E-Tourist Visum aanvragen voor India

Lange tijd was het een ingewikkelde en tijdrovende  zaak om een visum aan te vragen voor India.

Visum  aanvraag voorheen

In januari moest ik nog 2 keer naar Den Haag rijden om het paspoort en alle benodigdheden weg te brengen en na 5 werkdagen weer terug om het paspoort met daarin het  visum weer op te halen. Ik moest toen nog 2 vierkante foto’s aanleveren, aantonen dat ik voldoende saldo had om mij te kunnen redden in de tijd dat ik daar was en ik had de kans dat ik nog een werkgeversverklaring in moest leveren omdat ik bij de politie werk. Ze wilden dan weten dat ik niet toch aan het werk was maar verlof had 🙂

Visum Oldskool IndiaHet visum dat ik in Januari nog kreeg

E-Tourist Visum aanvragen voor India

Dit alles hoeft niet meer!! We kunnen als Nederlanders nu ook het visum digitaal aanvragen. (Single entry voor 30 dagen) Dat scheelt enorm veel tijd natuurlijk. Al was dat even een illusie…ik heb er alsnog dagen over gedaan om te kunnen betalen doordat de betaalsite er telkens uit lag 🙂 Alvast van harte welkom in India, geweldig!!

E visa India Starten

Om je aanvraag te beginnen ga je naar de site van de overheid van India. Je ziet nu tussen alle andere landen ook Nederland vermeld staan, super! Helemaal onderaan de site zie je de link om een nieuwe aanvraag te starten, je komt dan hier uit.

Je moet de vragenlijst even goed doorlopen en alles invullen. Je komt vragen tegen als: In welke landen ben je de afgelopen 10 jaar geweest. Waar zul je verbijven in India, wie is je contactpersoon in India.

Voorbereiding visum aanvraag

Een beetje voorbereiding ben je dus wel nodig om de vragen te kunnen beantwoorden. Omdat ik hem meerdere keren ingevuld heb doordat betaling niet lukte en ik de aanvraag voor mijn vader invulde had ik op een gegeven moment een kant en klaar lijstje met antwoorden naast mij liggen.

Je moet een pasfoto aanleveren en een kopie van je paspoort. Deze mogen een bepaalde grootte hebben (klein) en de 1 moet in PDF formaat en de ander mag een JPEG zijn. Ik had foto en paspoort beide in PDF en JPEG dus kon wisselen waar nodig. Deze zijn ook handig om op je telefoon of tablet bij je te hebben. Je weet maar nooit als je op reis bent waarvoor het makkelijk is! Ik bewaar vaak ook een kopie in mijn bagage…voor als het toch eens kwijt mocht raken..

Tijdelijk afbreken van je visum aanvraag

Als je de aanvraag toch wil afbreken voordat je klaar bent kan dat. Je krijgt dan tijdelijk een registratienummer zodat je later verder kan met invullen. Als je hier kijkt, en klikt op het paarse tabblad: Complete partially filled form, kun je zo weer verder.

India Visa Site

Als je klaar bent met alles invullen krijg je een mooi blad voor waarop je de foto ziet die je toevoegde en alle gegevens die je ingevuld hebt. Ik had dit formulier uitgeprint en meegenomen. Je krijgt ook nu weer een registratienummer en kan daarmee naar de betaalsite. Je moet uiteraard nog betalen.

E-Tourist Visum aanvragen voor India

Betalen van de fee voor het visum

Hier vul je het nieuwe registratienummer in en dan kom je op de betaalsite. Met je creditkaart kun je makkelijk betalen. Alleen is het mij dus een aantal dagen gebeurd dat de site in India eruit lag. Ik heb gebeld met het telefoonnummer wat vermeld wordt en daar werd mij kort en zakelijk gezegd dat ik het over 6 uur maar weer moest proberen.. Nadat ik een heel weekend geprobeerd had te betalen had ik echt het idee dat mij een fabeltje op de mouw gespeld werd…maar nee. Ik probeerde het na 6 uur en warempel.. de site werkte…ware het niet dat mijn aanvraag niet meer geldig was omdat die na 3 mislukte pogingen om te betalen geblokkeerd was. Dus ik kon alles weer invullen en opnieuw beginnen maar toen was het in een mum van een tijd klaar.

In India bij de Evisa Douane

Toen ik in India kwam stond er een lange rij bij de douane….maar niet bij de Evisa rij. Ik was daar vlot aan de beurt. Daar liet ik mijn paspoort zien en de uitgeprinte aanvraag waarop al mijn antwoorden zichtbaar waren en de foto. Gelukkig had ik die ook nog afgedrukt bij mij en was op alles voorbereid maar niet op de vraag die mij toen gesteld werd. Of ik het betaal bewijsje had… Wat? Het betaalbewijsje dat ik de aanvraag betaald had. Dat was het enige wat hij wilde zien. Gelukkig krijg je die via de mail en kon ik die bekijken offline 🙂

Of ik nog even in de camera kon kijken om de scan van je gezicht te maken en omdat ik in januari mijn vingerafdrukken ook al had afgegeven wilde hij nu alleen om de vergelijking te maken mijn ringvinger scannen. Super!

Hierna zat de stempel al vlot in mijn paspoort en had ik een Evisa.

Evisa India

E-Tourist Visum aanvragen voor India

Kosten en benodigdheden visum:

  • € 55,43 en voor mij een drietal telefoontjes naar India 🙂

  • Een digitaal exemplaar van je pasfoto en je paspoort welke nog lang genoeg geldig is 🙂 (minimaal een half jaar bij aankomst in India)

  • Daarnaast moet je paspoort nog 2 lege bladen in het hebben zodat de stempels gezet kunnen worden.

  • Een ticket met een terugreis of tenminste een vertrekdatum uit India.

  • Het visum is geldig voor de grote en meest gangbare vliegvelden in India. Check voor de zekerheid even als je op een alternatieve manier binnenkomt anders dan Mumbai of Delhi.

  • De reis moet na een maand aanvangen na de start van je aanvraag. Dus begin hier niet te vroeg mee. Je mag dit tot 4 dagen voor vertrek nog regelen..

  • Dit Evisum mag je 2x per kalender jaar aanvragen
  • Het betreft een single entry visum dat geldig is voor 30 dagen, dat is wel handig om te weten! Je kan hem niet verlengen of veranderen.

  • De biometrische gegevens die ze van je willen zullen worden afgenomen worden bij aankomst in India. De vingerafdrukken en een digitale foto van je gezicht.

Ik hoop dat je het visum makkelijk aan kan vragen en er een super tijd gaat beleven. Ik heb een aantal geweldige reizen gemaakt in India!

Wil je meer lezen over India? Check dan eens de volgende blogs:

Taj Mahal bij zonsopgang – Agra, India

Thajiwas Gletsjer beklimmen, Kashmir – India

Op zoek naar de tijger! Periyar Tiger Reserve, Thekkady – Kerala

Heilige Rituelen op het strand van Papanasam – Kerala

Kookles bij Spice Paradise, Jodhpur, Rajasthan

Zou je wel naar India willen en een soortgelijke reis maken als de mijne? Ik heb wat samengesteld in samenwerking met mijn lokale reisbureau in Delhi en kan je die zeker aanbevelen!

2 weken Rondreis Rajasthan – India

Tags:
3 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.