Mindful Leven – Wat je aandacht geeft groeit!!

Onbewust weten we dat allemaal: Wat je aandacht geeft groeit! We ervaren allemaal wel eens dat als we een nieuw pad inslaan en het daarover met anderen hebben dat er veel moois op je af komt. En dat het vele moois wat dan op je afkomt aansluit bij dat pad wat jij net neemt.

Toch wordt er vaak geadviseerd dat je niet teveel moet delen / zeggen. Dat je niet iedereen over je plannen moet inlichten omdat een ander er dan misschien mee op de loop gaat. Dat zal in sommige gevallen best kloppen, daar waar concurrentie op de loer ligt, bijv solliciteren op een functie.. Maar in vele andere gevallen werkt het juist super. In de meeste gevallen zou ik juist adviseren dat je het moet delen!!

Delen is vermenigvuldigen en wat je aandacht geeft groeit!

Delen is Vermenigvuldigen
&
Wat je aandacht geeft groeit!!

Juist nu merk ik dat het goed werkt, dat wat ik aandacht geeft groeit! Een paar maanden geleden bedacht ik dat ik anders wil leven, anders wil wonen. Mijn plek op deze wereld wil ik anders ingericht zien. Ik heb mij voorgenomen om in een Tiny House te gaan leven. Eigenlijk is alles hierna in een sneltreinvaart gegaan. Want…wat je aandacht geeft groeit!

Mindful leven - Alles wat je aandacht geeft groeit

Mindful Leven

  • Het begon met: Op zoek naar een tiny spot voor mijn tiny house

Ik schreef als eerste die blog, die had een heel goed bereik en bracht veel teweeg bij mensen in mijn omgeving. Kort daarna vond ik het project Op je Stek in Deventer. Ook vond RTV Oost het leuk om met mij over mijn ingeslagen pad te praten. Uiteindelijk dacht ik… ja… dan moet ik ook mijn huis verkopen. En dus zette ik die stap ook! Mijn huis is na een kleine 2 maanden op Funda verkocht.

Toen kreeg ik het wel benauwd hoor…vooral toen bleek dat ik geen grond kon kopen voor een tiny house in het project van Deventer..

Maar omdat dat wat je aandacht geeft groeit….kwam er ondertussen al iemand anders die mij tipte over een leuk klein kokshuisje wat leeg kwam te staan.  (Thanks Mar!ke) Voor nu heb ik dus ook al een tiny house in het buitengebied van Hellendoorn waar ik ga wonen volgend jaar. Het is nog niet wat ik helemaal voor ogen had maar ik ben al heel ver op weg!

Want wat ik wil heeel graag wil is ergens dit huisje bouwen!

Tiny House – Zelfbouw
Alleen nog een stukje land!

Maar ik ben dan ook nog maar een half jaar verder!

Wat heb ik gedaan om al zo snel zo veel veranderingen in mijn leven aan te brengen. Zelf heb ik naar mijn gevoel helemaal niet zo heel erg veel gedaan. Alles ging een beetje vanzelf alleen keek ik net de goede kant op of kwamen mensen mij juist net datgene brengen waar ik naar op zoek was! Het lijkt zo simpel….en ik kan je vertellen: Eigenlijk was het dat ook!!

Mindful leven - Alles wat je aandacht geeft groeit
Wat je zoal vindt als je je huis opruimt …

Wat je aandacht geeft groeit!!

  • Zoeken & delen op internet / sociale media

Wees je bewust van hoe het internet werkt. Het verbaast me dat veel mensen niet weten hoe erg ze beïnvloed worden door Google. Zie de aflevering van Lubach op Zondag over de Fabeltjesfuik. Want weet dat wat je ook zoekt het is altijd te vinden op het wereldwijde web. Of het fake nieuws is of wat dan ook je zult altijd sites vinden die onderschrijven wat jij zoekt. Dus de complotdenkers zullen steeds meer vinden over de theorie die zij aanhangen. In hun wereld wordt dus datgene wat zij willen bewijzen steeds groter en echter! Ook daar geldt dat wat je aandacht geeft groeit.

De andere kant van die fuik is dat toen ik ging zoeken op Tiny House ik steeds meer opties kreeg en ideeën over hoe en waar. De zoektocht gaat dan al snel dieper en verder en je vind steeds meer. Op deze manier werkte het internet dus heel goed voor mij. Het dacht met mij mee en gaf mij reclame op dat gebied.

Weet dus ook dat je dit zelf beïnvloed. Jij ziet wat Google denkt wat jij wil zien gebaseerd op je laatste zoekopdrachten. Bestaan die zoekopdrachten telkens uit dezelfde kernwoorden dan gaat die zoektocht steeds dieper het net in en zul je steeds meer vinden.

Op mijn Twitter, Instagram en Facebook deelde ik natuurlijk ook voluit wat ik deed en wat ik graag wilde. Delen is vermenigvuldigen en dit werd opnieuw bewezen. Dit delen heeft mij op vele manieren geholpen. Ten eerste werd het beeld van wat ik wilde voor mezelf steeds duidelijk doordat ik veel mensen uitleg gaf daarover. Daarnaast weet ik zoveel beter wat er allemaal is door dat ik in zoveel berichten getagd wordt.

Echt super!!
Allemaal heel erg bedankt daarvoor!!

Mindful leven - Alles wat je aandacht geeft groeit
Ondertussen is het ‘Onder voorbehoud’ eronder weg en staat er VERKOCHT!

  • Ik heb het zinvolle toeval in mijn leven toegelaten.

Door te delen met de wereld wat ik graag wilde gingen mensen om mij heen mij taggen in berichten die van belang waren voor mijn zoektocht. Ik kreeg berichtjes van mensen over waar te kijken of wie te benaderen. Uiteraard heb ik daarin zelf een heel aantal acties moeten ondernemen zoals mensen bellen en mailen en bezoekjes doen. Rond gekeken op verschillende plekken en veel sites bezocht van mensen die al anders leven/wonen.

Herken jij wat je zomaar aangereikt krijgt?

Mindful Leven

Maar uiteindelijk kreeg ik (tot nu toe) exact wat ik nodig ben. Op dit pad begon ik met een klein idee. Ik ben nu halverwege op dat pad… Mijn huis is verkocht, ik ben mijn huis aan het leegruimen en geef heel veel weg aan allerlei mensen die het kunnen gebruiken. Dit voelt goed, ik geef terug en herken en erken dat ik veel zomaar aangereikt kreeg van mensen om mij heen. Iedereen die met mij mee keek en hoe subtiel ook mij een idee gaf… Ik ben jullie dankbaar!!

Mindful leven - Alles wat je aandacht geeft groeit
Dit en nog veel meer heeft een nieuwe eigenaar gevonden

Ik ben er nog niet maar ik besef me ten volste dat wat ik aandacht geef groeit in de goede richting!! Ik blijf het dus aandacht geven. Mijn zoektocht is nog niet voorbij, ik ben er nog niet… Ook al ben ik in een half jaar al super ver gevorderd!

Ik blijf delen en blijf aandacht geven aan daar waar ik naartoe wil.

Lees Inspiratie

In deze tijd van transitie/verandering… zo voelt het … ben ik weer aan het lezen geslagen. Ik zal mijn boekenlijst van dit jaar hieronder zetten.. Ik ontdekte de boeken van Hans Peter Roel. Super inspirerend en ook daarom benoemde ik eerder het zinvol toeval. Leer punten, soms wederkerende punten, in je leven herkennen en dan ze ook aanpakken!!

Welke boeken ik de afgelopen maanden las.

De volgende boeken van Hans Peter Roel:

De Vierde Dimensie: Toeval Bestaat Niet

Himalaya: De reis naar binnen

Ki: Kracht van Binnenuit

Op zoek naar de Hemel: Een spirituele reis door 3 landen

Eindeloos… Waar ik niet zo snel doorheen kom als de bovenstaande boeken!

Mindful leven - Alles wat je aandacht geeft groeit

Wild, A Journey From Lost to Found – Cheryl Stayed

Alleen – Tim Voors

De Maagd is Terug – Christine Pannebakker

Weg Ermee – Dennis Storm

Ik ben bezig in de volgende boeken:

Yoga als Levenskunst – B.K.S. Iyengar

Skillful Means – Tarthang Tulku

Puur voor inspiratie deel ik deze boekenlijst van de boeken die ik dus deze zomer en tot nu toe lees. Er zijn tijden dat ik  niet lees….en dit jaar heb ik het opnieuw ontdekt lijk het 🙂

Ik vind ze allemaal inspirerend en leerzaam!
Ze vormen je als spiritueel mens en geven je energie!!

Vond je deze blog inspirerend?
Spread the Word!

Zoek je meer inspiratie?

Ga Mindful Wandelen – Tips voor Meditatief Wandelen

Onderhoud je Lichaam – Voorkom Blessures

Gebruik de Kracht van Positief Denken in jouw Voordeel

Lees waarom de Hanstand een Must Do is

Pranayama : Hoe moeten wij eigenlijk ademhalen?

En… Bewandel de weg naar het Geluk!!

Geniet van het moment… De weg naar het geluk!

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik!

12 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *