Mind Over Matter

Steeds meer ben ik er van overtuigd dat als je iets echt wil dan kun je dat. Ik schreef deze tekst al jaren geleden maar het principe van Mind over Matter blijft zich herhalen in mijn leven maar ook in mijn omgeving. Er zijn zo vaak mensen die zeggen, vooraf had ik dit echt niet verwacht. Het leek totaal niet binnen mijn macht of binnen de mogelijkheden die bestonden. Totdat ik mijn mind ertoe zette en ik eigenlijk met man en macht ging werken in die richting. Langzaam viel er meer op de plek, bleken er toch mogelijkheden te bestaan die ik eerder niet zag.

Mind over Matter: Als je echt wil kun je alles!!

Hoe ver weg of ongrijpbaar iets soms kan lijken in het begin. Sindsdien leef ik met het zogenaamde ‘Mind over Matter‘ Principe. Als ik iets wil dan ga ik daarvoor en zal ik daar komen. Soms duurt het wat langer maar ik kom er! Soms is de uitkomst net iets anders dan ik in eerste instantie voor ogen had maar ik ben op de weg en wie weet komt de rest van het plaatje nog.

Als je iets echt wil ga je ernaar toe werken, je leven wordt anders, je verlegt je doelen omdat je een hoger doel hebt waar je voor gaat.

Jij hebt ook vast voorbeelden van het Mind over Matter principe in jou leven!!

Uiteraard moet je er soms veel voor laten of doen maar omdat je dit doet omdat je werkt naar een bepaald doel voelt dat niet zo.  Soms gaan er al deuren voor je open alleen al door te zeggen dat je een bepaald doel hebt. Mensen vinden het leuk om met je mee te denken. Mensen helpen graag en op deze manier is je zicht veld zoveel breder. Je hoeft het ook echt niet allemaal alleen te doen, je mag hulp aanvaarden 🙂 En je kan het ook bewust inzetten.

MIND OVER MATTER

En ja.. de een moet er meer voor doen dan de ander…. Misschien ook wel omdat het doel van de een wat verder weg gelegd wordt dan die van een ander. Of omdat de weg ernaar toe jou nog meer te leren heeft dan een ander die een aantal inzichten al wel heeft gehad. Elk pad heeft een doel en dat doel is niet je einddoel maar dat doel is dat jij leert van je ervaringen zodat je optimaal kan genieten van het behaalde doel uiteindelijk.

Mind Over Matter

Mind over Matter – Stoppen met Roken

Toen ik deze blog schreef doelde ik op het feit dat ik na 20 jaar roken stopte met roken… Ik ben begonnen met roken omdat ik dat net als zovelen stoer vond, ik wilde er ook bij horen…

Op een gegeven moment begon het me steeds meer tegen te staan dat ik rookte. Dit vond ik ook helemaal niet bij mij passen. Zelf ben ik een sportief persoon en dan roken? Ik ben, nadat ik dit al een tijd dacht en mezelf op pepte tot het juiste moment, gestopt met roken. Maar 1 nacht heb ik het er heel moeilijk mee gehad. Dit was de nacht nadat ik de beslissing nam dat ik de volgende ochtend zou stoppen met roken.

Ook hier geldt het Mind Over Matter principe

Ik heb briefjes geschreven met voor- en nadelen, ik heb uitgerekend hoeveel het me zou opleveren om te stoppen op week basis, maandbasis en jaarbasis. Uiteindelijk ben ik gewoon gestopt en heb ik die briefjes nooit meer bekeken.

Mijn lichaam was er klaar voor,

mijn geest was er klaar voor!

Ik heb geen lichamelijke afkickverschijnselen gehad en ik heb nooit meer omgekeken. Ik ben nu bijna 9 jaar (vanaf 3-9-’07) gestopt en ik heb nooit meer de behoefte gehad om te roken. Het mind over matter heeft mij dat gewoon niet laten toestaan, mijn lichaam zou mij niet afleiden en dus was mijn mind te sterk bezig met andere dingen. Het is zo leerzaam om dat te ervaren, te beseffen en dus te weten dat je het kan! Als jij je ertoe zet, maar dan echt, dan buig je haast wetten die voor een ieder zouden moeten gelden. Die afkickverschijnselen….

Als jij zegt: Ik wil het!

Dan kun je het!!

Jouw Mind gaat over de Matter!

Heb jij ook ervaringen met persoonlijke overwinningen?
Ik hoor ze graag!

Op het terras van mijn Tiny house
Op het terras van mijn Tiny House

Nu ik deze blog weer lees en bijwerk (mei 2021) denk ik aan het feit dat ik me vorig jaar voornam om mijn huis te verkopen en om in een klein huisje te gaan wonen. Ik zag nog geen mogelijkheden, overal loop je tegen muren aan en nergens kun je terecht lijkt het. Ik besloot om gewoon die eerste stap maar te gaan zetten want… Mind over Matter!

Ik vond het eng, ik heb overal informatie gevraagd, ik heb alles gedeeld met iedereen die het maar wilde horen. Check dit interview van sept 2020 eens. En zie nu… Ik woon op dit moment (mei 2021) in een klein huurhuisje in het buitengebied van de gemeente Raalte. Hoe gaaf!!

Mind over Matter – Tiny House – Mindful Living

Dit is niet waar ik naartoe wilde, ik wil natuurlijk een eigen klein huisje bouwen wat niet aan een ander huis vast staat en wat net iets groter is. Ik mis mijn sportruimte namelijk best wel. Dit huisje is 1 kamer te klein. Maar zoals ik hierboven al schreef, ik bewandel dit pad om te leren. Dit pad leert mij nog kleiner wonen dan wat ik graag zou willen. Dit pad leert mij om een erf te delen met anderen. Dit pad leert mij zoeken naar mogelijkheden en leert mij zoveel mensen kennen die ook op zoek zijn naar een tiny spot voor hun tiny house.

Mind over Matter - Mijn Tiny House
Mind over Matter – Mijn Tiny House

Daardoor leer ik steeds meer vormen kennen van hoe je ook kan leven, leer ik beter wat ik wel en net in mijn leven van belang vind. Dit pad is ook weer zo leerzaam!

Mind Over Matter

Ik hoor ze graag!

Wil je meer inspiratie lezen?

Ga Mindful Wandelen – Tips voor Meditatief Wandelen

Gebruik de Kracht van Positief Denken in jouw Voordeel

Pranayama – Hoe moeten we eigenlijk ademhalen?

Geniet van het Moment – De weg naar het Geluk

Neem eens alle tijd voor jezelf en ga een pelgrimstocht lopen!!

Camino Frances . . Mijn doel bereikt! – Een wandeling van 780 km

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik!

14 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *