Street art Penang – Bezoek Georgetown – Pulau Penang, Maleisië

Pulau Penang is een eiland van Maleisië, de stad op het eiland heet Georgetown maar eigenlijk iedereen noemt het Penang. In Penang heb je vele Chinese en Indiase mensen wonen. Zij zijn hier ooit gekomen om te werken en nooit meer weg gegaan. Om die reden zijn er oude clanhuizen van de chinezen en die zijn echt geweldig om te bezoeken! Maar de reden voor mij was de street art Penang en de streetfood 🙂

Maar als je alleen naar Pulau Penang komt voor Georgetown en de geweldige street art Penang snap ik dat helemaal!

Er is dus een Chinese wijk en een gebied wat Little India wordt genoemd. Wat echt wel opvalt in Penang is dat het eten een mengelmoes is geworden en er een hele eigen cultuur lijkt te zijn ontstaan. Ik ben in deze stad een paar dagen gebleven en heb volop genoten van al het lekkers in de vele restaurantjes!

Street art Penang - Bezoek Georgetown - Pulau Penang, Maleisië

Street art Penang - Bezoek Georgetown - Pulau Penang, Maleisië

Mijn vader kwam nog even langs…terwijl hij op een cruise was.

Super leuk!!

Als je in Penang bent moet je de Penang street art gaan zien. Eigenlijk kan je er ook haast niet omheen. Overal in de stad kom je ze tegen. Een Roemeense kunstenaar: Ernest Zacharevic, heeft dit ooit gemaakt en de stad is er een beetje bekender om geworden. Er zijn verschillende mappen te vinden online zodat je een route door de stad kan lopen en de verschillende kunst kan gaan zien.

Wel jammer om te zien dat er bepaalde kunstwerken al aan het vervagen zijn zoals The Old man en Children in the Boat. Je kunt nog steeds wel de omtrekken zien maar de kleuren zijn al helemaal vervaagd.

Georgetown en de geweldige streetart - Pulau Penang, Maleisië

Ik moest deze foto gewoon even maken, ze hadden zo’n lol met het maken van deze foto!!

Georgetown en de geweldige streetart - Pulau Penang, Maleisië

Street art Penang – Bezoek Georgetown

Pulau Penang – Maleisië

Street art Penang - Bezoek Georgetown - Pulau Penang, Maleisië

Ik kon lang niet alles vinden.. Maar degene die ik zag vond ik echt super leuk! Ze zijn grotendeels interactief en de mensen gaan dus op de voorwerpen zitten en leuke foto’s maken. Het is super leuk om te zien hoe de mensen daar mee omgaan en de zichzelf op de foto positioneren.

Natuurlijk deed ik dat ook 🙂

Juist omdat de kunst zo interactief is maakt het voor veel mensen veel toegankelijker. Ik vroeg mezelf wel af hoe lang dit nog goed gaat. Het is allemaal natuurlijk wel bewerkelijk en als er elke dag zoveel mensen op klimmen en het allemaal vastpakken dan moet het langzaam aan kapot gaan. Ik denk dus dat het op een gegeven moment alleen nog voor bezichtigen is…of weg…

Street art Penang - Bezoek Georgetown - Pulau Penang, Maleisië

Georgetown en de geweldige streetart - Pulau Penang, Maleisië

Street art Penang - Bezoek Georgetown - Pulau Penang, Maleisië

Ook de stad Penang viel het op dat er veel toeristen kwamen voor de street art Penang en toen zijn ze zelf ook iets gaan bedenken. Het is niet geschilderd maar gemaakt van een soort ijzer en het beeld het dagelijkse leven uit van de mensen die leven in Penang. Er staan wat gedichten of een kort verhaaltje bij. Ook deze zie je op veel plekken!

Ze zijn erg leuk om te zien maar ik moet wel zeggen dat ik die van Ernest toch leuker vind!!

Georgetown en de geweldige streetart - Pulau Penang, Maleisië

Georgetown en de geweldige street art Penang!

Georgetown en de geweldige streetart - Pulau Penang, Maleisië

Wil je een rondreis in Maleisië maken? Er zijn zoveel mooie plekjes te bezoeken!

Georgetown en de geweldige streetart - Pulau Penang, Maleisië

Ook zag ik veel kunst van andere artiesten. Het lijkt er op dat als 1 iemand begint de rest ook mee mag doen en daardoor krijgt de hele stad een speelse look. Ik vond het echt super leuk om rond te lopen en al die expressies te zien.

Deze onderstaande waren van winkels en gaven aan welke winkel je kon verwachten binnen 🙂

Street art Penang - Bezoek Georgetown - Pulau Penang, Maleisië

Georgetown en de geweldige streetart - Pulau Penang, Maleisië

Georgetown en de geweldige streetart - Pulau Penang, Maleisië

Mijn cirkeltje op het net is nog niet zo groot..

wil je me helpen met het delen van deze street art Penang?

Ik was hier zo’n 5 dagen en heb mij echt elke dag weer super goed vermaakt.

Het heerlijke eten,

het eiland verkennen,

alles is gewoon super relaxed!!

Ik nam een kookles bij Pickles & Spices

Ik ging ook Hiken in het Nationaal Park

En toen ik verder reisde ging ik naar Ipoh en bezocht ik Het Spookkasteel van Kellie

Dat wil jij toch ook bezoeken?

Ik was ook erg verbaasd over de Shops in Ipoh

En als je dan nog wat tijd over hebt…

Ga dan ook naar het Nationale Park Taman Negara voor een canopywalk!

Canopywalk in de jungle: Taman Negara, Maleisië

Ik hoop dat jij net zo van deze wereld geniet als ik doe!

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *