Elke dag mogen we weer opnieuw kiezen

Elke dag mogen we opnieuw kiezenElke dag mogen we weer opnieuw kiezen

Een nieuwe weg inslaan!

Een nieuwe beslissing nemen.

—————-

Ten alle tijden mogen we van gedachten veranderen en opnieuw kiezen, dat is het mooiste aan ons vrije bestaan.

Toen ik 28 jaar was bedacht ik dat ik wat anders met mijn leven wilde. Ik wilde bij de politie gaan werken. Toen ik een klein meisje was had ik dit ooit al eens bedacht maar blijkbaar was ik dit ergens onderweg vergeten en maakte ik andere keuzes en verloor ik dit doel uit het oog.

Toen ik uiteindelijk weer terug kwam bij mijn oorspronkelijke plan stond ik op een minder gunstige uitgangspositie. Ik had namelijk geen diploma…ik had geen school afgemaakt en was druk met andere bezigheden geweest. Ik had allerlei baantjes gehad en veel levenservaring opgedaan maar papieren? Nee, die had ik niet. En jaaha… die willen ze graag zien uiteraard.

Maar…

elke dag is de eerste van de rest van je leven

Ik nam mij voor om te gaan knokken voor dit doel

ik begon eraan en ik hield niet meer op

Ik heb ongeveer 4 jaar hard gewerkt en geknokt om een goede ondergrond te leggen. Ik heb verschillende opleidingen gedaan en diploma’s gehaald. Bij sommige van die opleidingen haalde ik nu allemaal achtens en negens terwijl ik vroeger vijfjes en zesjes haalde. Ik zette me enorm in voor wat ik wilde en alles kwam binnen handbereik. Ik heb in die jaren een heel aantal persoonlijke overwinningen behaald!

Elke dag mogen we kiezen

Na bijna 4 jaar mocht ik beginnen op de politieacademie in de opleiding voor surveillant… Wat een overwinning was dat!!

Wat was ik blij!!

Soms had ik ook het idee dat het misschien niet meer haalbaar was voor mij. Maar nu… ruim 10 jaar verder gaat het super en werk ik nog steeds bij de politie en heb ik de rang van hoofdagent onderhand 🙂

Dus ja!

We hebben alle vrijheid om elke keer opnieuw te mogen kiezen en neem die vrijheid ook.

————-

En ook jij bent jezelf dit verschuldigd!!

Zoek je meer inspiratie?

In de loop van de tijd schreef ik meer over dit onderwerp:

Ga Mindful Wandelen – Tips voor Meditatief Wandelen

Mindful Leven – Op zoek naar mijn Tiny Spot voor mijn Tiny House

Gebruik de Kracht van Positief Denken in jouw Voordeel!

Geniet van het Moment – De Weg naar het Geluk

Ook nam ik verschillende cursussen om weer bewust te worden van wat ik doe en wie ik ben…
Zoals bijv:

3 weken in een Yoga Ashram – 200 RYT cursus in Pushkar, India

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik!

11 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *