Het spookt in Kellie’s Castle, Batuh Gaja – Maleisië

Het verhaal gaat de ronde dat het spookt Kellie’s Castle. Het kasteel is zelfs gecategoriseerd onder de 5 meest enge plekken in Maleisië door internationale paranormale onderzoekers en door Expedia travel portal.

Zet jij dit bezoek bovenaan je lijstje?

En ga je dan wel op een donkere avond?

Haunted Kellies Castle - Ipoh Malaysia

Spookkasteel Kellie’s Castle

Er gaan veel verhalen de ronde over sightings en over spoken die in het kasteel rond zouden dwalen. Degene die ik hoorde ging over de sighting van William Kellie smith. Ze zouden hem hebben zien lopen in het kasteel, vooral tussen de hoge ramen en in de wandelgangen daarachter.

Ik was er wel door geboeid en toen ik in de omgeving was zorgde ik dat ik een trip boekte die mij bracht waar ik wezen wilde. Bij het spookkasteel van Kellie. Ik reisde van Penang naar KL en kwam met de bus door Ipoh. Daar bleef ik een nacht zodat ik een dagtrip kon boeken wat me dit bezoek opleverde!

Kellie’s Kasteel, ’t spookt er!!

Haunted Kellies Castle - Ipoh Malaysia

 Kellie’s Castle, Batuh Gaja – Maleisië

Haunted Kellie's Castle - malaysia

Haunted Kellies Castle - Ipoh malaysia

Het oude huis gezien van uit het kasteel en zicht op de tuin erachter

Er zijn vele verhalen over dat het spookt in Kellie’s Castle en over de Smith familie te vinden. Overige familieleden worden ook gezien lees ik in de verhalen die ik al lopend door het kasteel voorgeschoteld krijg. In de kamers lees ik de verschillende verhalen van sightings die door lokale mensen of door toeristen werden gedaan. Zoals de dochter van Kellie die gezien werd in haar slaapkamer maar ook in haar badkamer.

Ik vond het super om die verhalen te lezen o de exacte plek waar ook de sighting had plaatsgevonden. Dat geeft je toch wel het gevoel dat we niet altijd alles kunnen zien…terwijl we dat natuurlijk wel graag willen geloven. We denken zo vaak dat we alles wel weten en alles wel kunnen zien.. maar uiteindelijk is er toch meer tussen hemel en aarde…

Verhalen over dat het spookt in Kellie’s Castle

Haunted Kellies Castle - Ipoh malaysia

Oude huis links en het nieuwe kasteel zichtbaar rechts

Haunted Kellies Castle - Ipoh malaysia

Het uitzicht over de plantages van weleer vanaf de tweede verdieping

Haunted Kellies Castle - Ipoh malaysia

Slaapkamer op de tweede verdieping

 William Kellie Smith – Kellie’s spookkasteel

William Kellie Smith was populair bij zijn Zuid Indiase werknemers. Om hen tegemoet te komen had hij op het terrein van het kasteel een Hindu tempel laten bouwen. De Indiase werkers vonden het echt nodig omdat er veel aan de Spaanse griep ziek waren en reeds waren overleden.  Als een teken van waarderinglieten ze een beeld van Kellie boven op de tempel plaatsen.


Toen ik dit las wilde ik uiteraard naar die tempel toe om dat te zien. Een Indiase man verwelkomde mij in de tempel en gaf mij een bindi. Hij maakte deze van as en rood poeder en gaf mij zijn zegen.


En ik zag ook het beeld van Kellie, de Indiase man kon hem mij exact aanwijzen!

Haunted Kellies Castle - Ipoh malaysia

Haunted Kellies Castle - Ipoh malaysia

Het beeldje van William Kellie Smith

Haunted Kellies Castle - Ipoh malaysia

De Indiase tempel

Het spookt in Kellie’s Castle

Haunted Kellies Castle - Ipoh malaysia

Natuurlijk krijg je een bindi op je voorhoofd

William Kellie Smith begon met het bouwen van zijn unieke kasteel in 1915. Het kwam tot een abrupt einde toen hij in 1926 overleed. Het kasteel is nooit afgebouwd en het ziet er echt surreëel uit in dit landschap en zo onafgebouwd. Hij is overleden in Portugal toen hij daar voor een zakenreis was. Uiteraard gaan er ook veel verhalen over zijn dood de ronde. Toch gaan de meeste verhalen er wel over dat hij aan de griep of longontsteking is overleden.

Haunted Kellies Castle - Ipoh malaysia

Verhaal over zijn ongelukkige dood

Haunted Kellies Castle - Ipoh malaysia

Woonkamer in het kasteel

Haunted Kellies Castle - Ipoh malaysia

Het spookt in Kellie’s Castle

Ik liep op mijn gemak door het kasteel. Ik ben in elke kamer geweest. Ik wilde eigenlijk echt wel iets waarnemen. Ik nam dus mijn tijd en stond vaak even stil voor een paar minuten om echt in de ruimte te zijn en te waarnemen wat ik voelde. Helaas heb ik toch niks gezien of niks gevoeld.. Misschien heb ik dan toch niet op de juiste manier gefinetuned…

Haunted Kellies Castle - Ipoh malaysia

Uitzicht uit de toren van het kasteel

Haunted Kellies Castle - Ipoh malaysia

Haunted Kellies Castle - Ipoh malaysia
 Je wordt er haast achterdochtig van…
Wat is die vlek in de foto? Is het toch een geest?

De Tuinen van het Spookkasteel van Kellie

Haunted Kellies Castle - Ipoh malaysia

Uitzicht over Kellie’s plantages.

De wijde omtrek behoorde toe aan Kellie

Haunted Kellies Castle - Ipoh malaysia

Uitzicht vanaf het eind van de tuin terug naar het kasteel

Haunted Kellies Castle - Ipoh malaysia

De Stallen

Ik had een bezoek overdag zoals jullie zien. Ik heb ook gelezen dat je er in de avond uren naartoe kan als het donker is. Zou je dan een grotere kans hebben om wat te zien of te voelen?

Zou jij het in de avonduren durven te bezoeken?

Het spookt in Kellie’s Castle

Als je dit interessant vond… deel je hem dan?

Wil je meer lezen over mijn Maleisië reizen?

3 Dagen in de Jungle van Kota Kinabatangan

Kookles bij Pickles & Spices – Penang

Canopywalk in de jungle: Taman Negara

Kijk ook naar mijn Borneo Tips voor jou backpack reis op het eiland Borneo

Ik heb nog niet alles vertaald, kijk anders even hier: Malaysia Page

Of kan ik je inspireren om trekkingstokken te gebruiken? Niet alleen voor de totall workout maar ook voor je veiligheid!!

http://safeandhealthytravel.com/trekkingstokken-totall-workout-en-veiligheid/

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan dat ik dat doe!!

6 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *