De bekende Beenroeiers van het meer van Inle – Myanmar

Toen ik een rondreis in Myanmar maakte in 2014 ging ik uiteraard ook naar het meer van Inle. Hier moet je de bekende beenroeiers van het meer van Inle bewonderen!! Het is een zoet water meer bij de plaats Nyaungshwe wat zich in het district Taunggyu bevindt van de Shan staat.

Ik kwam net vanuit mijn 2 daagse hike nabij Hsipaw.

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

Aankomst in Nyaungshwe

De dag dat ik terugkwam van die 2 daagse trek pakte ik de bus van Hsipaw naar Nyaungshwe. Ik kwam toen midden in de nacht aan en had eigenlijk  nog geen hotel geboekt, ik had er eentje gezien online maar die zat vol.. We kwamen aan en ik kwam achterin een truck te zitten en we begonnen te rijden. We gingen langs een aantal hotels die aanbevolen werden door deze mannen. Ik zag op een gegeven moment Hotel Brilliant voorbij komen en dat zag er super netjes uit.

De prijs was net iets hoger dan ik in gedachten had gehad maar ik vond het goed.

Ik wilde slapen!!

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

Hotel Brilliant

Fietsen rondom het meer van Inle

Mijn eerste dag daar huurde ik een fiets en ging ik fietsen rondom het meer. De omgeving eens verkennen met de fiets die het hotel aanbood. Het was heerlijk weer om te fietsen. Ik ging om het meer en aan de andere zijde bezocht ik een tempel op een berg. Daar was ook het moment dat ik met een bootje het meer overstak en aan de overzijde weer terug naar het hotel fietste.

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

De bekende beenroeiers van het meer van inle, MyanmarMet de boot naar de overzijde van het meer van Inle

Ik werd ziek..

Ik was erg moe na die dag fietsen…de dag erop werd ik een beetje ziek. Uiteindelijk werd ik zo ziek dat ik naar de dokter ging. Die had gelukkig gelijk in de gaten wat er mis met me was en gaf me pillen. Ik had een bacteriele infectie.. ergens heb ik iets gegeten wat niet meer goed was..

Na het innemen van de pillen, slapen en uitrusten kon ik de dag erna mijn trip op het meer doen. Het was maar een dag later maar ik had weer hernieuwde energie en voelde me super!

Die morgen werd ik door de dochter van de bazin van het hotel naar het meer gebracht. De familie is zo lief voor me geweest. Toen ik ziek was brachten ze me thee en vers fruit. Echt zo fijn als je ziek bent, alleen reist en ver van huis bent..

Hoe lief? Ik kreeg lunch mee die dag

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

Met een homemade lunch op de boot

Bij het meer was er een bootje voor me geregeld. Die boot zou me overal brengen wat de moeite waard was. Als ik nog andere punten wilde zien kon ik dat uiteraard inbrengen. De bootman gaf me een deken, het was nog vroeg en frisjes op het meer. Ik zat midden in de boot op een stoel en de dag kon beginnen!!

De Toer op het meer van Inle

We gingen het meer op en gelijk zag ik die bekende beenroeiers. Ze stonden ons natuurlijk op te wachten en poseerden mooie voor de foto! De eerste die bij onze boot kwam heb ik een tip gegeven en toen kon ik naar wens fotograferen 🙂

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

De beenroeiers van het Inle meer

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

De bekende beenroeiers van het meer van Inle

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

Wist jij dat deze manier van vissen uniek is voor het meer van Inle? Nergens ter wereld zul je mensen zo zien vissen!

Het meer heeft echt een super sfeer. Het is zeer authentiek door de unieke beenroeiers. Daarnaast zie je ook nog wel andere manieren van vissen zoals met manden en het vissen met een hengel.

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

Ik zag ook een heel aantal vissers met een stok op het water slaan. Ik neem aan dat dit de vissen naar boven lokt zodat ze ze kunnen vangen.

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

Ook met een klein kooitje zag ik ze. Deze zetten ze weg in het meer en zullen ze later weer komen ophalen, in de hoop dat er wat vissen in gezwommen zijn.

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

Het leven op het meer

Op een gegeven moment kwamen we in het dorp aan op het meer. Gewoon in het meer! Het lijkt me erg lastig maar ze hebben zich erg goed aangepast. Ze lijken de grond onder hun voeten niet te missen…

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

Dorpen op het Inle meer bezoeken

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

Wat een geweldige reflecties hè?

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

De Drijvende Tuinen op het meer van Inle

In de loop der jaren hebben ze grote tuinen aangelegd om groente en bloemen te verbouwen. Een drijvende tuin. De drijvende grond wordt met stokken vast gezet en daarna groeit alles uitermate goed.

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

Drijvende tuinen op het meer van Inle

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

Ik zag ook wat vrouwen van het Karen volk zitten, zogenaamde langnekken. Ze waren hier aan het werk, kledink maken. Er werd me verteld dat de Karen stam vanuit hier niet te bezoeken was.

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

Ik bezocht ook een fabriek waar ze draad maakten van de lotus plant. Deze gebruikten ze natuurlijk weer om mooie kleding, doeken of sjaals van te maken.

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

Ook kwam ik langs een houtfabriek. Iedereen op het meer heeft natuurlijk een boot nodig. Het zal vast het meest verkochte product op het meer zelf zijn!!

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

En dan is er het verhaal van de Jumping Cats Monastry

Het is het Ngaphechaung klooster waar vroeger de monniken de katten kunstjes leerden. Ze leerden ze springen enz. Toen het bekend werd en de toeristen om die reden langs begonnen te komen zijn ze daar meer gestopt. Ik zag op het eiland nog wel veel katten rondlopen 🙂

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar

Beenroeiers van het meer van Inle

Duur:

Ik ben de hele dag op het meer geweest. Ik heb mij geen moment verveeld 🙂 Geweldige uitzichten gehad en plekken bezocht.
Tevens bezochten we nog een tempel aan de andere zijde van het meer. Dit was nog even een fijne wandeling het gebied in.

Shwe Indein Pagoda

De bekende beenroeiers van het meer van inle, Myanmar
Ik heb een heerlijke dag gehad en vond de lange boottocht op het moment super relaxed!!

Deel jij deze trip ook voor anderen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar meer Myanmar avonturen?

De Bekende U Bein brug – Amapura

De eerste zonsopgang in Magisch Bagan

Berg Popa beklimmen – Bagan

Visserdorp bezoeken nabij Chaung Tha

Of wat dacht je van een trekking in de Filipijnen?

Trekking naar de top van Mt. Pulag – De Filipijnen

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze wereld dan dat ik dat doe!!

Tags:
5 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *