De bekende U Bein Brug bij Amapura – Myanmar

Toen ik in Mandalay, Myanmar was bezocht ik ook de bekende U Bein Brug bij Amapura. Als je in google Myanmar intypt is Bagan wat als eerste opduikt en een goede tweede plaats heeft deze brug gekregen. Ik wilde deze om die reden natuurlijk ook zien! Van de bekende U Bein brug bij Amapura wordt gezegd dat het de langste en oudste teakhouten brug ter wereld is.

De bekende U Bein Brug bij Amapura - Myanmar

Toen ik in Mandalay was heb ik een tour gedaan samen met de Amerikaanse Marisa. We zaten beide in Homestay Peacock Lodge en de eigenaar daar wilde wel chauffeur zijn. Ik hoorde tijdens het ontbijt dat zij dit overlegde met hem dus vroeg ik of er plek was voor een tweede toerist. Marisa vond dit prima, we konden zo de kosten van de taxi delen.

Deze Homestay is echt een aanrader, deze heet de  Peacock Lodge. Ze hebben niet enorm veel kamers en zitten dus al snel vol. Ik had geluk, ik kon er twee nachten slapen, de eerste in een duurdere en nieuwe, super nette kamer en de tweede dag in een iets goedkopere maar ook nette en mooie kamer!

Omdat het een Homestay is hangt er een gemoedelijke sfeer en ben je snel op je gemak in de tuin of op de veranda. Ze kunnen alles voor je regelen omdat ze een soort van reisbureau hebben. Dit is een bureau wat in de tuin staat en van waaruit ze voor je kunnen bellen met de bus of andere instanties.

Peacock Guesthouse - Myanmar

Mijn ontbijt die ochtend, heerlijke vers en door de familie klaargemaakt en geserveerd

Zo ben ik dus die dag Mandalay en omgeving rond gegaan, ik had mij in Mandalay nog wel langer kunnen vermaken maar mijn planning liet dit niet toe. De eigenaar van de Homestay liet ons de hoogtepunten in de omgeving laten zien.

Mandalay - Tempelcomplex nabij Sagaing - Myanmar

Er zijn vele mooie plekken te bezoeken in de omgeving van Mandalay

Mandalay - Sagaing - Myanmar

Mooie tempel op berg Sagaing

Mandalay - Ava/Inwa - MyanmarIn Ava of Inwa, een voormalige hoofdstad van verschillende rijken

Mandalay - Ava/Inwa - Myanmar

Als laatste kwamen we aan bij de U Bein Brug bij Amapura, hij had dit precies zo gepland want dan hadden we eerst nog even tijd om een wandeling maken over de brug en konden we daarna de zonsondergang zien bij met de U Bein brug.


We zijn de brug over gaan lopen. Hij is 2 km lang dus dat is een lekkere wandeling. In het begin liep ik nog constant te kijken of ik mijn voeten wel goed neerzette, tussen de brede planken zit ruimte en zie je dus het water onder de brug. Op een gegeven moment vergeet je dat en loop je gewoon lekker om je heen te kijken.

De bekende U Bein Brug bij Amapura - Myanmar

Zoals je ziet is een groot deel van de brug niet over het meer, als het regenseizoen is zal dit beeld anders zijn en zul je echt boven een enorm groot meer staan.

De bekende U Bein Brug bij Amapura - Myanmar

De bekende U Bein Brug bij Amapura - MyanmarJe komt veel tegen op de brug. Ik zag weer toeristen uit Nederland die ik ook in Bagan gezien had. Maar meer nog zie je de mensen uit de buurt hier rond wandelen. Maar het is een soort ontmoetingsplek voor de lokale bevolking. Dat is erg leuk om te zien, veel jeugdigen lopen ook in groepjes over de brug en zitten bij elkaar. Ze staan gezellig onder de verschillende daken waar bankjes staan, met elkaar te kletsen.

De bekende U Bein Brug bij Amapura - Myanmar

Aan de overzijde zit een klein dorp en daar kun je eventueel een klooster of tempel bezoeken. Toen we in dat dorp liepen leek de zon al in het meer te zakken. Dus we zijn niet al te lang gebleven omdat we de zonsondergang uiteraard wilden meemaken op het meer. Snel even een flesje drinken gekocht en weer aan de terugweg begonnen.

De bekende U Bein Brug bij Amapura - Myanmar

Zicht vanaf overzijde U Bein Brug

De bekende U Bein Brug bij Amapura - Myanmar

Op een gegeven moment is er bij zo’n stuk een trap naar beneden. Je kunt daar beneden lopen, het water van het meer was laag genoeg om een stuk te lopen, dus op een eilandje in het meer. Ik zag al dat er veel mensen stonden op foto’s te nemen van de ondergaande zon met de brug en het meer ervoor. Dit geeft uiteraard de mooiste foto’s, dit zijn ook de foto’s die ik zag toen ik mijn reis voorbereidde.

De bekende U Bein Brug bij Amapura - Myanmar

U Bein brug bij Amapura met de mooie zonsondergang erachter zoals je veel ziet

De bekende U Bein Brug bij Amapura - Myanmar
Ook zag ik verschillende boten op het meer varen, dit waren de typische toeristenbootjes vol met toeristen. Vanuit die positie kun je uiteraard ook de mooiste foto’s maken.

De bekende U Bein Brug bij Amapura - Myanmar

Ik heb toch een aantal heel mooie foto’s kunnen maken met de U Bein brug in Amapura tijdens zonsondergang, vind je ook niet?

De zonsondergangen kleuren in de Aziatische landen toch altijd wat mooier dan in Nederland. Hier hebben we ook mooie zonsondergangen maar het lijkt alsof het in Azië standaard is en in Nederland zo nu en dan.

Bewaar deze post of deel hem met anderen

Meer lezen over Myanmar?

Visserdorp bezoeken nabij Chaung Thar

De Berg Popa beklimmen – Nabij Bagan

De bekende Beenroeiers van het meer van Inle

2 dagen Hiken nabij Hsipaw – Shan State

Hoe ga jij het contact aan met de lokale bevolking op reis?

Extra Dimensie Reizen: Veilig Contact met Lokale Bevolking

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze mooie wereld dan ik!

4 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *