Eten op straat – Food Walk Oud Delhi, India

Omdat je graag zoveel mogelijk wil genieten van het Indiase eten maar het soms toch wel lastig vind om te kiezen bij welk straattentje je wel of niet kan eten als westerse is een Food Walk Oud Delhi de manier om alles te proeven.

Ik boekte een trip bij Delhi Food Walks en was blij verrast met de hoeveelheid die we gingen proeven maar ook met de diversiteit in de Food Walk Oud Delhi. Naast de vele kleine straatrestaurantjes nam Anubhav Sapra ons ook mee naar de Spice market en een Jain Temple om even binnen te kijken.

Dus het culturele aspect van India krijgt zeker ook tijd bij deze tour.

Wist je dat Chandni Chowk moonlight street betekent? Vroeger was in deze straat water en dus werd de straat door de maan verlicht in de nacht. Het is een mooie brede straat en ik kan me goed voorstellen dat het daardoor goed verlicht was. Er werd natuurlijke verlichting gecreëerd 🙂

Delhi Food Walks - Chandni Chowk
Kinari Bazar

Na deze uitleg doken wij de kleine straatjes van Chandni Chowk in om naar de oudste en dus beste restaurantjes van deze wijk te gaan! Die restaurantjes die het al lang volhouden en waar het elke dag weer heel druk is met de lokale bevolking!

Tip: Als je zelf op onderzoek uit gaat in een nieuwe stad en graag lokaal wil eten is dit waar je op moet letten.

Eten de lokale mensen er? Is het er druk? Op die manier weet je dat je bij goede.lokale restaurantjes terecht komt waar het eten goed en vers is.

Natraj Dahi Bhalla

We begonnen deze tour bij een restuarantje aan de hoofdweg die haaks op het Red Fort staat. We kregen de Aloo Tikki. Ik at er de dag ervoor ook al de … Maar voor deze tour kozen ze expliciet voor deze variant om in de Koriander Mint saus water verwerkt is en niet elke toerist kan daar zo goed tegen.

Aloo is aardappel. Dus dit is een aardappel gerechtje. Er is een mix van aardappel met kruiden en wat groente, dit wordt gefrituurd en dat wordt opgediend met Tamarind Chutney. Ik vind het een heerlijk hapje!

Eten op straat - Food Walk Oud Delhi, India - Aloo Tikki
Ik moet bekennen dat dit een foto is van begin 2019, toen zat ik binnen en kocht ik ook de Aloo Tikki 🙂

Een heerlijk begin voor deze Food Walk door Oud Delhi

Parante Wali Gali

Hierna gingen we door naar een bekende Parantha maker. De meeste straatjes in oud delhi hebben een thema, deze straat heeft het thema brood en heet dan ook Paranthe Wali Gali.

Eten op straat - Food Walk Oud Delhi, India - Parantha Wali Gali

Het restaurant waar wij naartoe gingen zit hier al vanaf 1872 en daarmee mag je wel zeggen dat je bekend bent, toch? Het was er druk en het kleine restaurantje zat vol! We konden net een tafel bemachtigen toen er wat gasten weggingen.

Wij zaten als enige toeristen in het kleine restaurantje, hoe leuk!! We kregen van een aantal parantha’s een stuk te proeven. Er kwam natuurlijk wat curry, groente mixen en sausjes bij. In India is het eten nooit saai en een gerecht zal nooit opgediend worden zonder allerlei extras!!

Paranthe Wali Gali - Delhi India

Via de Kinari bazar, wedding street, en de Dariba Jalan, zilver straat, liepen we Chandni Chowk verder in. Onderweg kregen we snel nog even een lekker toetje. Ja, op de volgorde van hoe je het eten krijgt moet je niet letten….ga er maar vanuit dat je per keer volop geniet!!

Daulat Ki Chaat

Dit toetje wordt in de winter veel aangeboden op straat. In de zomer zal het namelijk per direct smelten. Het heeft de basis melk en is opgeklopt en zeer zoet gemaakt. Ik vond het heerlijk en zou met gemak een paar van die bakjes kunnen op eten. Zodra je een lepeltje op je tong legt dan smelt het weg … Heerlijk!!

Eten op straat - Food Walk Oud Delhi, India - Daulat Ki Chaat

Old Famous Jalebi Wala – Dariba Corner

We hadden een mooi rondje in het oude, drukke deel van Chandni Chowk gelopen en kwamen weer bij de grote straat aan. Bij Old Famous Jalebi Wala gingen we natuurlijk de Jalebi proeven.

Eten op straat, Old Delhi - Jalebi

Dit is een mierzoete lekkernij. De Indiase medemens houdt van alles in het meervoud…ook van zoet dus! Dit mierzoete lekkernijtje wordt gemaakt waar je bij staat, het wordt gefrituurd en gelijk daarna geserveerd aan je in een suikerwater laagje. Ik hou er wel van…alleen moet je er niet teveel van eten want het vult enorm!

Ook kun je bij de Jalebi Wala een heerlijke Samosa krijgen. Ik had er een met een aardappel groente vulling. De samosa heb ik veel gehad op mijn reis ook in Sikkim, medeblogger Abhinav Singh was er een grote fan van!!

Eten op straat - Food Walk Oud Delhi, India - Samosa

Food Walk Oud Delhi – India

Doordat we aardig wat geproefd hadden kregen we een korte pauze en gingen we de Gurudwara Sis Ganj tempel bezoeken voordat wij verder gingen naar een ander deel van de wijk!!

Jain tempel - Old Delhi

Bezoek aan een Sikh Tempel tijdens de Delhi Food Walks

We deden onze schoenen uit, bedekten ons hoofd en liepen de tempel door waar op dat moment een gebed gaande was. We liepen hierna door naar de plek waar elke dag duizenden mensen te eten krijgen. Ik kende dit al van mijn eerdere bezoeken. Er zijn zoveel tempels waar elke dag, meerdere maaltijden, worden uitgedeeld.

Eten op straat - Food Walk Oud Delhi, India
Een enorme keuken met enorme pannen!!

Abhunav vertelde hij over de enorme keuken die ze hebben waar elke dag tig vrijwilligers hielpen om het eten klaar te maken. Ze maken 3 maaltijden per dag, ontbijt, lunch en avondeten voor zo’n 25000 mensen!! Iedereen mag hier komen eten, van ontzettend arm naar stinkend rijk. Het mooie ervan is dat iedereen op de grond zit, maakt niet uit wie je bent… Je gaat zitten en er komt willekeurig iemand anders naast je zitten.

Ongeacht je afkomst (kaste)..

Ze willen dat iedereen hier hetzelfde recht heeft en op dezelfde manier behandeld wordt. Om dit nog eens te vergroten poetsen ze alle schoenen die afgegeven worden bij de entree. Iedereen krijgt zijn schoenen gepoetst terug en je weet niet wie je schoenen gepoetst heeft…maar als jij je opgeeft om schoenen te poetsen die avond weet jij ook niet van wie jij de schoenen gepoetst hebt.

Jain tempel - Old Delhi - Food Walk Oud Delhi, India
Zoals je ziet zitten er verschillende geloven bij elkaar, Sikhs en mensen die net als ons een doekje leenden om hun hoofd te bedekken

Dit zijn de dingen die India zo ongelooflijk mooi maken! Er is de kant dat het leven zo oneerlijk kan zijn maar nog geen meter verderop vechten ze er zo hard en overduidelijk voor om het leven voor iedereen goed te maken

Zo mooi om te zien!

Dit wil ik graag ook benadrukken. We hebben in het westen snel een oordeel over het Indiase slechte nieuws wat door komt… Maar weet dat er super veel mooie en goede dingen gebeuren! En de mensen heel hard werken om gelijkheid te creëren op allerlei vlakken!

Hierna pakten we een autorickshaw en vervolgden de Food Walk Oud Delhi richting de spice market. De grootste spice market van Azië! En twee na grootste ter wereld…De grootste is namelijk in Istanbul. We liepen kort over de spice market en gingen even naar boven om een mooi uitzicht te krijgen over de omliggende straten.

Spice Market - Delhi, India

iEten op straat - Food Walk Oud Delhi, India

Massala Chai

Voor mij komt de beste thee ter wereld…met kruiden en melk, uit India! Ik ben echt super fan van de chai en heb ook nu weer inspiratie uit India opgedaan om de thee die ik thuis ook wel eens probeer te maken na te maken. We liepen nu naar een klein cafeetje wat de beste chai van Oud Delhi serveerde!! De eigenaar zat hier jaar in jaar uit alleen maar thee te maken… Nou, dan kan hij alleen maar beter en beter worden, toch?

Het was inderdaad een heerlijk kopje thee!!

Khan Omelette corner

Hierna gingen we verder en kwamen we bij de omette corner van Khan. Van ver zagen we al een plekje in de straat waar het super druk was. En ja hoor, in die rij sloten wij aan. Er stond 1 man achter een hele stapel eieren te bakken en druk te praten met iedereen. Hij zag ons groepje en lachte even en ging snel verder.

Ik zag dat hij een witte boterham drukte op de omelet die hij aan het bakken was. Hij vouwde de omelet erom heen, draaide hem om en sneed hem in vier delen, serveerde het op een bordje aan iemand die stond te wachten. De volgende eieren gingen alweer in de pan en als je dan ziet wat er allemaal bij in gedaan wordt…dat kan alleen maar erg lekker en smaakvol worden!

Eten op straat - Food Walk Oud Delhi, India

Voor ons werd er een roerei gemaakt… Uiteraard met veel kruiden en kaas. Die ging uit de pan en toen kwam er een, in reepjes gesneden, gekookt ei in om te bakken. Dat is iets waar ik nog nooit over na gedachte heb om te doen!! #IncredibleIndia

Hier werden uiteraard ook weer kruiden enz aan toegevoegd… Na een flinke tijd bakken op vrij hoog vuur en veel boter werd het roerei er aan toegevoegd en even later werd het op een bordje aan ons geserveerd met wat verse kruiden en verschillende sausen.

Eten op straat, Delhi Eggeratian

Hierna pakten we de autorickshaw weer om naar Karim’s Kebab te gaan.

Karim kebab

Dit was voor onze tour de eerste echte vlees stop. Deze straat zit ook al sinds mensenheugenis in deze wijk. Ze hebben een klein steegje vanaf de grote straat, pal tegenover de Jama Mashid, en als je daar inloopt blijkt de straat breder te worden en zitten er gewoon meerdere restaurants. Allemaal zijn ze van Karim en allemaal zitten ze vol! Hier is vlees in grote getale aanwezig want dit is de Moslim wijk.

Eten op straat - Food Walk Oud Delhi, India

Ik heb er heerlijk vers brood en Biryani gehad. En ik moet bekennen dat ik ook al aardig vol begon te raken 🙂

We gingen nog even een klein stukje in de straat lopen in de omgeving van Karim. Omdat het winter begon te worden werden ook de typische winter recepten en drankjes weer tevoorschijn gehaald. We kregen dus nog even een lekker warm winterdrankje te proeven. Toen ik even later een jongen naast me zag staan die eigenlijk om geld bedelde gaf ik hem mijn beker met warme drank. Even later zag ik hem iets verderop staan met twee handen om de beker en lekker drinken!!

Winter drankje Delhi

En we waren nog niet eens klaar, het toetje moest nog komen. Hiervoor stapten we wederom in de autorickshaw, we gingen naar Kuremal om wat lekkere kulvi te proeven.

Kulvi bij Kuremal Mahavir Prasad

Kulvi is het Indiase ijs. Ze hebben het in alle smaken en je kunt het zo gek niet bedenken of het is er wel! Kuremal is wederom een oude naam en bestaat al sinds 1906. Het kleine restaurantje waar wij zaten was net nieuw open gegaan en wilde Abhunav bekijken. We begonnen te proeven aan de verschillende smaken en kregen in totaal wel zo’n 10 smaken voorgeschoteld.

Eten op straat - Food Walk Oud Delhi, India - Kulvi

Dan mag je denken aan kokos, mango, guava, lichi, kiwi, granaatappel enz. We waren het er allemaal over eens dat de granaatappel het lekkerst was. Deze had de volste smaak en was echt heerlijk!!

Eten op straat - Food Walk Oud Delhi, India - Kulvi

Voor mij was dit een geweldig geslaagde avond. Ik heb een heel aantal verschillende gerechten geproefd tijdens de Food Walk Oud Delhi. Daarnaast heb ik ook nog best wat van de stad gezien doordat we naar 3 verschillende plekken gingen: Chandni Chowk, de Jain Tempel en de grootste Spice Market van Azië.

Eten op straat - Food Walk Oud Delhi, India
Deze oude vrijwilliger in de Jain Tempel wilde graag met ons op de foto!

Je kunt het beste boeken bij Delhi Food Walks.

Vond je dit een leuke Food Walk?
Deel hem dan voor anderen!

Wil je meer lezen over mijn India reizen?

Complete Reisgids Mumbai

Lunchen bij Ram & Sarda nabij Pushkar – India

10 dagen rondreis door voormalig Koninkrijk Sikkim

Ochtendrituelen bij de Ganges – Varanasi

Op zoek naar de Tijger – Periyar Tiger Reserve, Kerala

Wil jij makkelijk je visum aanvragen? Lees dan hier hoe je dat kan doen:

Online Visum voor India aanvragen

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze wereld dan ik!

Tags:,
8 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *