De Schildpadden van Juara, Tioman Eiland van Maleisie

Yes! Eindelijk nieuws via de mail van het schildpaddennest wat ik gesponsord heb!

Schildpadden van Juara

De Schildpadden van Juara

Toen ik bij het Juara Turtle Project een week vrijwillig heb gewerkt heb ik toen ik eenmaal thuis was geld overgemaakt aan hen om een nest te sponsoren. Dit is 1 van de manieren waar op zij geld binnen halen voor hun doel. Bij het nest komt dan je naam te staan, als het nest uitkomt maken zij foto’s en deze worden naar je opgestuurd. Erg leuk!! Toen ik daar aan het werk was heb ik geen schildpadden in het wild gezien. Het seizoen dat ze eieren leggen was net begonnen, maar ik had niet het geluk om op mijn avond patrouilles of ochtenpatrouilles een nest te vinden of nog beter een schildpad op het strand te zien die bezig was met eieren leggen. Maar vandaag kreeg ik dus een email met de resultaten van mijn nest.

Schildpadden van Juara

Schildpadden van Juara – Nesten Sponsoren –

Schildpadden van Juara Turtle Project

Het was gesponsord door Fabrice & Sophie, de Llancarfan Primary School en ik! Het was nest nummer 15 van dit jaar. De datum dat het nest gelegd werd was 17 mei 2014 en de datum dat het nest uitkwam was 12 juli 2014. Ze hebben in het oorspronkelijke nest 130 eieren gevonden en er zijn 101 eieren uitgekomen.

Schildpadden van Juara

Is dat niet super?

Schildpadden van JuaraElaine.. Moeder van deze schattige schilpadjes!!

De moeder van deze eieren kennen ze en hebben ze Elaine genoemd. Ze is een Groene Schildpad. Ze is op dit strand eerder geweest. In 2012 heeft ze 9 keer een nest gelegd. Normaliter zal een schildpad in het seizoen dat ze eieren legt een aantal keren terug komen om eieren te leggen. Elaine komt om de 10-12 dagen aan strand om dat te doen. Dit nest was  haar eerste van dit jaar. En op het moment dat ze mij deze mail stuurden verwachtten ze haar weer aan strand om een nest te leggen. Is dat niet super?

Schildpadden van JuaraSchilpadden van Juara

– Tioman Eiland – Maleisie –

Een Groene Schildpad komt elke 2 tot 4 jaar aan land. Als zij een  nest legt zullen daar ook 100 tot 150 eieren in liggen. Dus in een jaar dat zij vruchtbaar is produceert zij een enorme hoeveelheid kleintjes. Het nest wat ik gesponsord heb is gevonden op Mentawak Beach, dus ook daar wordt het nest weer uitgezet om de oceaan in te gaan. Schildpadden zullen altijd terugkomen naar het zelfde strand terugkomen om hun nest daar te graven. Ze zullen ongeveer 20-25 jaar in de zee zijn voordat ze terugkomen en vruchtbaar zijn om zich voor te planten. De vrouwtjes zijn dus degene die terugkomen aan strand, de mannetjes zullen nooit meer uit de oceaan komen. De kleintjes zullen op het strand uitgezet worden in de vroege ochtend.

Schildpadden van Juara vrijlaten op Mentawak Beach

Schildpadden van JuaraSchildpadden zijn geprogrammeerd om naar de zee te gaan en dan eindeloos te zwemmen voor hun veiligheid!!

Hun instinct laat hen gaan naar het licht, als het  boven land donker is dan is er boven de zee meer licht door de sterren. Dus zullen zij die kant op lopen. Daarna is hun instinct zo dat zij ongeveer een week  zullen blijven zwemmen totdat zij een stuk in de open zee hebben gevonden waar zij kunnen leven en eten. Zij eten daar kleine kwalletjes en plantjes. Hopelijk kunnen ze daar goed groeien zodat ze groter worden en hun kans op overleving in de grote oceaan groeit!

Schildpadden van Juara

Ga naar de site van Juara Turtle Project voor meer informatie over het project

Wil je weten hoe ik mijn week bij het Juara Turtle Project doorbracht?

 Wil je meer lezen over mijn reizen in Maleisie?

Reisgids Sepilok – Borneo

Kookles bij Pickles and Spices – Penang

3 dagen in de Jungle van Kota Kinabatangan

Snorkelen met de Blacktip Rifhaai – Pulau Payar

Hiken in Pulau Penang National Park

Of zou je Ho Chi Minh City in Vietnam willen ontdekken?

Ho Chi Minh City Bezienswaardigheden / Tips voor Saigon – Vietnam

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik.

3 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *