De volledige Reisgids Abu Dhabi & Dubai – Verenigde Arabische Emiraten

Als wereldreiziger mag Abu Dhabi en Dubai natuurlijk niet missen op mijn lijstje. Ik was er een aantal dagen en kan je dan ook een volledige reisgids Abu Dhabi & Dubai tonen voor jou bezoek aan deze 2 intense wereldsteden die er alles aan doen om jou bezoek een blijvende indruk te geven.

Je bent het niet gelijk van mij gewend maar ook ik vind het wel eens fijn om in een resort te zitten en weinig te doen. Gewoon een paar dagen genieten van zon en aan het zwembad liggen met een fijn boek!

Om die reden ging ik mijn 2 maanden reis dit keer starten in de Verenigde Arabische Emiraten en wel in Abu Dhabi. Ik had een heerlijk resort geboekt met een groot zwembad en een lang strand en ik zou hier 3 nachten verblijven!

Abu Dhabi - Corniche Street

Ik was eerder in Abu Dhabi geweest en kon mezelf daarom dus dwingen om niet op onderzoek uit te gaan. Iets wat jij natuurlijk zeker wel moet doen als je een citytrip boekt naar deze twee geweldige steden.

Reisgids Abu Dhabi & Dubai

Abu Dhabi en Dubai zijn natuurlijk super te combineren en in een aantal dagen te bezoeken. Ik zou niet te lang blijven hangen in de beide steden want als je het eenmaal gezien hebt… Dan is het ook goed en is de uitdaging voor mij weg. Ik hoef niet een paar keer in de Dubai Mall of Mall of the Emirates te wandelen. Geef mij dan maar de souks… Dat is dan ook plek waar ik de laatste dagen vertoefde in Dubai. De wijk Deira, dichtbij het vliegveld en dichtbij de oude stad Dubai.

Reisgids Abu Dhabi & Dubai

Hou deze reisgids Abu Dhabi & Dubai bij de hand als je deze steden gaat bezoeken en weet wat je zeker niet mag missen!!

Mijn reis begon ik deze keer in Abu Dhabi dus zal ik ook nu de highlights belichten van deze stad!

Sheik Zayed Moskee

Echt een must visit!! Een geweldig imposant gebouw waar je zeker een paar uur voor uit moet trekken om te ontdekken. Het bewerkte marmer en de geweldige glas in lood ramen geven aan alle kanten dit gebouw kleur en charme.

Reisgids Abu Dhabi en Dubai

Reisgids Abu Dhabi & Dubai

Kledingtip:

Zorg dat je een sjaal bij je hebt, gehuld in kleding bent tot op de enkel en deels je armen ook. Heb je niet genoeg aan of bij je dan mag je altijd wat gebruiken van wat ze allemaal aan voorraad hebben bij de entree.

Heritage village

Om alvast kennis te maken met de lokale cultuur in de Emiraten is het goed om heritage village te bezoeken. Niet dat je nog iets terug vind van deze cultuur in deze wereldsteden.

Je zult snel merken dat het in de stad erg verwesterd is en dat de verdeling van westerse kleding en traditionele kleding van de emiratis een mooie afwisseling is!

Heritage Village Abu Dhabi

Wat ik op mijn eerste rondreis in de Emiraten ook deed was een boottocht voor de kust met diner. Erg gezellig en het geeft je een mooi uitzicht op de verlichte stad. Op de boot wordt een divers buffet aangeboden. Het is best toeristisch maar helemaal geen verkeerde invulling voor je avond!!

Helaas zijn de foto’s van die avond allemaal wazig en slecht.. 🙂 Maar ik denk dat je er wel iets bij voor kan stellen toch?

Presidential Palace

In de avond is dit paleis mooi verlicht en kleurt de entree om de zoveel seconden naar een andere kleur. Mooi om even te aanschouwen.

Entree van Presidential Palace - Abu Dhabi

Qasr Al Watan

Qasr Al Watan is een mooi paleis wat je kan bezoeken. Hier is een museum, een grote bibliotheek en natuurlijk een winkelcentrum. Ik zag het pas op mijn laatste dag, het is op loopafstand van het hotel Khalidiya Palace.

The Founder’s Memorial

Mooi kunstwerk met park gelijk naast de kleurrijke ingang van het paleis. Zoals de naam al zegt is dit opgedragen aan de oprichters van de staat Abu Dhabi.

-De kustlijn Al Bahar at the Cornice bij Marina Mall was eerder erg in trek maar dat is nu vergane glorie. Alle kleine tentjes zijn leeg. Marina Mall is ook niet het bezoeken waard.

The Founder's Memorial - Abu Dhabi

Yas Island Theme Park

Als je van de autosport houdt dan moet je hier naar toe. Ze hebben een formule 1 circuit namelijk! Daarnaast is er nog Warner Bros en een Water World. De vele hotels en restaurants kunnen je verblijf daar erg aangenaam maken!

Tijdens mijn eerste bezoek in 2017 heb ik een boottocht gemaakt langs het circuit en genoot ik meer van de zon dan van het park 🙂 Ieder zijn voorkeur!

Louvre Abu Dhabi

Ja, je leest het goed. Het Louvre wat zich in Parijs bevind, het wereld bekende museum heeft ook een museum in Abu Dhabi. Het ligt enkele honderden meters voor de kust op het kustmatige eiland Saadiyat. Ik heb dit museum niet bezocht.

Verder moet je gewoon van de zon genieten en het heerlijke eten en je zwembad als je in Abu Dhabi bent!

  • Waar verblijven in Abu Dhabi

Khalidiya Palace Rayhaan by Rotana

Wat ik kan aanbevelen voor je verblijf in Abu Dhabi is het Khalidiya Palace Rayhaan by Rotana Resort. Ik vond het er heerlijk!! De kamer was perfect en het ontbijt bood alles wat ik me kon bedenken. Daarnaast kun je volop genieten van het zwembad en het strand op het terrein van het resort.

Khalidiya Palace Rayhaan by Rotana Resort - Abu Dhabi

Grand Millennium Al Wahda

Tijdens mijn eerste bezoek aan Abu Dhabi zat ik in het Grand Millennium AL Wahda.

Ook zeker geen verkeerde keuze 🙂

Grand Millennium Al Wahda - Abu Dhabi
De gang op de zoveelste verdieping…

  • Openbaar vervoer in de Emiraten

Het reizen met het openbaar vervoer is erg goedkoop en heel goed te doen. Ik gebruikte de bus tussen Abu Dhabi en Dubai. Je stapt daarna makkelijk over naar de metro. Het enige wat even lastig is, is dat er verschillende maatschappijen zijn. Je gaat van staat (Abu Dhabi) naar staat (Dubai) en dus is hier een ander bedrijf wat het vervoer regelt. Je koopt makkelijk en snel een pas en zet er wat geld op en je kunt verder. Dit is wel echt goedkoop!!

De 2 openbaar vervoer bedrijven zijn:

Hafilat in Abu Dhabi en in Dubai koop je een Nol Card.

Wist je dat de bus stops langs de kant van de weg in Abu Dhabi airco gekoeld zijn? De metro uiteraard ook in Dubai maar daar stap je niet zo maar even binnen om af te koelen.

De volledige Reisgids Abu Dhabi & Dubai

Verenigde Arabische Emiraten

Wist jij dat in 2020 de wereldexpo in Dubai is? Dat is natuurlijk wel een extra impuls om eens een citytrip naar deze stad te plannen.

Ik vind de stad Dubai leuker dan Abu Dhabi. Deze stad heeft je veel meer te bieden. Dus een ‘simpel’ hotel, natuurlijk wel met zwembad, is hier meer op zijn plaats. Een strand hoefde er voor mij hier niet bij. Alles in deze stad is groter, beter, duurder of wat dan ook maar in overtreffende trap dan waar ook ter wereld. Dit is best leuk om eens te zien.

Tip voor de hoeveelheid dagen in de beide steden

Deze reisgids Abu Dhabi & Dubai is grotendeels gericht op het bezoek aan Dubai omdat daar veel meer te doen en te beleven is. Hou hier rekening mee bij de planning van je citytrip!! Je zou je vliegticket kunnen boeken op Dubai en dan dus de eerste dagen daar zijn en voor je vertrek weer terug komen om een laatste dag te spenderen in Dubai!

Reisgids Abu Dhabi & Dubai
Al Seef Promenade

Wist je dat de Emiraten 8.5 miljoen inwoners heeft?
2.5 daarvan wonen in de emiraat Dubai.

Hop on Hop off Bus

Om de stad snel en makkelijk te verkennen vind ik het altijd leuk en handig om de hop on hop off bus te doen. Deze heeft ook een avondprogramma en dat heb ik gedaan maar dat vond ik eigenlijk te lang duren. 2.5 uur nog een keer de hele route door de stad die dan verlicht is hoeft van mij niet…  Je zou kunnen uitstappen dichtbij een stop waar een metrostation is en je weg zo verder vervolgen.

Museum of the future voor de expo 2020
Vanuit de bus zag ik het Museum of the Future wat nog in aanbouw is en open moet zijn voor de Expo 2020.

Er zijn 2 opties om de hop on hop off te doen in Dubai. Ik koos voor de mij minder bekende bus: Bigbus Tours. Deze bus is donkerrood en de ander is felrood zoals we die kennen is alle grote steden. Allebei de bussen gaan langs de hoogtepunten die je moet zien en je moet voor jezelf een keuze maken welke het beste bij je past. ( bij de pas zitten een aantal extra’s zoalshet boottochtje Dhow Cruise en het Dubai museum entree)

Palmeneiland

Dat is natuurlijk een must visit. Ik vond het alleen al leuk om de afdruk te kunnen maken van Google maps met het blauwe stipje boven aan het eiland. Het eiland is enorm en huist een heel aantal rijke mensen die in super huizen wonen op de bladen van de palm.

Reisgids Abu Dhabi & Dubai

Daarnaast is natuurlijk Atlantis The Palm het bekendst van dit stukje Dubai. Het is een enorm resort met een geweldig strand en alles wat de klant zich maar kan wensen…. Daarbij zit een enorm winkelcentrum met allerlei winkels en bioscopen… En ze hebben er een enorm aquarium (The Lost Chambers Aquarium) wat je toch even bezocht moet hebben als je er toch bent.

Aquarium van Atlantis op het palmeneiland

Hoe hier te komen?

Om bij palm eiland te komen pak je de oranje lijn. Bij Jumeirah Lake Towers stap je over op de gele naar Palm Jumeirah om daar met de Monorail die over het water te gaan en naar de bovenkant af te reizen van de palmboom. Voor de monorail moet je een apart kaartje kopen.

Om bij de creek (souks) te komen pak je vanaf stop 18 of 19 de groene lijn. Er zijn een aantal knooppunten. Een makkelijk kaartje is beschikbaar op de metrostations en een afbeelding is aanwezig op elk station. Ik vond het heel makkelijk te volgen.

Mall of the Emirates

In de mall of the Emirates vind je een skihal. Dus aan de ene kant loop je te zweten omdat het vaak wel tegen de 40 graden aanloopt en je ziet aan de andere kant van het raam mensen in dikke winterkleding lopen.. Als je naar binnen wil kun je die kleding uiteraard huren.

Mall of the Emirates

Souk Madinat Jumeirah

Deze souk is klein vergeleken met alle andere winkelcentra en is gebaseerd op de vorm van de oude souks. Ik vond dit een leuk centrum en met het water eromheen, wat ook nog eens zicht biedt op de Burj Al Arab is dit een leuke plek om even uit de hop on hop off bus te gaan.

Souk Madinat Jumeirah - Dubai

Dubai Marina

In 2017 had ik hier een heerlijke lunch met uitzicht op het water. Super leuk plekje om een wandeling te maken. Je bent bijna overal omringd door skyscrapers en tijdens je eerste bezoek hier is dat echt wel apart. Je blijft maar omhoog staren en je verbazen!

Burj Al Arab

Een wereld bekend gebouw wat je even gezien moet hebben, ik kende dit van een oude reclame of een stunt van Roger Federer en Andre Agassi die op het helikopterdeck aan het tennissen waren.

Dichtbij is een leuk strand wat je mooi uitzicht biedt op de Burj Al Arab. Je kunt uiteraard ook naar binnen, als je een kamer boekt ben je zo’n 1.500 euro voor een nachtje kwijt…als je dat niet missen kan kun je misschien bij een van de restaurants wat eten?

Burj Al Arab - Dubai

Wist je dat de Burj Al Arab een Atrium van 180 meter hoog heeft? Dit heeft hun een vermelding in het Guinness book of records opgeleverd!

Burj Khalifa

Maar als je dan echt iets wil zien wat hoog is… Dan moet je naar de Burj Khalifa gaan! Deze is op dit moment nog het hoogste gebouw ter wereld met 828 meter!

Burj Khalifa at Dubai Mall

De sfeer is er echt super. Ook al ga je niet voor de fonteinshow dan nog moet je in de avonduren hier zijn. Overdag is het buiten te warm, is het hier saai en stil. In de avond zijn er veel mensen, staan er allemaal food karren die allerlei lekkers verkopen en is dus de sfeer totaal anders en super gezellig!

Burj Khalifa at Dubai Mall

Dubai Mall

Ik vind deze mall, ook al is hij enorm, gezellig. Hij voelt toch kleinschalig, de verdiepingen zijn mooi gemaakt en elke ‘straatje/verdieping’ heeft een eigen sfeer.

Ook in Dubai mall vind je een enorm aquarium.

Dubai Mall Aquarium
Als je goed kijkt zie dat er zelfs duikers in het aquarium aanwezig zijn.

En ze hebben hier een ijshockeyveld, Dubai Ice Rink!! Als je dan toch nog even weer het gevoel van de oude souk in een modern jasje wil ervaren loop je even naar de overkant de Souk Al Bahar in.

Dubai Fontein

De fontein show achter Dubai Mall met het zicht op de Burj Khalifa mag je niet missen natuurlijk. Elke avond vanaf 18 uur en dan om het half uur is er een show van 5 a 10 minuten. Elke show is anders en geeft het meer en de omgeving een heerlijk sfeertje! Het is overdag buiten kaal en leeg maar in de avonduren als de zon weg is dan is het er gezellig druk met veel toeristen van westerse aard maar zeker ook Midden-Oosten achtergrond.

Heerlijke mix van mensen!

Dubai Fountain

Dubai Gold & Spice Souk

Als je dan toch echt get gevoel van oud Dubai wil meemaken dan moet je naar de oude souk. Deze ligt aan de rand van de wijk Deira. Deze wijk wordt van nieuw Dubai gescheiden door de kreek. De kreek hebben ze nu doorgetrokken zodat er wat meer water, een rivier, in Dubai is. Vroeger was het deel van nieuw Dubai woestijn en het deel Deira het enige wat bewoond was..

Reisgids Abu Dhabi & Dubai

Dhow Cruise

Even een stukje varen is altijd heerlijk! Neem vanaf de spice souk een Dhow en laat je een uur varen over de kreek. Oud en nieuw Dubai voorbij zien komen en genieten van een heerlijk briesje!

Laat je na je Dhow cruise aan de andere zijde afzetten en loop daar door de oude souks. Langzaam gaan deze over in de nieuwe Al Seef souks.

Dhow Cruise - Dubai

Maar drink eerst even een verkoelend drankje op het verkoelde terras van Bayt AL Wakeel. Bekijk ook even binnen het oude pand. Ze laten je graag even meegenieten van de oude historie door de vele foto’s en artefacten die er staan.

Bayt AL Malheel - Dubai

Al Seef Promenade

Dit geheel nieuwe winkelcentrum is echt super leuk. Het was er niet druk maar het is leuk aangelegd en doet je wanen in de oude souk maar dan in brede opzet en met nieuwe winkeltjes en super nette toiletten. Hier een avondje doorbrengen is zeker geen straf!

Al Seef Promenade - Dubai

Dubai Museum

Een klein maar leuk museum om te zien hoe het ooit was in de Emiraten. Als je de hop on hop off bus neemt dan zit dit entreekaartje bij je dagje Dubai inbegrepen. Loop even naar binnen en doorloop het museum in 20 minuten.

Al Fahidi Historical Neighbourhood

Dit deel is helemaal nagebouwd en hier neer gezet voor de toerist. Ik vnd het wel erg leuk om even door te lopen. Het leukste aan dit buurtje is het museum wat er zit, Alserkal Culture Foundation. Ze hadden er geweldige kunst maar ook souvenirs die je kon kopen. Daarnaast is het airco gekoeld en kun je er heerlijk even zitten een koffie of frisdrankje drinken!

Alserkal Culture Foundation - Dubai

De wijk Deira

Dit is oud Dubai. Ook hier zijn de hogere gebouwen wel te vinden maar dit nog meer een ‘gewone’ stad. Je vind hier de Clocktower en veel leuke winkeltjes en straat restaurantjes. De sfeer is heerlijk op straat en het gewone leven van Dubai vind hier plaats!

Clocktower - Deira - Dubai

2nd of Decemberstreet (former Dhiyafah Street)

Ik zat 2 dagen in een hotel tussen de nieuwe stad en de oude stad en dat bleek een super leuk stukje te zijn. Een normale winkelstraat met vele leuke restaurantjes. Aanraders zijn : Al Mallah met vele super verse salades, hummus en heerlijk brood! Of ga naar Sidra wat naast ons hotel lag. Een libanees restaurant met enorm veel keuze aan groente (rauw, gefrituurd of gekookt), hummus en het heerlijkste vers gebakken brood uit de oven!!

Street art in 2nd of decemberstreet
Street art in 2nd of Decemberstreet

Al Mallah - 2nd of decemberstreet, Dubai

Reisgids Abu Dhabi & Dubai

Waar verblijven in Dubai

Ik heb opties in alle prijsklasses 🙂

At The Top Hostel

Leuk plekje voor een habbekrats. Dit hostel biedt je een plekje op de 66e verdieping in The Biggest Block van Dubai. Dat houdt in dat er de meeste skyscrapers per vierkante meter staan. Dit hostel biedt uitzicht op palm eiland. Helaas was het erg mistig toen ik er was en op de foto kun je er weinig van zien.

At the Top Hostel - Dubai

Time Grand Plaza

In het Time Grand Plaza heb ik verbleven tijdens mijn eerste bezoek. Heerlijk hotel met super ontbijt!! Met natuurlijk ook een zwembad, dat hebben bijna alle iets betere hotels en kan ik ook zeker wel aanbevelen bij de temperaturen die ze daar hebben 🙂

Time Grand Plaza - Dubai

Jumeira Rotana – Dubai

Fijn hotel met fijn zwembad op het dak met uitzicht op afstand op de Burj Khalifa. Ik vond dat ze er een goed ontbijt hadden, lekker uitgebreid met goede koffie!! Dit hotel zat aan 2nd of Decemberstreet en dat was wel een leuke straat met fijne restaurantjes!

Rotana Hotel Dubai

Als je het openbaar vervoer gebruikt moet je de stop Al Jafiliya gebruiken. Vanuit daar is het zo’n 15 min lopen richting zee… Leuke wandeling door het alledaagse Dubai.

Reisgids Abu Dhabi & Dubai

Halo hotel (voormalig Raintree)

Geweldige kamer en badkamer en een leuk maar verouderd zwembad op het dak. Het ontbijt was niets om over naar huis te schrijven maar voldoende. Dit hotel is 5km verwijderd van de gold souk. Wandel daar in de avond naartoe en zie het normale leven op de straten van het lokale Dubai!

Dit hotel is 3 stops vanaf vliegveld (terminal 3) en in het oude Dubai, tegenover Deira City Centre Mall en dus ook dichtbij Deira City Centre metrostation. Half uurtje met de metro naar Dubai Mall/Burj Khalifa

En oh ja… Als je in de bar van dit hotel een drankje gaat doen… Wees er dan op bedacht dat je dit contant moet betalen. Wij hadden maar net genoeg geld bij ons om onze rekening te voldoen.

Wist je dat er 3 metro lijnen in Dubai zijn. De rode die vanaf Rashadiya naar UAE Exchange gaat. Duurt in totaal zo’n 1.5 uur als je hem helemaal doet.

Metro in Dubai

Heb je nog tijd over?
Lees ook deze extra tips in de reisgids Abu Dhabi & Dubai

Ga naar de andere kant van het land en verblijf een paar heerlijke dagen in de staat Fujairah.

Ga een dag snorkelen in Oman

Vanuit daar boek je makkelijk een dagtrip naar Oman. Dit wordt bij elk hotel of organisatie geboden en is dus makkelijk te boeken. En hoe relaxed en fijn is het om een dagje op de boot te liggen, van de zon te genieten, wat te snorkelen en te zwemmen?

Snorkelen in Oman, dagtrip vanuit Fujairah

Ik heb volop genoten van het snorkelen en van de kustlijn van Oman.

Dunebashing en zonsondergang in de woestijn

Een trip de woestijn in mag natuurlijk zeker niet missen aan je bezoek aan Abu Dhabi & Dubai. Ga dunebashen en geniet van de zonsondergang in een nomaden kamp. Dit kan vanuit Dubai of Fujairah geboekt worden!

Dunebashing - UAE

Uiteraard ben ik ook gaan crossen in de Zandduinen van de UAE tijdens mijn eerste bezoek in 2017!

Verleng je reis met een aantal dagen Oman!

Maar een beter optie is om je reis met een week te verlengen en Oman echt te verkennen! Ga hiken in de wadis en zie de schildpadden eieren leggen op het strand!! Bekijk mijn blog over 5 dagen natuur, cultuur en vooral veel avontuur!

Check hoe je makkelijk en lokaal je reis boekt bij Blue Skies of Oman.

Wadi Tiwi - Oman
Wadi Tiwi

Als je deze reisgids Abu Dhabi & Dubai handig vond deel je hem dan?

Nieuwsgierig naar andere reizen?

Citytrip Jerusalem – Israël

Kuala Lumpur Bezienswaardigheden – Maleisie

Poon Hill Trek – 8 dgn – Nepal

2 weken rondreis Sumatra – Indonesië

Tips voor Vrouwen – Veilig Reizen in India

En geef jij je reis ook die extra dimensie?

Extra Dimensie Reizen: Veilig Contact met Lokale Bevolking

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld!

4 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *