Op een kruispunt staan…En dan?

Zo aan het einde van het jaar overdenk je wat je gedaan hebt.. Bedenk je wat je wil gaan doen in het nieuwe jaar…

En al langer denk ik…..wat doe ik hier?

10 jaar geleden begon ik te werken bij de politie, mijn droombaan. Ik wilde dat als kind al maar ergens in mijn leven ging het een tijd anders en raakte ik op een dwaalspoor. Ik heb in die jaren veel geleerd, veel ervaring opgedaan in verschillende lagen van de maatschappij.

Toen ik eindelijk een recht spoor ging trekken en begon te werken in de beveiliging en later bij de politie heb ik erg mijn best gedaan om te komen waar ik nu ben.
Toen ik eindelijk de functie had die ik wilde werd geplaatst waar ik het niet naar mijn zin had. Helaas moest ik daar toch een paar jaar werken en dan ga je weer om je heen kijken. Je bent toch dingen in je leven nodig die je blij maken, waar je voor wil leven en wat je dus energie geeft.

Ik ben toen begonnen met reizen, eerst nog niet alleen maar al snel merkte ik dat ik op avontuur wilde, dat ik bestemmingen toch anders wilde zien dan alleen maar the point of view van een standaard rondreis toerist. Ik heb toen gebruik gemaakt van een regeling die ik eigenlijk had willen gebruiken als prepensioen….De Loyalis Levenslooop. Ik had daarin gespaard en kon mij uit laten betalen als ik onbetaald verlof nam. Dat heb ik toen 2 maand gedaan. Ongeveer 13 maanden later ging ik weer, toen voor 3 maand. In het tussenliggende jaar maakte ik ook een aantal trips om maar niet het hele jaar aan het werk te moeten zijn..

Daarnaast had ik al een blog, ik deelde al veel op Facebook en Twitter… Op een gegeven moment heb ik mijn oude blog nieuw leven in geblazen en ging mijn reizen delen. Ik deed dat in het Engels…omdat ik het idee had dat Nederland dit niet zoveel zou lezen. Ik merk nu ook dat Nederland dit leuk vind en dus ben ik sinds een paar maand ook in het Nederlands aan het schrijven.

Nu….eind 2015…. 3 jaar na mijn eerste soloreis van 2 maand…voel ik steeds meer dat ik niet meer weet wat ik eigenlijk wil. Ondertussen zit ik op een werkplek waar ik het wel enorm naar mijn zin heb, waar ik het wel leuk vind en waar de sfeer erg goed is. Ik vind het werk ook nog een enorme uitdaging maar het enthousiasme wat ik eerder had is helaas niet helemaal terug gekomen.

Steeds meer voel ik de uitdaging om er op uit te trekken. Maar ja….een koophuis, een vaste baan…geen ander inkomen dan die… Hoe doe je dat? Allemaal vragen….allemaal onzekerheden…crossroads, kruispunt..

Ik sta op een kruispunt….en ik kan nog geen afslag kiezen..

6 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *