Online Visum voor India aanvragen

Jullie weten dat ik graag dingen zelf doe, het heft zelf in handen hou en dus weet waar ik aan toe ben. Zo heb ik al vele malen zelf het E-visum voor India aangevraagd voor mijn verschillende reizen naar het geweldige India. Ik was dan begin dit jaar ook erg verbaasd dat ik via de site van India waar je een e-visum kan aanvragen het gevoel had meer te betalen dan eerder.

Ik bekeek het ook deze keer weer en verbaasde me wederom over de verschillende kosten voor het elektronisch visum voor India. Op een Indiase site hebben ze het over een bedrag van 165 Dollar!! Ik kom veel verschillende prijzen tegen en vraag me echt af wat de juiste is. Van 60 dollar tot aan de schrikbarend hoge bovenstaande prijs.

Online Visum voor India aanvragen

Visum India
Al zou je alleen voor het eten naar India gaan dan is het zeker waard!

Je hebt visa die 30 dagen en single entry zijn tot aan 1 jaar geldig met meerdere keren entry. Die laatste ben ik deze keer nodig omdat ik in 2 maand 2 keer naar India ga reizen!!

Toen ik ging googlen zag ik een prijs van een kleine 115 euro staan bij evisums.nl voor het visum aanvragen in het Nederlands. Om al het gezeur en gedoe te voorkomen heb ik me maar eens voorgenomen om het niet zelf te doen deze keer. Daar waar ik altijd kies voor iets lastiger en een paar euro besparen is het toch ook best eens fijn om de makkelijke weg te kiezen. Om dan weer sneller relaxed in je stoel rond te kunnen surfen op het net om te kijken waar je volgende reis nu precies naartoe gaat!!

Als het dan allemaal voor je geregeld wordt, de vragenlijst een stuk overzichtelijker eruit ziet en je niet een aantal keren in verwarring brengt… is toch eigenlijk ook best fijn!!

Theeplantages in Kerala
De Theeplantages in Zuid India

Check deze vragenlijst eens die ik uiteindelijk al een paar keer ingevuld heb. Daar is soms echt niet wijs uit te worden.

 • E-visum India ervaringen

Wie ben ik dan om eigenwijs te blijven en het e-visum voor India toch weer zelf aan te vragen. De vorige keer heb ik namelijk weer een paar keer aan de telefoon gehangen met een Indiase meneer omdat er iets niet goed ging… of de betaling niet leek door te komen..

Een makkelijker vragenveld invullen en de zorg dat alles goed gaat
Ja … daar ging ik deze keer voor!

Je komt de raarste vragen tegen voor een E-visum voor India. Als je begint met het invullen van het e-visum formulier zul je soms erg verbaasd zijn. Maar als je goed voorbereid bent, zoals ik na al 3 of 4x het zelf te hebben aangevraagd ben je een kwartier hooguit 20 minuten kwijt aan het beantwoorden van de vragen.

Ik moet wel zeggen dat als je eenmaal het formulier hebt ontvangen en dus je visum voor India binnen hebt ik nog nooit problemen hebt gehad. De laatste keren was ik zo binnen. Mijn biometrie hebben ze al (later meer over dit onderwerp) en is het dus een keer kijken in de camera en de stempel staat in mijn paspoort.

Maar als dit jou eerste keer wordt….

Zal ik je dan helpen met het voorbereiden voor je aanvraag van jou visum voor India zodat jij ook al weet welke vreemde dingen ze van je willen weten?

Als jij dan alles bij de hand hebt kun jij ook met je aanvraag voor het visum van India in 20 minuten klaar zijn!

Dit zijn de vragen die je kan verwachten:

 • Natuurlijk de vragen over jezelf

Wie ben jij? Maar ook; wie zijn je ouders. Ben jij en zijn zij van geboorte af Nederlands? Welk werk verricht je? Welke religie heb jij? Heb jij een strafblad maar ook… Heb jij je ooit op het internet terroristisch geuit?

Visum India
Wat een leuke ontmoetingen heb je altijd in India!

Sommige van deze vragen krijg je echt niet als je naar een ander land op vakantie gaat. India is en blijft een uniek land. Wat mij ook elke keer weer opvalt is dat de bevolking als je daar eenmaal bent er ook andere privacy regels op na houdt.

Wat wij als privacy ervaren en waar we niet snel naar vragen is bij hen soms al een van de eerste vragen. Bijv of je getrouwd bent. Ik vond dat soms wel lastig en wilde in het begin niet altijd gelijk dat soort gesprekken aangaan maar als je eenmaal weet dat dit gewoon iets is om je in te schalen op de sociale ladder bekijk je het anders en ga je dit soort gesprekken makkelijker in.

Wat ik ook nog steeds vreemd vind is dat ze willen weten in welke landen je bent geweest in de 10 voorafgaande jaren van je bezoek aan India. Dat is voor mij haast niet op te sommen, ik kom dan volgens mij tot 10 landen en dan is het invulveld wel vol.

Ik kwam deze vraag nu niet tegen maar wel de volgende.

 • In welke Saarc landen je bent geweest.

De eerste keer dat ik deze vraag kreeg dacht ik echt SAARC??

Wat zijn de Saarc landen en wat is hun achtergrond?

Saarc betekent vertaald: Zuid-Aziatische Associatie voor Regionale Samenwerking. Je kunt het een beetje vergelijken met de EU. Het is samenwerking tussen India, Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka, Nepal, de Malediven en Bhutan. Daardoor vertegenwoordigt de Saarc een vijfde van de wereldbevolking, waaronder ook de allerarmsten. Door samen op te trekken hopen zij dat hun economieën sneller kunnen groeien en op wereldniveau mee kunnen komen waar uiteindelijk de bevolking van zou moeten profiteren.

Dat het nu in Kashmir weer helemaal mis is tussen India en Pakistan helpt hier niet aan mee natuurlijk!!

Ik was in 2016 in Sri Lanka en dit jaar nog in Nepal. Ik kon er maar 1 invullen en dus vulde ik Nepal in. Daarvan staat ook een stempel in mijn paspoort. Die van Sri Lanka staat in een ander vol gestempeld paspoort 🙂

Jaipur - Rajasthan, India
Indiase geit met op de achtergrond het bekende Amer Fort in Jaipur, Rajasthan

 • Kopie (foto) van je paspoort en een foto van je pasfoto digitaal hebben

Ik weet nog dat ik mijn evisa voor India online aanvroeg toen ik in Thailand was. Pasfoto visum India moest in JPG zijn en het paspoort juist in PDF en dan ook nog in een bepaalde grootte. Ik werd daar toen echt geïrriteerd door omdat het een aantal keren onjuist was en afgekeurd werd.

Nu heb ik er eigenlijk niet over na gedacht en de foto’s van beide gewoon geüpload en er geen vraag meer over gehad. Ik neem aan dat de medewerkers van evisum.nl de bestanden omzetten en het kleiner maken naar wat India wil mocht dat nog nodig zijn.

Wat fijn dat ik daar niet meer over hoef na te denken!!

 • Zoek je oude India visum nummer op

Ben je eerder in India geweest dan willen ze ook het nummer van je oude visum hebben. Ik had deze stempel nog in mijn vrij nieuwe paspoort staan en kon deze zo overnemen. Als je die niet meer hebt kun je misschien in je mail nog een formulier vinden van je vorige visum voor India. Je krijgt namelijk een formulier thuis gestuurd wat je uit moet printen en mee moet nemen om te bewijzen dat je een e-visum hebt aangevraagd.

De eerste keer dat ik dat deed was in 2015 en het kopie wilde tonen op het vliegveld van aankomst keek de man achter de balie mij aan zo van… Als je betaald hebt dan zie ik hier dat je een visum voor India hebt en is het goed. Ik hoef geen formulier te zien.. Maar ik zou het toch maar gewoon uit printen hoor 🙂 Je weet maar nooit. #IncredibleIndia

 • Binnenkomst India met het elektronisch visum

Het visum is alleen geldig bij aankomst van de volgende luchthavens: (Over land mag je niet met een evisum binnen komen)

Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Bhubaneshwar, Calicut, Chennai, Chandigarh,Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Madurai,Mangalore, Mumbai, Nagpur, Portblair, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum, Varanasi en Vishakhapatnam.

Je mag ook via een de zeehavens binnen komen nl die van: Cochin, Goa, Mangalore, Mumbai en Chennai.

Gelukkig staat Chennai ertussen want ik kom binnen bij de luchthaven van Chennai. Ik denk dat ik weer weg ga vanuit Delhi of Mumbai maar dat word nu nog niet gevraagd.

Dit heb ik nog niet geboekt want ik ga in tussentijd nog weer India uit om een leuke rondreis in Sumatra te maken… Psst nog niet verder vertellen hè? Ik heb dat eigenlijk nog niet bekend gemaakt..

Maar dat mag dus ook met dit Visum India.

De geweldige bergen van Kashmir, India
Himalaya in Kashmir India

 • Geldigheid visum India

De geldigheid is 1 jaar (365 dagen) vanaf afgiftedatum. Binnen deze periode mag je meerdere malen naar India reizen en daar telkens maximaal een periode van 90 aaneengesloten dagen verblijven. Dat is best ruim. Vooral als je meerdere malen naar India gaat is dit bedrag door meerdere keren te delen. Ik ga deze keer 2x 🙂

En misschien binnen een jaar nog wel een keer #fingerscrossed

Het e-visum voor India moet je tenminste 4 dagen voor je vertrek aanvragen.

 • Geldigheid van je paspoort

De geldigheid van je paspoort moet je natuurlijk altijd even op letten. Bijvoorbeeld standaard bij een visum is de eis dat je paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn als je het land in gaat. Daarnaast moet je twee lege bladzijden nog hebben voor de stempels van het visum.

 • Biometrische gegevens

Bij aankomst in India worden biometrische gegevens (vingerafdruk en irisscan) bij je afgenomen. Dit wordt eenmalig afgenomen en kost even een paar minuten. De irisscan wordt van je oog gemaakt via een camera waarin je moet kijken. De vingerafdruk gaat via een soort scan apparaat wat werkt zoals een kopieerapparaat. Je legt je vingers op de glasplaat en er wordt een digitale afdruk gemaakt.

 • Adres in India

Ook wordt er een adres gevraagd voor je verblijf of waar jij je rondreis hebt geboekt. Ik heb een adres van een Indiase vriendin van mij in Delhi ingevoerd waar ik zo nu en dan verblijf. Als je een adres van je eerste hotel invoert is het goed. Ik heb er nog nooit vragen over gehad.

Tarey Bhir - Sikkim, India
De Indiase Chinese muur – Tarey Bhir, Sikkim

 • Waar in India mag je niet zonder een extra permit komen?

Eerder dit jaar was ik in Sikkim en daar was toen voor mij een permit geregeld. In 2015 was ik in Kashmir en ook daar ben je voor bepaalde delen een permit nodig. Hou er dus rekening mee dat niet alles na het aanschaffen van deze evisa voor India vrij te bezoeken is.

Lees even dit rijtje door!!

 • Andamanen
 • Nicobaren
 • Arunachal Pradesh
 • Lakadicen, ook wel Lakshadweep genoemd
 • Manipur
 • Mizoram
 • Sikkim
 • Delen van Jammu zijn niet toegankelijk zonder Permit
 • Delen van Kashmir zijn niet toegankelijk zonder Permit
 • Delen van Sikkim zijn niet toegankelijk zonder Permit
 • Delen van Himachal zijn niet toegankelijk zonder Permit

Ga je naar een van deze bestemmingen ga dan even verder informeren naar hoe je een permit voor deze gebieden kan bemachtigen!!

Visum India
Details op de bekende Kamasutra tempels van Khajuraho

Vraag je toch liever je visum zelf aan? Ik schreef eerder eens deze post over hoe ik mijn evisum voor India zelf aanvroeg.

Of kies je deze keer net als mij om het lekker te laten regelen door een ander kijk dan even bij Visumaanvraag voor India

Vind je deze tips voor het aanvragen van je visum India handig?
Bewaar hem dan op je Pinterest of deel hem op je sociale media voor anderen!!

Mij maak je daar al wel blij mee 🙂

Als je dan eindelijk in India bent bezoek dan zeker deze hoogtepunten!

De Zonsopgang nabij de Ganges – Varanasi

Stadstrip naar Mumbai mag ook niet missen!!

Jodhpur: De Blauwe Stad van Rajasthan

Op zoek naar de Tijger – Periyar Tiger Reserve – Kerala

Thajiwas Gletsjer beklimmen – Kashmir

En misschien maak je nog wel een uitstapje naar Nepal?

Poon Hill Trek – Nepal ( 8 dgn / 7 nacht )

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld als ik!

5 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *