Evisa aanvragen voor India – De Start van jouw reis door Incredible India

Lange tijd was het een ingewikkelde en tijdrovende zaak: een evisa aanvragen voor India. Maar dat is echt wel veranderd. Dat was al een stuk makkelijk back in 2015 toen ik deze blog voor het eerst schreef. Maar nu in 2022 is de aanvraag nog weer makkelijker. De vragen zijn hetzelfde en daar ben je soms verbaasd over maar de afhandeling is echt verbeterd. Lees hoe het ging in 2015 en nu in 2022.

Visum aanvraag voor India voorheen

In januari 2015 moest ik nog 2 keer naar Den Haag rijden om het paspoort en alle benodigdheden weg te brengen en na 5 werkdagen weer terug om het paspoort met daarin het  visum weer op te halen. Ik moest toen nog 2 vierkante foto’s aanleveren, aantonen dat ik voldoende saldo had om mij te kunnen redden in de tijd dat ik daar was en ik had de kans dat ik nog een werkgeversverklaring in moest leveren omdat ik bij de politie werk. Ze wilden dan weten dat ik niet toch aan het werk was maar verlof had 🙂

Oldskool Visum India - evisa aanvragen voor IndiaHet visum dat ik in Januari 2015 nog kreeg

Evisa aanvragen voor India
De Start van jouw reis door Incredible India

Dit alles hoeft niet meer! We kunnen als Nederlanders nu ook het visum digitaal aanvragen. (Single entry voor 30 dagen) Dat scheelt enorm veel tijd natuurlijk. Al was dat even een illusie…ik heb er alsnog dagen over gedaan om te kunnen betalen doordat de betaalsite er telkens uit lag 🙂 Alvast van harte welkom in India, geweldig!!

Evisa aanvragen voor India Starten

Om je aanvraag te beginnen ga je naar de site van de overheid van India. Je ziet nu tussen alle andere landen ook Nederland vermeld staan, super! Helemaal onderaan de site zie je de link om een nieuwe aanvraag te starten, je komt dan hier uit. Ook is er een uitleg beschikbaar die je kan downloaden en open kan laten staan naast je aanvraag.

Je moet de vragenlijst even goed doorlopen en alles invullen. Je komt vragen tegen als: In welke landen ben je de afgelopen 10 jaar geweest. Waar zul je verblijven in India, wie is je contactpersoon in India. Welk werk doe je? Wie zijn je ouders?

Zo gek als de vragen voor dit visum op je overkomen is het straatbeeld wat je dan ook tegen gaat komen op je reis door India. Wat dat betreft is het aanvragen van het visum een goed begin van je avontuur door Incredible India

Incredible India - Straatbeeld in Old Delhi
Incredible India – Straatbeeld in Old Delhi

Voorbereiding evisa aanvragen voor India

Een beetje voorbereiding ben je dus wel nodig om de vragen te kunnen beantwoorden. Omdat ik hem meerdere keren ingevuld heb doordat betaling niet lukte en ik de aanvraag voor mijn vader invulde had ik op een gegeven moment een kant en klaar lijstje met antwoorden naast mij liggen.

Je moet een pasfoto aanleveren en een kopie van je paspoort. Deze mogen een bepaalde grootte hebben en je paspoort moet in PDF formaat en de pasfoto moet een JPG zijn. Deze zijn ook handig om op je telefoon of tablet bij je te hebben. Je weet maar nooit als je op reis bent waarvoor het makkelijk is! Ik bewaar vaak ook een kopie in mijn bagage…voor als het toch eens kwijt mocht raken..

Grootte voor je pasfoto is minimum 10 KB en max 1 MB. Grootte voor je PDF van je paspoort is minimum 10 KB en maximum 300 KB

De Start van jouw reis door Incredible India

Tijdelijk afbreken van je evisa aanvraag voor India

Als je de aanvraag toch wil afbreken voordat je klaar bent kan dat. Je krijgt dan tijdelijk een registratienummer zodat je later verder kan met invullen. Als je hier kijkt, en klikt op het paarse tabblad: Complete partially filled form, kun je zo weer verder.

evisa aanvragen voor India
Dit is niet meer hoe de site eruit ziet. De kleurtjes zijn helaas weg gehaald. De linkjes staan nu onderaan de website

De site anno 2022 voor visum India - evisa aanvragen voor India
De site anno 2022 voor visum India, onderin zie je de verschillende vlakken die je tijdens je aanvraag kan gebruiken om te starten, verder te gaan of je aanvraag in te zien.

Als je klaar bent met alles invullen krijg je een mooi blad voor waarop je de foto ziet die je toevoegde en alle gegevens die je ingevuld hebt. Ik had dit formulier uitgeprint en meegenomen. Je krijgt ook nu weer een registratienummer en kan daarmee naar de betaalsite. Je moet uiteraard nog betalen.

Evisa aanvragen voor India

Betalen van de fee voor het visum

Aanv 2022: De betaalsite is nu geïntegreerd en via de site. Gelijk na afsluiting van de aanvraag wordt de optie geboden om via verschillende wegen te betalen. Uiteraard staat de NL Ideal er niet tussen maar wel Paypal bijv. De eerste optie, en ik kan niet meer op de afkorting komen die daarbij stond, bracht mij bij het invullen van mijn creditcard gegevens en was dus voor mij de handigste.

Met je creditkaart kun je makkelijk betalen. Alleen is het mij in 2015 een aantal dagen gebeurd dat de site in India eruit lag. Ik heb gebeld met het telefoonnummer wat vermeld wordt en daar werd mij kort en zakelijk gezegd dat ik het over 6 uur maar weer moest proberen.. Nadat ik een heel weekend geprobeerd had te betalen had ik echt het idee dat mij een fabeltje op de mouw gespeld werd…maar nee. Ik probeerde het na 6 uur en warempel.. de site werkte…ware het niet dat mijn aanvraag niet meer geldig was omdat die na 3 mislukte pogingen om te betalen geblokkeerd was. Dus ik kon alles weer invullen en opnieuw beginnen maar toen was het in een mum van een tijd klaar.

Anno 2022 gaat dit allemaal snel en efficiënt. Binnen no time was het betaald en kreeg ik er een bevestiging van in de mail. Pas na bijna 2 dagen kreeg ik de bevestiging dat mijn visum goedgekeurd was en kon ik hem downloaden.

In India bij de Evisa Douane

Toen ik in India kwam stond er een lange rij bij de douane….maar niet bij de Evisa rij. Ik was daar vlot aan de beurt. Daar liet ik mijn paspoort zien en de uitgeprinte aanvraag waarop al mijn antwoorden zichtbaar waren en de foto. Gelukkig had ik die ook nog afgedrukt bij mij en was op alles voorbereid maar niet op de vraag die mij toen gesteld werd. Of ik het betaal bewijsje had… Wat? Het betaalbewijsje dat ik de aanvraag betaald had. Dat was het enige wat hij wilde zien. Gelukkig krijg je die via de mail en kon ik die bekijken offline 🙂

Of ik nog even in de camera kon kijken om de scan van je gezicht te maken en omdat ik in januari mijn vingerafdrukken ook al had afgegeven wilde hij nu alleen om de vergelijking te maken mijn ringvinger scannen. Super!

Hierna zat de stempel al vlot in mijn paspoort en had ik een Evisa.

evisa aanvragen voor India

Evisa aanvragen voor India
De Start van jouw reis door Incredible India

Kosten en benodigdheden evisa 2022:

  • $ 25 voor 30 dagen, $40 voor 1 jaar en $80 voor 5 jaar.

  • Een digitaal exemplaar van je pasfoto en je paspoort welke nog lang genoeg geldig is 🙂 (minimaal een half jaar bij aankomst in India)

  • Daarnaast moet je paspoort nog 2 lege bladen in het hebben zodat de stempels gezet kunnen worden.

  • Een ticket met een terugreis of tenminste een vertrekdatum uit India.

  • Het visum is geldig voor de grote en meest gangbare vliegvelden in India. Check voor de zekerheid even als je op een alternatieve manier (per boot of over land)  binnenkomt anders dan Mumbai of Delhi.

  • De reis moet na een maand aanvangen na de start van je aanvraag. Dus begin hier niet te vroeg mee. Je mag dit tot 4 dagen voor vertrek nog regelen.. Eerder kun je het visum wat 30 dagen geldig is niet aanvragen. Die van een jaar of 5 jaar mag je wel eerder starten.

  • Datum aanvraag is ook datum start evisa. Na deze datum moet je (voor de 30 dagen evisa) binnen 30 dagen de stempel in je paspoort hebben.

  • Dit Evisa mag je 2x per kalender jaar aanvragen

  • Het betreft een single entry visum dat geldig is voor 30 dagen, dat is wel handig om te weten! Je kan hem niet verlengen of veranderen. Die van een jaar heeft double entry en die van 5 jaar is geldig voor 90 dagen per keer dat je India binnenkomt.

  • De biometrische gegevens die ze van je willen zullen worden afgenomen worden bij aankomst in India. De vingerafdrukken en een digitale foto van je gezicht.

Ik hoop dat de evisa aanvraag voor India makkelijker aan kan vragen met deze uitleg en dat je er een super tijd gaat beleven. Ik heb een aantal geweldige reizen gemaakt in India en kan ten alle tijde aanbevelen om een keer uit je comfortzone te stappen en dit grootse avontuur aan te gaan.

In eerste instantie schreef ik deze blog in 2015 en ondertussen ben ik al weer een aantal keren geweest. Zo ging ik op een avontuurlijke Rickshaw Challenge, deed ik een yogacursus in Pushkar en zag ik de tijger!

Incredible India - Straatbeeld in de Heilige stad Pushkar
Incredible India – Straatbeeld in de Heilige stad Pushkar

Wil je meer lezen over India? Check dan ook eens de volgende blogs:

Taj Mahal bij zonsopgang – Agra, India

Thajiwas Gletsjer beklimmen, Kashmir – India

Op zoek naar de tijger! Periyar Tiger Reserve, Thekkady – Kerala

Heilige Rituelen op het strand van Papanasam – Kerala

Kookles bij Spice Paradise, Jodhpur, Rajasthan

Zou je wel naar India willen en een soortgelijke reis maken als de mijne? Ik heb wat samengesteld in samenwerking met mijn lokale reisbureau in Delhi en kan je die zeker aanbevelen!

2 weken Rondreis Rajasthan – India

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze wereld dan ik

3 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *