De hoogtepunten die je niet mag missen tijdens een reis door Myanmar

Lees over de hoogtepunten die je niet mag missen tijdens een reis door Myanmar. Myanmar, gelegen in Zuidoost-Azië, is een boeiende bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke en authentieke ervaring. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen en diverse culturele bezienswaardigheden, biedt Myanmar een onvergetelijke reiservaring.

Van de adembenemende tempels van Bagan tot de serene Inlemeer en de levendige markten van Yangon, Myanmar heeft voor elk wat wils. Ontdek de traditionele ambachten van de lokale bevolking, proef de heerlijke keuken en maak kennis met de vriendelijke en gastvrije mensen van dit fascinerende land.

In 2014 reisde ik 3 weken door Myanmar. Ik had foto’s gezien van Bagan en dat was de reden waarom  ik ervoor koos om mijn reis van 3 maanden te starten in dit land. In deze update deel ik de highlights van mijn reis door Myanmar. Op de sociale media deelde ik deze reis onder de #SEASIA14 en daar is nog best veel op terug te vinden.

De Highlights van mijn reis door MyanmarBagan, Myanmar

Hoogtepunten van mijn reis door Myanmar

Toen ik begon met voorbereiden voor mijn reis kwam ik erachter dat je het land in en uit moet vliegen. Dat is nu alweer veranderd begreep ik, er zijn weer een aantal grenzen vrij om over land richting Thailand te reizen. Maar om die reden moest ik mijn reis beginnen en eindigen in Yangoon.

De stad Yangoon

De eerste dag heb ik een tour in Yangoon gehad. Ik had een jongeman, een student, leren kennen op de eerste dag bij de Pagode Sule. Hij wilde mij wel graag een rondleiding geven om zodoende wat geld bij te verdienen in zijn vrije weekend. We gingen die dag uiteraard naar de Shwedagon Pagoda, we waren daar tijdens de zonsondergang. Ik kon de zon niet daadwerkelijk onder zien gaan maar wel de reflectie daarvan op de enorm grote Shwedagon Pagode. Het gaf de gouden pagode een betoverende aanblik. Het voelde super om daar te staan, om onder aan die grote pagode te staan op mijn eerste dag weer terug in Azie. Ik genoot van dit moment met honderden lokale mensen en toeristen.

De Highlights van mijn reis door MyanmarShwedagon Pagode, Yangoon

Magisch Bagan

In mijn gedachten zie ik de zonsopgang en de zonsondergang van Bagan telkens weer. Wat was dit betoverend! Dit was echt het hoogtepunt van mijn reis. Wat een super gevoel gaf het om boven op een hoge tempel te staan en te genieten van dat uitzicht. Ongelooflijk mooi uitzicht, over honderden pagodes uitkijken reikend tot aan de horizon. Dat is onbeschrijflijk, ik ontdaan door de schoonheid van dit gebied.

De Highlights van mijn reis door MyanmarDe eerste zonsopgang die ik zag in Bagan, betoverend!

Betoverend Bagan – Myanmar

De Highlights van mijn reis door MyanmarOp je Reis door Myanmar mag Bagan niet ontbreken!

De Highlights van mijn reis door Myanmar

Reizen met lokaal vervoer

Ik heb ook erg genoten van de manier van reizen in Myanmar. De meeste van mijn reisdagen bracht ik door in lokale bussen. Die bussen werden tot de nok toe vol gepakt met rijst en andere producten. Dan kwam het er dus op neer dat je ongeveer met je knieën in je nek zat omdat alles volgepakt was tot de zitting van je stoel. Ik kan gelukkig redelijk goed, net als de Aziaten, met gevouwen benen zitten of met de voeten onder de billen.

Ik heb helaas niet veel foto’s van de bussen. Op een van mijn eerste busreizen ging de bus kapot, we stonden net buiten een klein dorpje stil. Iedereen hielp met aanduwen en uiteindelijk na een kleine reparatie en veel olie op de straat liep de bus weer!

De Highlights van mijn reis door MyanmarSelfie met mijn buurvrouw in de lokale bus 🙂

De Highlights van mijn reis door Myanmar

De Highlights van mijn reis door MyanmarAllemaal even meehelpen en dat doet de bus het zo weer!

Fully packed busVolgepakte bus in de vroege ochtend

2 dagen hiken nabij Hsipaw
1 van de hoogtepunten van mijn reis door Myanmar

2 dagen trek Hsipaw

Bij Hsipaw heb ik een trekking gedaan in het bergachtige gebied daar. Ik bevond mij daar in de Shan State, die is nog niet altijd helemaal veilig en grotendeels nog in de handen van het leger werd mij verteld. Ik heb er eigelijk niets van gemerkt. Het was er heet, het was ook best zwaar. Grotendeels omdat ik niet echt goede loopschoenen aan had, maar ik heb genoten van die dagen.

We hebben in een klein bergdorp geslapen in een soort keetje wat van bamboo gemaakt was. Het dak was aan de voorzijde open naar de lucht en dus ook naar dieren 🙂 In de nacht wordt het nog best fris in Myanmar maar we hadden goede dekens.

De Highlights van mijn reis door MyanmarOn top of the ‘Shan state’ World

De Highlights van mijn reis door MyanmarDe accommodatie waar we sliepen 🙂

Lokaal slapen tijdens mijn reis door Myanmar

De Highlights van mijn reis door Myanmar

U Bein Brug

Lopen over de langste en oudste teakhouten brug. De brug was ook zeker wel een hoogtepunt van mijn reis door Myanmar. Het is een 2 km lange bruggen niet alleen de toeristen lopen hier elke dag weer. Ook de lokale bevolking loopt hier, het is een soort sociale bijeenkomst. Praten met elkaar, jongeren leren elkaar hier kennen, stelletjes ontstaan…en ondertussen genieten van een mooie zonsondergang over het meer.

De Highlights van mijn reis door MyanmarU Bein Brug

De Highlights van mijn reis door Myanmar

Beenroeiers van Inle

En dan is daar natuurlijk het bekende Inle Lake. Op Inle Lake heb je de bekende legrower, de beenroeiers. Wat een apart gezicht is dat, zij hebben de kunst goed onder de knie. Ze zijn aan het vissen en met netten of hengels bezig en ondertussen roeien ze door. Nergens ter wereld zul je dit zien.

De Highlights van mijn reis door Myanmar

De Highlights van mijn reis door MyanmarBeenroeier in de tuin op het Inle Meer

De Highlights van mijn reis door MyanmarVisser aan het werk op het meer

Lokale bevolking van Myanmar

De mensen van Myanmar zijn erg vriendelijk en hulpvaardig. Op het moment dat je ze een glimlach geeft krijg je er altijd 1 terug. Ik kan mij niet herinneren dat iemand niet lachte. Echt super! Mijn beste ervaring is wel dat ik ziek was en dat ik mee werd genomen naar een plaatselijke dokter en dat ze ook nog erop stonden om de rekening te betalen. Wat een lieve mensen!

De Highlights van mijn reis door MyanmarEigenaresse die me naar de dokter bracht, met de dokterspraktijk op de achtergrond

De Highlights van mijn reis door Myanmar

De Highlights van mijn reis door MyanmarEn ze zien er prachtig uit met hun wit geverfde gezichten.

De Highlights van mijn reis door Myanmar

De Highlights van mijn reis door Myanmar

De Highlights van mijn reis door MyanmarMonniken in lange rijen aan het wachten om te ontbijten, Mandalay

De Highlights van mijn reis door MyanmarDeze vrouw zag ik bij het Inle Meer, zij komt eenmaal per week uit de bergen om zich bij het meer te wassen.

Ik zou als ik de kans krijg zo weer terug gaan naar Myanmar.

Er is nog zoveel te bezoeken in dit mooie land!

Meer over bijzondere reizen lezen?

Op bezoek bij de Sjamaan – Mentawai, Indonesië

Lokaal verblijf bij de San Stam – Namibie

Reis naar het einde van de wereld – Bar Al Hikman, Oman

Trekking per paard in Kirgizië

Meer inspiratie? Durf jij deze uitdaging aan?

De Rickshaw Challenge in India – 1000 km zelf crossen door het Indiase verkeer!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *