Reisgids New Delhi – Alle bezienswaardigheden voor Delhi, India

Als je naar India op reis gaat begin of eindig je vast je trip met een paar dagen in New Delhi en dus heb ik hier de volledige reisgids New Delhi voor je! Ik ben nu 5 keer in New Delhi geweest en een heel aantal plekjes bezocht die je gezien moet hebben tijdens je bezoek aan Delhi!

Ik blijf elke keer weer verrast over alles wat ik voorbij zie komen op straat. Hoe alles in elkaar hangt en overleeft in de overvolle straten van New Delhi!

In 2019 kreeg ik een aantal tips van medeblogger en vriend Jitaditya van The Travelling Slacker en die zal ik in deze volledige reisgids New Delhi ook delen zodat deze reisgids een mooi naslagwerk is geworden.

New Delhi is de hoofdstad van India en met een geschatte inwoners van 29 miljoen een immens grote stad. Nu bestaat Delhi uit meerdere steden die aan elkaar lijken te zijn gegroeid zoals Noida en Gurgaon. De stad is met het openbaar vervoer en daartussen met rickshaws goed te verkennen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik vaak op een paar plekken blijf hangen… Dat komt doordat een vriendin van mij daar woont, Smriti en doordat ik het Oude Delhi, de wijk Chandni Chowk wel geweldig vind. Vanuit Chandni Chowk kun je stad heel goed verkennen en is als uitgangspunt niet verkeerd. Moet je wel van het drukke India houden…. Anders wil je vast een hotel elders in de stad. Nu ik deze reisgids New Delhi maak en nog veel meer bezienswaardigheden voor Delhi tegenkom kijk ik alweer uit naar mijn volgende bezoek!!

Reisgids New Delhi, India

Wist jij dat de stad Delhi over een periode van 1000 jaar is ontstaan?

Als je terug kijkt naar het ontstaan dan zie je dat er in de tijd verschillende steden – namen van steden voorbij komen. Elk imperium geeft het weer een nieuwe naam of bouwt net naast de oude bestaande stad een nieuwe stad. Er komen zo’n 7 – 8 steden uit onderzoek naar boven: Delhi is de 8e en de stad die wij nu kennen.

Reisgids New Delhi

Alle bezienswaardigheden voor Delhi, India

Omdat ik het oude centrum van Delhi zo gaaf vind begin ik ook deze volledige reisgids New Delhi met de oude wijk Chandni Chowk!

 

 • Chandni Chowk

Deze wijk laat je gelijk het oude Delhi zien en ervaren. Het is er druk en het is er hectisch, precies dat waar India bekend om staat natuurlijk! Wandel door de vele kleine en smalle straatjes en verbaas je over de kleinste winkeltjes en kantoortjes.

Soms bestaat 1 heel klein winkeltje zelfs uit twee verdiepingen! Dit zag ik tijdens mij laatste bezoek aan Chandni Chowk een winkeltje waarin een plateau was gebouwd. Ik zag hier iemand op zitten die kleding zat te vermaken. Ze deelden samen 1 winkel en hadden dit super opgelost.

Chandni Chowk - New Delhi
De straat in Chandni Chowk waar ze alles verkopen voor bruiloften

Op je eerste bezoek aan India kan dit best overweldigend zijn maar als je een leuke tocht met de fiets riksja boekt dan laten ze je even de leukste straatjes zien en hoef je er niet zelf doorheen te lopen.

Reisgids New Delhi, India
In India gaat het ver met het respect voor het leven.. Deze boom leeft nog en dus wordt deze niet weggehaald ook al heeft hij een gebouw verwoest

Vanaf deze oude wijk kun je makkelijk de volgende punten bezoeken:

 

 • Red fort

Ik loop er altijd even voor op het drukke  plein en dan kijk ik naar het indrukwekkende fort maar ik ben nog nooit naar binnen gegaan. Het is groot, het kost dus best veel tijd maar als ik het altijd lees op internet dan is het zeker de moeite waard!!

Reisgids New Delhi, India

 

 • Jama Masjid

Deze grootste en bekendste vrijdag moskee is dicht in de buurt en je kunt er dus zo even lopend naartoe vanaf het Red Fort. Loop dan wel even door de drukke straatjes van de wijk Chandni Chowk want dat is toch het leukst! Ga er snel even naar binnen en bekijk het enorme plein waarop bij vieringen wel 25000 mensen kunnen zitten!! Kun je je dat voorstellen?

Jama Masjid - Reisgids New Delhi, India

 

 • Spice market

De spice market van Delhi is de grootste van Azie en de een na grootste ter wereld begreep ik. De grootste ligt namelijk wat dichter bij ons in de buurt en wel in Istanboel! Om hier even rond te lopen en de geuren en kleuren in je op te nemen is zeker een must!

Reisgids New Delhi, India

Een andere wijk die ik wil benoemen is de volgende:

 • Connaught place

Deze wijk laat je het nieuwe Delhi zien. Het hart van deze wijk is een grote rotonde met daarin een park. Onder dit park zit een shopping markt, Palika Bazar. Ook in de straten rondom deze grote rotonde zitten grote bekende winkels voor ons. Zoek je nog kleding voor je verdere reis of wil je graag even een bakje koffie bij de Starbucks doen dan vind je dat hier!

Mijn reisbureau welke ik veelal gebruik voor lange afstand taxi of het uitzetten van een reis zit in deze wijk.

 

 • Nizamuddin

Een levendige wijk die ik zeker tijdens mijn volgende bezoek ga vereren met een middagje rondneuzen. Ik lees namelijk over leuke markten en straten. Daarnaast zijn er elke avond Qawwali muzieksessies die ik natuurlijk een keer wil maken.  De wijk is overwegend moslim en de muzieksessies hebben daar ook hun oorsprong in.

Bezoek in deze wijk de Dargah hazrat wat het mausoleum is voor een van de Sufi Heiligen genaamd Khwaja Nizamuddin Auliya (1238 – 1325 CE).

 

 • India Gate

Is natuurlijk een plek die je bezocht moet hebben in Delhi. Wereldbekend… Net zoals de Gate of India in Mumbai. Er is een park omheen gebouwd en van alles te zien en te doen en de hele dag een drukte van jewelste met toeristen en locals. In de nabije omgeving is het National War Memorial.

Reisgids New Delhi, India

Rashtrapati bhawan

De meeste rondreizen brengen je ook even langs het officiële residentie van de president van India. Op dit moment is dat Narendra Modhi. De weg die ernaartoe leidt is enorm en je kunt je voorstellen dat er een indrukwekkende stoet kan rijden met zwaar beveiligde voertuigen. Langs deze weg staan een heel aantal grote parlement en ministerie gebouwen.

Reisgids New Delhi India

 

 • Lodhi Garden

Ik kwam hier pas tijdens mijn laatste bezoek en vond het echt een geweldig park! Ik had eerder elke keer zoiets van een park? Daar ga ik toch niet naar toe om te sightsee’en? Maar ik kan je vertellen dat je hier zeker wel naartoe zou moeten gaan. Als er entree gevraagd zou worden had ik het me ook kunnen voorstellen. Er staan verschillende graftombes in het park die in verschillende staten verkeren maar allen echt mooi zijn!

Reisgids New Delhi, India

Wat dan ook juist goed is dat et vrije toegang is en dus gewoon een park is voor de lokale mensen! Toen ik er was zaten er verschillende klassen tekeningen te maken en vragen te antwoorden naast bovenstaande tombe

Reisgids New Delhi, India

Er is een stuk gras vrij gemaakt als yoga plek en ik zag mensen echt een work-out doen in de nabij omgeving van dat yoga veld. Heel goed dus!

Reisgids New Delhi

Alle bezienswaardigheden voor Delhi, India

 

Sunder Nursery

Aan de rand van de wijk Nizamuddin vind je dit park complex. Ook dit park heb ik nog nooit bezocht maar staat op de lijst van to-do in Delhi.

Voorheen Azim Bagh of Bagh-e-Azeem genoemd. Mooie waterpartijen en 12 geweldige oude monumenten zijn dit park rijk. Het park wordt ook Delhi Finest Heritage Park genoemd.

Je vind er de volgende torens en graftombes: Lakkarwala Burj, Sunder Burj, Sunderwala Mahal, Mirza Muzaffar Hussain’s graftombe, Chhota Batashewala en een graftombe voor een onbekend gebleven Mughal leider.

 

 • Graftombes en Forten van Delhi

 

Safdarjung Tombe

Dichtbij Lodhi Garden vind je ook deze mooie graftombe. Deze graftombe werd gebouwd door de zoon van Safdarjung in 1754 nadat hij overleden was net buiten Delhi en dus al niet meer heerste in Delhi.

 

Humayun’s tombe

Deze graftombe is gebouwd voor de tweede heerser van het mogolrijk genaamd Humayun (1556) en dateert uit 1562 – 1571. Zijn zoon Jalaluddin Muhammad Akbar heeft opdracht gegeven tot de bouw van deze graftombe. Ook deze graftombe is omringd door een fijn park aangelegd in Perzische chahar bagh patroon. Ik vond dit een heerlijk plekje om even rond te lopen!

Reisgids New Delhi, India
Januari 2015

Doordat ook deze graftombe van rood zandsteen is gebouwd en er een mooie witte marmeren koepel op staat geeft het het geheel een geweldig aanblik! Doordat de tombe is gebouwd op een verhoging komt deze nog eens extra goed uit! De verhoging is aan alle zijden maar liefst 99 meter lang!

 

Purana Qila

Dit 16e eeuws oude fort, tevens het oudste fort van Delhi, is ook heerlijk om even rond te wandelen. Kom binnen door de enige imposante poort die nog open is: Bara Darwaza. Ik heb de muur aan mijn linkerhand gevolgd in het begin en daarna ben ik het middendeel van dit oude fort gaan bekijken. Er staan een aantal mooie gebouwen in de oude islamitische stijl waarin Afghaanse, Mogol en Hindoe invloeden zijn terug te vinden.

Reisgids New Delhi, India
Bara Darwaza

Kosten: voor westerse toerist 300 INR

Ong. 150 a 200 INR voor de tuktuk vanaf Chandni Chowk, Uber gaf trouwens aan 100 INR. Vanaf Connaught Place is dit best lopend te doen als je van lopen houdt.

 

Feroz Shah Kotla

Langs de Yamuna rivier is dit fort gebouwd als 5e stad in de loop van de tijd van het ontstaan van het uiteindelijke Delhi. Doordat de steden hiervoor veelal last van droogte hadden is Feroz Shah Kotla op deze plek gebouwd.

In het midden van dit fort valt een pilaar gelijk op. Deze pilaar komt uit een hele andere tijd en ik las dat Feroz Shah deze hier naartoe heeft laten brengen over de rivier Yamuna. De pilaar zelf stamt uit de tijd dat Ashoka leefde: 268 – 232 BC. Ashoka heeft in de pilaar zijn overwinningen beschreven, hoogstwaarschijnlijk nooit ontcijferd door Feroz Shah maar pas veel later door een Brit. Wel heeft hij kosten noch baten bespaard om deze pilaar hier een mooie plek te geven. Om de pilaar is een soort piramide vorm gebouwd om het te steunen.

Reisgids New Delhi, India
Helaas blokt op deze foto de boom links zicht op de pilaar

Vanaf deze plek heb je een mooi zicht over de omgeving en kun je de Jama Masjid ( moskee ) zien en nog een apart gebouw namelijk een ronde baoli. Overal in India zie je deze putten of vijvers met vele trappen langs de kanten maar meestal zijn ze vierkant. De trappen langs de gehele zijden zijn bedoeld om bij elke waterhoogte alsnog jezelf te kunnen wassen en water te kunnen halen. Ik vind ze altijd super om te zien maar helaas is deze gesloten.

Reisgids New Delhi, India

Ook hier is de entree voor de niet Indiase mens 300 INR

Reisgids New Delhi India

 

Siri Fort

Nabij Haus Khaz vind je dit fort. Het is de tweede stad van Delhi en stamt uit 1297 tot 1307. De bouw werd gedaan door Alauddin in de Khalji dinasty en in de bouw vind je Turkse invloeden terug.

Foto door Jitaditya van The Travelling Slacker

 

Tughlakabad fort

Zo’n 20 km vanaf Chandni Chowk vind je dit verwoeste fort. Tughlakabad fort stamt uit 1321 toen de vierde stad werd gevestigd op deze plek.  Het fort is maar 6 jaar bewoond geweest maar het is desalniettemin een indrukwekkend bouwwerk met muren van 10 a 15 meter hoog. Het zou zelf 52 poorten hebben gehad waarvan er nu helaas nog maar 13 over zijn.

Vanaf Chandni Chowk is deze plek 20 km en dus doe je er met de auto er een uur over zonder tegenslag in het verkeer…en dat is er altijd dus ga er vanuit dat je tenminste een halve dag onder de pannen bent als je dit fort bezoek vanuit het centrum.

Je zou dit bezoek wel kunnen combineren met de volgende highlight van New Delhi!

 

 • Qutub Minar

Dit is de hoogste stenen toren van India met 72,5 meter hoog. Ik ben hier tijdens mijn eerste bezoek in 2009 geweest maar ook met mijn vader in 2015.

Aan de voet van de Qutub Minar vind je de Quwwat-ul-Islam Moskee. De eerste moskee die gebouwd werd in India. Een tekst in de oostelijke poort van het complex geeft aan dat deze moskee is gebouwd van overblijfselen van 27 verwoeste hindoe tempels.

Reisgids New Delhi, India

Wat nu precies het doel van de Qutub is geweest blijft onduidelijk. Sommigen zeggen dat het gebouwd is voor de muezzins om vanuit daar hun volgelingen op te roepen voor het gebed. Ook wordt er gezegd dat het een overwinningstoren is die het begin van een moslim geregeerde tijd aankondigde.

De bouw van de toren startte in 1200 AD maar kon pas tientallen jaren later (1368) afgemaakt worden.

 

 • Ghandi memorial Raj Ghat

Als je naar India gaat mag je Ghandi niet overslaan. Zo was ik hier tijdens mijn eerste bezoek in 2009. Tijdens mijn bezoek in 2015 ging ook naar zijn laatste werkplek / kantoor en huis in Mumbai nadat ik daarvoor in Pune was geweest in een gebouw waar hij gedetineerd zat en waar zijn vrouw overleed.

Reisgids New Delhi, India

 

Shakti sthal

Shakti Sthal betekent: Place of Power and Strength. 

Het is een herdenkingsplek gewijd aan Indira Ghandi, de eerste en enige vrouwelijke mininster president van India. Dit was zij van 1966 tot 1977 en zij werd opnieuw verkozen tot minister president in 1980. In 1984 werd zij vermoord door 2 bodyguards in de tuin van haar woning : 1 Safdarjung Road.

 

Shantivan

Het laatste deel in dit herdenkingspark in Delhi is Shantivan. Dit woord betekend Forest of Peace. In dit deel van het park werd de eerste minister president van India gecremeerd : Pandit Jawaharlal Nehru.  Hij was het centrale figuur in de Indiase politiek voor en na het onafhankelijk worden van India.

 

Vijay Ghat

Vijay Ghat betekent: Victory Bank. Het is de herdenkingsplaats voor de tweede minister president van India genaamd Lal Bahadur Shastri.

Alle voornoemde herdenkingsplaatsen liggen langs de rivier Yamuna. Ook deze rivier kan je mooie zichten bieden tijdens bijvoorbeeld de zonsondergang!

Reisgids New Delhi -India

 

 • Tempels van New Delhi

Lotus tempel

Dit is wel een heel mooi bouwsel! Deze tempel is gewijd aan het Baha’i geloof en is gebouwd in de vorm van een Lotus. De 9 lotusbladen zijn omringd door baden met blauw water en om die reden lijkt de lotus in water te drijven…

Reisgids New Delhi, India

Deze tempel is daarnaast ook omringd door negen tuinen. Dus ook hier kun je een fijne wandeling maken en genieten van de rust en het fijne weer 🙂

In 2015 zag ik hem ook vanuit het vliegtuig maar was ik helaas niet snel genoeg om een foto te maken!

 

Sri Sri Radha Parthasarathi Mandir (ISKCON tempel)

Deze tempel is dichtbij de Lotus tempel en dat zou  je dus kunnen combineren. Ik zie hem op de achtergrond als ik de foto’s bekijk van de Lotus tempel. Ik heb deze tempel nog niet bezocht.

 

Akshardham tempel

Deze tempel had ik jaren gemist.. Ik ben er pas in januari 2019 geweest en vond het complex wel heel apart om te zien. Het is een heel centrum waar van alles georganiseerd wordt. Je komt er van alles tegen, van mooie waterpartijen naar mooie doorkijkjes en een foodcourt.

Je kunt hier makkelijk naartoe met de metro, als je het station uit komt sla je rechtsaf en sla je op de eerste grote kruising weer rechtsaf. Dan loop je naar de ingang van dit grote complex.

 

Laxmi Narayan temple

Ook wel Birla Mandir genoemd. Een enorme Hindu tempel waar ik een tijd heb rondgelopen in alle hoekjes en kamers. Ook hier kom je niet binnen met je camera en mag je alleen vanaf de buitenkant foto’s maken maar daar is ook nog genoeg te zien!

Reisgids New Delhi, India

 

Gurudwara Sis Ganj Sahib

Deze Sikh tempel is in het hart van Chandni Chowk. Als je naar binnen wil moet je uiteraard even je schoenen uitdoen en een doekje over je hoofd en dan ben je welkom!

Wat ik geweldig vond om te horen is dat er dagelijks eten wat er uitgedeeld wordt aan 25000 mensen van alle religies en onafhankelijk van welke afkomst. En om het dan nog mooier te maken worden je schoenen gepoetst terwijl jij zit te eten. Dit wordt door vrijwilligers gedaan, ongeacht afkomst en religie zitten mensen daar de schoenen te poetsen van mensen die ze niet kennen. Geweldig toch?

Reisgids New Delhi, India

 

Gurudwara Bangla Sahib

Een van de belangrijkste Sikh tempels in Delhi. Het is een enorme tempel en daarnaast is een meer gesitueerd wat Sarovar genoemd wordt. Ik heb er een tijdje binnen gezeten om naar de gebeden te luisteren. Al snel kwam er een man naast mij zitten en we wisselden een blik van waardering uit naar elkaar. Mooi dat het kan!

Reisgids New Delhi, India

 

Cathedral of the sacred heart

Als je bij de Gurudwara Bangla Sahib hiervoor genoemd bent geweest kun je zo naar de overkant om deze mooie katholieke kerk te bezoeken. Je ziet ze niet veel in Delhi dus voor een balans in religie is het ook mooi om deze te zien 🙂

 

Kalkaji mandir (Shri Kalka Ji Tempel)

Hindoe tempel gewijd aan de Godin Kali in het zuidelijke deel van Delhi. Dichtbij het metrostation van Okhla genaamd Kalkaji Mandir Metro Station. Ook makkelijk te bezoeken vanaf Nehru Place, een druk economisch centrum waar je ook leuke eettentjes kan vinden.

 

Hanuman temple

Ook deze tempel mag je niet missen als je het mij vraagt. Ik ben er naartoe gegaan nadat ik de grote Hanuman al een aantal keren had gezien. Hij steekt namelijk overal bovenuit!!

Reisgids New Delhi, India

Je loopt naar binnen door de mond 🙂

Hanuman tempel - New Delhi, India
En het oranje wat je langs deze grote apenkop ziet zijn de benen van de grote Hanuman

Reisgids New Delhi India

 

 • Jantar Mantar

13 architect objecten met een astrologische achtergrond. Ik heb deze nog niet gezocht maar ik heb er wel 1 bezocht in Jaipur. Best interessant om te zien en ook wel leerzaam vond ik. Er werd mij  toen uitleg gegeven over de verschillende planeten en hun invloed op de mens.

 

 • Haus khaz Village

Ik moet hier echt naartoe tijdens mijn volgende bezoek aan Delhi. Het heeft oude overblijfselen zoals we dat op veel plekken zien in Delhi van een stad die zijn oorsprong vind in de 13e eeuw maar nu is het een hippe buurt. Ik lees over leuke boutique winkeltjes en vintage Bollywood shops en fijne koffietentjes waar je heerlijk kan zitten. Leuk om dus een middag door te brengen!

Deze reisgids New Delhi is natuurlijk niet compleet als ik alleen wat trips tip voor in New Delhi. New Delhi als je uitgangspunt om de omgeving te ontdekken is helemaal niet verkeerd. Trips naar de Golden Triangle (New Delhi – Agra – Jaipur) is een vaak gemaakte meerdaagse trip maar je hebt ook genoeg dagtrips die je snel en makkelijk kan boeken!

 

Tips voor trips in New Delhi

 

Delhi Food walk

Een food walk is de beste manier de streetfood van New Delhi te ontdekken en juist de goede plekjes te vinden! Ik boekte de Delhi Food Walk en was super blij met alles wat te eten kregen!

Ik schreef er een blog over : Eten op Straat – Delhi

Reisgids New Delhi, India
Merendeels is de food walk vegetarisch maar ook komen we in het moslim deel van het oude centrum en daar is vlees te krijgen.

 

Morning walk met street connections

Heel goed initiatief deze organisatie. Al jaren halen zij straatkinderen van de straat om ze onderdak en onderwijs te bieden. Ze halen de jongeren binnen door hen dit te bieden op vrijwilligheid. Als ze uiteindelijk zelf de keuze maken dat ze een ander leven willen.. Niet meer op straat leven wat vaak inhoudt dat ze ook drugs en alcohol gebruiken kiezen ze heel expliciet voor een leven binnen. De eerste 2 maand komen ze dan ook niet meer buiten en acclimatiseren ze binnen en wennen ze aan hun nieuwe leven.

Lelit, die ons rondleidde die ochtend, was het levende bewijs van dat het goed kan gaan!!

Street Connections - New Delhi
Lelit van Street Connections

 

Fietsen in Delhi?

Ik zie ze steeds meer, de fietsen die je zo mee kan nemen en zo voor een klein bedrag een paar uur Delhi kan ontdekken.

Delhi per fiets ontdekken lijkt me wel heel tof! Er zijn natuurlijk ook allerlei trips te boeken zodat je onder begeleiding de wijken ingaat! Check google op Delhi by Cycle of Delhi by Bike voor de verschillende opties!

Reisgids New Delhi - India
Fietsen.. Je ziet ze in alle soorten en maten

 

Food you can’t miss!!

 

 • Raj kachori

Ik at deze bij de bekende keten Haldiram’s op de hoofdstraat langs de wijk Chandni Chowk. Je kunt er nog vele andere lekkere dingen halen hoor!! Ga hier naartoe als je trek hebt en eet je buik helemaal vol!! Het is streetfood alleen dan een nette zaak dus als je liever niet zelf de straat op gaat om wat te proeren is dit het alternatief.

Check dit filmpje even om te zien hoe ze de Raj Kachori klaarmaken voor je!

Zo at ik hier ook Bhalla Papadi en het desert Ras Malai

Raj Khachori New Delhi, India
De Raj Khachori van Haldiram’s

 

 • Pani Puri van Atul Chat Corner

Een paar jaar geleden at ik met mijn vriendin Smriti de Pani Puri!! Zo lekker! Het zijn kleine gebakken balletjes waarin ze een gaatje maken zodat ze hem kunnen vullen met allerlei ingrediënten. Als laatste gaat hij dan helemaal vol met een zoete of pittige saus. Om de pani puri dan op te eten moet je hem in 1 keer in je mond stoppen want anders loopt de dunne saus er zo uit!!

Pani Puri New Delhi, India

 

 • Natraj Bahi Dhalla

Bij deze oude zaak moet je ook echt even wat kopen. Deze zit op een hoekje van de straat en verkoopt zo honderden kleine gerechtjes per uur. Het is er een komen en gaan van mensen, toeristen…maar meer nog de lokale Indiërs. Ik at er ook al een aantal keren en ging om het lekkere kleine gerechtje op te eten wel boven zitten.

Reisgids New Delhi India

 

 • Haveli Dharampura

Unieke plek om te eten in het hart van Chandni Chowk. Mooi gerestaureerde oude Haveli wat nu hotel en ook restaurant is. Niet goedkoop maar wel een mooie ervaring. Ga voor of na je lunch ook even naar het dakterras zodat je het hele gebouw even kan bewonderen. Ik nam de lift omhoog en liep langs elke verdieping weer naar beneden.

Food in New Delhi - India

Reisgids New Delhi

Alle bezienswaardigheden voor Delhi, India

 

Vervoer in Delhi

Metro is makkelijk te gebruiken. Koop een pas en waardeer makkelijk elke keer op.

Uber is ook erg handig als je online kan. Boek je tuktuk of taxi voor een lokale prijs zonder te hoeven te onderhandelen.

Rickshaw Ride - Delhi guide
Hier reed ik zelf maar ik kan me voorstellen dat je er liever ook een chauffeur bij in huurt 🙂

Op elke straathoek kun je makkelijk een auto rickshaw of fiets rickshaw pakken. Onderhandel wel want ze beginnen grotendeels met meer dan het dubbele wat ze een lokale klant vragen. Er zijn steeds meer elektrische fiets- en autorickshaw. Kies bewust en probeer een elektrische te nemen. De luchtkwaliteit is schrikbarend slecht in Delhi.

Reisgids New Delhi – Alle bezienswaardigheden voor Delhi, India

Leg jij graag vooraf aan je reis naar Delhi al wat tripjes vast? Dat kan altijd!

Hotel / hostel in New Delhi

Ik weet helaas niet alle hotelnamen meer van de hotels waar ik ooit geweest ben. Ik ben wel in verschillende gradaties geweest 🙂

 

Tara Palace $$

Tara Palace is een prima hotel wat in het hart van Chandni Chowk ligt. Ik ben hier 3 dagen geweest en vond het een heerlijke plek! Het hotel is op loopafstand van Red Fort en Jama Masjid. Het hotel biedt je een goed ontbijt, een warme douche en behulpzaam personeel.

Straatbeeld Chandni Chowk - Delhi
Straatbeeld Chandni Chowk – Delhi

Boek je overnachting in Tara Palace

Himalayan hostel $

Goedkoop hostel in de wijk Paharganj … Ik vond het een gezellig plek, beter dan hotels waar je in de lobby mag zitten maar men het eigenlijk vreemd vind. Hier was een soort lounge area waar je even kan internetten. Ik had een kamer met 2 stapelbedden en een gedeelde douche. Hiervoor betaalde ik een paar euro. Als ik nu online zoek kom ik hogere prijzen (30 euro) tegen en kan ik deze toch niet meer aanbevelen als goedkoop hostel. Misschien is het nu een echt hotel geworden..

 

Hotel Persona International $$

Hotel in de wijk Karol Bagh. In 2015 verbleef ik hier een nacht met mijn vader. Erg net hotel, lekker ontbijt in een saaie zaal met stoelen die niet fijn zitten en tafels waar grote kleden overheen liggen. Dit kom je veel tegen in India 🙂

Toen ik een stukje ging lopen in de omgeving kwam ik deze varkens tegen… haha!!

Karol Bagh - Delhi

Boek je overnachting in hotel Persona International

Hotel Shhaurya $$

In de wijk Dwarka (sector 13) verbleef ik een week in dit hotel. Ik was hier uitgenodigd voor een bruiloft en dus was ik er een week. Het hotel werd op de verschillende dagen omgetoverd tot decor voor de vele tradities die bij een Indiase bruiloft horen.

Shhaurya hotel in Dwarka- Delhi

Vanuit dit hotel kon ik de stad met de metro makkelijk ontdekken want het metrostation Dwarka Sector-13 was op loopafstand (10 minuten). Ik was er in januari en kreeg netjes een kacheltje op mijn kamer. Eten was erg goed hier!

Boek je overnachting in Shhaurya

Florence Inn $$

Ook dit hotel ligt in de wijk Karol Bagh en verbleef ik een aantal nachten in 2009. Een net hotel en ook als uitgangspunt om Delhi te bezoeken een mooie plek. Vanuit daar heb ik een heel aantal trips gemaakt Delhi in maar ook erg leuke wandelingen! Dit was tijdens mijn eerste bezoek aan India destijds!

Karol Bagh - Delhi

Boek je overnachting in Florence Inn

Dagtrips vanuit Delhi

Als je weinig tijd hebt om er naartoe te gaan en er een paar dagen te verblijven zijn deze dagtrips een goede optie om toch plekken buiten Delhi te bezoeken!

Agra is 235 km van Delhi.  Taj Mahal en Agra fort bezoeken met de sneltrein

Als je bovenstaande trip met een prive taxi boekt kun je ook naar Fatehpur Sikri.

Bezoek de Jaipur highlights, de roze stad Jaipur is 270 km vanaf Delhi

Rishikesh & Haridwar dagtoer –  Staat nog hoog op mijn lijstje 🙂

Als jij je rondreis begint in Delhi ga je misschien net als ik Rajasthan ontdekken?

2 weken Rondreis Rajasthan – India

Vond je deze reisgids New Delhi handig?
Deel hem dan!

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld als ik

Tags:,
3 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *