Avontuurlijke Dagtrip op Bohol – De Filipijnen – 7x Wat te doen op Bohol

De Filipijnen is echt een geweldig vakantieland. Je kunt er heerlijk duiken en van de zon, zee en het strand genieten maar het is ook een land boordevol historie. Ik hou enorm van die combinatie en ben dus na een paar dagen heerlijk relaxen in de kustplaats Malapascua naar de stad Cebu gegaan om vanuit daar wat historie en natuur te bekijken. Vanuit Cebu stad kon ik makkelijk een dagtrip op Bohol boeken.

Malapascua - Cebu, Filipijnen

Vanuit Cebu stad ben ik met de boot vroeg in de ochtend naar het eiland Bohol gegaan. Het is een klein eiland en dus erg geschikt voor een dagtrip. Het eiland heeft bijna 200 km strand en enorm veel te bieden zoals oerwoud, rijstvelden en kokospalmen, omzoomd door mangroven en parelwitte stranden.

Als je Filippino’s vraagt naar het mooiste eiland, noemen zij Bohol. Helaas ben ik er maar een dag geweest maar heb er toch volop van genoten! Ik nam de ferry van 6 uur in de ochtend, je doet er ongeveer 3 uur over en dus zo vroeg is voor een volledige dagtrip wel nodig. Op de boot heb ik de ogen nog wel even gesloten 🙂

Dagtrip op Bohol – De Filipijnen

Bohol, Filipijnen

Het Tarsier Aapje – Bohol Filipijnen

Toen we aankwamen in Tagbilaran zag ik allerlei gidsen staan die trips over het eiland aanboden. Het lukte op dat moment niet om samen met wat andere toeristen een trip te boeken en dus boekte ik een gids en ging samen met hem op pad. Als eerste gingen we naar het Tarsier aapje in Corella.

Dit is een heel klein aapje wat hier leeft. Het is een bedreigd diersoort wat ook wel spookdiertje genoemd wordt. Ik kan me wel voorstellen waar die naam vandaan komt. Hij ziet er vreemd uit met lange vreemde vingertjes 🙂 Hij leeft grotendeels in de nachtelijke uren en heeft daarom erg grote ogen. Na betaling en onder begeleiding mogen we een stuk door de jungle lopen waar er allemaal kleine hutjes zijn gerealiseerd waar de diertjes zitten te slapen. Wat een apart en uniek beestje!

Tarsier aapje op Bohol, Filipijnen

Kijk waar de Tarsier Sanctuary zit op Bohol – GPS Tarsier Sanctuary

Note. De sanctuary is een eco tourism plek die juist strijdt  voor het voortbestaan van de tarsier. Zorg wel dat je altijd zelf goed blijft kijken en beoordelen hoe er met dieren om gegaan wordt. Denk je dat er regels en wetten overschreden wordt maak er dan melding van.

Man-Made Forest – Bohol

Nadat we verder gingen reden we door het Bilar ‘man-made forest‘. Door het bos ligt een mooie 2 km lange weg (Loay Interior Road) die je door het bos voert. Het is zoals je van de meeste bossen in Nederland gewend bent, een bos wat aangelegd is en dus staan de bomen mooi op de rij. Dit man-made forest wordt op de dagtrip Bohol als extra punt benoemd. Bij ons in Nederland hebben we geen natuurlijk bos meer en is alles man made.. Hier is het een toeristische attractie.

Je zou hier een wandeling kunnen maken als je langer verblijft op Bohol of rij er op eigen gelegenheid met een scooter doorheen.

Bohol, Filipijnen

Kijk eens waar het Man-Made Forest zich bevindt op het eiland Bohol – GPS Man-Made Forest

Chocolate Hills – Carmen, Dagtrip op Bohol

Daarna kwamen we al vlot in een landschap met bulten die leken op dat waar het gebied naar genoemd wordt. De Chocolate Hills bij het plaatsje Carmen zijn ronde heuvels die uit het landschap steken. Heel apart om te zien. Tussen de rijstvelden zag ik al van die ronde heuvels.

Dagtrip op Bohol, Filipijnen

Na een tijdje kwamen we in een gebied wat vol zat met deze heuvels. Ik werd gebracht naar een hoogste heuvel en na het beklimmen van 250 traptreden konden we het gebied over kijken.

Wat apart zeg!

Ik was vroeg in het jaar dus waren de heuvels nog groen maar als je in de zomer of erna komt zijn ze bruin en lijken ze dus op wat de naam doet vermoeden….bonbons! Ik kan mij er alles bij voorstellen. Vroeger zaten deze heuvels in de zee en dus zijn ze van karst en zandsteen. Er zit maar een dun laagje grond overheen waardoor er wel wat opgegroeid maar ook wel snel droog en dor wordt als het zomer is. Er is een hertelling geweest een aantal jaren geleden en het blijken 1776 conische of koepelvormige grasheuvels te zijn.

Dagtrip op Bohol, Filipijnen

Ook bij dit uitkijkpunt kon ik nog goed zien dat de tyfoon Haiyan in 2013 behoorlijk wat schade had aangericht. Ik was hier namelijk in de eerste helft van 2014. Het plateau was deels van de heuvel afgeschoven en er was een hek geplaatst voor dat deel.

Bohol, Filipijnen
In de verte zag ik een aantal heuvels waarvan de bovenkant verschoven was en er niet meer zo mooi rond uit zagen, dit kwam ook door de tyfoon die er in 2013 overheen is geraasd en veel verwoest heeft. Ik ben dan ook wel weer benieuwd tot in hoeverre de natuur zichzelf hersteld en wat de mensen er in de loop van de tijd ook weer aan herstellen.

Avontuurlijke dagtrip op Bohol – De Filipijnen

Dagtrip op Bohol, Filipijnen - Chocolade bergen

Dagtrip op Bohol, Filipijnen - Chocolade Heuvels

Wat je niet mag missen op Bohol is natuurlijk de Chocolate Hills – Waar kun je ze vinden? GPS Chocolate Hills

Vlinderboerderij – Bohol Filipijnen

Op de terugweg bracht mijn gids mij naar een vlinderboerderij. Het was er nog niet echt het seizoen voor maar ik heb wel een paar mooie vlinders en poppen gezien.

Bohol, Filipijnen - Vlindertuin

Zipline Avontuur – Bohol Filipijnen

Na dit bezoek vertelde hij over een zipline adventure camp waar we langs zouden komen, het Loboc Ecotourism Adventure Camp. Ik heb er niet verder over nagedacht en was gelijk enthousiast!

Dat wilde ik al een tijdje! Wat leek me dat gaaf!


We zijn er dus naartoe gegaan en ik heb een tocht over de mooie helblauwe Loboc rivier geboekt. Ze wezen me de weg waar ik naar boven moest, ik werd daar ingesnoerd en als snel hing ik daar.

Ziplinen over de Loboc Rivier, Fillipijnen

Ik was nog nauwelijks voorbereid op de tocht die ik ging maken. Ze vroegen of ik klaar was…ja…dat was ik..dacht ik.. En daar ging ik! Ik had mijn camera in mijn hand zodat ik wat foto’s kon maken. Of ik dat iedereen kan aanbevelen weet ik niet. Uiteraard had ik het lusje om mijn pols gedaan en hield de camera goed vast.

Ik keek voor mij uit…ik keek naar beneden en mijn adem stokte even.

Ik vloog enorm hoog en het ging echt heel hard! Op dat moment kon ik even niet meer nadenken, ik was sprakeloos… Ik kon niet goed nadenken …. Wat een ervaring! Ik vond het eng maar tegelijkertijd genoot ik van de snelheid, het uitzicht en de kick!

Ziplinen over de Loboc Rivier, FillipijnenTijdens deze eerste zipline foto kun je zien dat ik alleen maar kan kijken….mond open….en  ik heb gelukkig nog een paar keer op het knopje van mijn camera gedrukt….haha! Even hierna ben ik maar gestopt met het foto’s maken en hield ik de camera alleen nog goed vast en keek om me heen. Volop genieten!

Dagtrip op Bohol – De Filipijnen

Aan de andere kant gekomen werd ik weer losgemaakt en wezen ze me een kant op. Ik moest weer een stukje omhoog lopen en daar werd ik opnieuw ingesnoerd en begon ik de terugweg over de rivier. Nu was ik er meer op voorbereid en kon dus beter om mij heen kijken en genieten van de tocht. Wat een apart gevoel zeg, wat een super ervaring!

De lengtes zijn 520 en 460 meter! En dat op een hoogte van 120 meter aflopend naar 100 meter.
Wat een geweldige ervaring!

De geweldige kleur van de Loboc Rivier, Fillipijnen

Wil jij ook zo’n gaaf tripje maken bij het Loboc Ecotourism Adventure Park? GPS Ecotourism Park

Lunchen op de Loboc Rivier – Bohol

Na deze geweldige ervaring werd ik afgezet bij een boot die over de rivier Loboc vaart terwijl we lekker konden lunchen. Ik zat aan tafel bij een stel Nederlanders dus we hebben gezellig zitten kletsen en genoten van de omgeving. Halverwege kregen we nog een traditionele dans te zien aan de waterkant waar we even stil lagen.

Lunch op de rivier Loboc, Fillipijnen

Culturele dans tijdens het eten, Fillipijnen

Bohol, Fillipijnen

Na de lunch werd ik weer naar de haven gebracht. Ondertussen heb ik nog een bezoek gebracht aan een kerk. Deze kerk was ook deels verwoest door tyfoon Haiyan maar nog wel te bezoeken. Er was een deel gratis toegankelijk en een deel museum over de historie van deze kerk.

Toen ik in Malapascua op Cebu was zag ik dat ze druk aan het herstellen waren van Haiyan. Overal lagen veel goederen lagen vanuit het rode kruis.

Geruineerde kerk op Bohol, Fillipijnen

Deze verwoeste kerk zag ik bij het opstappunt bij de Loboc Rivier. Ook door de tyfoon verwoest.

Bohol, Fillipijnen

Geruineerde kerk op Bohol, Fillipijnen

Bohol, FillipijnenDe kerk die ik bezocht op de terugweg. Deze was ook deels ingestort maar hier waren ze al druk met de herbouw. De kerk zelf was nog te gebruiken, het torentje stond in de steigers.

Bohol, Fillipijnen

Bloedpact Legazpi

Legazpi, de stichter van Manilla, arriveert op Bohol in 1563. De machtigste heerser van dat moment is Sikatuna, een bij leven al legendarische man van wie wordt beweerd dat hij zich onzichtbaar kan maken. Zodra vijandige piraten op het eiland aan land gaan, duikt hij als een wrekende furie op.


Het is dus zaak deze belangrijke man voor zich te winnen. Legazpi gaat een bloedpact met hem aan. Hoe dat ongeveer in zijn werk moet zijn gegaan, kun je even buiten de eilandhoofdstad Tagbilaran zien: de gehelmde heerser en de Spanjaard heffen een beker waarin elkaars bloed zit. Drie Spanjaarden uit het gevolg van Legazpi kijken toe.

Wil jij dit beeld ook zien? GPS Bloodpact Shrine

Ik heb een heerlijk avontuurlijke dagtrip op Bohol gehad. Als ik nu opnieuw op Bohol zou zijn denk ik dat ik meerdere dagen op het eiland zou doorbrengen. In 2014 reisde ik nog sneller en als je weinig tijd hebt dan is deze avontuurlijke trip super!  Je ziet de hoogtepunten en de niet te missen plekjes van Bohol.

Wil jij ook vast kijken welke trips je kan boeken op Bohol eiland? Je kunt er genoeg doen, ga zoals ik op een avontuurlijke dagtrip Bohol of boek er ook een overnachting op Bohol zodat je wat meer rust hebt om het op je gemak te zien.

Vond je dit een leuke trip?

Deel hem dan!

PinBoholNL

Benieuwd naar meer Filipijnse avonturen?

Ontdek de Zomerhoofdstad Baguio, De Filipijnen

Osmena Peak beklimmen, Cebu – De Filipijnen

2 weken De Filipijnen op YouTube

Lopen op de Eeuwenoude Rijstterrassen in Banaue

Veilig Reizen in De Filipijnen

Of kan ik je inspireren om te gaan duiken?

Duiken bij Sipadan #1 volgens CNN travel

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan dat ik dat doe!

Tags:
7 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *