotel kan ik echt aanbevelen. De kleine kamer die ik had was super handig ingericht met een kleine badkamer in de hoek. In de avond liep ik nog even naar Jalan Alor en haalde daar nog even de lekkerste Dumplings op. Echt genieten!!

Dit hotel zit vlakbij het bekende Berjaya winkelcentrum.

Kuala Lumpur Bezienswaardigheden

Beste Tijd om Kuala Lumpur te bezoeken

Het is natuurlijk altijd ene goed idee om KL een bezoekje te brengen, ongeacht de tijd van het jaar. Maar als je je zorgen maakt over de moesson of regentijd dan kan ik vertellen dat het in Maart en April het meest nat is. Dit is de moesson die uit het westen komt en de meeste regen met zich mee brengt.

 • Mei tot Juli is de beste tijd om Kuala Lumpur te bezoeken

Je kunt er op rekenen dat je een stralend blauwe lucht hebt en warm weer. Door de luchtvochtigheid zul je het snel warm hebben en bezweet raken kom je dus niet onderuit…

Met een temperatuur van 29 tot 35 graden gedurende de dag is het in Kuala Lumpur altijd goed vertoeven. In de avond zal het zakken tot hooguit 26 graden. Daaronder komt de temperatuur eigenlijk nooit.

Kuala Lumpur Bezienswaardigheden
Oud & Nieuw vieren in KL – 2016

Wat kun je het beste dragen tijdens je KL bezoek

Omdat het altijd warm genoeg is ben je nagenoeg geen jas nodig. Zorg dat je dunne zomerkleding draagt. Als vrouw kan ik het wel aanbevelen om je schouders te bedekken. Je bent in een moslim land en om dus niet teveel ongewilde ogen op je te krijgen is dit de oplossing. Neem een cap of zonnebril mee om je ogen tegen de felle zon te beschermen.

 • Zorg dat je goede schoenen draagt want je zal gegarandeerd km’s gaan afleggen!

In de avonden heb je de meeste kans op een regenbui. Een kleine paraplu of regenjas is altijd een goed idee. Maar je kunt natuurlijk ook altijd even schuilen in 1 van die grote winkelcentra waar het altijd behaaglijk fris is door de airco.

Door de regenbuien kan de vochtigheid wel tot 80% stijgen.

KL Travel Guide

Is KL Veilig om Alleen te Reizen?

Kuala Lumpur heb ik een paar keer bezocht terwijl ik alleen aan het rondreizen was. Ik heb mij er geen moment onveilig gevoeld, zelfs niet als ik in de avond als het donker was op straat liep. Dan zeg ik heel bewust avond want dan is het al wel donker in Azie… In de nacht zal ik nooit op straat lopen en dat beveel ik ook aan. Moet dat nodig zijn neem dan een betrouwbare taxi of ander vervoer wat je vooraf regelt.

Er is veel bewaking op straat en deze zullen ook jou veiligheid waarborgen. De lokale mensen zijn erg vriendelijk en helpen je graag. Ik ken geen verhalen van medereizigers die in KL in de problemen zijn gekomen.

 • Je moet je uiteraard altijd van je omgeving bewust blijven. Blijf altijd in contact met je tas als je in een stad rondloopt.

Lees ook mijn tips over Veilig Reizen met je Dagtas

In 2018 zijn ze in Maleisië gestopt met het uitspreken van de doodstraf. Dat is altijd fijn om te weten… Maar los daarvan wil jij niet vastzitten in een vreemd land. Zorg dat jij je aan de regels houdt en zorg dat je een leuke vakantie hebt in Maleisië!

Nog wat Extra Info in de Reisgids KL
Kuala Lumpur Bezienswaardigheden

Getting there & Away

 • KLIA naar KL Sentral

Kom je met het vliegtuig op KLIA (Kuala Lumpur Internation Airport) aan en wil je direct de stad in? Dat kan uiteraard door een taxi te nemen maar als je het goedkoper wil doen en zeker net zo snel….en als het verkeer tegen zit misschien nog wel sneller..

Dan pak je de trein van KLIA naar KL Sentral. Dit kost je 55 Maleisische Ringgit en je doet er een half uur over.

Met de monorail of de MRT kun je dan door naar Bukit Bintang of een andere bestemming in KL. Dit kost je een 3 of 4 Ringgit. De taxi, die je makkelijk via UBER of GRAB boekt kost je ongeveer 15 Ringgit naar Bukit Bintang.

 • KL naar Ipoh

Je kunt heel makkelijk de trein pakken in Kuala Lumpur naar Ipoh. De trein doet er zo’n 2.5 uur over en kost je rond de €10. Ik vond het heel comfortabel reizen met de trein. Het treinstation in Ipoh zit in het centrum en is op loopafstand van de hotels.

Je kunt uiteraard ook met de bus. Die doet er iets langer over, zo’n 3 uur. Deze kost je maar €4 a €5. De bus vertrekt dan vanf TBS, Terminal Bersepadu Selatan en zal je naar Ipoh Amanjaya brengen. Van daaruit is het makkelijk om een lokale bus te nemen naar de stad. Dit kost je haast niets.

In Ipoh boekte ik de trip naar het Spookkasteel van de Britse familie Kellie

 • KL naar Melaka

Ik nam de bus van KL naar Melaka. Dit kost je een keer €2,50 en brengt je er in 2 uur. Het busstation is ongeveer 4km buiten het toeristische stadscentrum dus moet je nog even de lokale bus pakken om in het centrum te komen.

Ik heb de trein niet gebruikt in deze richting maar ik lees wel dat het treinstation ver buiten de stad is en om die reden gewoon niet aan te bevelen is.

 • KL naar NP Taman Negara

In KL boekte ik een trip van 3 dagen het nationaal park Taman Negara in. Daar had ik echt 3 gave, relaxte dagen en ik kan je wel aanbevelen om die tijd in de natuur te besteden. Ik leerde er over de Orang Asli, (vertaling originele mens) die daar nog leeft en over het wildlife (meer insecten gezien dan grote dieren)

Met deze Kuala Lumpur Bezienswaardigheden tips hoop ik je een leuke stadstrip te kunnen bezorgen! Ik vond het telkens geweldig om in deze stad rond te dwalen en om het heerlijke eten allemaal te proberen in Jalan Alor!!

Als je deze Kuala Lumpur Bezienswaardigheden handig vond wil je hem dan op je sociale media delen?

Als je Sabah, Borneo wil bezoeken heb ik ook nog wel een aantal tips voor je!

3 dagen in de Jungle van Kota Kinabatangan

Duiken op de #1 Spot volgens CNN Travel – Sipadan

Backpacken in Maleisisch Borneo

Of op de Peninsula verder reizen:

Hiken in het nationaal park Pulau Penang

Kookles in Georgetown – Pickles & Spices

Bezoek het oudste regenwoud de Taman Negara

Leer zelf koken bij een Nyonya Kookworkshop in Melaka

Vanuit KL – Melaka kun je heel makkelijk de overstap maken naar Sumatra!!

2 Weken Rondreis Sumatra – Indonesië

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik!!

3 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *